Joolz Day2 – första intrycket!

av Anna

Joolz Day är en barnvagn som funnits på marknaden i många år, och länge var Joolz utbud begränsat till denna enda modell. Men nu har det rasslat till rejält från märket. Först släpptes Joolz Geo och i höstas blev det officiellt att en ny version av Day var på gång. Nu är Joolz Day2 äntligen släppt och jag har haft mitt premiärrull med vagnen! Eftersom att jag aldrig kört den äldre versionen av Day så kommer jag inte kunna erbjuda någon kunnig jämförelse. Istället kommer jag recensera Day2 för vad den är – en för mig helt ny vagn. Men med det sagt så finns det en del uppdateringar som är enkla att peka ut. Jämfört med Day har Joolz Day2 fått ny design på liggdelen, längre sufflett, större varukorg, smidigare ihopfällning och det är nu enklare att klicka fast ramen på chassit. Färgen på vagnen jag kör är Parrot Blue från Earth-serien.

Inledningsvis kommer jag köra vagnen med liggdel och sen hoppas jag hinna med lite sittdelskörning också, innan det är dags för recension. Första intrycket av vagnen blev väldigt bra. Monteringen var inte den snabbaste men samtidigt gjorde det att vagnen känns väldigt gedigen och alla små detaljer är så väldigt genomtänkta, det är imponerande. Jag gillar att vagnen har så förvånande mycket fjädring i sig. Bakhjulen på Day var luftfyllda, dessa är punkteringsfria med luftkanal. Framhjulen är riktigt enkla att låsa, det kan göras med foten, och handtaget går att få väldigt högt upp. Faktiskt så högt upp att jag, som alltid brukar välja högsta läget, nöjde mig med ett mellanläge. Jag förstår redan nu varför Joolz Day är en vagn som ofta rekommenderas att funka bra även för långa föräldrar! Det ska bli kul att få köra den lite mer och sedan få dela med mig mer utförligt av vad jag tycker om den.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Joolz Day 2 hos: Babyland

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Aleksandra 19 mars, 2017 - 12:51

Hej!
Jag är jättespänd på att höra vad du tycker om Day2. Jag och min man måste snart bestämma oss för om vi ska ha en Buffalo eller om vi ska köra på en Day2. Hade bestämt oss för en Buffalo men har testkört Day2 som vi tycker är snäppet lättare att köra. Så ser fram emot din recension av denna vagn då jag har förstått att du gillar Buffalon väldigt mycket!

Reply
Anna 23 mars, 2017 - 22:23

Hej Aleksandra!
Jag kommer nog inte recensera den förrän jag även hunnit använda sittdelen, vilket nog dröjer några månader. Men jag gillar den. Jag tror faktiskt jag skulle valt Day2 framför Buffalo, utom om stor varukorg är väldigt viktigt för en för då är ju Buffalo klart bättre. Jag tror även Buffalon tar terräng bättre och så har den snäppet längre sufflett. Men jag gillar detaljerna på Day2 mer och den är absolut mycket mer lättsvängd!
/Anna

Reply
Linnéa 17 april, 2017 - 14:20

Aleksandra, välj Joolz! Vi hade en Joolz Day för ett par år sen när vi fick får son. Började med en bugaboo cam3 men bytte till Joolz efter en månad. Vi testkörde även Buffalon men den kändes alldeles för stor (klumpig och tung). Kör ni mycket bil är bugaboo över lag stor ihopfälld oavsett modell tycker jag, där är Joolz day svårslagen, men buffallon var extremt tung (ffa om den ska in och ut ur bilen minst någon gång om dagen). Det enda vi tyckte var bättre med bugaboo var den förlängningsbara suffletten, väldigt bra sufflett för visso men gick att lösa med UV-skärmen eller annan sufflettförlängning på Joolz. Har även kört kronan men endast fastnat för sulkyn där, så det blir ju aktuellt först när barnet blir större. Nu väntar vi nr två och har börjat kika runt på ny duo-vagn men kommit fram till att det kommer bli en Joolz day igen. Lycka till!

