Britax Go Big Grey Melange

av Anna

Min recension av Britax Go Big kom ut i augusti och redan ett halvår senare finns vagnen nu tillgänglig i ett utförande som är ungefär exakt vad jag önskade mig att få se hos Go Big. Denna version av Go Big har samma funktioner som tidigare men har en klädsel i det melerade tyg vi tidigare bara sett hos Go Next. Denna Grey Melange Edition kan dessutom köpas i paket med liggdel. Tidigare fanns endast vanliga Go-liggdelen tillgänglig för Go Big, och den har ju som bekant endast den korta suffletten. Många köpte därför begagnade Go Next-liggdelar, som ju har solkeps, att ha till sin Go Big. Men liggdelen som kommer med Go Big Grey Melange-paketet har fått just denna solkeps och jag rullar just nu min fem veckor gamla bebis i vagnen ut detta utförande!

Den här uppdateringen av Big är jag mer än nöjd med. Dels för att det verkligen skulle ha blåst in mer på min bebis utan solkepsen på liggdelen – för att inte tala om att solen när den återvänder skulle ha lyst henne rakt i ansiktet. Dels för att jag tycker att det melerade tyget är både snyggare och enklare att hålla rent. Det senare är en ganska viktiga aspekt för mig, som har äldre barn vars vantar som ska hålla i lillasysters vagn kanske inte alltid är så rena som man kan önska… Bra uppdatering av Britax och så kul att en vagn jag gillar så mycket redan blivit snäppet ännu bättre!

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Ella 20 mars, 2017 - 13:36

Stort tack för dina grundliga recensioner och allt jobb du lägger ner på bloggen, det har varit en ovärderlig hjälp i barnvagnsdjungeln för oss! Har en Britax Go Next (2016) men sittdelen funkar inte för oss, bebis på 9 månader vill sitta mer upprätt än vad maxläget på sittdelen tillåter. Har så för mig att jag såg ett inlägg på din blogg om att sätta en påsklämma baktill för att få upp sittläge ytterligare?Kan inte hitta det inlägget nu. Har försökt med det tricket på vår vagn men iaf på 2016-modellen så verkar det inte att gå att få in en påsklämma bakom ”plastspännet” där bak? Finns det några andra knep för att få till fullt sittläge på en Go Next? Skulle vara oerhört tacksam för lite hjälp då vi knappt kan ta oss ut med vagn längre.

Reply
Anna 23 mars, 2017 - 22:25

Hej Ella,
ja, det finns ett sätt! Om du kollar på remmarna på ryggstödet så ser du att det är som två sydda vecka som hindrar dig från att dra upp ryggstödet mer. Jag vet flera som sprättat upp de vecken och därmed kunnat dra upp ryggstödet till en mer upprätt position. Kanske värt att testa det?
/Anna

Reply
Joel 11 augusti, 2017 - 05:35

Hej Anna!
Vi är väldigt intresserade av att välja just Britax Go Big till vårat första barn nu och mkt tack vare dina fina recessioner. Det vi står emellan nu dock är om vi ska välja med Liggdel eller bara mjukliften. Med bara mjukliften blir det billigare och den verkar smidig att ta med, tar mindre plats och det täcker väldigt bra när suffletten till sittdelen är helt överdragen över mjukliften. Däremot är liggdelen högre upp vilket gör att vi inte alls behöver böja på ryggen lika mkt som till mjukliften plus att det verkar lättare att bona om i liggdelen nu när vi får i november. Hur har du upplevt det som ett problem att man måste böja sig mer med mjukliften? Och nu när liggdelen finns med extra solkeps, vad rekommenderar du då?
Med vänlig hälsning, Joel

Reply
Anna 17 augusti, 2017 - 21:30

Hej Joel,
visst hamnar barnet lägre ner om man använder mjuklift men jag skulle inte säga att själva höjden är en dealbreaker för mig i alla fall. Jag har andra vagnar där barnet ligger i den riktiga liggdelen och ändå hamnar på ungefär samma höjd. Men visst, det är väldigt skönt att barnet är så högt upp i den vanliga liggdelen, det tycker jag ju. Vad gäller solskyddet så är sittdelens sufflett fortfarande mycket bättre än liggdelens, även när liggdelen har solkeps.

En annan sak värd att tänka på med mjukliften är att barnet generellt växer ur den snabbare, så får man barn på vintern (eller ännu mer om barnet kommer på hösten och börjar bli större när det blir kallt) och ska få plats med åkpåse och overall, filtar etc så kan det bli trångt snabbare än med vanliga liggdelen!
/Anna

Reply
Louise 30 november, 2017 - 13:17

Hej, vilken ståbräda rekommenderar du till Go Big? Tack!

Reply
Anna 7 december, 2017 - 22:33

Hej Louise, tycker ingen av de jag testat varit en perfekt fullträff men Britax egen bräda för Go Big funkar faktiskt helt ok!
/Anna

Reply
Julia Andersson 8 december, 2017 - 17:31

Hej och tack för bra information på sin sida!
Jag och min sambo har varit i butik och tittat på Britax Go Big, vi är mycket förtjusta i denna vagn med undantag för en sak. På den vagn som vi kollade på gick inte sittdelen att dra upp i fullt rakt läge. Detta får jag inte ihop med informationen jag har hittat när jag har sökt på nätet där det verkar som att det är Go Next som sittdelen inte går att ha i fullt rakt läge.
Min fråga till dig: Går sittdelen i Go Big att ha i fullt rakt sittläge? Om inte, kan man sprätta de sömmar som du beskriver i ovan kommentar?
Tacksam för ditt svar!
Mvh
Julia och Tim

Reply
Anna 14 december, 2017 - 21:20

Hej!
Kan det vara så att du har blandat ihop upprätt sittläge med fullt liggläge? För det är endast Go Big som har fullt liggläge på sittdelen. Sittläget är samma på alla tre Go-vagnar tycker jag, dvs något/ganska tillbakalutat. Jag har hört att det på något sätt ska gå att trixa till fullt liggläge genom att sprätta upp sömmen på remmarna, har dock ingen egen erfarenhet av det.
/Anna

Reply
Eva 14 december, 2017 - 19:54

Jag undrar hur långt är egntligen det plana liggläget i go big kärran?

Reply

Lämna en kommentar