Easywalker Mosey+

Skrivet onsdag, 18 oktober, 2017 · 4 Kommentarer

Tidigt i våras skrev jag om mina första intryck av Easywalker Mosey+ här på bloggen och sedan dess har jag hunnit rulla vagnen med både liggdel och sittdel. Mosey+ är uppföljaren till Mosey, en vagn jag rullat mycket och som jag ofta rekommenderat till den som söker något litet och smidigt med vändbar sittdel, men som ändå ska vara tålig och ha hjul som fixar lite mer än slät asfalt. För knappt tre år sedan publicerade jag en recension av Easywalker Mosey och detta inlägg får ses som en uppföljning av det. I mångt och mycket är det samma vagn. Chassit har inte förändrats nämnvärt, men handtaget är klätt i ett nytt material som i mitt tycke är både snyggare att se på och ännu skönare att hålla i jämfört med tidigare.

Liggdelen har gjort om från grunden. Liggdelen till Mosey  hade funktionen att den kunde fällas upp och ihop med hjälp av spännen på liggdelens fotända. Dessa spännen fungerade dessvärre sällan som önskat. Mosey+-liggdelen fälls därför ihop precis som de flesta andra, med metallbågar dolda under foder och madrass. På Mosey kunde liggdelen fästas både direkt på chassit och på förhöjaren, så att man inte skulle behöva böja sig lika djupt ned när man ska ta upp sin bebis. Mosey+-liggdelen kan dock endast fästas på förhöjaren. Liggdelen har inbyggt bärhandtag i suffletten. Mysfaktorn har förhöjts betydligt, det quiltade fodret och den ljusa insidan av suffletten gör att det verkligen känns mysigt att bädda ned sin bebis i denna liggdel. Liggdelslocket har också gjorts mer rejält, men fästs tyvärr med en högljudd kardborre numera.

Sittdelen på Mosey+ har uppdateras på en mängd punkter. Den kan se snarlik ut vid en första anblick men skulle man ställa vagnen bredvid den äldre versionen så noterar man direkt att det är mycket som skiljer sig åt. Äldre Mosey hade ibland problem med sufflettbågar som åkte ur fästena och andra bekymmer kring ryggstödet. Nu har ryggstöd och sufflett byggts ihop helt. För att reglera ryggstödets olika lägen behöver man på Mosey+ bara ta tag i det lilla handtaget på baksidan. Lägena på ryggstödet upplever jag vara samma som tidigare, ett nästan plant liggläge, två vilolägen och ett mycket upprätt sittläge. Sittdelens sidor har gjorts om för att fortsätta ge en ombonad känsla men ändå skapa lite mer utrymme på bredden.

En stor förändring till det bättre är fotstödet, som tidigare med fysiskt kraft skulle dras mellan två olika lägen. Nu reglerar man det istället genom att trycka in en knapp på vardera sida, och fotstödet har fått fler lägen. En stor förändring till det sämre är att Easywalker valt att helt ta bort solkepsen på suffletten. Att den kan öppnas upp med dragkedja och förlängas en panel kvarstår men det var ju kombinationen av förlängningsbar och solkeps som gjorde Moseyns sufflett så fenomenalt vältäckande. Mosey+ sittdel nedfälld i liggläge ger tyvärr ett mycket knapert solskydd för barnet även när suffletten är maxad.

Selen har fått ett mindre och så mycket mer lätthanterligt spänne, nu kommer det inte längre vara bekymmersamt att få selen genom hålen i dynor och åkpåsar. Krokarna på handtaget finns kvar, en riktigt bra funktion tycker jag. Varukorgen var ett av gamla Moseyns största minus, då den ibland lossnade från sina fästen och lätt kunde överpackas så att hjulen tog i. Inte bara har fästen på Mosey+s varukorg blivit bredare, varukorgens bottenplattor har förstärkts och varukorgen har blivit större. Inte bara kan man packa mer i den här varukorgen, man kan göra det utan att oroa sig för att framhjulen ska nöta hål i varukorgens undersida.

Av alla uppdateringar på Mosey+ så är den absolut majoriteten till den bättre. Men att suffletten förkortas har jag svårt att förstå mig på. Easywalker menar att man istället erbjuder denna universalsolskärm, som fästs med magneter och är tänkt att funka på både ligg- och sittdel samt förstås även på andra barnvagnsmodeller. Solskärmen är gjord av ett bra material som känns lite ljusreflekterande, den kan fästas runt vagnens handtag eller bygel och rullas upp i olika längder. Men det går inte att komma ifrån att den är ganska klumpig. Att den har magnetfästen är å ena sidan ett plus, då det innebär att det inte blir märken eller annan åverkan på barnvagnens tyg. Å andra sidan gör det att barnet kan rycka bort hela solskärmen i ett nafs, till förälderns frustration.

Då chassit har samma mått som tidigare och själva fällningsmekanismen är oförändrad så är Easywalker Mosey+ ihopfälld fortfarande ett relativt smidigt paket att hantera. Vagnen kan fällas med sittdelen på oavsett om den är vänd bakåt eller framåt.

Easywalker Mosey+ med liggdel slår i mitt tycke gamla Easywalker Mosey med liggdel i alla avseenden. Visst är det tråkigt att man går från tyst dragkedja till högljuddkardborre på liggdelslocket, men liggdelslocket har i övriga avseenden förbättrats så jag låter det passera och hoppas på magnetsfästen till nästa gång. Jag använde Mosey+ med liggdel mycket mer än jag trodde att jag skulle göra och speciellt när jag skulle göra ärenden in till stan eller behövde få vagnen med mig in i storasyskonens skola så är det ett stor plus att den tar upp så lite utrymme. Med sittdel är Mosey+ förstås också smidig och jag älskar att jag nu utan problem, tack vare den nya varukorgen, får med mig all packning jag behöver (eller tror att jag behöver). Men jag saknar solkepsen på suffletten. Suffletten på sittdelen som det är nu räcker inte för att skärma av världen för en nyfiken bebis som har svårt att somna, och den separata solskärmen är för omständlig att hålla på med. Att bara fälla ut en solkeps lite tyst när barnet just ska somna görs betydligt enklare. Fick jag önska skulle Easywalker sätta tillbaka den och då skulle de ha en Mosey+ som verkligen håller toppklass på alla de viktigaste punkterna.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Easywalker Mosey hos: Lekmer
Handla Easywalker Mosey hos: Babyland


4 Comments

 1. Kommenterat av Kitty :
  november 16, 2017,3:16 e m

  Tusen tack för den här recensionen. Den var mycket utförlig! 🙂 Hur skulle du säga att det kan funka med en ståbräda till den här vagnen? Är väldigt sugen, men att det fungerar med ståbräda är avgörande.

 2. Kommenterat av Anna :
  november 21, 2017,10:55 e m

  Hej Kitty, ståbräda funkar! Jag har testat Lascal Buggy Board Maxi och det gick, men man får inte spänna åt fästena för hårt för då påverkas bromsen. Kanske att Buggy Board Mini eller Bumprider sitter ännu bättre? Har dock inte testat dem på Mosey!
  /Anna

 3. Kommenterat av Jenny :
  februari 26, 2018,10:07 f m

  Hej!

  Jag är på jakt efter en barnvagn till min bebis som är beräknad till juli i år. Jag undrar dels om Easywalker Mosey + funkar som enda vagn, dels om vagnen eventuellt är för låg? Jag skulle vilja köpa en budgetvariant som är snygg men också funktionell såklart. Finns det några andra vagnar i samma prisklass som Easywalkern som du skulle kunna rekommendera?
  /Jenny

 4. Kommenterat av Anna :
  februari 26, 2018,5:12 e m

  Hej Jenny!
  Huruvida Mosey+ är _för_ låg är nog mycket en smaksak. Jag tycker den funkar helt okej för mig som är 170 cm, men visst är det skönt att ha åtminstone en liggdel som är högt placerad. Och jag tror även att den kan funka fint som enda vagn faktiskt. Varukorgen är ju inte gigantisk men ska man inte storhandla med vagnen så är ju inte det en avgörande faktor kan jag känna. För mig är i så fall körkänslan mycket viktigare!

  Hm kanske kan du kolla på Britax Smile 2 och Kronan Duo/S? Lite annan storlek än Mosey+ men två bra vagnar som också kostar cirka 6000 kr i duoutförande.
  /Anna

Leave a comment