Reply
Linnéa 15 juni, 2017 - 21:40

Hej Anna,
Vet du när du kommer recensera Day 2? Vi kommer behöva köpa ny vagn nu under sommaren och står och väger mellan den gamla och nya versionen och jag skulle gärna ta del av vad du tycker också. Vi var väldigt nöjda med den gamla, det är klart att uppdateringarna i teorin låter bra men det är ju alltid en risk när något uppdateras att det kan uppstå fel i och med att det inte är använt i praktiken tillräckligt länge för att veta att uppdateringarna långsiktigt blir hållbara. Hur tänker du?
Hälsningar Linnéa

Reply
Anna 16 juni, 2017 - 22:05

Hej Linnéa, det börjar närma sig – men närmar sig gör även mina barns sommarlov och då finns det ännu mer ont om tid för bloggandet. Jag hoppas få upp en recension under sommaren men det kanske inte blir förrän i slutet av augusti. Jag tycker iaf att Day2 är riktigt bra! Har precis satt på sittdelen idag, så den kan jag inte säga så mycket om än men körkänslan är verkligen toppen och varukorgen är bättre än jag trodde att den skulle vara!
/Anna

Reply
Linnéa 17 juni, 2017 - 15:22

Tack för svar! Oavsett om jag hinner köpa ser jag fram emot en recension.

Reply
Elin 17 september, 2017 - 12:31

Hej!
Sån härlig blogg du har den är helt underbar att läsa! Jag äälskar den gråa Joolz vagnen men jag den finns väl som dag 2 version med eller? Är novis i detta, ska ha vår första i mars och är så snurrig redan nu i denna barnvagnsdjungeln 🙂 har läst att en nackdel med Joolz är att den samlar på sig mycket grus i däcken, är det något du också uppfattat att den gör? Bor utanför stan och här en längre grusväg att ta mig för vi innan asfalten kommer 🙂
Tack igen för en grym blogg!!
Kram!

Reply
Anna 20 september, 2017 - 21:53

Hej Elin,
nej den Day2 jag har kört har absolut inte samlat på sig grus, hjulen är av ett sådant material att det inte ska kunna fastna stenar i dem. Men det är möjligt att det kan ha varit så med den äldre versionen av Day kanske?
/Anna

Reply
Johanna 5 oktober, 2017 - 12:11

Hej!
Jag och maken har fastnat för Day 2. Känns som att den skulle vara så skön att köra men några saker oroar mig och hindrar att vi vågar satsa på den…
Varukorgen är mindre än på vår gamla vagn och jag skulle egentligen vilja ha en i Buffalo-style. Hur upplevde du varukorgen? Var den OK eller något du störde dig på?

Suffletten som är kortare. Får barnet mycket sol på sig så att man behöver något att hänga för?

Vi kommer även att behöva köra vagnen med ståbräda. Testade du detta? Hur var upplevelsen i så fall?

Jag föredrar körkänslan och fällningen på Day 2 framför Buffalon som är vårt andra alternativ. Känns som att jag skulle vilja kombinera det bästa från båda men den vagnen finns ju inte 😉

Reply
Anna 6 november, 2017 - 23:03

Hej Johanna, nu äntligen har recensionen publicerats och förhoppningsvis kan du få svar på en del av dina frågor där, även om du ställde dem för en månad sedan…

Det jag kan lägga till är att jag hittills bara försökt montera på en ståbräda, Easy Rider, och hittills har jag inte fått det att funka tyvärr.
/Anna

Reply
Moa 20 oktober, 2017 - 12:10

Hej Anna! Vilken fantastiskt detaljerat och välarbetad recensionsblogg, älskar den 🙂 Jag väljer mellan en Cybex Priam och en Joolz Day 2. Tycker båda uppfyller de krav vi har, så nu är vi verkligen nere på detaljnivå. Jag läste din recension av Cybex Priam, men hittar ingen för Joolz Day 2. Vilken skulle du ha valt och varför? 🙂

Tack på förhand!

Vänliga hälsningar,
Moa

Reply
Anna 23 oktober, 2017 - 09:38

Hej Moa!
Oj oj, en recension av Day2 är nog det mest efterfrågade inlägget på blogget denna höst. Jag har precis fått klart alla bilder så nu ska bara texten skrivas, jag hoppas få en kväll då alla barn sover och all tvätt redan är vikt inom kort… Håll tummarna!

Båda är bra. Jag tror Day2 kanske är lite mer i min smak i körkänslan även om det absolut inte är något fel på Priams rull. Men samtidigt så gillar jag verkligen Priams Lux-sittdel väldigt mycket. De är både lika och olika varandra. Om båda uppfyller era kvar så skulle jag provköra i butik och sen gå på magkänsla, tror inte ni blir missnöjd med någon av dem!
/Anna

Reply
Moa 24 oktober, 2017 - 10:53

Tusen tack för svar! Då väntar jag spänt på att recensionen dyker upp 🙂

Mvh, Moa

Reply

Lämna en kommentar