Inovi Large sittdyna

av Anna
Inovi Large sittdyna i Bugaboo Donkey

Vissa bebisar ogillar liggdelen. Jag har själv, tyvärr, ganska god erfarenhet av den typen av barn. Med mitt andra barn bytte vi från liggdel till sittdel när hon var cirka fyra månader. Min bebis är nu 3,5 månad och vi har börjat varva så att han ligger ibland och i vissa vagnar, och sitter ibland i vissa andra. Problemet för oss har främst varit vakentiden, att vara vaken i liggande position är tydligen rent ut sagt outhärdligt om man frågar min son medan sovandet har gått an, men inte mer än så. Hemma i babysittern kan han glatt sitta och glo i säkert en kvart i alla fall, så jag bestämde mig för att låta honom testsitta viloläget i sittdelen i Bugaboo Donkey. Jag är fullt medveten om vad alla barnvagnstillverkare har för rekommendationer på sina sittdelar men i det verkliga livet kan man ibland behöva kompromissa lite. För att göra det så bra som möjligt för honom i sittdelen så bestämde jag mig för att titta lite närmare på dynan som jag läst och hört så mycket gott om – Inovi Memory Foam. Den dynan visade sig bli ett av de bästa barnvagnsrelaterade köp jag gjort på länge!

inovi_2

Dynan finns i tre storlekar men har man en bebis så är det Large man ska välja, det är i mitt tycke den som skiljer sig mest från andra sittdynor. Den är flera centimeter tjock även på sitt tunnaste ställe, och rejält uppbyggd i kanterna. I en ergosits som på Donkeyn så tas mycket av skålningen bort tack vare dynan och bebisen ligger nästan platt när sittdelen är i liggläge. Stödet på sidorna gör dessutom att han inte hänger snett med kroppen, utan sitter i en bra position utan att bli klämd. Hittills upplever jag inte att han blir extra varm av sittdynan, och memory foam-materialet känns inte heller särskilt svettframkallande. Sittdynan har flera selhål och ska fungera i de allra flesta vagnar, kan återkomma med ett bildcollage när jag provat den i fler av de som finns hemma just nu.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Inovi dyna hos: Babyland

Du kanske också gillar

48 kommentarer

Victoria 28 maj, 2014 - 10:48

Har du provat dynan i en vagn utan ergosits? Funderar på om den kan underlätta för en bebis som vill sitta tidigt även om det är ett rakare sittläge än ergo…

Reply
Anna 31 maj, 2014 - 19:22

Hej, har ingen bild på det men JA den funkar även i vanlig sittdel, bullar upp bra för små bebisar även då! Ska försöka ordna fram bild på dynan i Brio Gos sittdel.
/Anna

Reply
Louise 1 juni, 2014 - 14:54

Hej Anna!
Jag har en liten pojk på snart 3 månader som total vägrar sin liggdel. Inte ens sovstunderna går an att ligga ner. Skit tråkigt tycker han att det är när man inte ser något. Efter många om och men så provade jag att byta till sittdelen även om det är tidigt. MEN han ääälskar helt plötsligt att åka vagn. Jag har en Emmaljunga viking och jag undrar om denna dyna skulle funka? Just att minska skålformen…
/ Louise

Reply
Louise 1 juni, 2014 - 16:50

Hej Anna!
Har en liten kille på 3 månader som vägrar liggdel. Inte ens sovstunderna godkänna i liggdelen.
Därför bytte ja till sittdelen även om de är väldigt tidigt och helt plötsligt blev det en annan bebis, som älskar att åka vagn!
Därför undrar jag om dynan skulle funka i Emmaljungas viking?
Just för att minska skålformen…
Tack för en bra och intressant blogg!
Mvh Louise

Reply
Anna 1 juni, 2014 - 22:44

Hej Louise,
ja absolut, det gör en! Kan verkligen rekommendera en, min vagnsvägrar bebis kan iofs fortfarande vara rejält tjurig i vagnen men skillnaden mot innan är stor och jag tycker dynan bidragit till att han ändå får vara ombonad och sitta bra trots att han är så liten! Och sittdynan funkar i Viking!
/Anna

Reply
Tina 15 juni, 2014 - 12:14

Bra tips! Skall prova sen tror jag. Första sonen älskade vagnen men nr 2 (snart två månader) kräks oftast när han ligger ner (reflux och/eller hosta är teorin) så har tyvärr inte använt vagnen alls än. Kanske nått att skriva om, tips och trix för barn som ej gillar vagnen/har problem ex reflux som blir värre i vagn?
Tack för bra blogg!

Reply
Anni 15 juni, 2014 - 18:40

Har precis köpt en baby jogger city versa. Aron är en vecka äldre än er yngsta. Nu känns sittdelen väldigt djup för honom. Vi hade en city select tidigare och använde sedan länge sittdelen i den också, men uppfattade inte den lika djup. Det kan också bero på att han mest suttit i någon påse eller på filt eller liknande. Kunde denna dyna fungera i city versan? Så han blir mer upplyft. Går den att använda nu då det borde vara varmt och sommar eller blir det för hett? Tacksam om du hinner svara!

Reply
Anna 18 juni, 2014 - 21:06

Hej Anni, absolut kan den funka för det! Och nej, jag tycker inte den gör vagnen varmare. Kommer upp ännu ett inlägg om Inovi-dynan här på bloggen imorgon vid lunch, då med bild på den i en vanlig sittdel!
/Anna

Reply
Äntligen! | Deer 19 juni, 2014 - 07:07

[…] Verkar urbra! Ska pröva hur hon sitter först, sedan eventuellt klicka hem en. Ni kan läsa mer om Inovi-dynan här hos […]

Reply
Inovi sittdyna i Brio Go 19 juni, 2014 - 12:32

[…] rubrik säger väl egentligen allt. Jag har tidigare visat Inovi dynan i Bugaboo Donkeys ergonomiska sittdel men då jag fått både kommentarer och mail angående hur den funkar i en vanlig sittdel, så […]

Reply
Hanna 4 augusti, 2014 - 17:30

Hej.
Det står handtvätt på dynan jag undrar om du provat att tvätta i dynan i tvättmaskinens handtvättsprogram?

Reply
Anna 4 augusti, 2014 - 21:09

Hej Hanna,
har inte testat att tvätta dynan alls än! Har hört om de som kört i maskin och en del har fått bra resultat, andra mindre bra resultat. Kanske om man skippar centrifugeringen? :/
/Anna

Reply
Emelie 8 augusti, 2014 - 13:26

Hej!
Jag har planer på att köpa en inovidyna till min sittdel. Har en Trille Viper 4s. Fungerar dynan i den vagnen? Hoppas du vet 🙂
Mvh Emelie

Reply
Anna 11 augusti, 2014 - 13:11

Hej Emelie, ja det lär den absolut göra, både med selhålen och passform i vagnen.
/Anna

Reply
Pernilla 10 augusti, 2014 - 07:47

Hej! Jag undrar om du använt dynan nu i sommar och om det har funkat bra eller om den blivit för varm? Vi ska åka till Spanien och jag funderar på om jag ska köpa en sån dyna till vår Akta Graco Evo. Tack på förhand! 🙂

Reply
Anna 11 augusti, 2014 - 13:13

Hej Pernilla!
Ja jag har använt den och tycker inte själva dynan gjort sittdelen varmare, däremot övergick jag ett tag till Bugaboos sittdyna i sittdelen på vår Donkey, för att få sittdelen lite luftigare iom att den dynan är tunnare.
/Anna

Reply
Pernilla 14 augusti, 2014 - 04:30

Hej igen! Tack för ditt svar! 🙂

Reply
Anna 2 september, 2014 - 10:16

Hej vet du skillnaden mellan den mellan och stora. Vill köpa en inovi till min snart 6 månaders son. Har en britax b-smart vagn.

/Anna

Reply
Anna 3 september, 2014 - 20:32

Hej Anna, ja storlek M har inte uppbyggnaderna på sidorna som L har, den är mer platt i formen alltså. Funkar bättre för ett litet större barn eller kanske även för ett mindre barn om det är en vagn med liten sittdel.
/Anna

Reply
Marie Cederholm 15 september, 2014 - 11:49

Hej!
Jag försöker hitta något som kan bona om en Bugaboo Bee lite grann till en 4+ mån bebis. Kan detta vara lösningen? (Ska använda phil&teds lilla mjuklift först). Beens säte är ju ganska platt och exponerat, kommer Inovi-dynan ändå att bulla upp på sidorna, som ju vore mysigt för en liten?

Reply
Anna 15 september, 2014 - 19:36

Hej Marie!
Dynan blir väl inte riktigt lika ihoptryckt som i sittdelar med mer kant, men det gör det absolut mer mysigt och mjukare, med bättre kanter och stöd. Kan absolut rekommendera dig den dynan!
/Anna

Reply
Lovisa 17 oktober, 2014 - 17:23

hej! söker lösning till min snart 5 månaders bäbis som ogillar liggdelen i sin Brio smile. Har försökt hitta information om inovi passar i sittdelen i den men jag hittar inte. Så, vad tror du? passar den?

/Lovisa

Reply
Anna 19 oktober, 2014 - 18:26

Hej Lovisa,
absolut, den passar i Smiles sittdel så det kan ju verkligen vara ett alternativ för Smiles sittdel har ju fullt liggläge så det är ju enkelt att hitta en bra lutning för en liten bebis.
/Anna

Reply
Therese 17 mars, 2015 - 13:18

Hejsan! Jag har en Kronan Syskon, och känner att det snart är dags att byts till en sittdyna.Vad skulle du rekommendera till oss, då sittdelen är så smal.. Mvh Therese

Reply
Anna 17 mars, 2015 - 14:39

Hej Therese, Kronan har egna dynor som ska gå att fästa i sittdelarna på deras vagnar så de inte glider. Har inte testat en sådan just i Syskon dock, men de borde passa i den med. Annars så tror jag att Elodie Details sittdynor borde funka, kanske även Outlooks.
/Anna

Reply
Mary 3 augusti, 2015 - 00:46

Hej!
En förrvirad mamma här, jag håller på leta efter en bra sittdyna till min 6 månader son och har svårt att bestämma mig vad jag ska köpa. Jag behöver det till min brio smile. Är väldig intresserad av inovi L då det ser stabilt ut och om han lutar sig vid sidan och sover så verkar den bättre men hur länge kan han använda den för det känns att den kan bli trång efter ett tag. Jag kommer att använda det mest i indien och det är varmt där. Snälla skulle du kunna hjälpa mig och rekommendera en sittdyna. Tacksam för din svar
Mvh

Reply
Anna 3 augusti, 2015 - 12:21

Hej Mary, Smile har ju en ganska liten sittdel och det är mer det – än själva dynan, som kommer påverka hur länge du kan använda den. I en vagn med en rymligare sittdel tror jag att min 1-5åring fortfarande skulle kunna använda sin Inovi. Jag har inte uppfattat den som varm, men jag vet att en del andra gjort det. Vet även att en tjej satte en Aeromoov-dyna ovanpå hennes Inovi Large och blev väldigt nöjd med den kombon!
/Anna

Reply
Inovi Memory Foam Sittdyna – Medium och Large 5 november, 2015 - 09:25

[…] mitt yngsta barn när han var runt fyra månader, och använde den då både i ergonomisk sittdel (Inovi Large i Bugaboo Donkey ) och i en så kallad vanlig sittdel (Inovi Large i Britax Go Next). Jag har testat Inovi Large […]

Reply
Tiina 25 december, 2015 - 14:09

Hej.

Råkade hitta din blogg när jag surfade runt för att hitta lite erfarenheter och info om Inovis sittdyna.

Jag har en Babyjogger City Select och har en dotter på 4 månader. Liggdelen är ju inte den största och nu tycker jag att den storleksmässigt går på ”sista versen” innan jag måste byta till sittdel. Har du någon erfarenhet av hur dynan blir i City Selectens sittdel? Hon älskar att sova i vagnen och det vore ju roligt om hon kunde fortsätta med det även i sittdelen.

Reply
Anna 28 december, 2015 - 00:22

Hej Tiina, jag har inte kört City Select men om jag har förstått rätt ska Selectens sittdelar vara jämnstora med Versans sittdel? Och den är ju rätt rymlig, dvs du får absolut plats med Inovi-dynan i den!
/Anna

Reply
Madde 5 september, 2016 - 14:35

Hej! Tänkte bara höra om du vet hur inovi Large passar i Emmaljunga citycross?? Har letat runt på nätet men jag hittar inget direkt…
// Madde 🙂

Reply
Anna 13 september, 2016 - 23:16

Hej Madde, tyvärr aldrig testat kombon men har svårt att se en anledning till att det inte skulle funka, City Cross har ju en rymlig sittdel så det borde gå utmärkt!
/Anna

Reply
LillFina 25 november, 2016 - 21:27

hej min fråga är. har en 6 månaders snart som inte kan sitta stadigt sjäkv än beställde en inovi dyna L till henne och har en britax go next 2015 modell. vet du om de funkar? eller kommer dynan bli för liten?

Reply
Anna 27 november, 2016 - 21:21

Hej! Tror inte det kommer bli för litet alls, min son hade bra med plats i Go Next med den dynan när han var i samma ålder!
/Anna

Reply
Emma 10 maj, 2017 - 17:54

Hej!

Jag har en beemoo premium vagn, tror du att storlek L passar till den sittdelen? om du har någon erfarenhet av den vagnen:)

Reply
Anna 16 maj, 2017 - 21:13

Hej, jag är rätt säker på att Large funkar! Jag har kört Beemoo Premium, använde dock inte Inovi-dynan då men det ska absolut gå.
/Anna

Reply
Byta från liggdel tidigt med Inovi Large i sittdelen 15 juni, 2017 - 08:30

[…] älskar dem!) men vill också väldigt gärna kunna vila ryggen ibland. Jag har tidigare skrivit om Inovis sittdynor och vad skillnaden mellan Inovi Medium och Inovi Large är. Nu har jag återigen blivit räddad av […]

Reply
Hanna 23 februari, 2018 - 07:14

Hej! Hittade din blogg när jag försökte leta upp om en inovi dyna kan passa i en Emmaljunga nxt90f -17. Min som är 5 månader och tycker det e tråkigt att ligga i liggdelen då han är pigg.. det funkar men han vill se mycket och ibland får jag ta ner suffletten för att han ska va nöjd. Han sitter inte själv men är väldigt stabil i kroppen. Tror du det hade fungerat utan inovi dyna i vår nxt90f sittdel eller ska jag köpa en sån dyna? Vet du om den dynan passar i denna vagnen? Eller borde jag helt enkelt låta honom ligga i liggdelen lite till?… förlåt för många frågor, haha. Med vänlig hälsning, Hanna

Reply
Anna 23 februari, 2018 - 10:48

Hej Hanna!
90F-sittdelen har ju plant liggläge så du kan ju absolut byta över till den och ha liggläget när han ska sova och luta upp ryggstödet till lite viloläge när han vill vara vaken. Jag tror att en Inovi Large funkar i sittdelen, har tyvärr gett bort alla mina så jag kan inte testa åt dig. Men om det skulle kännas för trångt så tror jag annars att det blir lagom ombonat även med en åkpåse!
/Anna

Reply
Hanna 25 februari, 2018 - 15:12

Hej igen! Jag frågade dig om inovi dyna i nxt90f innan och jag undrar hur man kan göra det lite mer ombonat i sittdelen? det känns som att han är så himla liten för den, men det är precis att han får plats i liggdelen just nu. Tror du han blir för ”vinglig” utan en sån dyna? Jag har en emmaljunga åkpåse polar, tror du den kan göra det lagom ombonat och stabilt? Förlåt för många frågor! Mvh Hanna

Reply
Julia 20 maj, 2018 - 08:37

Hej, såg att du testat dynan i svart. Vi tänkte köpa en sådan här dyna nu till sommaren, tycker egentligen svart fungerar bäst till vår vagn men tror du att den blir varmare i solen än andra färger?

Reply
Anna 23 maj, 2018 - 23:12

Hej Julia!
Jag hade den även i tukost med fjärde barnet: http://ombarnvagnar.com/2017/06/byta-fran-liggdel-tidigt-med-inovi-large-i-sittdelen/
Jag tycker inte att jag märkte någon som helst skillnad i hur varm dynan blev beroende av färg faktiskt. Men den är ju rätt svettigt av sig på sommaren, oavsett färg.
/Anna

Reply
Inga 21 september, 2020 - 09:33

Hej! Undrar om du testat Inovi L sittdynan i en Bugaboo Donkey och därtill en åkpåse? Får det plats tro?
Med vänlig hälsning,
Inga

Reply
Anna 21 september, 2020 - 11:59

Hej Inga! Om bebisen är ganska liten så kan Inovi + en tunn höståkpåse funka. Men vinteråkpåse + Inovi Large blir väldigt tight och svårt att få till tyvärr. Jag har inte tyckt att det ser bekvämt ut.
/Anna

Reply
Frida 30 april, 2021 - 21:53

Hej tror du att det skulle passa med en inovi Large i en babyjogger city elite? Dottern är 10 månader och ungefär 8.4kg och är väldigt liten i själva vagnen hon sitter lite som en säck potatis :/
Eller blir det för trångt med en Inovi? 🙂

Reply
Anna 9 maj, 2021 - 16:08

Hej Frida!
Det blir absolut inte för trångt och jag tror det kommer göra stor skillnad för hur din dotter sitter i vagnen, skulle absolut satsa på en Inovi Large!
/Anna

Reply
Emelie 9 oktober, 2023 - 04:19

Kan man ha en inovi L i en geo3? Och kan man kombinera de med åkpåse på vintern också?

Reply
Anna 13 oktober, 2023 - 15:09

Hej Emelie!
Ja, du kan ha en Inovi L i Geo 3, iom att selen har separata selremmar så är det enkelt att trä selen genom sittdynan. Och ja, i teorin kan du ha Inovi L + åkpåse men det kommer göra sittdelen mycket trängre. Om det funkar i praktiken beror både på vilken åkpåse du har, och på hur stor bebisen är.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar