En första titt på Easywalker Mosey

av Anna

ewmo_forstatittenNågot av det allra bästa med att ha den här bloggen är när jag får möjlighet att testa något helt nytt. Easywalker är inte ett okänt märke i Sverige men kanske inte heller det mest omtalade. Deras June är en omdiskuterad modell som många hade höga förhoppningar på inför lanseringen och sedan inte blev särskilt nöjda med. Dålig hävkraft och ogenomtänkt, var väl några av de omdömen som var mer rakt på. Easywalker släppte därefter Mini, som skulle vara bättre och nu i september kom denna modell som alltså är helt ny – Easywalker Mosey. Vagnen finns ännu inte på svenska marknaden, detta är ett recensionsexemplar från Easywalker via Baby Plus i Nederländerna. Men efter snart tre veckors körning så tycker jag att den här vagnen absolut borde vara av intresse för återförsäljare i Sverige.

Mosey säljs som duovagn, och liggdelen är ihopvikbar för enkel förvaring och för att vagnen ska bli mindre ihopfälld. Maxvikten är 20 kg och sittdelen är riktigt rymlig På bilden nere till höger syns min snart 4-åring på 105 cm i sittdelen med den höj- och sänkbara suffletten i högsta läget. Hon har nästan två decimeter kvar innan huvudet slår i! Sittdelen är förstås vändbar, har ett väldigt bra liggläge, vagnen fälls i ett stycke oavsett riktning på sittdelen och blir kompakt. Handtaget kan fällas hela vägen in så den bara sticker ut några centimeter mer än bygeln, en riktigt bra vagn för kollektivtrafiken med andra ord – speciellt med tanke på att vagnen är blott 54 cm bred. Hjulen är skumfyllda och med bra rull. Första intrycket av Moseyn är som ni hör väldigt positivt, jag ser fram emot att snart kunna återkomma med en full recension!

 

 

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Elin 20 oktober, 2014 - 19:54

Hej!
När tror du att du kommer med en full recension?
Jag är så sugen på att läsa den… för detta verkar vara bästa alternativet om man vill ha en vändbar sittvagn, som inte väger så mycket, tar liten plats i bilen, inte är allt för dyr, smidig men som även funkar på vintern. 🙂

Jag funderar på att beställa en från england, men vågar inte riktigt förrän jag läst mer om den. När man fått hem den känns de ju som man får behålla den 🙂 Som alternativ har jag Britax affinity, men moseyn känns bättre framförallt tack vare större fram hjul… den ser även rymligare ut..

Vet du om den är eu godkänd? Eller varför säljs de inte i Sverige? Moseyn kan jag förstå eftersom den är helt ny, men mini verkar även den svår att få tag på i butik….
/Elin

Reply
Anna 23 oktober, 2014 - 22:05

Hej Elin, inom några veckor hoppas jag! Näst på tur står recensionerna av EL Double Viking och Mountain Buggy Nano, men sen så!

Tror bara inte någon svensk återförsäljare har tagit in den än, både June och Mini har ju sålts/säljs i Sverige!
/Anna

Reply
Nanna 29 mars, 2015 - 14:04

Hi, I hope it’s ok my question is in English, because my swedish isn’t that good. Is it possiboe for the child to wear the harness while lying down?

Reply
Anna 31 mars, 2015 - 20:02

Hi Nanna,
ande sure, English is fine! My son is having no problem wearing the harness even when lying down, it is very generous in length so I could even make it longer if I wanted to! Hope that answers your question!
/anna

Reply

Lämna en kommentar