Kanske världens längsta inlägg om bara åkpåsar!

av Anna

ama_svarOj! Jag hade kanske inte riktigt förväntat mig att ni skulle ha så många frågor om åkpåsar när jag la ut detta blogginlägg, men så blev det och nu har jag äntligen hunnit läsa igenom och besvara en stor del av frågorna. Vissa frågor var väldigt snarlika så då har jag svarat på en av de frågorna och hoppat över övriga, känner du att din fråga inte fick svar så ställ den igen som en kommentar så ska jag försöka svara så snabbt som möjligt i kommentarsfältet. Jag har exkluderat allt annat än förnamn från er fråga, och svarar utifrån mina egna erfarenheter – viktigt att komma ihåg att det inte finns något rätt och fel, hur jag gör funkar förstås inte för alla andra! Men som sagt, kanske kan mitt svar på din fråga, eller på en fråga som liknar det du undrar över, i alla fall vara lite hjälp på vägen i jakten på den ultimata åkpåsen för just dig och din vagn. En varning innan du börjar läsa: jag är väldigt dålig på att formulera mig kortfattat.

Hva er din favoritt og hvorfor ? Hva savner du om du savner noe på en åkpose ? Hva er dine topp punkter, som en åkpose bør ha ? – Christine
– Jag har egentligen ingen favoritåkpåse, eller snarare så har det varit olika beroende på vilken vagn jag ska använda åkpåse i. Men när jag köpte min första vagn, en svart Brio Sing, så fick vi med en skötväska och en åkpåse i royal blue på köpet. Det är en Brios Basic åkpåse, som visar sig vara perfekt att bädda i en liggdel med under våren (alla mina barn är födda i början på året). Så mycket av sentimentala skäl så väljer jag den åkpåsen om jag ändå ska välja en personlig favorit. Vad jag saknar på en åkpåse är också olika, men ett vanligt problem tycker jag är dålig upphängning – vilket också blir svaret på din tredje fråga. De tre viktigaste sakerna men ska kolla på när man väljer åkpåse tycker jag är just: hur den passar i din vagn (passform, uttag för sele), hur upphängningen ser ut och sen hur varm den är kontra hur kall vintern bruka vara där du bor.

Åkpåse till tvååring? För- och nackdelar (tänker på smutsig/blöt overall hem från fsk t.ex). Åkpåse t bebis, 5 mån nu, vilken är din favvo? Ska vara i sittdel, ev växlas mellan vagnar (en ergo-sits och en icke-). – Jenny
– Mina tre är födda i början av januari, februari och mars (insert valfritt skämt om dåliga program på tv i maj och juni) och de har använt åkpåse främst som spädbarn och sedan deras första vinter, som förstås inte inträffat än för trean. Därefter har de inte använt åkpåsen i vardagen då vi lämnat utomhus på förskolan även vintertid, så overallfighten har vi klarat av hemmavid redan. Samma när vi gått hem, då de velat leka i parken eller ute på vår gård. Däremot har vi ibland tagit härliga långpromenader när det varit en vacker vinterhelg, och då har det hänt att vi packat ned dem i varsin åkpåse med bara fleecejacka och filt, så har de sovit gott medan vi fått lite motion. Så för mig personligen känns åkpåse för tvååringar lite överflödigt, men behöver absolut inte vara onödigt att ha. Till en 5-månaders kan jag tipsa om att ha en åkpåse man kan dra igen öppningen lite på, annars blir det lätt så att bebisen sitter upp i sittdelen med en helt tom fotända och en öppning som är för stor, så man ändå måste klä på hen en massa kläder!

Hej! Jag har en enveckas bebis hemma som jag kör omkring i en Donkey. Har funderat på att köpa en åkpåse att först ha i liggdelen och som sedan i slutet av vintern kan användas i sittdelen när vi växlat till den. Är det en bra idé tror du? Får en åkpåse plus bebis plats i donkeys smala liggdel? Har bl a kollat på åkpåse från elodie details. Passar en sådan bra? Tack för en bra blogg och hälsningar från Malin
– Det tycker jag låter smart, liggdelstiden är ändå så kort så viktigare att åkpåsen sitter bra i sittdelen än i liggdelen! Elodie Details åkpåsar är varma och funkar bra i Donkeyns liggdel, man får kanske rulla/vika upp den en aning i huvudändan men det gör bara liggdelen mer ombonad ändå, tycker jag. Köper du en ED-åkpåse tillverkad hösten 2012 eller senare så har den en ficka baktill som du kan trä över sittdelen på Donkeyn, då glider den inte alls och det är ett stort plus.

Jag har bugaboos HP åkpåse och en väldigt varm bebis. Han är nu 3 månader och jag funderar mycket på hur jag ska klä honom utan att han blir för varm i åkpåsen. Vi är ute och går 2ggr per dag med hunden plus att jag gärna låter honom sova ute. Men jag har ingen lust att klä av och på flera lager varje gång. Hur varm är egentligen HP åkpåsen? Jag bor i skåne. – Kajsa
– HP-åkpåsen har ju två lock, det varmare vinterlocket är dunfyllt och det är varmt! Det locket är avsett för kallaste vintern. Det tunnare locket funkar perfekt på hösten/våren och vid mildare vinterväder. Som vädret är i Stockholm nu så tycker jag att även det tunnare locket är för varmt, men här har vi 18-19 grader och en sol som fortfarande värmer. Min bebis har just nu fleecjeacka på överkroppen, en långärmad body under, tights och strumpor och sen en varm ullfilt över benen. Det är han sval men varken kall eller varm av. När det blir kyligare kommer jag ha honom i HP-åkpåsen med samma kläder, och tunna locket på åkpåsen.

Jag vet inte vilken åkpåse som jag ska köpa till liggkorgen på min Mountain buggy. Kan du rekommendera någon? – Linda
– Ja du, det var en bitig fråga. När jag körde MB Duo så försökte jag få ned min Brio Basic-åkpåse i den liggdelen men det fick faktiskt inte. Kör du Single har du förstås mer utrymme, annars vet jag att märket Bozz har en miniåkpåse som ska fungera även i små liggdelar. Jag löste läget i min Duo genom att ha en tjock fleecefilt i botten, sen bebis i overall och så flera lager filtar över + liggdelslocket. Då var det ungefär -10 till -20-grader kallt, februari 2011.

Vilken åkpåse tycker du man ska satsa på till En Brio go och en bebis på ca ett halvår? Vad ska man satsa på för kläder som komplement till åkpåsen? Hade tänkt mig en windstopper overall från pop. Låter det rimligt? – Vurpan
– Brio Go är ju lite svårt vad gäller att undvika att åkpåsen glider. De flesta har något slags antihalk på bakstycket men i min erfarenhet är det där antihalket ytterst sällan särskilt effektfullt. Så jag föredrar en ficka eller något slags spänne, så man kan få åkpåsen fast förankrad. Finns inget krångligare än att få ned ett barn i en åkpåse som samtidigt glider bort från dig. Så satsa på en från Brio (Shiny är lite tunnare, Basic också, Technical är perfekt för en riktigt kall vinter) som har knapparna som du kan knäppa fast åkpåsen med i knapphålen som finns högst upp på sittdelens rygg, bakom en tygflik. Eller köp en åkpåse, vilken som helst, och sy själv dit knapparna! Och eftersom att jag älskar PoP-kläder lika mycket som jag älskar barnvagnar så är mitt svar på din andra fråga: ja. Mycket rimligt! Har jag själv gjort med alla barn, tycker det är ett utmärkt plagg att sitta i en åkpåse med och dessutom kan man vid behov ta upp barnet ur vagnen men det är ändå skyddat mot kyla och vind.

Hej! Har du provat 7 am enfants Poncho? Mvh Sophie
– Tyvärr inte, bara 7AM Le sac igloo, och den gillade jag verkligen. En väldigt varm åkpåse!

Vilken åkpåse är varmast av Bugaboos vanliga och Elodie Details (inte nya i dun)? Eller är de likvärdiga? Har du testat åkpåsen från Umami? Är den bra i så fall? tror du den funkar i en bugaboo? :) – Nathalie
– Bugaboo har släppt 6 olika åkpåsar, varav den som finns till försäljning nu förutom HP-åkpåsen är den jag utgår från att du menar när du skriver den ”vanliga”. Här i min guide till Bugaboos åkpåsar så heter den Cam/bee+/Donkey, det var innan Buffalon kom och nu har den dessutom kommit i ny variant med kardborröppning för selen. Jag tycker nog att Elodie åkpåse är snäppet varmare men de är snarlika i det avseendet. Umamis åkpåse har jag känt på, men inte använt själv. Upplever den vara av samma tjocklek ungefär som de två andra. Ska den användas i någon av Bugaboos vagnar med ergonomisk sittdel (alltså inte i Bee) så tror jag absolut att den funkar, men jag skulle rekommendera en åkpåse anpassad för ergonomisk sittdel för bästa passform!

Jag är helt ny på det med åkpåsar så din hjälp är precis det jag behöver :) Jag älskar utseendet på elodies åkpåsar, de är så fina! Men hur är deras kvalité? Jag bor på Gotland där luftfuktigheten är hög och det blåser jämt och vill ha en åkpåse som passar höst-vinter-vår. Har tittat på de i lammskinn och voksi, men är rädd de blir för varma. Jag promenerar mycket. Jag vill ha en åkpåse som min dotter inte växer ur på direkten ( hon är 6 månader nu) och som håller. Kvalité framför kvantitet och givetvis skall påsen ha den där fickan bak (som du tidigare skrivit om) som gör att den inte glider ned. Har en brio go. De flesta åkpåsar verkar vara i fleece och blir det inte väldigt instängt och andas väl inte som de i naturmaterial? Så vilken rekommenderar du och tycker är bäst? :) – Hanna
– Jag förstår hur du tänker! En för varm åkpåse är inte bra, lager på lager-principen försöker jag alltid utgå ifrån och har man då en supervarm åkpåse men inte så kallt väder så blir det svårt att reglera barnets klädsel så det inte blir för varmt. Elodie Details åkpåse tycker jag tillhör de normalvarma, lite för varma för vår och höst men som funkar hela vintern även under de lite mildare perioderna. De flesta åkpåsar är 1 meter lång så det brukar funka upp till 2-3 års ålder i alla fall, efter det kanske man inte alltid använder åkpåse heller. Jag tycker inte att mina barn blev extra svettiga i fleeceåkpåsar, men just det verkar vara något väldigt individuellt. Gillar du EDs åkpåsar så tror jag de uppfyller det du efterfrågar!

Hej. Har en dubbelvagn babyjogger city mini gt. Min stora kille behöver ingen åkpåse då han kommer ha ”kläder efter väder” men lillasyster på snart fem månader behöver en. Vilka passar på denna vagnen tror du? Svårt då det inte går att fästa den i ryggstödet eftersom nätet är helt fastsytt vid huvuddelen. Vill inte att den ska halka ner/åka av. – Hanna
– Baby Joggers vagnar ÄR knepiga att kombinera med åkpåse, men det finns ett trick som gör att du kan välja nästan vilken åkpåse du vill – vanthållare. Då kan du spänna fast åkpåsen så att den inte glider ur sittdelen i tid och otid!

Hej! Jag undrar vilka åkpåsar som passar Bugaboo Donkey, förutom Bugaboos egna. Selens fästen sitter ju annorlunda än andra vagnars. I så fall, är några av dessa åkpåsar gjorda för ergonomiska sittdelar, så att de sitter snyggt i en donkey? Mvh, Louise
– Vad gäller selen så har jag inte hittat en enda åkpsåe som inte funkat i Donkeyn, än, och då har jag testat en massa märken: Brio, EasyGrow, 7AM, Bjällra of Sweden, Eskimo Star mfl. Om man ska ha en åkpåse i en ergonomisk sittdel och åkpåsen inte är utformad för detta, så tycker jag att man ska ha en som är ganska mjuk och följsam för att den ändå ska sitta bra. Eskimo Star är ganska stel i sitt yttertyg så den tyckte jag inte formade sig efter sittdelen och därför gjorde det lite trängre än nödvändigt när min son skulle sitta i vagnen. Men just i Bugaboos ergonomiska sittdelar så sitter deras egna åkpåsar absolut bäst.

Hej! Vi väntar vårt första barn i december, bor i Kiruna så räknar med att de kommer bli roligt kallt. Bör man då ha en åkpåae i liggdelen eller är det bättre att bädda med täcke/filt? Vi kommer ha en emmaljunga edge. Tack för hjälpen i förväg! :) – Britta
– Grattis! Min åsikt är att en åkpåse inte är något måste, man kan klara sig fint med filtar och täcken, men samtidigt är det himla praktiskt, även i liggdelen. Jag skulle inte välja den varmaste varianten utan hellre en medelvarm och sen lägga i en extra filt riktigt kalla dagar. Mina barn har, som trogen läsare av bloggen vet, inte direkt legat glatt i liggdelen utan har krävt att få komma upp och ibland omedelbart utan att jag hinner hitta någonstans att gå in, så får man den typen av bebis kanske man måste akutmata på en bänk mitt i snön. Då är det bra att bebis har lite mer än en kofta på sig, så man kan ta upp, vira en filt om och mätta den lilla. Så jag tänker: något slags varmare lager på barnet, extra filt och så åkpåse som är som ett yttre lager som enkelt kan vikas undan när man kommer inomhus och bebis ska sova vidare, helst utan att man väcker hen genom att tråckla av tusen lager täcken.

Hej. Har du hunnit testa Elodie Detailes nya dun åkpåsar? Har hört att dun är inte bra för småbarn. Är det någon som vet mer om det? – Sani
– Det har jag aldrig hört faktiskt! Enda jag kan tänka mig är om barnet är allergiskt mot dun. Mer än så kan jag inte uttala mig om den saken. Och jag har inte testat EDs dunåkpåse, bara känt på den. Den verkar mysig och varm av mitt första intryck. Tyvärr måste jag vara ganska restriktiv med dunprodukter då min man är allergisk, jag har Bugaboos HP-åkpåse med dunfyllda lock och får förvara dem lufttätt i en klädkammare. Jag önskar det fanns fler varma vinteråkpåsar som valde bort dun som fyllning.

BB cocon åkpåsen hur är den i storlek? Är den mindre än de andra bb påsarna? Passar den för ett växande barn? Hur stora är annars de olika bb påsarna i storlek och tjocklek i förhållande till varandra? – S
– Jag skulle inte kalla Bugaboos Cocoon för en renodlad åkpåse, mer som ett mellanting mellan mjuklift och åkpåse. Den är mindre än Bugaboos vanliga åkpåsar, passar visserligen väldigt bra i deras liggdelar men är inte till för att användas i sittdel. Vad gäller övriga åkpåsar så har jag skrivit en guide om dem här.

Hej! Jag skulle vilja ha tips på åkpåsar som passar äldre barn. Jag har en 4-åring som jag brukar ha med mig när jag är ute och springer. Eftersom det blir rätt kallt att sitta still i vagnen på hösten och vintern och det är så jobbigt med filtar som aldrig ligger still så tänkte jag att jag skulle försöka hitta någon åkpåse att ha istället. Eftersom hon egentligen är för lång för de flesta åkpåsar så tänkte jag att det kanske ändå skulle funka med en påse som går att öppna vid fötterna så att hon kan ha dom utanför. Vet du någon åkpåse som är så lång som möjligt och som är öppningsbar nere vid fötterna? Jag föredrar dessutom åkpåsar som går att öppna på sidorna istället för enbart framtill. Om den dessutom kan vara lite vattenavstötande och vindtät vore det perfekt! Jag har en Mountain Buggy Terrain och bor Stockholm om det hjälper. Tack för hjälpen! – Maria
– Bra fråga, standardlängd för en åkpåse är ju 1 meter men det finns, tycker jag, många tillfällen då en längre åkpåse än så kan vara bra att ha. Det finns flera märken som gör förlängningsbara åkpåsar, jag tycker du kan titta på exempelvis Voksis och EasyGrows åkpåsar, och även 7AM Enfant har modeller som kan byggas ut på längden. De har olika lösningar vad gäller öppning men flera av dem är så långa som 130 cm så en normalstor 4-åring kan antagligen rymmas i sin helhet i dem.

