Brio-åkpåse i Brio Go

av Anna

go_shinyEn vanligt förekommande fråga är: hur får man en åkpåse att sitta bra i sittdelen på Brio Go? Go har nämligen ett ryggstöd som sitter ihop med suffletten, så de flesta åkpåsars upphängning i form av en ficka att trä över ryggstödet funkar ganska illa. Men Brio har sin egen lösning på detta – knappar och knapphål! Med den typen av upphängning så är glidande åkpåse ett minne blott. Och för den som inte har tidigare erfarenhet av att sätta sprattlande barn i en vagn så kan jag säga att utan en åkpåse som är förankrad på något vis så slutar det ofta med att åkpåsen ligger på marken eller åtminstone ihoprullad till en korv på fotstödet, väldigt irriterande.

1: Högst upp på ryggstödet på Brio Go, på bilderna en Next, så finns en liten tygflik.
2: Den kan vara antingen bakåt- eller framåtvänd.
3: I fliken finns två skåror, alltså två knapphål!
4: Högst upp på kanten av denna Brio Shiny-åkpåse hittar man två knappar fastsatta med resårband.
5: Gissa vad? Jo, knappen passar i knapphålet!
6: Tjoho, åkpåsen sitter fast i vagnen och kan inte glida ens en centimeter.

Brio Shiny är ju en lite tunnare variant av åkpåse, som funkar bra på hösten men även vintertid i kombination med lite mer kläder på barnet. Vill man har en rejält varm vinteråkpåse som funkar lika bra i Brio Go som Shiny, så är Brio Technical ett alternativ man bör se över. Den åkpåsen håller gott och väl för ned mot 20 minusgrader och har alltså också knappar upptill på bakstycket. Har man en Brio Go och är petig med att åkpåsen inte glider så finns det således två saker man kan göra: antingen kan man använda sig av Brios egna åkpåsar i Go, eller så kan man vara lite händig och modifiera andra åkpåsar så att de också kan sitta glidfritt, genom att själv sy dit två små knappar.

 

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Madde 13 oktober, 2014 - 11:32

Kan tillägga att Kronans åkpåsar fungerar på samma sätt 🙂
Min kronan sulky passar också bra ihop med Brio-shiny- dynan tex 😉 Öglor och knappar på båda.

Reply
Elin 25 oktober, 2014 - 00:20

Hej, dom flesta barnvagnsföretagen verkar ju ha släppt sina nyheter för 2015 nu.. Men inte Brio.. Bet du om det är några nyheter på gång? Är sugen på en Go Next, men det känns ju sådär att beställa en innan dom släppt sina nyheter.. Det kan ju kanske komma nåt intressantare eller så sjunker förhoppningsvis priset på Go Nexten när nya modeller kommer 😉

Reply
Anna 26 oktober, 2014 - 21:32

Hej Elin, Brio/Britax kommer släppa nyheter först senare i vinter!
/Anna

Reply
Anna 17 november, 2014 - 14:01

Hej!
Jag har en Brio Go Next men jag hittar ingen tygflik på ryggstödet….

Reply
Anna 17 november, 2014 - 14:45

Hej Anna, vad märkligt? Det är ju en Go Next på de här bilderna så den borde verkligen finnas där, men den kan ju vara vikt bakåt?
/Anna

Reply
Anna 17 november, 2014 - 14:48

Nä det finns verkligen ingen flik

Reply
Anna 17 november, 2014 - 21:20

Oj vad märkligt! Då tycker jag du ska kontakta återförsäljaren du köpte vagnen av och fråga om det!
/Anna

Reply
Anna 18 november, 2014 - 08:06

Det värsta är att jag köpt den ”begagnad” så jag har ingen garanti alls!
Men jag får kolla vad det kostar att få en sån flärp ditsatt av en syatelje. Känns som att det borde gå för en som är duktig på att sy.
Tack för dina svar och en urbra blogg

Reply

Lämna en kommentar