Easywalker Mosey

av Anna
Recension av Easywalker Mosey

Recension av Easywalker Mosey

Inköp: Denna vagn är ett recensionsexemplar från Easywalker via Baby Plus i Holland. Hos Baby Plus ligger priset för Mosey med sitt- och liggdel på 659 euro, vilket motsvarar cirka 6000 kr.
Försäljning: Andrahandsvärdet är i dagsläget omöjligt att sia om.
Typ av vagn: Duovagn med separat sitt- och liggdel.

Easywalker är inte ett okänt märke i Sverige. Det säljs både syskon- och singelvagnar från dem. De två modeller som man kan säga är föregångarna till Mosey har båda varit omtalade i barnvagnskretsar. Först ut kom Easywalker June, som fick mycket kritik framför allt för att den var svår att häva. Därefter kom Easywalker Mini, som ska vara en förbättring av June men vars funktioner i många avseenden har utvecklats och förfinats ytterligare på Moseyn. Jag var själv nyfiken på June när den släpptes. Men blev snabbt ganska avskräckt av de väldigt negativa reaktioner vagnen fick. När Moseyn blev officiell så kändes det som en på pappret väldigt intressant barnvagnsmodell. Därför såg jag fram emot att få klämma på den i butik här hemma. Något sådant tillfälle dök aldrig upp. Så jag är glad att jag via Baby Plus kunde få tag på ett recensionsexemplar från Easywalker.

Efter att ha kört vagnen i två månader så är jag förbluffad över att den inte kommer lanseras i Sverige. Kanske är återförsäljarna avskräckta av hur June och Mini togs emot? Synd och skam i så fall. För Easywalker Mosey är en riktigt bra vagn som i mångt och mycket kan anses vara det ”terräng-Bugaboo Bee” som jag vet att många drömmer om.

Easywalker Mosey har fullt liggläge

Mosey har en vanlig sittdel med fullt liggläge

Jag kommer främst att koncentrera mig på sittdelen i den här recensionen. Mitt yngsta barn nyss uppnått en ålder av 10 månader och inte längre är sugen på att ligga i en liggdel. Men vad gör det när sittdelen är så härligt ombonad som Moseyns är? Som man ser allra bäst på bilden längst till vänster – det så gott som helt plana liggläget – så har sittdelen mjuka kanter som ramar in sittytan. Det gör sittdelen ombonad och mer bekväm. Barnet behöver aldrig ligga direkt mot chassit utan denna kant av tunt vadderad textil emellan. Jag får lite Batman-vibbar av vagnen med dessa vingar när den är i helsvart utförande, men positiva sådana. Jag tycker det är en detalj som får vagnen att sticka ut lite från mängden.

I övrigt så talar bilden för sig själv. Sittdelen på Easywalker Mosey har fyra lägen, varav fullt liggläge och fullt sittläge är två av dem. Det är lätt att reglera sittläget och det kan göras ljudlöst. På baksidan av sittdelsryggen finns två metallstavar som man enkelt pressar ihop med ena handen för att koppla loss sittdelsryggen. Sedan är det bara att fälla upp eller ned den som man önskar.

Easywalker Mosey med förlängningsbar sufflett

Förlängningsbar sufflett som ger utmärkt täckning

Suffletten på Easywalker Mosey är inte bara lång, utan så himla snyggt uppdelad. Det här är något jag själv först nyligen börjar tänka på. Hur ofta en barnvagns sufflett är snygg när den är helt utfälld men aldrig i lägena mellan det och helt nedfälld. Själv är jag rätt förtjust i att använda halvlägena som ett sätt att skärma av vinden lite. Eller för att minska synfältet en aning när jag går i en miljö med mycket folk och det är dags för sovstund. Helt nedfälld sufflett går mina barn bara med på först när de somnat. Och då använder jag det antingen som väderskydd. Eller för att de inte ska vakna för tidigt av ljus och ljud omkring dem.

På Moseyn har Easywalker verkligen tänkt till och varje steg av suffletten ser snyggt och spänt ut. Helt nedfälld så är suffletten så pass långt bak att en bebis kan ligga ned och kika ut åt sidorna. Nästa steg skärmar av med en liten kant och steget därpå så är suffletten helt utfälld i normalläget. Men sedan finns dessutom en förlängning som öppnas upp med dragkedja. Och om inte det räcker kan man slutligen fälla ut en väldigt generös solkeps. För kort sufflett är något jag ofta skriver upp på minuslistan när jag går igenom en vagns egenskaper. Men här är det tvärtom, suffletten är ett riktigt stort plus.

Så stora barn ryms i Easywalker Mosey

Mycket rymlig sittdel med högt ryggstöd

Jag kommer fortsätta vara odelat positiv ett tag till, för hela sittdelen är verkligen så smart. Maxvikten för vagnen är 20 kg, och sittdelen är dimensionerad för att klara även längre barn. Faktum är att sittdelsryggen kan höjas upp cirka 15 cm. Så min snart fyraåringen kan växa säkert en decimeter till innan hon slår i suffletten med huvudet. Och jag tycker det är bra att höjden är reglerbar. Det skulle kännas lite onödigt att ha så mycket tomrum ovanför bebisen huvud. Så när han sitter i vagnen är suffletten maximalt nedtryckt. Sittdelsryggen är då perfekt för hans storlek och längd på överkropp.

Har man sittdelen framåtvänd så kan ett större barn ta stöd med fötterna direkt mot vagnens chassi också. På bredden är det inga problem alls. Och även fyraåringen skulle kunna sitta bekvämt i en åkpåse i sittdelen, eller med overall på sig.

Stora och tåliga hjul på Easywalker Mosey

Stora och rejäla hjul som fixar grus och snö

Easywalker Mosey har punkteringsfria hjul både framme och bak. Framhjulen är swivelhjul som kan låsas i ett fast läge. Vissa typer av punkteringsfria är grusätare. Det vill säga att stenar och grus fastnar i däcken och sedan sakta men säkert nöter upp hål i dem. Detta är främst ett estetiskt fel. Men om man aldrig borstar loss stenarna utan fler och fler får tillkomma så blir det ju slutligen så att hjulen går sönder. Jag vet att fler blivit medvetna om detta och oroar sig för det. Precis som man oroar sig för punktering om man köra en vagn med lufthjul.

Efter drygt två månaders körning av Mosey så kan man av bilderna ovan konstatera att däcken är väldigt slittåliga. Inte en enda sten har jag fått pilla ur hittills. Och de är ändå inte helt hårda utan det finns lite, lite svikt i dem. Vagnen upplevs därför inte som skranglig att köra med och hjulen rullar relativt mjukt. Enstaka ljud som härrör från Easywalker Mosey är metalliska. Det är inte så mycket plast i den här vagnen och det hörs, men jag tycker det är väldigt positivt. Moseyn känns otroligt tålig och gediget konstruerad. Samtliga hjul är för övrigt enkla att snabbt klicka loss om man vill få vagnen mindre vid ihoppackning av den.

Ganska liten varukorg med känslig upphängning

Easywalker Mosey har en normalstor varukorg, som dock får anses som vagnens svagaste punkt. Även om varukorgen rymmer både min stora, välfyllda skötväska och en påse med min bärsele (vilket är mitt minimum krav för att vagnens packutrymme ska funka för mina behov) så får det inte plats med så mycket mer. Det största problemet är dock att varukorgen har en mjuk framsida. Packar man på för mycket så trycks tyget i varukorgen framåt. Och då tar framhjulen i varukorgen både när man kör men främst när man ska svänga vagnen. Förutom att detta påverkar körkänslan till det sämre så riskerar man först att snabbt slita upp hål i varukorgen. Vilket inte vore så kul.

Jag önskar att Moseyns varukorg hade haft en hård platta framtill så att tyget inte an bukta ut där. Som det är nu så provsvänger jag vagnen efter att den packats för att se att jag staplat allt åt rätt håll. Jag är heller inte överdrivet förtjust att kardborrfästena på varukorgen. Den är dock lätt att komma åt och håller en bra höjd från marken.

Easywalker Mosey har ett mycket smart handtag, med inbyggda krokar

Mycket smart handtag med inbyggda krokar

Åker man ofta buss så har Moseyn ett handtag att älska! Det går att fälla så långt in att det bara sticker ut en aning mer än bygeln. Att som barnvagnskörare bli hatad i kollektivtrafiken är skåpmat. Men jag har fått flera imponerade blickar när jag snabbt fällt in handtaget så mycket att det nästan känns som att man trollat bort det helt. Detta är förstås även något som gör att vagnen har riktigt bra mått ihopfälld.

Men det finns fler goda kvaliteter hos detta handtag. Det är skönt att hålla i med sin läderkänsla. Och kör man vagn när det regnar så tycker jag att foamhandtag suger åt sig av vätan medan den bara rinner av handtag av gummi eller (fejk)läder. Easywalker Mosey har dessutom inbyggda krokar i handtaget. Som alltid måste man tänka på vagnens balans om man ska hänga saker på handtaget. Men jag tycker att krokarna varit väldigt praktiska när jag har handlat stora, otympliga saker som samtidigt haft låg vikt, typ hushållspapper eller chips till fredagsmyset. Skönt att slippa knöla ned ömtåliga saker i en redanproppfull varukorg. Krokarna har även fungerat bra för att hänga av sig sin egen handväska på.

Så stor blir Easywalker Mosey när vagnen fälls ihop

Kompakt och mycket platt ihopfällning

Easywalker Mosey kan fällas ihop i ett stycke med sittdelen på. Detta kan göras oavsett åt vilket håll man har sittdelen men den blir något mer kompakt när sittdelen är framåtvänd. I det läget kan vagnen även balanseras på högkant. Med åkpåsen i sittdelen så tycker jag att det har känts absolut enklast att snabbt ta loss sittdelen från chassit och sedan fälla ihop chassit separat. Att fälla ihop Moseyn är i vilket fall som helst inte svårt. Men det görs med lite annan teknik än på många andra vagnar, där ihopfällningsmekanismen sitter på handtaget. På Moseyn är det istället plattan på chassit där ligg- och sittdelen fästs fast som har en knapp och ett rött foamhandtag som ska tryckas in och dras uppåt samtidigt, varpå chassit viks ihop på mitten. Ska vagnen fällas med sittdelen på så börjar man med att vika ihop den helt.

Notera att bilden högst upp till höger är Moseyn ihopfälld i ett stycke, med liggdelen på. Själv liggdelen platts ihop och sedan fälls vagnen som vanligt. Handtaget trycks in till nästan det kortaste läge efter att chassit är helt ihopfällt. Ytterst få vagnar kan bli såhär kompakta med liggdelen på. Det är en värdefull egenskap exemplevis för den med litet utrymme i bilens bagagelucka.

Easywalker Mosey har justerbart handtag och ställbart fotstöd

Snäppfästen för handtag och ställbart fotstöd

1 + 2: Snäppfästena med vilka höjden på handtaget regleras. Känns väldigt stabila, handtaget glider inte en millimeter. Ska man hitta något negativt med dem så är det att själva snäppet kanske kunde varit något tystare. Men det går att smyga igen dem om man tänker på det.
3 + 4: Fotstödet är ställbart i två lägen, rakt ut eller snett nedåt. Det tog mig ett tag att förstår hur man gjorde för att ändra fotstödet. Jag letade efter en dold knapp eller en hemlig spak men det var väldigt enkelt. Man drar helt enkelt fotstödet uppåt eller trycker det nedåt, tills det klickat i nästa läge.
5: De två raka röda handtagen är för att fälla ihop chassit. Det böjda är spärren man drar i för att lossa sittdelen från chassit.

Rymlig sittdel och swing away-bygel på Easywalker Mosey

Ombonad sittdel och bra swing away-bygel

1: Baksidan av sittdelen. De två översta metallstavarna är spärren med vilken läget på sittdelsryggen regleras, från ligg- till sittläge. Den understa är staven man drar i för att höja eller sänka suffletten.
2: Sittdelen har en fempunktssele som går att göra riktigt lång, funkar även den bra för större barn. Jag är dock inte helt förtjust i själva selspännet. Det är stort och otympligt i hård plast, inte så mysigt med en stor klump mot magen för barnet kan jag känna.

3: Sittdelen i fullt ligläge med fotstödet uppfällt. Även fotstödet är vadderat.
4: Sittdelen har en bygel av swing away-typen. Knappen sitter på undersidan av bygeln och bygeln går förstås även att ta loss helt. Jag tycker att bygeln sitter i en bra vinkel både för ett lite mindre och för ett större barn. Den håller en bra höjd från sittdelen så att det inte blir trångt för vare sig armar eller ben.

Easywalker Mosey har en ihopfällbar liggdel

Mosey har en liten men smart ihopfällbar liggdel

Liggdelen på Easywalker Mosey är inte den största men den rymmer en niomånadersbebis på längden precis. Och hade för just den här bebisens del absolut funkat åtminstone det första halvåret. Även liggdelen är av den mer ombonad typen. Innertyget är löstagbart med tryckknappar, vilket underlättar rengöring. Suffletten är inte lika bra som på sittdelen tyvärr. Men liggdelen funkar bra om man tänker sig att vagnen främst ska användas som en rejälare resevagn eller som en smidig bilvagn på vintern.

Häftigaste funktionen är, som nämnt ovan, att liggdelen kan plattas ihop. Något man enkelt gör med de två spännena på undersidan av liggdelens fotända. Dra i det högra för att spänna upp liggdelen, i det vänstra för att platta ihop den. Väldigt okomplicerat men samtidigt smidigt. Liggdelslock som fäst med dragkedja medföljer liggdelen. För att lossa liggdelen från chassit så trycker man in en spärr under huvudändan. Liggdelen bärs sedan enkelt i handtaget i suffletten.

Körkänsla och terrängframkomlighet med Easywalker Mosey

Körkänslan i Easywalker Mosey

Jag har kört Easywalker Mosey inne i stan, i skogen, på promenadstigar och på asfalt. Jag har ännu inte haft möjligheten att testa Moseyn i snö. Men baserat på hur den hanterar grus och lera så tror jag att det inte kommer bli ett problem. Vagnen har bra höjd mellan undersida och mark. Så även om den inte har någon direkt fjädring, men samtidigt inte är helt stel, så klarar den av lättare terräng bättre än många andra vagnar i samma storlek. Körkänslan är väldigt god. Vagnen rullar på bra och kan enkelt styras med en hand.

Något som Moseyns föregångare har haft stora problem med är att vinkeln på handtaget gjort vagnarna extremt svårhävda. Det är definitivt något som Easywalker har åtgärdat på Moseyn. Nu är min yngsta ingen direkt tungviktare. Men jag har vid regnväder kört runt med honom i vagnen och varukorgen fullpackad och med ena handen hållit ett paraply över mitt huvud. Och inte en enda gång känt att det inte funkat att styra och häva vagnen enhänt. Men då har jag kört med handtaget maximalt utfällt, en längd som passar min 170 cm väl. När min man, som är drygt 180 cm, har kört vagnen så har han meddelat att handtaget kunnat få vara snäppet ännu längre. Men eftersom att det finns gott om utrymme för långa steg mellan vagnens bakhjul så har det funkat bra att köra vagnen ändå.

Mitt omdöme av Easywalker Mosey

Sittdelen på Easywalker Mosey är ombonad för ett litet barn men samtidigt rymlig för ett större barn. Och detta samtidigt som yttermåtten är imponernade små, Moseyn är endast 54 cm bred. Maxvikten är hög, suffletten är hög och samtidigt riktigt lång. De saker jag anmärker på i den här recensionen är ett varukorg som kunnat vara bättre konstruerad och något större, ett selspänne som känns lite klumpigt och att snäppfästena ibland låter lite väl högt. I sammanhanget är detta petitesser. För den som söker en riktigt liten vagn men vill ha körkänslan hos en ”riktig” duovagn, missa inte att ta Moseyn under övervägande.

Jag är själv inte riktigt säker på att jag skulle kunna ha Moseyn som min enda barnvagn. Jag är beroende av stort packutrymme. Men som komplement till en vagn som inte är lika smidig att fälla eller att ha med i kollektivtrafiken, samt som extravagn som ska funka väl för både en bebis och ett äldre syskon som bara åker i vagn – då är den perfekt. Jag kan även tänka mig att den som söker en sulky att köra ett större barn, i men samtidigt vill kunna ha barnet vänt mot sig, kan tycka att Moseyn är intressant. Det här är första gången jag kör en vagn från Easywalker och jag är väldigt imponerad. Moseyn uppfyller de allra flesta krav jag har på en vagn för att den ska hamna på min egen favorit-lista. Och då är jag den kräsna typen.

Du kanske också gillar

74 kommentarer

Elin - Barnvagnsblogg 5 december, 2014 - 17:52

Mini har inte heller börjat säljas i Sverige än, och June har slutet säljas i väntan på Mini, eller nått. Eller som kommer Mini inte heller att dyka upp, jag vet inte.

Det är fascinerande hur lika men samtidigt väldigt olika Mini och Mosey verkar vara. Sittdelen ser likadan ut men har totalt annat konstruktion och hopfällningen likaså. Jag tror att sittdelen sitter längre bak på Mosey, kan vara därför den är lättare att häva också. Har Mosey ingen fjädring? Mini har riktigt bra fjädring för att vara sulky.

Reply
Nina 18 december, 2014 - 12:58

Verkar vara en vagn i min smak! Tror du den fungerar bra med ståbräda? Sen funderar jag om det går att ha sittdelen i liggläge framåtvänd och ändå gå bakom, om man har handtaget ganska lågt?

Reply
Barnvagnsåret 2014 31 december, 2014 - 14:02

[…] positiva överraskning För min del måste det vara Easywalker Mosey. Jag hade aldrig kört en vagn från Easywalker tidigare och mest hört negativa saker om […]

Reply
Nina 19 januari, 2015 - 00:26

Hej! Har du kvar din mosey? Är den bättre än mini? Vilken skulle du välja som resevagn? Där det är väldigt mycket kullersten?
Hoppas du har tid att svara 🙂
Mvh Nina

Reply
Anna 19 januari, 2015 - 22:36

Hej Nina! Japp, jag har kvar den. Men jag kan inte jämföra den med Mini, om du menar Easywalker Mini? För den har jag tyvärr aldrig kört. Men jag är ännu mer nöjd med Mosey idag än tidigare, nu när jag vet hur bra den funkar i snö också.
/Anna

Reply
Cissi 24 januari, 2015 - 10:38

Hej!

Kan man ha mjuklift i sittdelen?

Såg perfekt ut för mig! Lagom stor då jag är så kort:D

Mvh Cecilia

Reply
Anna 25 januari, 2015 - 22:20

Liggläget är ju plant, så det skulle nog funka! Har dock ingen hemma jag kan testa med.
/Anna

Reply
Cissi 24 januari, 2015 - 10:52

Hej igen! Jag glömde fråga, suffletten.. Då den är nertryckt till kortaste läget.. Är det glipar på sidorna då? Eller är det helskyddande? Så bebis ej kan se ner på vägen.

El hur långt fram man kan dra suffletten. Hoppas du förstod vad jag mena:D

Reply
Anna 25 januari, 2015 - 22:20

Suffletten går liksom runtom på baksidan, så man ser inte ned till marken mellan sittdel och sufflett! OM det var så du menade?
/Anna

Reply
Cissi 25 januari, 2015 - 22:52

Om barnet ligger plant ner. Sufflet utdragen ( om de spelar roll vet jag ej) barnen kan ej se marken nedanför om han vänder på sig?

Reply
Hanna Johansson 29 januari, 2015 - 20:57

Hej!
Jag är färd med att försöka hitta en bra sittvagn som ska helst ta liten plats i bagaget (med min nuvarande måste jag fälla ett baksäte) och jag vill ha min dotter mot mig i vagnen. Vagnen ska funka i både i stadsmiljö och på promenader på landet. Jag undrar vilken du tycker känns bäst att köra och använda sig av, EasyWalker Mosey eller Bugaboo Bee3 (det är dom två som jag mest har snöat in på)? Phil & Ted Smart Lux finns på listan med. Nu har jag en äldre modell av Brio Happy och vill komma bort från den, vill ha en vagn som är mindre och smidigare.

MvH, Hanna

Reply
Anna 29 januari, 2015 - 22:19

Hej Hanna!
Åh, spännande fråga, jag har ju båda vagnarna. Moseyn vinner på att den klarar mycket mer terräng än Bee3, har längre sufflett och rymligare sittdel. Bee3 vinner på att den har bättre varukorg, är enklare att fälla och är… lite snyggare och har lite fler möjligheter till att hålla på med tillbehör, om man gillar sånt. Men för promenader på landet, ja då är valet lätt Mosey av de två.
/Anna

Reply
Lena 30 januari, 2015 - 11:32

Hej!
Jag letar efter en vagn där jag kan välja att ha barnet emot mig. Den ska klara hög vikt 20 kg (eller mer) och vara bra att köra även på landet.
Jag funderar på Mosey eller Bj Versa, Bj City Elite finns också på listan, men den är ju inte vändbar.
Vilken skulle du välja?
Har du något annat förslag?
Hälsningar
Lena

Reply
Anna 3 februari, 2015 - 21:34

Bra fråga! Versan eller Mosey, jag är inte så jätteförtjust i vagnar som enbart är framåtvända. Fast jag gillar ju iofs Kronan Sulky/S.
Själv tar jag ju med mig Donkeyn när jag ska till vårt hus långt ute på landet på Gotland!
/Anna

Reply
Vidalila 3 februari, 2015 - 21:29

Hej du guru!
GT eller mosey som enda vagn? 1,5 åring som ska åka!

Reply
Anna 3 februari, 2015 - 21:32

Hehe, JAG skulle valt Moseyn eftersom att den är vändbar. Så enbart på den funktionen går GT bort för mig.
/Anna

Reply
Lopp 14 februari, 2015 - 17:05

Den saljs i London iaf… 🙂 skall prova den

Reply
Carolina Ye 22 februari, 2015 - 23:20

Hej Anna!

Har en Bee3 nu som jag är måttlig förtjust i, funderar att byta ut den till Mosey. Tycker att Bee3 är stel som en pinne. Hur är gunget på Mosey? Vet du om man kan sätta Maxi Cosi babyskydd på? Och om fotstödet är ställbart?

Hälsningar
Carolina

Reply
Sophie 26 februari, 2015 - 20:07

Hi,

Thank you for the great review!
I was wondering what the suspension is like on the Mosey?
Does it provide a smooth ride, or is the baby shaken in the stroller?
Thanks!

Reply
Anna 1 mars, 2015 - 21:07

Hi,
that’s a good question and also one that’s hard to answer. There is some suspension in the rear wheels, and the wheels themselves are made of some kind of rubber material. It isn’t the smoothest of rides but I don’t think the baby gets shaken either. I’d say it’s good enough and better than in many other stroller of the same size!
/Anna

Reply
Sophie 3 mars, 2015 - 19:36

Thank you, Anna!

