Easywalker Mosey+ – en första titt!

av Anna

Titta vem som har anlänt, årets första vagn att rulla över min tröskel! Den som läst bloggen ett tag vet att Easywalker Mosey är en vagn som ända sedan hösten 2014 har varit en favorit hos mig. På Kind und Jugend i höstas fick jag först nys om uppföljaren Mosey+ och efter att Easywalker frågat mig om jag ville testa även den nya versionen så har alltså en purfärsk Mosey+ – som uppdateringen heter – äntligen landat. Eftersom att jag är stor som ett hus och mindre rörlig än vanligt nu de sista veckorna av min graviditet så kommer detta första intryck av vagnen inte handla så mycket om körkänsla och vagnen i sin helhet, mycket är sig ändå likt sedan tidigare. Istället tänkte jag förklara exakt vilka uppdateringar som har gjorts och hur Mosey+ skiljer sig från gamla Mosey. För den som vill nörda ned sig rejält så finns en video där jag visar upp Mosey+ på Allt om barnvagnars Facebook-sida.

Easywalker Mosey+ finns inledningsvis i fyra olika färger – Moss Green, Steel Blue (den på bilden), Charcoal Blue och Pebble Grey –  och förutom det estetiska är övriga förändringar åtskilliga. Mosey+ har samma i grunden precis chassi som Mosey, med samma mått, men det har fått en ny färg och handtaget i läderimitation är av ett annat material, som är riktigt snyggt men också skönt. Handtaget har också fått en lite annan form och chassit har gjorts mer stabilt. Den gamla, ganska klena, varukorgen på Mosey är rejält uppdaterad på Mosey+. Förutom att den har bättre fästen har den nya varukorgen också fått rejäla bottenplattor och är betydligt mer lättåtkomlig – framför allt framifrån. Att den är något större märker man av direkt, det här har Easywalker gjort riktigt bra. Liggdelen till Easywalker Mosey+ är en helt ny konstruktion som väger hälften så lite som den förra modellen, det märks av direkt när man bär den i handtaget kan jag meddela. Liggdelslocket är också nytt och mer rejält. Det Easywalker kallar ”connector”, delen man fäster på chassit för att få upp liggdelen högre, har också gjorts mer lättanvänd och det märker man också av tycker jag.

Sittdelen på Mosey+ är nog den som förändrats mest! Selspännet är nytt och mycket bättre än det gamla, väldigt klumpiga och samtidigt sköra spännet i plast. Klädseln har fått en ny design som gör vagnen lite mer rymlig på bredden, ryggstödet har höjts och är numera 55 cm långt (även om jag får det till någon cm längre när jag mäter själv). Suffletten på Mosey+ är fortfarande förlängningsbar men solkepsen har tagits bort. Istället erbjuder Easywalker en universal solskärm som fästs på suffletten med magnetfästen, denna solskärm ska funka på alla vagnar. Baksidan av sittdelen på Mosey+ är nu heltäckande, vilket innebär att det gamla problemet med att sufflettbågarna åkte ur sina fästen är bortbyggt. Det innebär dock också att suffletten inte längre kan justeras i höjd. Fotstödet har moderniserats rejält. På Mosey kunde man dra det mellan två olika lägen, på Mosey+ justeras det med knappar på sidorna och har fyra olika lägen. Det gör även att fotstödet är mer stabilt och inte ska kunna tryckas ned av tyngden av barnets fötter och ben.

Mitt spontana första intryck är att jag verkligen gillar Easywalkers stil på Mosey+! Liggdelen är som en ljuvlig, blå dröm. Insidan är quiltad och till och med madrassen går i samma härliga blåa nyans. Jag misstänker att jag kommer sakna solkepsen en aning med jag har fått möjlighet att testa den nya solskärmen också och det ser jag fram emot. Easywalker sände även med en snack tray (också den universal) samt den nya åkpåsen – som är betydligt mer vadderad än den äldre modellen. Så fort min bebis har kommit till världen och jag hunnit köra Mosey+ lite mer på riktigt så återkommer jag med en minirecension av denna uppdatering av Easywalker Mosey!

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Amanda 12 februari, 2017 - 18:52

Hej!

En fråga om Britax go big!

Vi har bestämt oss för att det verkar vara vagnen för oss men vi vill gärna ha en svart och saknar solskärmen på Go’s liggdel. Nu har vi hittat en liggdel från go next på blocket och undrar om den passar på go big?

Reply
Anna 13 februari, 2017 - 14:43

Hej Amanda! Go Big i nya edition färgen Grey Melange kan köpas i paket med samma slags liggdel (med solkeps) som finns till Go Next! Men annars så absolut, alla Go- och Go Next-liggdelar funkar på alla Go-, Go Next- och Go Big-chassin så det är inget problem alls att köpa en sådan liggdel begagnat!
/Anna

Reply
Lynn 9 mars, 2017 - 13:18

Hej jag undrar är det ergonomisk sittdel eller vanlig?//Lynn

Reply
Anna 10 mars, 2017 - 15:35

Hej Lynn, Mosey har vanlig sittdel!
/Anna

Reply
Diana 15 mars, 2017 - 08:01

Hej och tack för toppenrecensioner! Vi funderar på att köpa en Mosey + till vår 6månaders flicka. Min fundering är dock om den ljusa färgen på innandelen inte kommer bli smutsig rätt lätt? Vad har du för erfarenhet av ljusare färger? Tänker även på den ljusa läderimitationen på handtaget. Går själva materialet på vagnen att ta av och tvätta. Har du något tips på var solkepsen kan inhandlas?
Vh
Diana

Reply
Anna 16 mars, 2017 - 22:39

Hej Diana,
jo min erfarenhet är absolut att smuts syns lättare på ljusare tyger. Det är ju bra att fotstödet är svart i alla fall. Vill man absolut inte att vagnen ska bli smutsig så kan man ju dock sätta i en sittdyna, betydligt enklare att tvätta en sådan än att ta av hela klädseln! Men handtaget tror jag inte blir något problem alls, det känns som att det är enkelt at torka av.

Dock hittar jag inte solskärmen hos vare sig Jollyroom eller Babyland, som ju båda säljer Mosey+. Vet faktiskt inte varför de inte tagit in den, om det inte är så att den inte släppts än?
/Anna

Reply
Lotta 21 mars, 2017 - 13:08

Hej Anna,

Tack för en bra första recension av Mosey+. Vi kommer flytta in i en lägenhet med riktigt liten hiss och behöver därför köpa en ny vagn som framför allt är väldigt nätt på längden. Jag vet att den gamla Mosey inte tog upp mer än 78 cm om man drog in handtaget en bit (detta mättes alltså från framhjulen till fotstödet som var det som stack ut mest). Har detta ändrats på +? Hissen är bara 85 cm från bakvägg till dörr så det är viktigt för oss att veta.

Min nästa fråga är om du vet om det finns någon stå-bräda som passar denna vagn. Vi har en nyss fylld 3-åring som vill åka så ibland.

Sista frågan är om du tror att Mosey+ inte kan användas lika länge som Mosey eftersom sufletten inte går att justeras uppåt? Eller kompenseras det av det längre sätet?

Tack!
/Lotta

Reply
Charlotte 25 mars, 2017 - 12:32

Hej Anna,
Jag har försökt hitta info om bygeln på sittdelen men inte lyckats. Vet du om den är en så kallas Swing away-bygel?
Tack på förhand!

Reply
Anna 26 mars, 2017 - 16:31

Hej Charlotte, japp, Mosey har swing away-bygel! 🙂
/Anna

Reply
Sofia 28 mars, 2017 - 14:26

Vet du om liggdelen till mosey+ fungerar på äldre mosey-chassit?

Reply
Anna 31 mars, 2017 - 10:08

Hej! Jag frågade Easywalker och fick svar nyss, nya liggdelen ska funka på det äldre Mosey-chassit! 🙂
/Anna

Reply
Zandra 13 maj, 2017 - 07:24

Hej! Jag väntar min första och har beställt en mosey plus med både ligg-och sittdel. Jag har ännu inte beställt något tillbehör, men är inne på solsärmen bla. Är det den som finns på jollyroom nu, men är slut i lager? Bygeln på sittdelen, går den att ta loss? Kan man köpa till något för att höja liggdelen på mosey plus också?

Reply
Anna 16 maj, 2017 - 21:09

Hej Zandra!
Just nu hittar jag inte solskärmen hos vare sig Babyland eller Jollyroom men jag har sett den där tidigare, så det är säkert den du sett som är slut i lager just nu. Japp, bygeln kan tas loss helt och samma ”kloss” man kunde höja sittdelen med på Mosey funkar för Mosey+ också! Jag tror den medföljer liggdelen faktiskt?
/Anna

Reply
Sandra 14 maj, 2017 - 21:10

Hej!

Jag har en easywalker mosey men som du skriver är ju fotstödet inte det bästa. Båda fästena har gått sönder för oss. Så jag har två frågor.
1. Vet du om och isf varifrån man kan beställa reservdelar?
2. Är den nya mosey plus kompatibel med det ”gamla” mosey chassit?

Reply
Anna 16 maj, 2017 - 21:05

Hej Sandra,
har tyvärr inte koll på reservdelar alls men jag skulle kolla med Jollyroom eller Babyland, det är de svenska återförsäljarna av Mosey som jag känner till. Men om du är förste ägaren borde ju det gå att reklamera?

Ja, det ska funka enligt info jag fått från Easywalker, fästet för sitt- och liggdel ska vara samma!
/Anna

Reply
Susanne Wallenius 3 juni, 2017 - 14:21

Hej Hej!
Jag är helt ny på mosey och undrar om det mosey mini (inte by mini) är en helt annan modell än mosey + ??
Och vad är det för skillnad i så fall?
Mvh Susanne

Reply
Anna 4 juni, 2017 - 10:34

Hej Susanne, Easywalker har inte gjort det lätt för oss. De har en modell som heter Mini och en som heter Mosey. De har olika konstruktion och egenskaper. Sen har de även en Mosey by Mini, men det är en Mosey i estetisk design i samma stil som bilen Mini.

Easywalker Mini är alltså en egen barnvagnsmodell, som bla har lufthjul. Jag har aldrig kört den och kan inte så mycket om den, men vet att många tex tyckte att den hade väldigt dålig hävningseffekt.
/Anna

Reply
Lisa 16 oktober, 2017 - 11:23

Hej!

Vilken hade du föredragit, Easywalker mosey+ eller Britax b-agile 4 plus? Om syftet skulle vara en ”extravagn” främst för 2-åringen. (Har dock en liten bebis också, samt en dubbelviking och ett enkelvikingchassi. Så att vagnen ska vara bakåtvänd är inte så viktigt, även om det skulle vara behändigt när bebisen blir större, såklart.) Men viktigast är nog att den blir liten ihopfälld samt att den inte är för krånglig att använda, typ fälla ihop, då den främst kommer att användas av mor- och farföräldrar på utflykt då och då. 2-åringen sover ibland i vagnen, så det är också en aspekt. Har du eller någon läsare några tankar kring detta?

Reply
Anna 23 oktober, 2017 - 09:36

Hej Lisa, jag hade nog personligen valt Mosey+ och hade tänkt ge det som förslag till dig också, tills du nämnde det om enkel at fälla även för mor- och farförälder. Jag tycker inte att den är svår att fälla men Britax är nog lite enklare att förstå för den som inte är så insatt i nutida barnvagnar tror jag. Båda har ju bra liggläge, men Mosey är nog lite längre i ryggstödet om jag minns rätt.
/Anna

Reply
Easywalker Mosey+ 18 oktober, 2017 - 13:21

[…] i våras skrev jag om mina första intryck av Easywalker Mosey+ här på bloggen och sedan dess har jag hunnit rulla vagnen med både liggdel och sittdel. Mosey+ […]

Reply
Helene 8 november, 2017 - 01:20

Hej!
Funderar på en Mosey eller Mosey+ som resevagn/extravagn. Har läst dina recensioner och velar fram och tillvaka främst med anledning av suffletten då den verkligen ser dålig (ej täckande) ut på Mosey+. Skulle du välja en Mosey eller Mosey+ nu när du testat lite längre tid?
Passar Mosey-suffletten på Mosey+?
Tack 🙂
/Helene

Reply
Anna 9 november, 2017 - 12:21

Hej Helene,
tyvärr kan man inte använda Moseyns sufflett på Mosey+, konstruktionerna är helt olika. Jag tror att jag trots allt skulle välja Mosey+, fördelarna väger över ändå. Men jag hoppas innerligt de sätter tillbaka solkepsen i framtiden!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar