Storksak + Bugaboo Skötväska

av Anna
Bugaboo Storksak skötväska i nylon

Recension av Bugaboo Storksak skötväska

Först och främst så kan jag direkt lägga korten på bordet och erkänna att allt som är blått eller turkost redan har halva inne hos mig. Oavsett vad det är för pryl. Jag var alltså ganska såld i samma sekund som jag såg att Bugaboos väsksamarbete med Storksak resulterat i en skötväska med insida i ljuvliga färgen petrol. När Bugaboo sedan frågade om jag vill testa väskan så hade jag fortfarande främst fodret i åtanke när jag glatt tackade ja. Efter att ha testat väskan intensivt i några veckor så kan jag meddela att insidan fortfarande är petrol, surprise surprise. Men att denna Storksak + Bugaboo-bag har en hel del andra goda egenskaper också!

Får man hänga skötväskan på handtaget på Bugaboos vagnar?

Kom ihåg att endast Buffalon av Bugaboos alla barnvagnar är godkänd för att hänga skötväskan på handtaget, med en maxbelastningsgräns på 6 kg. På bilden längst ned till höger i collaget nedan så hänger väskan på min Donkey. Men eftersom att faktiskt alla Bugaboos vagnar är godkända för att ha belastning på 1 kg på handtaget (så man kan fästa sin Bugaboo Organizer där om man vill) så kan jag lugna er med att väskan var helt tom när fotot togs. Vagnen också för den del, så även om den hade tippat så hade det bara varit mitt barnvagnsnördhjärta som eventuellt tagit skada av det inträffade. Repor på svart chassi vill man ju i högsta möjliga mån undvika!

Med det sagt så har jag främst haft skötväskan i varukorgen på de vagnar jag använt den med. Den funkar förstås precis lika bra även om man inte kör en Bugaboo. Det här exemplaret av Storksak + Bugaboo-bag är i nylon med läderdetaljer. Nylonvarianten är något lättare än varianten som är helt i skinn, men också lite halkigare. En egenskap jag uppskattar när skötväskan ska hivas upp och ner ur varukorgen många gånger dagligen. Den glider liksom enklare på plats då.

Bugaboo Storsak skötväska insida, fack och att hänga på vagnen

Insidan av Bugaboo Storksak skötväska

Storleksmässigt så tycker jag att skötväskan är väldigt rymlig. Vilket är ett litet minus i min bok, för jag kan inte sluta packa förrän väskan är full. Oavsett om jag behöver ha så mycket grejer med mig eller inte. Men jag hade verkligen uppskattat att ha den som skötväska under min förra föräldraledighet. Förutom bebisen hade jag då också en nyss bliven tvååring som fortfarande hade blöjor och haklapp och krävde minst ett ombyte tillgängligt.

Nu med ”bara” en bebis hemma så upplever jag att jag antingen överpackar väskan eller så blir den lite ödsligt tom. Men då bör det nog tilläggas att jag inte kombinerat den genom att använda den som handväska också. Det har jag en separat väska till. Det är dock absolut inget tvivel om att Storksak + Bugaboo skulle funka som handväska. Den är riktigt snygg och facken inuti är perfekta, ja så drömmer jag om att min nuvarande handväska kunde se ut.

Gott om plats för all packning som behövs – och lite till

På bilden ovan tagen på en fullpackad skötväska ovanifrån så finns följande nedpackat: 6-8 blöjor i storlek 5, ett ombyte med body och byxor, två par strumpor, två dregelhaklappar, två små handdukar, en nappflaska, en necessär med salvor, alcogel och medicin, en påse med matburk, skedar, haklapp, banan, småpåsar med kex och majskrokar, en rulle blöjpåsar plus en vanlig plastpåse att packa ned skitiga ombyten i. Och som bilden tydligt illustrerar finns det plats kvar. Efter att fotot togs så körde jag ned en hel, stor babyfilt, en extra fleecejacka och lite till.

Väskan har även flera förvaringsfack på utsidan som jag använt för småsaker jag snabbt vill ha tillgång till, typ ett näsdukspaket, plåster, en ballong och dylikt. (För den som undrar vad jag snabbt kan behöva ballongen till, så är det en livräddare om något barn får ett utbrott i rusningstrafik i tunnelbanan. Det finns ingen bättre avledare än att blåsa upp en ballong. Och framför allt finns det inte någon annan avledare som tar upp så lite plats när den inte används och som aldrig blir gammal! Tips!) Väskan har även ett ytterfack som är isolerat för att hålla värme och kyla. Väldigt smart om man vill ta med sig mat hemifrån direkt från spisen eller har en flaska men vill ha uppvärmd och redo vid behov.

Bugaboo Storksak skötväska - stor skötbädd med smarta förvaringsfack

Bästa sortens skötbädd – en väska i väskan

Med väskan ingår även en axelrem som inte syns på bilderna, men det bästa tillbehöret är skötbädden. Låt vara att jag endast har erfarenhet av en handfull skötväskor än så länge, men det här är utan tvekan den bästa skötbädden jag testat. Min iver här handlar dels om storleken på skötbädden, dels om det välarbetade upplägget.

Men om vi börjar med storleken så kolla, bara kolla bilden! Min inte så lilla bebis har fyllt tio månader och är cirka 75 cm lång och han ryms, hela han. Fantastiskt bra med tanke på att han inte längre snällt och beskedligt ligger blickstilla vid blöjbytena. Andra skötbäddar jag använder just nu täcker precis området under hans rumpa men med detta finns det marginaler. Och sen alltså hur skötbädden är konstruerad.

Mitt på båda långsidorna finns ett fack som är helt perfekt i storlek för att på ena kanten rymma ett paket våtservetter och på andra kanten 2-3 blöjor. Skötbädden stängs ihop med kardborrknäppning och har ett bärhandtag på ryggen. Jag vet att Storksak + Bugaboo såklart är långt ifrån den första skötväskan med en smart skötbädd. Men många har en helt basic rektangel utan någon som helst funktion. Jag som sällan ids ta med hela skötväskan in till toaletten vid blöjbyten tycker det känns så smidigt att bara lyfta upp skötbädden i dess handtag och veta att allt jag behöver redan finns packat inuti det.

Så bra är Bugaboos Storksak-skötväska

Storksak + Bugaboo är en i mina ögon snygg och rymlig skötväska, med väldigt bra fack inuti och en fantastisk skötbädd som jag tror att jag måste använda ihop med alla andra skötväskor också framöver. Jag gillar formen på väskan. Men jag måste erkänna att jag inte är helt förtjust i att kortändarna liksom pekar utåt i små snibbar när väskan är välfylld. Jag hade gillat om den hållit en mer kantig profil även då.

I övrigt är skötväskan lätt att bära och lätt att använda. Av alla skötväskor Bugaboo släppt hittills så skulle jag säga att detta är den bästa av de jag kunnat titta närmare på. Får jag önska så skulle även denna, precis som Bugaboos vanliga Bag, finnas i en mini-modell. En sådan skulle passa för oss kompulsiva packare som har ett barn som sällan kräver ombyte och som därför skulle klara sig fint med en något mindre väska. Nu blir det lätt en känsla av att jag ska bort över en weekend när jag ska till Ica och köpa falukorv. Men har man två barn man vill packa till eller helt enkelt gillar en väska med rymd och framför allt gillar en väska med stil – då tror jag att man kommer gilla Storksak + Bugaboo-bag.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboo skötväska hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Anna 22 december, 2014 - 10:58

Går skötbädden att köpa separat? Den låter ju så himla bra!

Reply
Anna 23 december, 2014 - 23:57

Hej, tror tyvärr inte det! Men Bugaboo borde verkligen sälja den separat, den är grym och nästan som en liten skötväska i miniformat, bara den!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar