Välja rätt skötväska!

av Anna
Så väljer man rätt skötväska

Hur väljer man rätt skötväska? Att välja vagn är för många det största projektet vad gäller de materiella förberedelserna inför ett barn. En barnvagn innebär en mix av både funktioner och estetik och när man äntligen gjort sitt val är det inte helt ovanligt att luften lite grann går ur en. Man är trött på att vela och fundera och vill mest få resten klart. Jag kan utan tvekan relatera till den känslan, och det var först med mitt tredje barn som jag fick upp ögonen för skötväskan och att en sådan också har en massa funktioner och kluriga egenskaper som det faktiskt kan vara klokt att ta ställning till – åtminstone om man vet med sig att man kräver en del för att bli nöjd. Nu när min familj skulle utökas med ett till barn så har jag hunnit testa en del skötväskor och vet lite mer om vad jag uppskattar och vad som är mindre viktigt. Inför den första spädbarnsperioden har jag laddat upp med de tre modellerna ovan. En har jag testat tidigare – Skip Hop Chelsea – medan de andra två är nya för mig. Ingen av dem är använd än, men packade och redo för bebisutflykter så fort vårt tillskott har anlänt. Detta inlägg är som en liten teaser inför kommande skötväskerecensioner. Skip Hop Chelsea har jag redan recenserat men jag ska gå igenom vad med de andra två modellerna som intresserar mig.

Modellen längst till höger är Eden från märket Storksak. Det här är en stor och rejäl skötväska, tillverkad av veganskt läder. Bärhandtagen är tåliga, men givetvis finns det även med en reglerbar axelrem. I axelremmen finns också inbyggda fästen för att hänga upp skötväskan på handtaget. Även om de flesta barnvagnar inte tillåter belastning av handtaget med en skötväska pga tipprisken så tycker jag att en bra skötväska också ska ha en bra upphängning för handtaget. Om man packar måttligt tyngdmässigt och har koll på vagnen så vet man var gränsen för tipprisk går. Mitt första intryck av Eden blev extra positivt när jag såg hur många fack skötväskan har på insidan, och att skötbädden är min favoritmodell! Riktigt stor med en rejäl stängning och ett bärhandtag. Faktum är att skötbädden har två små fack i sidorna – ett för blöjor och ett för våtservetter tänker jag – så den blir nästan som en liten väska i sig. Jag ser fram emot att få använda Storksak Eden live och se vad den går för!

Modellen längst till vänster är en DOT från Elodie Details. Elodie Details har tillverkat några av mina favoritskötväskor, som exempelvis klassiska ED Black Edition. DOT är en annan modell men också den är estetiskt tilltalande med sina lekfulla prickar, samtidigt som den är utformad för att vara praktisk. Jag är ett stort fan av Elodie Details medföljande – och matchande – krokar för handtaget att fästa skötväskan på. DOT har gott om bra innerfick, både mindre med dragkedja, ett stort för den medföljande skötbädden och en massa mellanstora perfekt att fördela upp kläder och blöjor i. Axelremmen går i samma bruna ton som handtagen, och kan givetvis tas loss helt. Just nu är DOT-väskan på bilden packad som BB-väska för bebisen jag inväntar, ett syfte den absolut var rymlig nog för.

Så snart dessa väskor har hunnit bäras, hängas, användas och slitas på tillräckligt mycket så kommer jag att återkomma med recensioner av dem här på bloggen!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla skötväska hos: Jollyroom
Handla skötväska hos: Babyland

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar