Brio Technical åkpåse

av Anna

Jag börjar i ärlighetens namn bli lite less på att skriva inlägg om hur det ännu är långt kvar på vintern, men vädret verkar onekligen ha bitit sig fast vid det här med snö och minusgrader så vi fortsätter på det kyliga temat ett tag till. Från Brio har jag fått hem deras senaste åkpåse, Technical footmuff. Inköpspriset är 1295 kronor och den finns bara i svart. Åkpåsen ska tåla lite extra mycket kyla tack vare dess lättviktsvaddering som ger samma effekt som dun, och den är fodrad med fleece. Jag tycker det är toppen att det inte är dun i den, dels på grund av att det är vanligt att vara allergisk mot fjädrar och dels för att det känns djurvänligt med alternativa vadderingsmaterial. Och varm känns den absolut! Den är väldigt tätomslutande runt fötterna vilket jag annars upplever är den del av barnet som snabbt blir kall om inte åkpåsen riktigt håller måttet. Technical åkpåse har hål för fempunktssele och även knappar upptill för att kunna fästas och sitta helt perfekt och garanterat glidfritt i Brio Go. Men den har även antiglid på baksidan och en upphängningsficka baktill på ryggen. Det gjorde att åkpåsen sitter som ett smäck i sittdelen på Bugaboo Donkey, inget glid alls.

När jag först såg åkpåsen tyckte jag att den såg väldigt liten ut, men faktum är att den i realiteten var helt normalstor och med i princip samma mått som Bugaboss HP-åkpåse, som syns i den andra sittdelen på bilden längst ner till höger. Min dotter är drygt 90 cm lång och ryms perfekt i åkpåsen som är en meter lång, det går till och med att stänga den lilla huvan om hennes huvud. Urmysigt tyckte hon att det var, och praktiskt tyckte vi som kunde få vagnen ombonad till henne utan att dra upp suffletten – vilket hon vägrar gå med på så länge hon är vaken. Huvan går även att vika undan eller ta av helt. Jag tycker att åkpåsen känns fördelaktig för barnet som sitter i den, men den är också praktisk för oss som föräldrar. Den öppnas upp med en dragkedja längs med mitt framtill, men den kan också öppnas upp åt sidorna ned till. Smart både vid i- och urtagning av barnet, men också om man kommer in i värmen från kylan och barnet fortfarande ska sitta eller ligga kvar i vagnen.

Technical åkåse verkar tåla vatten och fukt väldigt bra, och fotändan är fodrad med ett smutståligt material som vi hårdtestat och som höll måttet med bravur. Däremot kan jag väl tycka att det är mindre klokt med ett ljust foder, som omedelbart får en ganska smutsig look av leriga skor och ytterkläder. Jag känner även att stängningen överst på åkpåsen inte är helt ultimat, dragkedjan går inte hela vägen upp och sen är det en flärp med tryckknappar som ska stänga till. Det blir dock aldrig helt tätt och dessa små öppningar hamnar precis där min dotter har händerna. Nu höll hon sig varm ändå, så det kanske mest är jag som förälder som hade velat ha en helt tät tillslutning även där. Technical footmuff funkar i mitt tyckte lika bra i en ergonomisk som i en vanlig sittdel. Men jag tror att den verkligen skulle göra sig väldigt väl också i en liggdel. Den är enkel att trycka ihop och har med dess smarta öppning en bra form för att användas plant liggande.

Jag gillar den här åkpåsen och tycker den är en bra vidareutveckling av Brios tidigare åkpåsar Shiny och Basic. Det enda jag kan önska inför kommande vintrar, de vi helst inte vill tänka på såhär i februari, är att den kommer i lite fler och roligare färger och mönster!

 

Du kanske också gillar

1 kommentar

Brio-åkpåse i Brio Go 13 oktober, 2014 - 09:25

[…] Vill man har en rejält varm vinteråkpåse som funkar lika bra i Brio Go som Shiny, så är Brio Technical ett alternativ man bör se över. Den åkpåsen håller gott och väl för ned mot 20 minusgrader […]

Reply

Lämna en kommentar