If you want to make it big, make it small – Baby Jogger City Tour!

av Anna

Baby-Jogger-City-Tour

(Tillägg september 2016: Här kan du läsa min recension av Baby Jogger City Tour!)

För en knapp månad sedan fick jag träffa Baby Jogger för ett hemligt möte här i Stockholm. Med sig hade de en liten väska och ni skulle sett mitt ansiktsuttryck när jag förstod att det faktiskt låg en hel vagn i den väskan! Låt mig presentera Baby Jogger City Mini Tour. Det här är inte en recension, jag har som mest rullat vagnen några meter fram och tillbaka i en hotellobby, men jag ser ivrigt fram emot att få köra vagnen på riktigt senare i sommar. Bilderna är inte heller mina egna utan har skickats till mig från Baby Jogger – så att jag kunde få dela dem med er!

If you want to make it big, make it small – dagens sanning i barnvagnsvärlden. Det finns inget hetare just nu än riktigt små vagnar och Baby Jogger har tagit god tid på sig för en gedigen produktutveckling. Men så fort jag fick känna på City Tour så blev jag snabbt övertygad om att det här är en blivande succé av gigantiska mått. Främsta konkurrenterna torde vara Babyzen Yoyo+, Mountain Buggy Nano (finns nu i en ny V2-version som jag ej testat) och Carena Kobbe. Yoyon är fortfarande den absolut minsta och därmed kanske också det säkraste kortet för den som vill flyga med sin barnvagn som handbagage, men BJ City Tour är så precis på gränsen att jag tror att den kan bli ett bra resesällskap den också. De officiella måtten för City Tour är 55.88 x 25.4 x 45.72 cm. Förutom att vara petite ihopfälld så har Baby Jogger lyckas klämma in en överraskande mängd andra bra egenskaper i vagnen.

Baby-Jogger-City-Tour-detaljerBaby Jogger City Tour har en rymlig sittyta med ett riktigt bra liggläge, som inte är helt plant men nära på. Hjulen kändes riktigt bra och tystgående, chassit har en härlig svikt i sig och vagnen kändes inte stötig. De fyra hjulen gör den stabil och jag upplevde sittytan som relativt hög för att vara en så liten vagn. City Tour har en förvaringsficka på baksidan av ryggstödet och en rymlig varukorg som tar 7 kg. Det kommer att finns en bygel till City Tour och som bilderna visar så har den ett helt handtag. Framhjulen kan låsas i fast läge, vilket jag tror inte är fallet på de flesta andra vagnar av samma storlek.

Baby-Jogger-City-Tour-ihopfalldMen det som kanske gör mig mest wow förutom allt jag redan räknat upp är att Baby Jogger City Tour tar 20,5 kg i sittdelen men 28,5 kg totalt. Alltså 7 kg varukorgen, 1 kg i förvaringsfickan och resten får utgöras av barnet. Och av det lilla jag kände på City Tour så kändes den precis som Baby Joggers andra vagnar så väldigt tålig och slitstark, känslan jag fick av att hålla i vagnen stämde inte överens med hur liten den såg ut när jag tittade på den. På ett positivt sätt! Hela vagnen väger 6,5 kg och priset är väldigt imponerande. Vagnen säljs i paket med den smarta förvaringsväskan, som kan användas som ryggsäck, som syns på bilderna ovan, och för det kommer man få betala 2999 kr. På bilden längst ned till höger i collaget ovan syns City Tour i sin förvaringsväska bredvid Baby Jogger City Premier uppfälld, den bilden ger en lite bättre känsla av hur liten City Tour är.

Som sagt, jag kan inte dela med mig av så många egna intryck om hur vagnen är att använda – bara om hur den kändes och såg ut. Men jag kan säga att jag är riktigt, riktigt peppad på den och tror att det här kan vara något himla intressant för alla som vill ha en tålig vagn som tar väldigt lite plats. Lovar att återkomma med ytterligare rapportering så fort jag hunnit testköra!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Baby Jogger City Tour hos: Babyland

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Johanna 26 april, 2016 - 14:42

När finns den att köpa? För när den finns att köpa är jag en av dem som kommer köpa den först!!

Reply
Anna 26 april, 2016 - 15:33

Hej Johanna, efter sommaren – augusti är det sagt!
/Anna

Reply
Olga Nielsen 26 april, 2016 - 15:01

Ja!! Äntligen en sulky som kommer gå in i touranen med alla säten uppe men som fortfarande kommer kännas som vagn!

Reply
Anna 26 april, 2016 - 15:33

Ååå sant, det är ju toppen!
/Anna

Reply
Lena 26 april, 2016 - 22:15

Vet du när i augusti?
Villhöver den typ andra veckan i augusti 🙂 planerar….

Reply
Anna 27 april, 2016 - 08:55

Hej Lena, nej tyvärr! En del säger september, jag antar att BJ kan ge ett mer exakt datum i början av sommaren.
/Anna

Reply
Elin 26 april, 2016 - 22:51

Hej! Den går inte att ha bakåtvänd va? Ser att man iaf verkar kunna det med babyjogger city premier, skulle du anse att den går att ha som sulky? Den behöver inte vara superliten, men ändå vara smidig i bil & helst kunna tas med utomlands. Har en Ted&Phil smart Lux som sulky nu men den är för stor i bilen tyvärr.

Reply
Anna 27 april, 2016 - 08:54

Hej Elin,
nej City Tour är endast framåtvänd! Premier är ganska stor. Platt ihopfälld är den absolut men uppfälld är den ändå typ 61,5 cm bred. Blir tveksam om den verkligen är mindre än P&T Smart Lux? Har dock inte testat den vagnen! Du kanske skulle kolla på BJ Zip istället?
/Anna

Reply
Malin 27 april, 2016 - 04:20

Nej men vad kul! Jag har nanon och är nöjd men den här känns lite mindre ändå vilket vore jättebra. Enda problemet är som med flera babyjoggervagnar att det inte går att gälla upp ett litet fotstöd. Min tjej vill gärna fortfarande sitta med fötterna rakt fram, och när de ska sova blir det skönare att slippa hänga med fötterna.

Reply
Anna 27 april, 2016 - 08:53

Hej, sant, denna har inget sådant fotstöd. Då får man välja BJ Zip antar jag, för där kan du vinkla fotstödet! Men den är ju förstås inte lika liten ihopfälld.
/Anna

Reply
Jessie 27 april, 2016 - 08:40

Hej… Vi tänkte köpa den Bj Mini (din favorit resesulky) men tycker du vi skall vänta på denna nya modell kanske? Min man är 1,95 och är inte sugen på en ” dockvagn”
Tror Du denna skulle passa?
Kram

Reply
Anna 27 april, 2016 - 08:53

Hej Jessie,
så svårt att svara på! Jag kände på den så himla lite, men handtaget kändes iaf väldigt bra för min längd och jag är 170 cm. Jag hoppas få hem ett ex i juni, då kan jag visa lite jämförelsebilder på City Tour bredvid andra vagnar och så kanske ni kan få en bättre bild av handtagets höjd.
/Anna

Reply
Victoria 9 maj, 2016 - 21:55

Hi Anna!

I love the look of the City Mini Tour! Do you know a release date? I am intrigued to see how easily it folds!

Thank you.

Victoria

Reply
Anna 11 maj, 2016 - 23:10

Hi Victoria,
I don’t know a specific date yet, all I’ve heard is September!
It folds really easy!
/Anna

Reply
Jonna 16 maj, 2016 - 10:06

Hej!
Finns det vädringsnät baktill som på city mini?
Vad är det för skillnader på zip och tour förutom ihopfällningen och ställbart fotstöd?
Är de storleksmässigt lika stora tror du?
Kommer det finnas regnskydd till?
Tack för svar!

Reply
Anna 18 maj, 2016 - 22:37

Hej Jonna, jag får återkomma med detaljrapporter tills jag fått hem ett eget exemplar, har bara hunnit titta på den snabbt. Men jag tror Zipen är väsentligt större i sittdelen!
/Anna

Reply
Tina 2 augusti, 2016 - 10:37

Hej!
Vi har en baby jogger city elite GT. Finns det någon ergonomisk sittdel som man med hjälp av adapter kan sätta på vår vagn?

Reply
Anna 3 augusti, 2016 - 11:27

Hej Tina, nej tyvärr, mig veterligen finns det inget sådant. Det enda du kan fästa på GT är antingen babyskydd eller liggdel. Vill du ha en ergonomisk sittdel från BJ så måste du köpa ett annat chassi också.
/Anna

Reply
Marta 27 september, 2016 - 07:36

Hello My name is Marta.I’m from Poland.I want buy baby stroller baby jogger city tour colour blue bat in Poland don’t stroller this.Please talk mi where I can buy Se you

Reply
Anna 27 september, 2016 - 10:12

Hello Marta,
the BJ City Tour has just this week reached retailers in Sweden, you can find it at Lekmer, Syskonhuset, and more shops are starting to sell it right now. However, I do not know if they send to Poland så you have to e-mail them and check first.
/Anna

Reply
Mia 1 januari, 2017 - 22:22

I min bruksanvisning står det maxvikt 15 kg i sitsen?! Ser att det står 20 kg hos alla återförsäljare. Vad är det som gäller? Har du hört nån ändring om detta eller är det tryckfel?

Reply
Anna 3 januari, 2017 - 21:31

Hej Mia,
nej, det är inte tryckfel. Det är eg samma för många vagnar, i EU kan en vagn bara godkännas för en maxvikt på 15 kg för att testdockan helt enkelt väger 15 kg. Så himla dumt, om du frågar mig. Men många märken – bland annat Baby Jogger – gör sina egna tester eller testar för andra marknader och garanterar sedan själva att vagnen kan klara av den högre maxvikten.
/Anna

Reply
Emma 28 februari, 2017 - 09:57

Hej Anna. Har hört att city tour kommer ut med en ny dyna som gör ryggstödet längre och reglerbart fotstöd. Vet inte om det stämmer men du kandke? Köper men dynan separat eller blir det en ny vagn? När kommer den? Pris? Behöver ny resevagn men är besviken att vår Kobbe inte har reglerbart fotstöd så söker nu liten resevagn med just det. Serveras emot ditt svar. Tack

Reply

Lämna en kommentar