Easywalker Mosey med liggdel

av Anna
moseyliggdel_1

Jag har ju ett gäng barnvagnar som blivit mina personliga favoriter och som därför används av mig under en längre period. Och fast jag gillar själva vagnen så tycker jag ju verkligen att omväxling förnöjer. Därför är jag ett stort fan av vagnar vars utseende man kan förnya. Easywalker Mosey har blivit en av de mesta använda vagnarna i mitt hem och därför kompletterade jag den under våren med en ny grå sufflett, också den från Baby Plus. I samma veva passade jag på att värva min vän med bebis i lämplig ålder att göra en riktigt utvärdering av liggdelen till Mosey. När jag recenserade vagnen så testlade jag min då 8-9 månader gamla son i den, men här på bilderna ovan får ni se den med en 4-5 månaders istället. Rymligheten är det faktiskt inget fel på. Moseyns liggdel är större än många liggdelar som hör till syskonvagnar. Madrassen är väldigt tjock och mjuk, vilket gör liggdelen ombonad men också gör kanterna lite lägre än vad man kanske annars är van vid. Som ni ser går det bra att bädda liggdelen med en åkpåse. Den turkosa på bilderna är en Britax Shiny Cosy Toes, och den skulle jag säga är normaltjock.

Liggdelslocket till Moseyns liggdel fästs med dragkedja och funkar som den ska men sticker inte direkt ut hakan på något sätt. Suffletten hade hemskt gärna kunnat få ha samma rejäla solkeps som sittdelen här, det hoppas jag verkligen är något Easywalker kan uppdatera kommande modeller med. Bärhandtaget är i alla fall praktiskt och liggdelen är enkel att lossa från chassit med en hand. På de här bilderna är liggdelen fäst vid chassit med klossen som höjer upp liggdelen en dryg decimeter. Det går även bra att fästa liggdelen direkt på chassit, men då blir den väldigt låg.

Mosey m liggdel2

Återanvänder några bilder från recensionen för att visa på en smidig funktion hos Moseyns liggdel – den kan plattas och fällas ihop med hjälp av två stroppar på undersidan av fotändan. Ihopplattad (på bilden utan klossen som höjer upp liggdelen) kan vagnen dessutom fällas ihop i ett stycke. För den som söker en smidig extravagn att ha i bilen så funkar således Moseyn för ändamålet även om det är ett spädbarn man ska använda vagnen till. Jag är fortsatt imponerad och tror att jag kommer rulla Mosey i minst ett år till!

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Sofia 22 maj, 2015 - 23:12

Hej!
Jag undrar vart ifrån du köpt din Easywalker.? Jag är nämligen ute efter deras leg support?
Tänkte om det finns en återförsäljare att vända sig till?
Tack för svar!

Reply
Anna 25 maj, 2015 - 10:26

Hej Sofia,
den är från Holland, Baby Plus. Men jag vet inte om de fortfarande har deras leg support? Vet att Fritidsmarknaden sålde det i Sverige förut men tror de har slutat med den. Ser det dock säljas begagnat regelbundet i min barnvagnsgrupp på FB.
/Anna

Reply
Sophie 29 maj, 2015 - 18:51

Hello,

I was wondering if there’s any chance the front wheels from Easywalker Quatro might fit Mosey? They seem to be the same size.
The question is, can they fit into the fork of the front wheel?
I like to improvise on strollers :-).

http://babyjungle.nl/easywalker-qtro-voorwiel#product_tabs_additional_tabbed

Reply
Anna 30 maj, 2015 - 23:46

Hi Sophie,
I’m not sure I can provide you with an answer. From what I’ve heard the air filled wheels belonging to the Mini is not a perfect match, but when it comes to the Quatro I’ve neither tested it myself, nor heard of anyone else trying that combination out. Sorry!
/Anna

Reply
Ingrid 22 juni, 2015 - 14:15

Hej!

Till barn nr 1 hade jag 4 vagnar: äldre modell av Brio, men typ Happy, Teutonia Spirit S3, Bugaboo Bee plus och Babyjogger city Elite. Jag hade god användning av alla vagnarna, Brion användes flitigt på promenader hemma ( skog/landsväg),( men vägde så mycket så den åkte aldrig bil) Teutonian under liggvagnstid och vid längre besök borta och även som vardagsvagn, ” Biet” låg från ca 1-års ålder alltid i bilen och användes flitigt som resevagn på både kortare och längre resor. City Eliten har det joggats flitigt med.

City Eliten finns fortfarande kvar men är inget alternativ för en liten tycker jag då sittdelen inte är vändbar.

Den här gången tycker maken att vi bara ska köpa en vagn då vi bor i lägenhet och har problem med att förvara fler ( inget vagnförråd, vagnförbud i trapphus) ( och så tyckte han att vår vagnbudget drog iväg alltför mycket med storebror)

( Vi bor på första våningen och har stor bil så sådant behöver jag inte ta hänsyn till, är bra om Det går att åka kollektivt med den men det hänger inte på det)

Jag tycker egentligen att en vagn omöjligt kan fylla alla behov.Men Moseyn verkar fylla de flesta av mina krav:0)
Kan En Easywalker Mosey funka som endavagn tror du? Du skrev något om att det inte riktigt var en vagn för bebistiden, men då kan jag ha Eliten m liggkorg.
Kan den funka att resa med? buggaboo bee var ju outstanding till det men Moseyn verkar ju mer vara en ” riktig” vagn om du förstår vad jag menar.

Enormt tacksam för inputs!

Reply
Anna 22 juni, 2015 - 15:19

Hej Ingrid,
låter ju onekligen som att Moseyn uppfyller de flesta av dina krav! Jag tror nog den kan funka som endavagn, speciellt om ni har en med en lite rymligare liggdel ändå. Med sittdelen gör den absolut det, är väl bara om man är som jag och inte har körkort och ibland måste kunna ta med sig massa packning – det är ju lite av en svaghet hos Moseyn. Men en vanlig tur in på ICA och en skötväska + lite till, det funkar ju! Tror absolut att den kan funka att resa med, undrar om inte Easywalker har en resväska för den till och med?
/Anna

Reply
Sara 2 augusti, 2015 - 01:18

Hej!

Gud vad jag letat och letat efter vagn de senaste dagarna. Har varit sugen på några men ingen har känts helt rätt men så hittade jag denna och din recension. Tror nog att jag hittat rätt men har några funderingar. Har en sexmånaders och en treåring. Vagnen kommer just nu vara främst till treåringen då bebis oftast sitter i bärsele. Men sittdelen funkar väl för bebis också? Sen undrar jag om du vet ifall det funkar med ståbräda vilket jag funderar på att testa till sonen.

Tack på förhand,
med vänliga hälsningar
Sara

Reply
Anna 2 augusti, 2015 - 23:11

Svarade på ditt mail!
/Anna

Reply
Marie 3 oktober, 2015 - 17:30

Hej!

Din blogg är fantastisk! Har verkligen haft nytta av den i barnvagnsdjungeln! Nu har vi precis lagt en beställning på Easy Walker från babyplus.

Men jag försöker hitta vilket babyskydd man kan ha till Easywalker Chassit. Jag vet ju att du inte har körkort, men du kanske vet ändå =)

Sen undrar jag även om du ar kört den i snö och hur du tyckte att hjulen fungerade att köra i snön?

Tack på förhand

MVH

Marie

Reply
Anna 6 oktober, 2015 - 11:25

Hej, vad kul att höra – tack! Vad gäller babyskydd på så finns det info här: http://www.jollyroom.se/produkter/easywalker-mosey-mini-car-seat-adapter-set och iom att adaptrarna ska funka för Maxi Cosi och BeSafe så bör de även funka för Cybex babyskydd!

Jag har kört Moseyn i snö, jag tycker den klarade sig väldigt bra med tanke på storleken på vagnen. Ska jag gå en långpromenad en vinterdag så väljer jag inte i Moseyn i första hand kanske, men är det lite plogat så har jag inte haft problem med att komma fram!
/Anna

Reply
Elsa 19 november, 2015 - 08:37

Hej Anna,

Jag är inne på en Mosey eller Mini, har förstått att det endast är märket MINI som skiljer dem åt.
Jag gillar att den har ställbart ryggstöd och att fotstödet går att reglera och vändbar sittdel. Plus att den verkar liten och smidig är ett stort plus.
Till min fråga, du nämner en kloss som höjer upp liggdelen. är det något man får med när man köper vagnen eller är det ett extra tillbehör, går det att fälla ihop vagnen med klossen på?
Vi tänkte även använda oss av ståbräda till lillebror, vet du vilken som passar denna vagn?
Kan liggdelen vara för liten, eller går den upp till en 6 månaders bebis tro?

Mycket tacksam för de svar du kan ge 🙂

Mvh Elsa Andersson

Reply
Anna 20 november, 2015 - 11:33

Hej Elsa!
Nej, Mini och Mosey är två olika modeller. Förvirrande nog finns dock även en ”Mosey by Mini”-modell, och den är identisk med vanliga Moseyn fast med Mini-märke och lite annan design på klädsel och sufflett mm. Mini har däremot även andra funktioner, kortare sufflett, lufthjul mm. Så det är två olika barnvagnsmodeller.

Ja, klossen ingår med liggdelen! Om jag minns rätt kan du fälla vagnen med klossen på, du kan ju fälla vagnen med hela liggdelen på om du vill. Jag har inte testat Moseyn med ståbräda men tror både Bumprider och Buggy Board kan funka. Vad gäller storleken på liggdelen så kan nog en sexmånaders vara ett gränsfall… Beror helt enkelt på om barnet är stort ett litet för sin ålder!
/Anna

Reply
Kaisa 18 januari, 2016 - 18:41

Thank you for your wonderful blog! 🙂
I purchased recently a Easywalker Mosey and what I’m missing now is a cup holder. It seems there is not one that is Moseys own design. Do you think (or could you test) does Bugaboo cup holder fit Mosey? Or could you recommend some other?

Reply
Anna 19 januari, 2016 - 10:33

Hello Kaisa! I tested Bugaboos cup holder on Mosey, with the Donkey-clip, and if I remember correctly it fit but I never used the combination so I’m not sure how well it would work in use. I’ve also tested a universal cup holder from Diono, that you put ont with welcro, and it fit as well.
/Anna

Reply
Anna H 14 april, 2016 - 08:19

Hej!

Hur är gunget i den här vagnen? Jag försöker hitta en vagn med liknande gung som Brio/Britax men inte lika dyr. Tacksam för svar!

Vänligen,
Anna H

Reply
Anna 14 april, 2016 - 12:00

Hej Anna, vill du ha en vagn med gung så kommer du bli besviken på Moseyn är jag rädd. Söker du en vagn som är vändbar? Vad är budget?
/Anna

Reply
Lisa 17 maj, 2016 - 09:13

Hej Anna!
Tack för en jättebra blogg som lotsar en i vagndjungeln.
Jag håller nu på att leta vagn till lillsyskonet i magen och blir helt förvirrad. Till storasyster hade vi en brio happy (2011) men det har hänt en del sen sist. Vi bor nu i münchen och vi åker mycket kollektivtrafik (buss, tunnelbana och spårvagn) och vi vill ha en vagn som är smidiga att ta med sig. Sen är min man lång, 190 cm och jag är 168 cm. Så vagnen måste vara okej att köra för oss båda. Sen vill vi satsa på en vagn och jag undrar om du tycker att easywalker mosey skulle passa att ha som endavagn från början? Du skriver att liggdel endavagn är lite liten. Vet du hur lån den är? Och vet du om den hade funkat att köra för min långa man?
Tack på förhand!
Ha en fin dag.
/Lisa

Reply
Anna 29 maj, 2016 - 22:56

Hej Lisa, din kommentar hade sorterats som spam av bloggen, så jag såg den först nu – och det av ren slump för oftast raderar jag allt i spam-korgen utan att läsa igenom först. Hoppas att mitt svar inte är för sent. Jag kan tyvärr inte hitta att jag har något innermått för liggdelen men längden (yttermått) ska ju vara 82 cm, så antagligen en 4-5 cm kortare än så. Hur liggdelen är i storlek beror ju också på hur stora barn man har. Jag tycker att Moseyns liggdel inte alls verkar vara lika genomtänkt som sittdelen är, suffletten är lite kort och ganska tunn och liggdelen är ganska grund jämfört med större duovagnars liggdel. Men visst kan den funka som endavagn. Jag ser den faktiskt riktigt ofta med liggdel här i Stockholm. Min man är 185 cm och han har tyckt att det funkat utmärkt att gå med Moseyn så någon på 190 cm borde kunna gå hyfsat bekvämt med den tycker jag! Finns den i fysiska butiker i Tyskland? Försök provkör i så fall! Överlag är ju Moseyn en av mina favoritvagnar så om dess egenskaper stämmer med det ni efterfrågar tror jag absolut att det är ett val ni kan bli nöjda med.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar