Pogu Barnvagnsreflexer – så får man vagnen att synas i mörkret!

av Anna
Reflexer på barnvagnen

Mörkt är det, och mörkare ska det bli! Den 21 december är det vintersolstånd, vilket innebär att det är den dag på året med minst solsken. Fram till dess ska alltså dagarna bli kortare och kortare, och efter vintersolståndet tar det lång tid innan soltimmarna sakta men säkert blir fler och fler. Det är de närmaste månaderna således oundvikligt att röra sig ute med vagnen i beckmörkret. Och då är det SÅ viktigt att synas ordentligt i trafiken!

Reflexer på barnvagnen

Det finns många sätt att synas i mörkret. Kronan har haft reflexsuffletter till deras barnvagnar, löshängande lampor och reflexer är en riktigt klassiker och att täcka chassit med reflextejp inte något ovanligt. Just reflextejp på vagnen är något jag inte är något direkt fan av. Reflexer är ju delvis en färskvara som tappar i effekt med tiden. Och reflextejp på vagnen är inte särskilt estetiskt tilltalande. Vill man ta bort den kan det dessutom bli en himla massa jobb. Som jag beskrivit i inlägget om reflextejp jag länkar till ovan så kan det krävas många timmars jobb och en större mängd kemisk bensin för att få bort gamla klisterrester från ett chassi. Tidsödande och inte så kul att hålla på med starka medel.

För ganska exakt två år sedan skrev jag om Pogu barnvagnsreflexer första gången och det här inlägget är som en uppföljning till det. På bilden ovan syns en barnvagn fotad med och utan blixt. I suffletten hänger en liten lampa från Clas Ohlsons. Jag har en sådan i dragkedjan på barnens overaller och på min handväska. Det vita på chassit – två prickar och ett streck på handtaget – som lyser upp på den vänstra bilden är Pogu-reflexerna.

pogu-reflex

Så funkar Pogu Barnvagnsreflexer

Pogus barnvagnsreflexer finns i svart och silver. De silvriga är mer åt det vita hållet i dagsljus. De svarta smälter väldigt väl in i ett svart chassi. Det är ingen överdrift att påstå att de knappt syns. Reflexerna kommer färdigutstansade i olika former på ett reflexark. Det finns tillräckligt för att man ska kunna få både två och tre vagnar synliga i mörkret med en förpackning av Pogu barnvagnsreflexer.

Det viktiga är att komma ihåg att sätta reflexer på båda sidor av vagnen, så att den syns i trafiken oavsett vilket håll bilarna kommer ifrån. Går man ofta i vägkanten ska man förstås även se till att ha reflexer framtill på chassit. Ha även gärna en som hänger på ryggen på den egna vinterjackan! Det är svårt att visa effekten på stillbild. Men skillnaden mellan en barnvagn utan reflexer som ska korsa en gata jämfört med en som har reflexer, den är enorm för den som sitter i sin bil i trafiken.

pogu-ta-bort-reflex

Reflexer som snabbt tas bort utan att lämna märken på chassit

Efter två års användning så syntes Pogu-reflexerna på min vagn fortfarande väl i mörkret. Men några av klistermärkena är placerade på utsatta delar av chassit. Det yttre lagret har nötts bort och på vissa ställen har jag gått in i väggar och dörröppningar med vagnen så pass mycket att hela reflexen har repats upp. Det såg väldigt trist ut i dagsljus och gav mörka fläckar i reflexen. Att synas i mörkret med reflexer är något jag förutsätter att man gör, och där är Pogu barnvagnsreflexer lika bra som förväntat. Men jag gillar nästan ännu mer att de inte stör vagnens utseende. Och att de så enkelt går att ta bort och byta ut mot nya.

Mentalt var jag inställd på ett heldagsjobb, som när jag skulle renovera ett gammalt chassi med massa reflextejp. Men det här gick bokstavligt talat på ett par minuter. Bara att ta fram sin gamla hårfön, hetta upp reflexen och sedan sakta dra bort den. Några klisterrester återstod därefter, men de satt inte fast. Det räckte med att jag gnuggade lite med fingret på dem så smulade de ihop sig och föll av. Som bilden nederst till höger visar så syns det inte ett spår av den gamla reflexen på chassit. (Det ljusa streck man anar är en gammal hederlig repa i lacken.) Därefter kunde jag klistra på en ny reflex. Och nu syns vi återigen oklanderligt väl i mörkret!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Pogu reflexer hos: Babyland

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar