Joolz Aer+

av Anna
Recension av Joolz Aer+

Recension av Joolz Aer+

Pris: Ordinarie pris för Joolz Aer+ är cirka 4990 kr. Liggdelen kostar cirka 2990 kr. Denna vagn är ett recensionsexemplar från Joolz.
Tillbehör: Förvarings/transportväska medföljer. Bygel, babyskyddsadaptrar, LED-lampa, ståbräda och andra tillbehör köps tillseparat.
Typ av vagn: Resevagn.

Att bevaka barnvagnsmarknaden har visat sig vara ett bra sätt att hålla sina tidsperspektiv fräscha. Jag var rätt så övertygad om att det var alldeles nyss jag såg Joolz visa upp sin nya resevagn på en mässa. Men det måste ha varit i september 2019, för det var nämligen i mars 2020 som jag publicerade min recension av Joolz Aer. Tre år senare har Joolz nu lanserat en uppdaterad version, Aer+, som faktiskt fått en del väsentliga förändringar.

Den här gången har jag inte bara haft tillgång till sittdelen, utan har även kunnat gå igenom Joolz Aer+ med liggdel. Och jag måste säga att jag verkligen gillar den här liggdelslösningen på en resevagn. Det innebär att Aer+ är en resevagn som känns smart och genomtänkt oavsett hur gammalt barnet som ska åka i den är. Jag har gillat Joolz som varumärke i många år, men extra mycket sen jag körde Joolz Day 2 när mitt fjärde barn var nyfödd. De senaste versionerna av Joolz barnvagnar – Joolz Hub+, Joolz Day+ och Joolz Geo 3 – visar att detta är ett kvalitetsmärke som är här för att stanna.

Joolz Aer+ i siffror

Som vanligt har jag mått alla mått nedan med mitt eget måttband, vilket betyder att det kan diffa med någon centimeter hit eller dit. Joolz Aer+ är 45 cm bred över bredaste punkten, vilket inte är bakhjulen utan snarare har chassits mittpunkt och framhjulen samma bredd. Jag får den till strax under 45 cm, snarare 44,5 bred, med mitt måttband, men Joolz själva anger 45 cm. Och det är extremt sällsynt att en tillverkare skulle ange större mått än sanningen, så jag utgår ifrån att de har bättre koll på den här punkten.

Vill man åka hiss med Aer+ så är vagnen 45 cm bred och 93 cm lång med liggdel på. Kör man Aer+ med sittdel, och har ryggstödet i sittläget, är vagnen 84 cm lång. Fäller man ned till fullt liggläge har Joolz Aer+ ett hissmått på 45 cm bred och 94 cm lång. Vagnen har ett fast handtag som varken kan vinklas eller höjdjusteras. Det är 106 cm från golvet till handtagets övre kant.

Fäller man ihop Joozl Aer+ med sittdelen på så är vagnen 54 x 45 x 23 cm stor. Endast chassit ihopfällt är 53 x 45 x 23 cm. Aer+ kan fällas ihop med liggdelen på chassit, och är då 86 x 45 x 26 cm stor. Bara liggdelen ihopfälld mäter 86 x 43 x 14 cm.

Mått på Joolz Aer+ liggdel

Liggdelen är 74 cm lång på insidan, och 32 cm bred – mätt på mitten. Liggdelen är något smalare i fotändan. Djupet från madrass till liggdelens kant är 19 cm. Mäter man från golvet till liggdelens botten så är det 43 cm. Från golv till liggdelens kant är 64 cm. Liggdelens maxvikt är 9 kg.

Mått på Joolz Aer+ sittdel

Aer+ har ett ryggstöd som är 55 cm högt. Det är lite svårt att dra gränsen för var ryggstödet slutar. Det finns stöd för huvudet lite över de 55 cm, men själva sittdynan är cirka 53-54 cm hög. Dock är den mer förstärkta delen av ryggstödet 55 cm, så Aer+ har ett ryggstöd som bäst beskrivs som åtminstone 55 cm högt. Ryggstödet är 33 cm brett på mitten. Sittytan är 38 cm bred mitt på, och 25 cm djup. Det finns ett fotstöd som kan köpas till som tillbehör. Det har jag inte testat. Måtten från sittyta ned till det inbyggda fotstödet i chassi är 20 cm.

Det är 20 cm mellan sittytan och bygelns undre kant, samt 25 cm mellan ryggstödet och bygeln. Fäller man ned ryggstödet till liggläge så har Joolz Aer+ en total ligglängd på cirka 77 cm. Höjden mellan sittyta och insidan av den utfällda suffletten är 62 cm. Joolz Aer+ har en sittdel som är placerad omkring 43 cm från marken. Sittdelens maxvikt är 22 kg.

Vad är skillnaden på Joolz Aer och Joolz Aer+?

Skillnaden mellan Joolz Aer och Joolz Aer+

Det finns fler skillnader mellan Joolz Aer och nya Joolz Aer:

  • Aer+ har fått en större varukorg (maxvikten är dock fortfarande 5 kg)
  • Ryggstödet kan nu fällas ned till plant liggläge
  • Aer+ har en längre sufflett
  • Både sele och sittdyna har uppdaterats
  • Ny design på däcken samt nya färger på klädseln på Aer+
  • Möjlighet att köpa till LED-lampa till Aer+
  • Aer+ har en klädsel tillverkad till 100% av återvunnen polyester

Joolz Aer+ med ombonad liggdel

Joolz Aer+ med liggdel

Joolz Aer+ kan användas med en nyfödd bebis på flera olika sätt. Man kan köpa till adaptrar och fästa babyskyddet på vagnen. På så sätt kan Aer+ bli en väldigt smidig bilvagn, där chassit får plats längst bak även om man har en sjusitsig bil med alla säten uppfällda. I och med att sittdelen i Aer+ numera har plant liggläge så kan man även använda sittdelen med en nyfödd, men då hamnar barnet vänt bort från den som kör dock. Bästa och bekvämaste lösningen är att köpa till liggdelen till Joolz Aer+.

Liggdelen till Aer+ har fyra små tassar och kan ställas direkt på golvet. För att fästa den på chassit måste man först ta av sittdelsklädseln. Det visade sig inte vara särskilt svårt. Jag har nu testat att göra det två gånger. Första gången tog det kanske 5-8 minuter, eftersom jag fastnade på ett moment. När jag väl förstod hur det skulle genomföras tog det mig bara en minus nästa gången jag skulle lossa sittdelsklädseln från Joolz Aer+. Liggdelen klickas enkelt fast på chassit och kan lika lätt tas av igen.

Liggdel med vädring och förlängningsbar sufflett

Liggdelen har vädring i suffletten, som även kan förlängas

Aer+ har en liggdel med en mysig och samtidigt luftig känsla. Såväl foder som madrass känns mjuka och mysiga. Liggdelslocket är helt avtagbart. Liggdelen kan bäras i bygeln som medföljer, men bygeln kan även vikas upp eller tas loss helt om man tycker att den är i vägen. Något jag verkligen gillar man den här liggdelen, är att suffletten är förlängningsbar. Det ser man inte på alla liggdelar. Och särskilt liggdelar tillhörande resevagnar är ofta väldigt torftiga i sina funktioner. Det kan man dock inte säga om Aer+. Med suffletten förlängd och liggdelslocket på så är det utmärkt bra skugga för bebisen, samt väldigt bra vindskydd också.

Ska man rulla Aer+ med liggdel under en solig semesterresa eller varma sommardagar så går det att göra sovstunden svalare för barnet. Sufflettens nedersta panel kan öppnas upp hela vägen runt. Med tyget ihoprullar och uppfäst så blottas ett stort stycke meshnät, som släpper in luft men håller insekter ute.

När man ska ta loss liggdelen från chassit, exempelvis för att bära den med sig in i hemmet eller på en servering, så är det bara att lossa den med hjälp av spärren i huvudändan. Viker man upp den svarta spärren så kan man därefter lyfta liggdelen i bygeln. Liggdelens maxvikt är 9 kg.

Framåtvänd sittdel med bästa sortens sele

Joolz Aer+ har en framåtvänd sittdel med sele som kan delas i fem remmar

Joolz Aer+ har en fast framåtvänd sittdel. Sittdelsklädseln kan tas loss från chassit om man vill köra vagnen med liggdel. Men det går inte att vända på sittdelen. Sittdelen har en inbyggd dyna som är vadderad så den känns lagom mjuk. Selen i sittdelen är riktigt smart. Alla fyra selremmar, två för axlarna och två för höfterna, klickas i selspännet individuellt. Selremmarna kan även justeras i längd individuellt. Det bra med den här sortens sele är att man själv kan välja hur man vill spänna fast sitt barn. Mindre barn bör spännas fast över hela kroppen. Med lite äldre barn kan det ibland räcka om man knäpp ihop selen bara över höfterna.

Selens axelremmar kan även justeras i höjd, så de kommer ut på lagom avstånd i höjd med barnets axlar. För att höjdjustera axelremmarna så drar man den bara upp och ned längs ryggstödet.

Så justerar man ryggstödet på Aer+

Så justerar man ryggstödet på Aer+

När den första versionen av Joolz Aer släpptes så tyckte jag att fällningen av ryggstödet var krånglig. Och det är fortfarande inte den enklaste lösningen. Men de förändringar som Joolz har gjort innebär att jag stör mig bra mycket mindre på fällningen på Aer+ än jag tidigare gjorde på Aer. De små skillnaderna är tillräckligt för att det här ryggstödet ändå ska funka helt okej under praktisk användning, med ett barn i vagnen.

Ryggstödet kan justeras i tre lutningar, och vilken lutning man vill ha avgör hur man ska öppna eller stänga ryggstödets rem och dragkedja. Ryggstödet är i sittläge när dragkedjan är stängd. Öppnar man upp dragkedjan, som löper i ett uppochned vänt U över hela ryggstödet, så faller sitsen ned till ett viloläge. För att justera sittdelen till liggläge, så öppnar man även upp remmen. Den ligger dold i fickan på ryggstödets baksida.

Det går faktiskt att justera ryggstödet till vilo- och liggläge med bara en hand. Det är lite svårare att fälla upp ryggstödet med bara en hand. Det går, men med ett barn i sitsen blir det bökigt. Har man två händer till övers kommer det vara enklare att med ena handen trycka upp ryggstödet, och med den andra dra igen blixtlåset.

Joolz Aer+ har nu fullt liggläge

Ryggstödet på Aer+ kan fällas ned till plant liggläge

Aer+ har ett ovanligt upprätt sittläge för att vara en resevagn. Ofta har vagnar av den här typen en steglös justering av ryggstödet. Något som för det mesta innebär att även det mest upprätta sittläget är tillbakalutat. I och med att Aer+ har ett ryggstöd som dras igen med dragkedja så finns inget svaj bakåt. Sittläget är således i princip helt upprätt och sviktar heller inte bakåt när barnet lutar sig mot det.

Viloläget, när dragkedjan öppnats upp men remmen är ihopknäppt, har en bra tillbaklutning som ger en bekväm sovposition för barnet. Om man tycker att ryggstödet ser kortare ut i vilo- och liggläge så stämmer det. Den totalt höjden på ryggstödet sträcker sig dit sittdynan slutar. Men i sittläge finns det som sagt stöd för barnets rygg och huvud en bit högre upp än så. Ett långt barn kommer få plats i vagnens sittläge en längre tid än hen ryms i vilo- och liggläget.

Till skillnade från den första versionen har Joolz Aer+ fått plant liggläge. Jag har försökt lassa in lite tunga föremål i sittdelen för att tynga ned klädseln så detta syns bättre. Om sittdelen är tom så kommer ryggstödet se lutat ut även i liggläge. Men med belastning hittar man ett så gott som plant liggläge. Det gör att vagnen funkar utmärkt som sovvagn. Joolz har även ett separat fotstöd som kan köpas till Aer+. Jag har ingen erfarenhet av det fotstödet, men vill man att barnet ska kunna ha fötterna mer vågrätt så kan det vara ett smart tillbehör att köpa till.

Så stora barn ryms i Joolz Aer+

Så stora barn ryms i Joolz Aer+

Joolz Aer+ är imponerande rymlig. Min yngsta är nu 6 år gammal och omkring 115 cm lång. Benen känns en aning för långa för vagnen. Men tack vare hur fotstödet är konstruerat, så har hon faktiskt plats för att placera fötterna där. Även om hon måste sitta med knäna ordentligt böjda. Vad som är verkligt intressant är att hon fortfarande kan luta sig tillbaka i sittdelen, när ryggstödet är i sittläge, och ha stöd för både nacke och huvud. Hon kan sitta helt avslappnad och tillbakalutad i Aer+. Har man ett långt barn, som inte behöver sova i vagnen men som vill kunna vila i den, så kommer Joolz Aer+ funkar upp till ungefär 115 cm längd. Det råder enligt mig inga tvivel om att de allra flesta barn upp till i alla fall 3-4 års ålder kan använda vagnen bekvämt både i sittläge och vilo- samt liggläge.

Förlängningsbar sufflett med inbyggd titt- & vädringslucka

Förlängningsbar sufflett med kombinerad titt- och vädringslucka

Ett vanligt problem på resevagnar, är att suffletten är för kort. Lite ironiskt då resevagnen, i alla fall för oss i de nordiska länderna, är främst förknippade med sommar och semester. Det vill säga med en användning som äger rum den del av året då solen skiner som mest. Många resevagnar innebär därför att man som förälder måste komplettera med solgardin, parasoll eller annat extra solskydd för att hålla barnet i skuggan.

Joolz Aer+ har med den nya designen på suffletten faktiskt lyckats ganska bra med solskyddet. Öppnar man upp blixtlåset på suffletten och drar ut förlängningen så får man skugga över hela barnets överkropp. Både när man har ryggstödet i sittläge och i liggläge. Underkropp och ben kommer fortfarande hamna i solen. Men jämfört med andra resevagnar tycker jag att Aer+ får klart godkänt, mer än godkänt för suffletten så som den ser ut nu.

Med förlängningen öppen så öppnas även en kombinerad titt- och vädringslucka på toppen av Aer+. Den bakersta panelen utgörs till hälften av svart meshtyg. Det skapar en bättre möjlighet för luft att cirkulera genom vagnen, vilket kan ha en svalkande effekt. Men som bilden nederst till höger i collaget ovan visar så funkar meshnätet även bra som en tittlucka, med en perfekt vinkel för att se in till barnet och hålla koll på om hen sover eller är vaken. Eftersom vädringsluckan är riktad bakåt, mot handtaget, så kommer ljus inte skina in rakt på barnets ansikte genom den. Vill man ha förlängd sufflett men något mörkare kan man alltid lägga en tunn filt över vädringsluckan. Det kommer in massa friskl luft under suffletten ändå.

Bygel som både kan svängas upp, vikas ned och tas loss

Avtagbar bygel som kan svängas åt sidan och vikas in när Aer+ ska fällas ihop.

Joolz har ett stort utbud av tillbehör till Aer+, men är det något jag skulle rekommendera mer specifikt så är det bygeln. Små barn gillar ofta att hålla i sig i bygeln. Med äldre barn kan det många gånger räcka med bara bygeln för att barnet ska sitta på plats i vagnen. Precis som med mycket annat har Joolz även tänkt igenom bygeln noga.

Dels är bygeln helt avtagbar, och lämnar då inga tomma fästen kvar på chassit. Bygeln kläms nämligen fast på vagnens sidor. Två vita markeringar visar exakt var. En liten knapp på chassits baksida låser fast bygeln. Vill man öppna upp bygeln så trycker man in knappen samtidigt som man böjer ut bygelns fäste, och vips kan den dras åt sidan så barnet kan kliva i och ur vagnen.

När Aer+ ska fällas ihop så behöver man inte ta bort bygeln’När Aer+ ska fällas ihop så behöver man inte ta bort bygeln. Istället trycker man in de två vita knapparna på insidan av bygeln, och vikar den nedmåt mot sittytan. På så sätt kan man fälla ihop Joolz Aer+ med bygeln på sittdelen utan att vagnen blir större ihopfälld.

Små hjul som klarar sig helt okej även vid lite motstånd

Joolz Aer+ har små hjul, framhjulen kan låsas i fast läge

Resevagnar har små hjul. Det är en del av konceptet. En vagn med stora hjul är sällan eller aldrig tillräckligt kompakt när den fälls ihop för att kännas behändig att ha med på resa på samma sätt som vagnar i Aer+ storlek är. Enligt Joolz är hjulen på Aer+ uppdaterade i designen. Någon funktionell skillnad märker jag inte direkt av. Framkomligheten är rimlig. Små hjul kommer alltid köra fast sig i blöt, djup snö eller i gropar på en ojämn grusväg. Men Aer+ rullar på bra på plana underlag och fixar även när marken är lite snöig och isig.

Alla fyra hjul kan enkelt klickas av från chassit. Framhjulen går dessutom att låsa i fast läge. För att låsa och låsa upp framhjulen trycker man upp och ned den vita knappen på insidan av framhjulsupphängningen. Mellan vagnens bakhjul sitter fotbromsen. Det är en pedalbroms av den smarta varianten, som inte kräver att man trycker uppåt med tåspetsen när bromsen ska läggas ur. Det kan nämligen vara rätt obekvämt att göra om man har sandaler utan tå på sig. På Aer+ trycks bromsen nedåt och bakåt när man ska parkera vagnen. Och sen trycks den nedåt och framåt när bromsen ska läggas ur och man vill börja gå igen.

Ovanligt rymlig varukorg för att vara en resevagn

För att vara en liten resevagn har Aer+ en ovanligt rymlig varukorg

Varukorgen på Aer+ har en maxvikt på 5 kg, vilket är ganska standard för resevagnar. Den är mest lättåtkomlig bakifrån, där varukorgen är utbyggd så att den rymmer mer. Det går även att lägga in föremål framifrån, förutsatt att barnet har korta ben eller kan lyfta på benen medan man gör det. En normalstor skötväska går in under Joolz Aer+ men sen är det rätt fullt i varukorgen. Vill man handla mat med vagnen gör man det bäst genom att inte packa i en påse utan lägga i varorna en och en i varukorgen. För att vara en vagn i storleken att den kan gå som handbagage på ett flygplan så är jag väldigt nöjd med storleken på Aer+ varukorg.

Så fäller man ihop Joolz Aer+

Så fäller man ihop Joolz Aer+

Så väl ihopfällning som uppfällning av Joolz Aer+ är löjligt enkel. Det krävs i princip ingen övning alls för att lära sig hur man gör. Man fixar det på första försöket, och man behöver bara använda en hand. Det går alltså alldeles utmärkt att bära sitt barn på ena armen och fälla ihop Aer+ med andra handen.

För att fälla ihop Joolz Aer+ måste man först fälla ned bygeln, om man använder den. Jag tror att Joolz även rekommenderar att man lägger i bromsen. Det underlättar men är inte ett måste. Sen trycker man in först den lilla knappen på handtagets undersida, därefter den stora på handtagets ovansida. Aer+ har ett fast handtag som inte kan höjdjusteras, så knapparna finns där endast för fällningen. Med båda knapparna intryckta är det bara att pressa handtaget nedåt och framåt och vips har Aer+ vikt ihop sig till ett kompakt, och självstående, paket.

Joolz Aer+ ihopfälld med sittdel

Joolz Aer+ ihopfälld med sittdelen, i förvaringsväska och med bärrem

Joolz Aer+ med sittdel på blir 54 x 45 x 23 cm stor när vagnen fällts ihop. IATAs rekommenderade maxmått för handbagage är 56 x 45 x 25 cm. Aer+ befinner sig med marginal innanför det. Som vanligt ska man dock komma ihåg att maxmått för handbagage varierar mellan olika flygbolag, och en del bolag verkar inte alls tillåta barnvagnar som handbagage. Läs gärna mitt inlägg med tips på bra resevagnar för mer information om hur man ska tänka om man vill ha en resevagn att ta med sig på flygplanet.

När man köper Aer+ så medföljer en förvaringsväska. Jag antar att man även kan kalla den transportväska. Man ska dock vara medveten om att väskan är som en lite mer tålig tygkasse. Det finns ingen vaddering i väskan och jag skulle personligen inte checka in Joolz Aer+ packad i denna vecka. För det scenariot rekommenderar jag en mer tålig transportväska för barnvagnen. Det är enkelt att få in Aer+ i transportväskan, som dras åt med en dragsko i toppen. Väskan har även en inbyggd bärrem, så man lätt kan ta Joolz Aer+ över axeln.

Även vagnen i sig har en bärrem, så man exempelvis kan bära den med sig när man kommer till terräng där de små hjulen inte funkar. Då tänker jag på sandstränder, kullersten eller gropiga gräsmattor. Den inbyggda bärremmen på Aer+ var en detalj som jag kritiserade på första versionen av Joolz Aer. Tyvärr har den inte ändrats. Bärremmen är fortfarande helt elastiskt, vilket inte alls ger en bra viktavlastning. Det blir konstigt när man börjar lyfta Aer+ i bärremmen och först är det remmen som stretchas ut, sen kommer själva tyngden av vagnen. Jag föredrar den stumma typen av bärrem, som den på Aer+ transportväska.

Joolz Aer+ ihopfälld med liggdel

Joolz Aer+ ihopfälld med liggdelen på

Det är väldigt få barnvagnar som kan fällas med liggdelen på chassi. Och det gäller oavsett storlek på vagnen. En del vagnar kanske rent fysiskt kan fällas med liggdelen, men sällan är de gjorda för det. Och ofta är det mindre bra för både chassi och liggdel. Så Joolz Aer+ sticket ut rätt rejält med en liggdel som inte bara kan – utan är gjord för – att fällas med vagnen.

För att fälla ihop Aer+ med liggdelen på måste man först vinkla liggdelen med huvudändan nedåt. För att göra det behöver man använda sig av spärren i liggdelens fotända. Ej att blanda ihop med spärren i huvudändan, som används för att lossa liggdelen från chassit. Spärren i fotändan har en liten, grå knapp som ska tryckas in. Sedan böjer man den svarta spärren uppåt. Man behöver ta i lite för att därefter, med spärren uppe, kunna vinkla liggdelen framåt. Det låter lite som att det kanske är något som ska gå sönder men det är ljudet som uppstår inför att liggdelen ska fällas ihop.

Otroligt kompakt liggvagn som ihopfälld passar perfekt för små bilar

Med liggdelen in framåtvinklat läge så fäller man ihop Joolz Aer+ på precis samma sätt som när sittdelen är på. Knapparna på handtaget trycks in, och chassit fälls ihop. I samma rörelse pressas då liggdelen samma och hela vagnen blir ett – relativt – kompakt paket. Mina uppmätta mått för Aer+ hopfälld med liggdel på är 86 x 45 x 26 cm. (Då har jag tagit av liggdelens bygel.) Det är uppenbarligen för stort för att gå som handbagage. Men vill man ha en liggvagn som är kompakt att fälla ihop i bilen, om man har litet bagageutrymme, så är Aer+ som gjord för jobbet.

Liggdelen kan även fällas ihop, plattas till, separat från chassit. Då använder man samma spärr i fotändan och pressar sedan ihop liggdelen med den andra handen.

Körkänslan i Joolz Aer+

Körkänslan i och mitt omdöme av Joolz Aer+

Jag tycker att Joolz Aer+ har en bra körkänsla. Vagnen är mycket lättrullad. Det beror kanske delvis på att det är en lätt vagn. Men ibland kan lätta resevagnar bli lite flackiga när man kör dem, de känns lite för lätt och upplevs därför ha lätt för att dra åt sidan, vobbla till eller inte riktigt klara av tyngden av ett barn i sittdelen. Aer+ har inte de problemen. Givetvis finns det många begränsningar för en vagn av den här storleken. Hjulen innebär att Aer+ helst bör köras på släta underlag. Det är inte en vagn för svensk vinter, eller för terräng. Men lite isigt underlag här, lite grus där – man tar sig ändå fram. Och att Aer+ är otroligt smidig inne i små butiker säger sig självt förstås.

Jag gillar också att det finns bra med utrymme för benen för mig som kör vagnen. Jag är visserligen bara 170 cm men jag tar långa steg och sparkar ibland i chassit på vagnar som min man, 183 cm lång, kan gå bakom utan problem. Med Aer+ upplever jag aldrig att tårna slå i vagnen medan jag går. Faktum är att även med ryggstödet i liggläge har jag bra plats för ben och fötter. Kanske får jag korta av mitt steg något då. Men inte så jag måste ändra hur jag gå på ett sätt jag märker av. Det tycker jag är riktigt bra.

Mitt omdöme av Joolz Aer+

Aer+ har vuxit på mig som resevagn. Dels med uppdateringarna som har gjorts, där framför allt det plana liggläget är en egenskap som jag tror kommer göra modellen mer intressant för många. Dels för att jag nu fått en chans att bekanta mig med liggdelen. En liggdel jag verkligen tycker känns både mer avancerad och mer välkonstruerad än vad jag hade förväntat mig av liggdelen tillhörande en resevagn.

Likväl tror jag att det största intresset för Joolz Aer+ ändå är som sittvagn. Och som en resevagn med sittdel skulle jag själv vara mycket nöjd med Aer+. Suffletten ger ett mycket bra solskydd (för att vara en resevagn, allting är relativt). Liggläget är absolut felfritt. Fällningen av ryggstödet är väl lite mindre felfri. Men den är bättre på Aer+ än på Aer, så det är ändå ett stort steg i rätt riktning tycker jag. Fällningen av själva vagnen är fenomenalt smidig, likaså är vagnens storlek ihopfälld utan anmärkning. Redan Joolz Aer var bra. Men jag förväntar mig, tack vare de lyckade uppdateringarna, att det blir ett större intresse för Joolz Aer+. Det förtjänar den här vagnen.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd.

Se pris för Joolz Aer+ hos: Babyland

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Postier 2 mars, 2023 - 23:10

Hej och tusen tack för ditt fantastiska arbete med recensioner! De har hjälpt oss och många i min bekantskap mer än du anar. 🙂

Nu står jag dock här med en fråga som jag hoppas du kan hjälpa mig med! Jag kör i dagsläget en Cybex Priam till min 7-månaders. Den är bra som ”huvudvagn” men då vi ofta är på språng (med bilresor) önskar jag en smidigare vagn som enkelt fälls ihop med litet utrymme. Vi reser även ofta så den får gärna fungera som resevagn med. Sittdelen måste vara vändbar.

Jag har kikat på både Ant och Bee6, men skulle uppskatta om du kunde ge mig tips på vilka fler jag ska kika på! Just Ant verkar lite krånglig att fälla ihop.

Reply
Anna 3 mars, 2023 - 10:31

Hej!
Ja Ant har en rätt så omständlig ihopfällning, det var antagligen en bidragande orsak till att den finns i produktion så kort period. Bugaboo Bee är mycket smidigare. Jag skulle även tips dig om att kolla på Joolz Hub, den är väldigt härlig att köra, har vändbar sittdel och blir mer kompakt när den fälls ihop än man kan tro! Jag har skrivit om Hub+ här: https://ombarnvagnar.com/2021/06/joolz-hub-och-hur-vagnen-uppdaterats-sen-hub/

Du skulle också kunna kolla på Cybex Eezy S Twist+ 2, som också är vändbar men liten ihopfälld!
/Anna

Reply
Pillerfikus 6 mars, 2023 - 19:48

Vilken vagn och varför hade du valt av City tour 2, Butterfly eller Aer+? Till barn som är 2,5 år samt 4,5 år. (Dock kommer nog äldsta åka mest).

Reply
Anna 7 mars, 2023 - 09:57

Hej!
Butterfly och Aer+ har längst ryggstöd och av de två är Butterfly lite rymligare. Så är det mest 4,5-åringen som ska åka så skulle jag nog valt Butterfly, så får du ut längst användningstid ur vagnen.
/Anna

Reply
Amanda 3 april, 2023 - 23:40

Hej, vilken av vagnarna joolz aer+ eller bugaboo butterfly anser du är bäst? Behöver en mindre, smidigare vagn för yngsta barnet (2 år) och tänker att det räcker med ståbräda för äldsta (4), men bra såklart om maxvikten ändå är hög så äldsta kan åka i vagnen också vid behov. Har en bugaboo donkey nu som jag verkligen gillat men den är för stor och tung nu när 4åringen för det mesta vill gå.

Reply
Anna 8 april, 2023 - 16:58

Hej Amanda!
Båda är bra vagnar, smidiga att fälla, bra att köra. Butterfly är en aning rymligare tycker jag, och kommer med ställbart fotstöd. Maxvikten är ju samma för båda vagnarna, 22 kg. Men måste jag välja en av dem, just för två större barn, så skulle jag nog välja Butterfly.
/Anna

Reply
Ida 24 maj, 2023 - 22:11

Hej! Har läst flera av dina recensioner och det har verkligen hjälpt mig i barnvagnsdjungeln. Funderar på att skaffa oss en aer + som skulle fungera som vardagsvagn för oss och gå till centrum med men som också är smidigare att slänga in i bilen än vår stora britax go next. Det jag funderar på är våra promenader i elljusspåren som ju är hårt packad grus/torv. Tror du den fixar det?

Reply
Anna 25 maj, 2023 - 22:40

Hej Ida, vad roligt att höra! Aer+ är en superhärlig vagn men den skulle inte vara mitt förstahandsval om jag visste att jag skulle promenera mycket på den typen av underlagen. Då hade jag faktiskt velat ha snäppet större hjul!
/Anna

Reply
Helena 26 september, 2023 - 15:18

Hej! Undrar om jag också får be om råd från dig; vill köpa resevagn främst att ha med på tågresor inom sverige men också flygresor utomlands. Möjligen kommer den få bli liggande i bilden för att kunna tas med på kortare utflykter också. Vi har en femåring som ibland blir trött i benen, en 2,5-åring som gärna går men behöver åka och ibland/sällan sova men också en tredje bebis på gång. Tycker både det är viktigt att vagnen blir så liten som möjligt och får lov att tas som handbagage på flyg men vill att körkänslan ska vara bra, att sittdelen inte ska vara för bakåtlutad och den ska inte kännas komplicerad att hantera med ställning av fotstöd, justering av ryggstöd, ihopfällning, uppfällning osv. Fullt liggläge är ju bra men jag tror att vi kommer använda bärsele till bebisen första halvåret ändå så det är ingen dealbreaker. Vi var och provade Butterfly och den var ju helt klart finast och mest bekväm för vår stora dotter jämfört med Yoyo, som ju dock blir väldigt liten ihopfälld och därför känns som ett säkert kort. Har läst på om Joolz Aer+ men inte provat. Vi äger en Joolz Hub som vi alltid älskat. Vilket ska man välja?? Så svårt!

Reply
Anna 28 september, 2023 - 14:32

Hej Helena! Jag skulle själv valt Aer+ eller Butterfly framför Yoyo alla dagar, om även de större syskonen ska ha en chans att få plats hyfsat bekvämt i vagnen. De är lite större än Yoyo ihopfällda, men just nu verkar många inte få med sig någon barnvagn som handbagage hos vissa flygbolag ändå. Medan andra får med sig vagnar som är större än tex Butterfly. Så det verkar ganska godtyckligt, det där. Om ni inte flyger väldigt ofta så skulle jag ta storleken ihopfälld lägst på listan, och fokusera på att övriga egenskaper hos vagnen passar med hur ni främst kommer använda den!
/Anna

Reply
Pernilla Wigren 5 december, 2023 - 17:34

Hej,

Vet du om bygeln för aer passar även aer+?

Reply
Anna 5 december, 2023 - 19:57

Hej Pernilla, nej det gör den tyvärr inte enligt info på Joolz egen hemsida.
Aer-bygeln: https://www.joolz.com/se/sv/outlet/309903.html
Aer+: https://www.joolz.com/se/sv/resevagn/310130-M.html

/Anna

Reply

Lämna en kommentar