Hej, fantastiskt initiativ! :-) jag har en Brio go next sittvagn till min flicka på 9 månader. Jag undrar om Brios shiny åkpåsar är bra? De känns rätt tunna. Sitter de bra tror du? Är EDs nya zebrarandiga påse tjockare? Läste att EDs åkpåsar har farliga dragkedjor med flärpar som kan lossna, stämmer det? Vilka kläder har man i en åkpåse? En till fråga, när ett barn börjar gå ute, stoppar man vanligen ned barnet med blöta skor i åkpåsen? Bör man ha en påse med öppning nedtill? – Caroline
– Jag har en Brio Shiny själv, men det har inte varit väder för att använda den en. Den känns ganska tunn men jag tror den håller värmen rätt bra faktiskt, även om den kanske inte riktigt räcker till mitt i vintern? Det beror dock förstås också väldigt mycket på hur man klär barnet i övrigt. Jag kör med lager på lager på mina barn, och ett större barn som vill sitta upp mer i vagnen och kanske ha överkroppen utanför, då kör jag med vindfleece eller ibland skaljacka också, och så ett tunnare lager kläder på underkroppen. Brio Shiny har knappar upp till så du kan fästa den i din Go Next och slipper allt glid. Vad gäller EDs åkpåsar så är de absolut tjockare än Shiny och jag har aldrig hört något om att de skulle ha farliga dragkedjor, det låter extremt osannolikt med tanke på hur noga barnprodukter testas innan de kommer ut till försäljningen. När mina barn varit stora och sprungit i snö innan de ska ner i åkpåsen så har jag ibland tagit av skorna, ibland öppnat upp åkpåsen nedtill och låtit fötterna sticka ut. Många åkpåsar har extra förstärkning i fotändan, så det ska bli enklare att rengöra just om barnet haft skor på sig.

Du kanske också gillar

26 kommentarer

sara 19 september, 2014 - 11:27

Hej! Måste fråga, vanthållare till åkpåsar i baby joggers vagnar ? 🙂 hur menar du?

Reply
Anna 19 september, 2014 - 11:55

Hej Sara!
Jo du klämmer fast ena änden av vanthållaren i åkpåsen och den andra i sittdelens ryggplatta, så kan åkpåsen inte glida ner hur mycket som helst utan hålls uppe!
/Anna

Reply
Marie-Louise 19 september, 2014 - 19:26

Hej Anna!

Har börjat fundera på det här hur man ska ”inreda” vagnen för vintern. Har en 3-månaders som är jättevarm av sig så just nu har vi enbart body och filt vid behov på honom. (Vädret har iofs varit toppen) Men ska man ha åkpåse, fleeceoverall, varmare overall eller bara fårskinn och filt?!! Bor nere i Göteborg där vintrarna blir rätt fuktiga. Man vill ju varken ha för mycket eller för lite lixom.

Mvh
Marie-Louise

(Ps har invigt Bugaboo Bee:t som vi köpte av dig och den funkar fint. 🙂 Första gången fick jag inte ihop den dock för den hade låst sig i ryggen men det ordnade till sig och vi ska skaffa lite silikonspray ifall det fortsätter strula.)

Reply
Anna 21 september, 2014 - 19:55

Hej!
Nej jag vet, det är faktiskt svårt. Speciellt när man vill förbereda i god tid men inte har en aning om vilken sorts vinter det ska bli. Jag har haft åkpåse när mina varit små på vintern, och så fleeceoverall på dem och så bara body och tights i overallen. Det har funkat bra. Vid rejäl kyla har jag adderat en filt inuti åkpåsen!

Åh vad bra, ja den hade nog stått sig lite torr under sommaren! Hoppas det funkar felfritt nu!
/Anna

Reply
Caroline 20 september, 2014 - 04:45

Hej Anna!

Jag har en next och funderat på ed:s åkpåse, men glider den ned trots huvan som man kan hänga över sittdelen? Använder du hellre brios egna påse än ed:s i din next?

Trevlig helg! 🙂

Reply
Anna 21 september, 2014 - 20:01

Hej!
Man kan inte hänga över huvan hela vägen, så EDs åkpåse sitter inte helt perfekt i Go men det funkar okej, speciellt om man stödklämmer fast den med vanthållare. Brios kanske sitter bättre men finns ju å andra sidan inte alls i några roliga mönster. 🙁
/Anna

Reply
Ulrika 20 september, 2014 - 19:35

Hej,
Har en 4 månaders som fortfarande använder liggdelen till vår Emmaljunga Mondial. Börjar fundera på om han behöver en åkpåse i vinter. Vi bor i Köpenhamn och jag tänker att han kommer ha en windstopper-overall från p.o.p eftersom han ganska ofta vill upp i bärselen. Egantligen tänkte vi bara ha hans duntäcke i vagnen, men han kommer antagligen växa ur liggdelen någon gång i vinter och då kommer täcket väl inte att vara nog? Vilka åkpåsar passar både sitt- och liggdelen till mondial?
Ursäkta den röriga frågan. Tack för en bra blogg.

/Ulrika

Reply
Anna 21 september, 2014 - 20:02

Hej Ulrika!
Om du ändå tror att ni kommer växla över till sittdel under vintern så skulle jag satsa på en åkpåse direkt, täcke i sittdel är inte så smidigt utan glider ju lätt iväg. Skulle säga att de allra flesta åkpåsar funkar i den vagnen, sen har ju EL egna åkpåsar som ska sitta helt perfekt – deras Polar Performance är väldigt varma och ombonade!
/Anna

Reply
Sandra 23 september, 2014 - 05:18

Hej! Vi har en Bugaboo Bee3 som är tänkt att användas i vinter så länge det inte är snö (vi bor i stadsmiljö/Stockholm). Men vilken åkpåse passar? Många är alldeles för långa och hänger ner för mycket. Då dottern ”bara” är ca 70 cm lång (hon är 7 månader och kan inte gå) så känns det som att åkpåsen inte behöver vara så stor. Hon är även vänd mot mig i vagnen om det nu spelar någon roll. Jag vill att åkpåsen ska vara varm nog för att hon ska kunna sova i den utomhus. Har du några rekommendationer?

Reply
Anna 27 september, 2014 - 20:12

Hej Sandra, jag skulle just vad gäller Bugaboo Bee ta Bugaboos egna åkpåsar. Andra är lite svåra att hålla på plats bra tycker jag (även om det förstår går att ordna) men Bugaboos egna har ju de två öglorna man hakar fast runt sufflettknapparna, då glider åkpåsen inte alls. Men jo, den kommer hänga ned lite. Svårt att komma ifrån tyvärr. Annars så har Bozz en miniåkpåse som kanske är mer längdmässigt som du tänkt dig den?
/Anna

Reply
maja 25 september, 2014 - 12:51

Tack för mkt intressant inlägg angående åkpåsarna!!
Jag missade dock att skriva en fråga innan, så här kommer min… 🙂

Har du något annat bra tips för en MB Urban Jungle där man kan få åkpåsen att inte kasa ner i vagnen, för jag kan inte ”trä över” den tyvärr, eller är det bara vantklämmor som gäller eller har du ngt ytterligare superbt tips? 🙂
Tack på förhand!!

Reply
Anna 5 oktober, 2014 - 10:50

Hej Maja, vad har du för åkpåse? Är man lite händig kan man ju själv sy fast någon slags knappar inuti sittdelen och sedan öglor överst på åkpåsen!
/Anna

Reply
Caroline 25 september, 2014 - 15:28

Hej! Var sitter de knappar man ska kunna fästa brios åkpåsar på en brio ho next vagn? Jag kan inte hitta dem :-). Man kommer inte runt bakom sittdelen i Brion och kan fästa fickan på baksidan av en åkpåse så frågan är hur man fäster en åkpåse i en Brio go next?

Sen undrar jag om man bör tvätta en nyköpt åkpåse?

Vad är det för vanthållare du menar, var kan sådana köpas?

Tack för jättefint inlägg!

Reply
Anna 27 september, 2014 - 20:47

Hej Caroline!
Det är knapphål, du ska leta efter! Om du kollar högst upp på sittdelsryggen så finns det som en liten övervikbar kant av tyg? Där hittar du knapphålen!

Nej jag har aldrig tvättat mina innan användning, sen om det är rätt eller fel vet jag inte. Dock brukar jag låta dem vädra ur lite först, en del som legat förpackade i plast luktar ju lite instängt.

Sådana med metallklämmor i ändarna, säljs ex hos Polarn O Pyret, Åhléns och liknande butiker!
/Anna

Reply
anna 5 oktober, 2014 - 06:39

Hej!

Funderar om en Bozz åkpåse med fleece fungerar bra när temperaturen går ner mot -25 &-30 grader. Tänkte att sonen får ha ett ullkläder och sedan ett lager kläder eller fleece beroende på temperaturen ute

Reply
Anna 5 oktober, 2014 - 10:49

Hej, det tror jag absolut funkar, och blir det SÅ kallt så kan man ju alltid gardera sig men en extra filt inuti åkpåsen!
/Anna

Reply
Eva 25 oktober, 2014 - 22:07

Hej hej! Tack för en fin blogg!

Har några undringar gällande åkpåse till en Brio Smile, vad ska man tänka på? (första barnet så har dålig koll). Har du tips på några bra åkpåsar som passar i just den vagnen? Är sugen på en påse som är ”medelvarm” som kan funka under sen höst, hela vintern och tidig vår (med fleeceoverall eller liknande som komplement vid behov såklart). Tycker Elodie Details gör superfina åkpåsar, gillar speciellt Graphic Devotion…vet du om dessa funkar i en Smile? Sen finns det ju olika öppningssätt på olika åkpåsar har jag sett också, en del med dragkedjor enbart på sidorna, en del som öppnas fram, en del med avtagbar/öppningsbar fotdel. Vad är att föredra? För- och nackdelar med det?

/Eva

Reply
Anna 5 november, 2014 - 23:17

Hej Eva, ledsen för sent svar, din kommentar hade försvunnit bland allt spam bloggen tyvärr får. EDs åkpåse funkar absolut i Smile, och den är ju varm och skön. Annars är det ju Brios åkpåsar som ska sitta bäst i Brio Smile. Tyvärr finns de inte i lika roliga färger och inte i mönster alls.

Lite smaksak! Dragkedja mitt fram är ju snabbare att öppna upp, men de med dragkedjor runt om kan öppnas upp mer på ett sätt. Kan vara enklare att komma åt att öppna om det bara är en dragkedja fram. Till liggdel så föredrar jag nog det!
/Anna

Reply
Antonia 18 november, 2014 - 19:01

Hej. Känner att det är svårt med åkpåse.
Jag har en 4månader och har en Bugaboo footmuff i fleece (inte HP), i min Donkey.
Nu när det börjar bli kyligare och har henne under längre promenader har jag känt vid fotändan i åkpåsen och då är där till min förvåning lite kallt.
Jag klär henne med: Body, byxor, mössa vantar och fleeceoverall utan fossingar.

Trodde dessa åkpåsar skulle kunna hålla i vinter 🙁 Blir orolig då det fortfarande är 5-10 plusgrader här i Stockholm.. hur blir det då när det är minusgrader :/

1)Nu undrar jag, ska man satsa på BB HP? Är den varm då med tanke på att det bara är locket som är dun?
2)Någon i ull el dun kanske? Isf kan du tipsa om någon varm åkpåse?

MVH Antonia

Reply
Anna 24 november, 2014 - 00:14

Hej Antonia!
Tycker ofta det är kallt just i fotändan på en åkpåse, i alla fall när den har dragkedja runt om som många har. Jag brukar stoppa ned en filt längst ned som ett extra vindstopp och isolerande lager, så testa det först! HP-åkpåsen har ju också dragkedja längst ned, faktum är att typ alla åkpåsar har det. Men ja, jag tycker HPn är varmare än den vanliga! Och annars så tycker jag att både Elodie Details-åkpåse och Voksi-åkpåsen jag precis skrivit om på bloggen är varma. Voksi har ju dessutom andra åkpåsar i dun som nog är ännu varmare!
/Anna

Reply
Maria 10 januari, 2015 - 08:23

Hej! Vilken åkpåse passar bäst i brio smile? Har ngn okänt mårke o den bara glider ner blir tokig!
Hoppas på hjälp!

Med vänlig hälsning, Maria

Reply
Anna 12 januari, 2015 - 21:30

Hej Maria, Brios egna sitter förstås bra i Smile, men om du annars gillar den åkpåse du har så kan du använda vantklämmor för att få den att inte glida så mkt!
/Anna

Reply
Åkpåsebonanza! 17 september, 2015 - 14:44

[…] frågor under ett inlägg och sen svarade jag på (de flesta) av dem i ett annat inlägg – Ask me anything om åkpåsar. I år tänkte jag att vi kunde göra om det. Så skriv era frågor om åkpåsar som en kommentar […]

Reply
Anna 18 september, 2015 - 22:00

Hej!
Tips på åkpåse till Babyzen yoyo, som inte är deras egen?
Tacksam för svar!

Reply
Caroline 17 februari, 2016 - 21:54

Hej! Jag skulle också vilja veta vilken åkpåse som du kan rekommendera till Babyzen Yoyo som ej är deras egna.
Tacksam för svar!

Reply
Anna 18 februari, 2016 - 09:47

Hej Caroline!
Hm, jag har aldrig kört Yoyo med åkpåse ska jag erkänna, vintertid har jag främst använt den inomhus i gallerior och liknande. Men jag har sett flera gånger att andra haft Elodie Details åkpåsar i den, så det verkar ju funka. Det viktiga är väl att den inte blir för lång och släpar i marken, tänker jag?
/Anna

Reply

Lämna en kommentar