Kind + Jugend – en barnvagnsnörd på mässa del 2

av Anna

aob_kuj

Det här är del 2 av tre inlägg om mitt besök på den stora och för en barnvagnsnörd helt fantastiska mässan Kind + Jugend i Köln. Del 1 hittas här. Den här delen kommer fokusera på mitt besök i Bugaboos showroom. Bugaboo valde att ut en bit utanför själva mässan, i en lokal som verkligen var häftigt uppbyggd med en snitslad bana där man kunde se både alla aktuella nyheter men där också alla medlemmar i Bugaboo-familjen fanns representerade.

kuj_bugaboo_2

Jag har ju skrivit tidigare om Bugaboos samarbete med Diesel. Som vanligt tycker jag att färgerna i verkligheten inte riktigt stämmer med produktbilderna, de kändes något varmare i tonen när man såg dem live. Vagnen är verkligen unik i sin framtoning, ända in i de små detaljerna. Samtidigt så är den ju ett helt koncept, så jag tror att sittdynan och åkpåsen kanske kommer sälja bättre än själva vagnen. En snygg detalj, som jag inte lyckades fånga på bild, är att myggnätet till vagnen – som även kan köpas separat – är kamouflagemönstrat! Bugaboo + Diesel är ett designsamarbete som kommer hålla i sig för en tid framöver, precis som samarbetet med Andy Warhol har gjort. Nästa på tur att göras om av Diesel är Buffalon, och därefter kommer Bee3 som sen special edition. Men nu pratar vi år framåt!

kuj_bugaboo_1

1: Bugaboo Bag kommer nu i nytt utförande, 10% mindre. Bra tänkt, tycker jag! Den tidigare versionen är himla smart och praktiskt men så himla stor att jag inte kan låta bli att typ flyttpacka varje gång jag skulle använda den som skötväska. Den här är nättare i formen och känns därför lite mer användarvänlig. Alla smarta fack finns förstås kvar.
2: Samtliga varianter av Bugaboos HP-åkpåse denna vinter, för ja – den röda färgen har tyvärr utgått. Så har du ett exemplar, håll hårt i det och söker du ett exemplar, passa på nu! Kanske har vissa butiker något enstaka exemplar kvar till försäljning. Färgerna på bilden är alltså: svart, khaki, ice blue, soft pink och arctic gray.
3: Interiörbild på Storksak + Bugaboo-skötväskan. Den kommer alltså i två utföranden – läder och nylon. Jag är helsåld på den enbart för att den har innerfoder i petrol, den färgen är helt oemotståndlig för mig!

kuj_bugaboo_brada

Håll i hattarna nu, här kommer det komma lovord nämligen. När jag läste om Bugaboos nya ståbräda så tyckte jag att den lät himla bra, men nu när jag sett den och verkligen fått upp ögonen för hur den är uppbyggd och tänkt att använda så känns min gamla ståbräda just väldigt gammal. Comfort Ståbrädan är verkligen designad för bekväm barnvagnskörning för den vuxne, och inte bara som en nödlösning för att kunna transportera med sig två barn samtidigt. Ståbrädan har en maxviktskapacitet på 23 kg, så även om barns vikt skiljer sig väldigt mycket från individ till individ så är användningstiden ganska lång.
1: Ståbrädan kommer till Sverige i november i år och är dyrare än sin föregångare, 1180 kronor kostar själva brädan och sen väljer man själv för vilken vagn man vill ha adapter till – som i sin tur kostar 180 kr. Det finns adapter för samtliga vagnar.
2: Sittpallen är vadderad och kändes faktiskt riktigt skönt, det är alltså inte hårdplast storasyskonet kommer sitta på.
3: Ståbrädan är VÄNDBAR, och på så sätt väljer man själv om man vill ha den mer till höger eller till vänster – för bättre benutrymme när man kör vagnen.
4: Pall och hjul bara klickas i och ur, fästena för adaptern måste dock ändras med skruv så även om det går snabbt att byta håll på ståbrädan så är det inget man gör mitt under promenaden.
5: Bästa funktionen ever, säg hejdå till upphängningsstroppen som ändå inte alltid funkade – den nya ståbrädan klickar man upp och den står kvar så! I love it! Det finns två låsningslägen, snett uppfälld…
6: …och nästan rakt uppåt. Förstås beroende av om man har ligg- eller sittdel på samt vilken lutning på sittdelen. Jag tycker det här är helt fantastiskt om mig veterligen finns det ingen annan ståbräda som erbjuder den här lösningen på upphängning?
7: Och såhär ser ståbrädan ut, utan pallen på.

kuj_bugaboo_runner1Den största nyheten från Bugaboo var dock, förstås, Bugaboo Runner. Det är ingen större idé att börja hoppa jämfota riktigt än, i mars släpps Runner i USA och Kanada men först om ett år kommer den till Sverige. Efter att ha upplevt den live så blev ha-begäret dock stort. Vagnen känns riktigt genomtänkt att att man kan använda den med den sittdel man redan har, om man äger en annan Bugaboo-vagn, känns ju både ekonomiskt och även smart utrymmesmässigt. Har man ingen Bugaboo tidigare så köper man sin Runner med Runner-sätet, som är det som visas på bilden. Det är precis som sittdelen på Bugaboo Buffalo, förutom att det inte är skumgummi på ramen. Vagnen är väldigt lätt, lätt att häva också så inga problem att styra trots att den har ett fast framhjul. Fjädringen är fantastisk, det bådar gott för mjuk åkning för barnet men förstås också så stötfri körning som möjligt för föräldern.

kuj_bugaboo_runner3
Detaljer:
1: Handtaget är ställbart i tre olika lägen, minns jag siffrorna korrekt nu så är avstånd från mark till handtag 94 cm i lägsta läget och 111 cm i högsta läget. Handtaget justeras i höjd genom att vita spärrarna på bilden, en på vardera sida av handtaget, dras uppåt.
2: Rundad form på handtaget och förstås en handbroms som både kan bromsa vagnen helt men också agera hjälp i nedförsbackarna genom att stoppa upp rullet en aning så det inte blir lika tungt.
3: Stor varukorg men bra förvaringsfack för lösa småsaker, t.ex nycklar. Fotbroms för när vagnen ska parkeras. Stora lufthjul med stänkskärm.
4: Fixerat framhjul, som dock är enkelt att lossa från chassit om man vill

kuj_bugaboo_runner2
Någonstans på nätet läste jag ett rykte om att man bara kan ha Bee-sätet (både Bee+ och Bee3 funkar) framåtvänt på Bugaboo Runner, men det stämmer inte. Visserligen är den framåtvänd på bilden ovan men jag testade själv att ha den bakåtvänt och det var inga problem alls! Det fanns inte direkt någon möjlighet att provspringa med Runner men jag gick i raskttakt och det kändes väldigt bekvämt. Utrymmesmässigt tar Runner väldigt liten plats, i synnerhet om man plockar av alla hjulen. Upphängt på väggen är chassit lika högt som en skateboard. Lätt att klämma in bredvid en garderob!

Sist men inte minst fick så såg jag något som måste hållas hemligt ett litet tag till, men det finns något väldigt roligt från Bugaboo att se framåt emot nu under hösten!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Retrospective-kollektionen från Andy Warhol + Bugaboo 3 oktober, 2014 - 09:40

[…] här är vad jag fick se hos mitt besök i Bugaboos showroom i Köln, men inte fick skriva om. Bugaboos senaste, och sista, designsamarbete ihop med Andy Warhol […]

Reply
Blandad kompott! 1 maj, 2015 - 09:50

[…] var jag på Bugaboos releaseevent för deras helt nya springvagn – Bugaboo Runner. Jag har skrivit om Bugaboo Runner tidigare men nu finns det lite mer konkret information presenterad. Vagnen når svenska återförsäljare […]

Reply

Lämna en kommentar