Reply
Sara 10 mars, 2015 - 09:23

Hej Anna! Vilken skulle du valt, Mosey eller en brio smile?:) Så svårt att jämföra när Moseyn inte finns i butik! /sara

Reply
Anna 10 mars, 2015 - 14:07

Hej Sara, svårt att svara på! Beror ju på vad man gillar för vagn, men också ålder på barnet. Jag är tveksam till om jag någonsin skulle kunna ha Moseyn som enda vagn, jag har inte körkort så ibland måste jag storhandla med vagnen och då föredrar jag typ Bugaboo Donkey eller Go Next – som är enkla att packa med mycket grejer. Och även om liggdelen till Mosey verkar smart (ska faktiskt skriva ett blogginlägg om den inom kort) så skulle jag nog inte ha Moseyn som endavagn till en bebis. Men som sittvagn till ett större barn? Då föredrar jag nog Moseyn framför Smile. Den har rymligare sittdel, högre maxvikt och större möjlighet för barnet att själv ta sig i och ur vagnen.
/Anna

Reply
Maria 2 april, 2015 - 21:15

Hej
Är inne på att beställa hem en easywalker mosey, tycker bara det är svårt då den inte finns fysiskt i någon butik ännu utan endast internet beställningar.

Tycker den verkar toppen. Jag har just nupen Urban jungel, liggdelen men ska snart byta till sittdelen och inser då att jag hellre vill ha dottern vänd mot mig. Hon kommer vara 5 månader då jag byter, tror du det funkar?

Är så van vid trehjuling men den har ju ändå svängbara framhjul.

Reser mkt och promenerar mkt här hemma i Sverige, mest på asfalt. Väljer mellan denna eller stokke scoot v2, har du någon erfarenhet av stokke?

Om du har tips på någon annan jag missat får du gärna tipsa!

Tusen tack på förhand!

Reply
Anna 5 april, 2015 - 22:13

Hej Maria,
Nej jag har inte testat Stokke Scoot, men det skulle vara intressant att göra det framöver. Förstår att det känns knepigt med en vagn man aldrig kunnat se live. Jag har chansat med sådana inköp själv några gånger, ibland blir man nöjd – ibland inte. 😉 Nu tycker ju jag att Mosey är väldigt bra och de flesta verkar gilla den även om det förstås alltid är något av en smaksak när det gäller vilken sorts körkänsla hos en vagn som man föredrar. Den vagn många andra har för samma syfte är ju Bugaboo Bee, den funkar ju på asfalt men är inte lika terränggående som Moseyn, Scoot är väl lite av ett mellanting kanske?
/Anna

Reply
Ny vagn beställd från Holland | Angelica 10 april, 2015 - 15:43

[…] recensioner om vagnen, känns den klockren. (Går du också i vagntankar – läs om den på ombarnvagnar.com […]

Reply
Anna 16 april, 2015 - 17:08

Hello,
Great photos – thank you!
Do you know how well the Mosey would work with a buggy board / rider board? Is there room in parent facing mode for a toddler to stand between the foot rest and the handle bars? Everything looks perfect apart from this!
Thanks,
Anna

Reply
Anna 21 april, 2015 - 08:03

Hello Anna,
I haven’t tried the Mosey with a buggy board myself but I believe there’s enough space between the foot rest and the handle bar for that to work. I think the Bumprider would probably be a good fit?
/Anna

Reply
Sara 2 maj, 2015 - 19:49

Hej!
Efter att ha läst din recension är jag väldigt sugen på denna vagn. Men som många andra sagt är det ju lite nervöst att köpa en vagn utan att ha fått känna på den. Min fråga till dig är därför hur du tror att det funkar att jogga med den? Jag springer på asfalt och vältrampade grusvägar. Om du inte tycker att den funkar, vilken annan vagn skulle du kunna rekommendera? Jag vill ha allt som Mosey har: vändbar sittdel, fullt liggläge, ihopfällbar med sittdelen på, små mått, att den går att använda tills barnet är relativt stort…
Tack för att du är en så bra guide i barnvagnsdjungeln!
Mvh
Sara

Reply
Anna 7 maj, 2015 - 22:49

Hej Sara, ledsen för segt svar, ibland ser jag inte att det kommit nya kommentarer. I vilket fall som helst, jag skulle inte jogga med Mosey. Både för din skull och för barnets skull. Den har inte tillräcklig fjädring för att vara skön för ett barn att sitta i när man springer, och för din del så har den lite för små och hårda hjul, plus att den saknar ju handbroms. Bättre att satsa på en renodlad joggingvagn för det syftet! I övrigt så låter det som att Moseyn väl kan leva upp till det du beskriver att du vill ha!
/Anna

Reply
Maria 13 maj, 2015 - 09:44

Hej! Var en hårsmån från att klicka hem en Kronan Sulky S när jag snubblade över Moseyn. Och plötsligt blev jag väldigt osäker på vad jag ska välja. Har en 2-åring och en 2-månaders här hemma och söker en vagn som vi kan ha när viska dela upp oss och iväg med bara ett barn. Tänkte att Kronan var perfekt först och att bebisen på sikt kan använda den och 2-åringen kan ha ståbräda. Men det som jag egentligen inte gillar är ju att den bara är framåtvänd. Moseyn verkar i mina ögon ha allt, utom möjligen lufthjul (och ett högre pris). Hjälp! 🙂

Reply
Anna 13 maj, 2015 - 09:54

Hej Maria!
Haha, det är inte lätt! Men jo, så hade vi kunnat använda Moseyn för ett år sedan när jag hade en typ tre månaders och en treåring, tyvärr fanns ju inte vagnen då. Men min idag fyraåring kan sitta skönt i Moseyn och min ettåringen sitter superbra i den, så i mina ögon är den en väldigt bra extravagn som funkar med barn av olika åldrar och storlek!
/Anna

Reply
Easywalker Mosey med liggdel 20 maj, 2015 - 10:32

[…] att omväxling förnöjer. Därför är jag ett stort fan av vagnar vars utseende man kan förnya. Easywalker Mosey har blivit en av de mesta använda vagnarna i mitt hem och därför kompletterade jag den under […]

Reply
Jenny 14 juni, 2015 - 22:34

Hej,

Undrar hur långt liggmåtet är i sittdelen ? Funderar på denna vagn när syskonvagnen ska säljas.

Reply
Helena 26 juni, 2015 - 22:49

Hej tack för en grymt bra barnvagnsblogg. Hjälpte mig en hel del i köpet av vår nya vagn, en mosey. Är grymt nöjd än så länge och alla krav jag hade uppfyllde den. Undrar bara hur man förlänger ryggdelen?
Mvh Helena

Reply
Anna 26 juni, 2015 - 22:51

Hej Helena!
Du kan inte göra ryggen längre, men du kan höja suffletten en dryg decimeter. På baksidan av ryggstödet finns tre metallstänger. De två översta kan du trycka ihop för att vinkla ryggstödet. Den nedersta drar/trycka du bara uppåt för att höja suffletten längs med ryggstödet.
/Anna

Reply
Emma 28 juni, 2015 - 02:46

Hej Anna! Tack för bra blogg (så mkt bra info alltså!) och utförlig recension av denna vagn som jag tillslut bestämde att köpa. Nu står den hemma och väntar på bebis. Den var otroligt enkel att montera ihop, väldigt logisk, behövde bara kolla enstaka detalj i broschyren och känns i allmänhet bra efter inspektion och inomhuskörning. Jag var lite orolig över höjden på liggdelen (att den skulle vara för låg) men tycker den verkar perfekt. Jag är 1.68 och min man ca 20 cm längre än jag.
Nu undrar jag dock om du vet huruvida det skulle gå att byta hjulen till lufthjul (har inte förstått hur en får loss bakhjulen…? men framhjulen är ju enkla att ta av) och var det isåfall skulle gå att få tag på lufthjul?
Vidare undrar jag, då jag (vi) till en början kommer att ha Mosey som enda vagn och korgen under är rätt liten, om du har ngt bra tips på skötväska som skulle passa? Tack på förhand! / Emma

Reply
Anna 28 juni, 2015 - 22:49

Hej Emma!
Det finns spärrar på insidan av bakhjulen om jag minns rätt, så de ska vara enkla att ta av de också! Jag vet att någon testat Minins lufthjul på Mosey och jag tror de passade men inte riktigt. Förstår om det låter luddigt, men det var något som gjorde att de kanske inte satt fast ordentligt? Inte klockren matchning alltså. :/

Vilken skötväska som helst egentligen, bara att hänga på krokarna på handtaget! Kan rekommendera Elodie Details Black Edition. Väldigt rymlig och kommer med sina egna upphängningskrokar!
/Anna

Reply
Anna 7 september, 2015 - 19:54

Hej!
Tack för en bra blogg!
Undrar om du kan hjälpa mig…. Jag kommer snart att bli mamma genom adoption till ett barn som är i 2-3 års åldern. Jag skulle vilja ha en barnvagn som har svivelhjul, är lättkörd både i stan, terräng och snö, har vändbar sittdel, är smidig och lätt att fälla ihop. Den bör inte vara alltför dyr och kunna användas länge (till ett stort barn).
Jag funderar på Easywalker Mosey, bt Quattro, Kronan duo S. Vilken skulle du rekommendera? Är det någon annan vagn som du tycker skulle passa mina önskemål?
Mvh/ Anna

Reply
Anna 8 september, 2015 - 23:05

Hej Anna, och grattis till kommande tillökningen!
BT Quattro har jag inte testat och kan inte säga något om, Kronan Duo S skulle jag säga är åt det mindre hållet i sittdelen, den har framför allt väldigt kort fortstöd. Det är inte en vagn jag skulle välja till en 2-3-åring, snarare är det i den åldern barnen vuxit ur Duo S. Så då återstår Moseyn av dina tre förslag och den tror jag absolut kan passa in på dina önskemål. Mitt mellanbarn är stor som en femåring i kroppen och ryms fortfarande bra i Moseyn. Tycker den funkar precis så som du skriver att du önskar att den ska funka!
/Anna

Reply
Anna 10 september, 2015 - 18:22

Tack för hjälpen! Mvh Anna

Reply
sara 21 oktober, 2015 - 15:04

Vet du om det finns adaptrar så man kan sätta dit britax babyskydd på chassit? Mvh Sara

Reply
Anna 21 oktober, 2015 - 21:40

Hej Sara, tyvärr, de adaptrar jag känner till är för Maxi Cosi/BeSafe/Cybex!
/Anna

Reply
Easywalker Mosey by Mini 9 december, 2015 - 13:07

[…] passa in så perfekt, både i vårt hem, i vår bil och efter våra barns behov av barnvagn. I min recension av Easywalker Mosey framhävde jag framför allt att det finns få andra vagnar i samma lilla storlek, som ändå har […]

Reply
Karin 25 december, 2015 - 21:12

Hej Anna! Tack för en suverän recension! En undran, vet du hur lång sittdelen blir i liggläge – funderar på att byta ut nuvarande sovvagn och köpa mosey men är rädd att även den blir lite kort när vår fröken ska sova.. Tack på förhand! Vänligen Karin.

Reply
emelie 18 januari, 2016 - 14:27

Hej, vet du om det går att använda en mjuk ligglift i Easywalker Mosey från nyfödd istället för att använda den hårda liggdelen? Har du i så fall någon aning om vilken lift som skulle kunna passa?

Tack på förhand och tack för en superbra blogg!

/Emelie

Reply
Anna 19 januari, 2016 - 10:35

Hej Emelie,
liggläget är ju inte 100% plant utan lutar lite svagt i ryggstödet. Men att ha lite lutning på en bebis är ju ingen fara direkt, kanske bara bra om barnet föds under förkylningssäsongen ändå. Jag har dock aldrig testat en mjuklift i Moseyn så jag kan inte säga ett märke som funkar. Men jag skulle bli förvånad om denna inte funkar, den är så smal och smidig: http://ombarnvagnar.com/2013/12/philteds-smarta-lilla-mjuklift/ Men samtidigt rätt liten inuti, så finns det en större som också ryms är det nog att föredra!

/Anna

Reply
EmmaH 23 januari, 2016 - 21:16

Hej Anna,
Jag är lite inne på att köpa denna som ända vagn nu då den perfekta inte existerar än så länge. MEN, jag har läst i någon annan recension att sittdelens uppräta sittläge skulle vara för upprätt, så att ryggstödet liksom knuffar barnet framåt. Hur upplever du detta och vilket läge har du använt till din ettåring? Någon har också kommenterat att sittdelen sitter konstigt nära föräldern, har du någon kommentar på det?
Tack på förhand!

Reply
Anna 23 januari, 2016 - 21:18

Hej Emma!
Jag kan hålla med om att det mest upprätta sittläget ÄR väldigt upprätt. Men det där verkar ju vara en damned if you do, damned if you dont-situation för folk klagar lika mycket på sittlägen som är för tillbakalutade. Jag har nog mest använt läge 2, det är lite lagom tillbakalutat och är min son pigg och alert så sitter han upp för egen maskin ändå och skulle inte lutat sig mot ryggstödet oavsett.

Det andra har jag varken hört eller tänkt på själv, tycker sittdelen är bra placerad?
/Anna

Reply
Pernilla Cederlöf 26 januari, 2016 - 11:36

Hej,

Om du skulle jämföra Mosey och britax smile 2 ?!
Jag vill byta ut våran SV (gillar inte ergosits å gillar inte SN)
Den ska användas som endavagn till lillebror nu 4 mnd. (Enbart sittdel) den ska sovas i och användas kollektivt. Samt på vintern. Vilken skulle du gå för ?

Reply
Kaisa 3 februari, 2016 - 12:45

Hej!
I have had a Mosey for one month and although I like it a lot, it doesn’t always seem to function smoothly: the canopy zipper tends to get stuck in several points when opening or closing the extension of the canopy. Also the adjustment of the backrest sometimes is stuck and doesn’t work smoothly. I’m wondering wheter these are ”normal” or something that can be fixed. What is your experience of these functions? As I ordered the pram without seeing it live, I have no example to compare to.
Tack på förhand! 🙂

Reply
Johanna 8 februari, 2016 - 00:31

Hejsan! 2 sekunder innan jag skulle skicka efter vår nya vagn så blev jag osäker igen.
Valet står mellan Mosey och Baby jogger city mini 4w.
Vår pojk är stor för sin ålder och kräver en vagn som passar stora barn. Andra saker jag vill ha är; lite större hjul än vanliga sulkys (kommer att vara vår enda vagn), bra att köra på promenadstigar och andra terränger, stor och bra sufflet, skön att sova i och lätt att fälla ihop och ska ta liten plats (kommer att vara med på utlandsresa). Det som gör att jag lutar åt Bj city mini är att jag fått för mig att dämpningen är bättre? Samt att jag tycker att den är snyggare. Å andra sidan så tycker jag om att man kan vända sitsen, som på moseyn och vår nuvarande vagn. Klarar dämpningen en pojk på 14 kg i skog? Han är också bara 1 år, så kliorna kommer öka sakta men säkert! Lång är han också, redan 84 cm.
Och det här med ergonomisk sits, hiss eller diss?

Nu blev det 20 frågor här, men man vill ju få det rätta! 🙂
Mvh Johanna

Reply
Anna 8 februari, 2016 - 21:27

Hej Johanna,
du skriver inget om att du inte kan tänka dig en trehjuling men det kanske är så? Om inte, så skulle jag av det du beskriber nog hellre välja City Mini GT än City Mini 4W. Den har ställbart handtag och foamfyllda hjul som utan tvekan tar snö och terräng bättre än vad 4Ws hjul gör.

Moseyn har ingen direkt fjädring men jag tycker inte den är stötig för den delen. Min tvååring verkar fortfarande åka bekvämt i den. Och Moseyn har vanlig sits, inte ergonomisk! Samma med BJs framåtvända vagnar!
/Anna

Reply
Sara 20 mars, 2016 - 20:52

Hej!!

Tack för jättebra recensioner på din blogg! Ovärderligt i barnvagnsdjungeln 😉
Har precis köpt en mosey by mini begagnat. Undrar vad man kan ha för åkpåse till vagnen, förutom original?
Mvh Sara

Reply
Anna 20 mars, 2016 - 21:22

Hej Sara, jag har använt en massa olika! Tycker de som har en ficka du kan trä över ryggstödet sitter allra bäst, så tex Elodie Details har funkat bra, Skip Hops och Vinter & Bloom.
/Anna

Reply
Frida 10 maj, 2016 - 22:49

Hej! Jag funderar mellan en Mosey och en Affinity 2 till en nyfödd, Moseyn lockar för den verkar funka bättre i snö med stora svängbara framhjul, dock har vi redan köpt babyskydd som är ett Britax Primo som då ska passa på Affinityn rakt av och det finns snöhjul att köpa till om man skulle behöva. Lite osäker på den ergonomiska sittdelen eller om man ens har användning av babyskyddet på vagnen?

Vilken av dom två skulle du rekommendera?
Mvh.

Reply
Anna 13 maj, 2016 - 11:13

Hej Frida,
det är två bra vagnar! Jag tycker Moseyn sticker ut lite mer, som är så liten och smidig, med rymlig sittdel, längre sufflett och högre maxvikt än Affinityn. Med mina två första barn fanns knappt adaptrar, med tredje barnet testade jag det och jo det var väl praktiskt men vi klarade oss fint utan dem också. Skulle inte låta den punkten avgörs mitt barnvagnsval, babyskydd använder man ändå så kort period!
/Anna

Reply
Jackie 27 maj, 2016 - 10:39

Hej Anna!

Jag skulle behöva hjälp! Har världens dilemma inför köp av resevagn. Tror jag snart skrivit en avhandling med för och nackdelar för massa vagnar men blir ändå inte nöjd eller klok på allt!! 🙂
Ett stort problem är att inga vagnar förutom bugaboo bee 3 och quinny zapp xtra finns att testa och klämma på här i stan och inte i städerna kring oss heller.

Jag behöver en resevagn (för utomlandsresor främst men även resevagn här hemma), som ska vara bakåtvänd, eller iaf ha möjligheten till att vända bakåt. Jag vill ha fullt liggläge helst men väldigt bra viloläge är också ok. Inte ergonomisk sits. Har en donkey nu som vi är otroligt nöjda med och lillen sitter bra i den men sover inte så bra i den och jag tror att det har med ergo sitsen att göra. Vill inte heller att han ska sova längre stunder med en ergosits.
Komforten är viktig och helst helt antag som går att justera.
Givetvis vill jag att den ska bli så kompakt som möjligt men det kan kompromissas med bara den inte blir i storlek av donkey eller buffalon osv 😀

Först föll ögonen på Bee 3, men är tveksam. Och nu Easywalker Mosey by Mini. Finns det någon annan? Vilken skulle du rekommendera? Quinny Zapp har vi också kollat på men det är ergo sits och vi gillade inte den överlag. Även kollat på Babyjogger vue men den går bort helt. Liten varukorg, komforten både att köra och ligga/sitta i ser inte mkt ut för världen (kan så klart ha fel), delat handtag osv… gärna en mer rejäl resevagn.

Min son är 9 mån, men prematur (född två mån för tidigt) så han är inte jättestor (ca 8 kg och 72 cm lång), sitter inte helt själv än men på g. (Om denna info har betydelse för din rekommendation).

Tacksam för tips 🙂

Vänligen,
Jackie

Reply
Anna 29 maj, 2016 - 22:51

Hej Jackie!
Jag tyckte direkt, innan jag kommit till biten där du själv nämner den, att Easywalker Mosey låter som vagnen ni är ute efter. Platt ihopfälld, rymlig vanlig sittdel med så gott som plant liggläge, lång sufflett, funkar i lite terräng. Nu kommenterar du ju på min Mosey-recension så du vet ju redan precis vad jag gillar med den! Kan varmt rekommendera den, och vill du ha mer support för er son så kan du använda sittdelen med en Inovi Large-dyna i början. Har själv två prematurer (och en trea som försökte födas förtidigt vid fyra tillfällen men misslyckades, haha) så jag förstår era behov, och tycker verkligen ni ska titta närmre på Moseyn!
/Anna

Reply
EasyWalker Moseby – barnvagn | Familjen DJ 3 juli, 2016 - 00:22

[…] Läs om vagnen på Barnvagnsblogg.com eller Ombarnvagnar.com […]

Reply
Amanda 6 juli, 2016 - 23:55

Hej!
Har en fråga likt många andras, men de två vagnarna jag nu står och väljer mellan (sliter mitt hår snart) är moseyn och BJ city select. Kan verkligen inte bestämma mig vilken som verkar bäst… Tycker de verkar snarlika med undantaget att BJ har möjligheten att användas med flera sitsar. Mina krav på vagn är att sonen ska sitta emot mig, den ska ta liten plats i bilen (vara liten hopfälld), maxvikt på minst 17kg, lång sufflett osv. Är tänkt att den ska ligga i bilen som en andravagn (för att slippa släpa i och ur vår buffalo) och tas med på resor. Vilken ska jag välja?!

Tack på förhand!
/Amanda

Reply
Anna 10 juli, 2016 - 16:31

Hej Amanda, jag har ingen erfarenhet av City Select så jag kan tyvärr inte säga så mycket om den. Men jag har inte så ofta hört den användas som en bilvagn, vilket Moseyn verkar vara vanligare som. De tre vagnar i den kategorin som jag oftast får frågor om är Bugaboo Bee, Cybex Balios M och Easywalker Mosey, alla tre är bra – sen handlar det mest om budget och vilka egenskaper man själv prioriterar högst!
/Anna

Reply
Madeleine 13 juli, 2016 - 21:43

Hej,
Efter att ha läst detta så blir jag sugen påatt byta ut min Stokke scoot v2 till Moseyn. JAg tycker scooten börjar bli lite för trång för min kille på 1 år och 10 mån och 15 kg drygt. Han är liksom lite satt 😉 Läste ovan att du inte testa scoot så det ärväl ingen idé där att fråga vad du tycker om att byta :). De är ju lite lika varann på nåt sätt (?).
Men en fråga som både hör hit och inte, användar man åkpåse till ett sånt stort barn (dvs kommande vinter)? har funderat mycket på det där, både vid länge promenader samt så älskar min son att bli nattad i vagn samt sova middag där. Eller kör man bara på täckkläder och filt? :-/ Vad tycker du/hur gör du?
Och rekommenderar du någon till Moseyn isåfall? 🙂

Tack för en bra blogg.
Mvh /Madde

Reply
Madeleine 13 juli, 2016 - 21:49

Hej igen,
Glömde säga… Detta kommer bli min primära sov/vila/rejälare vagn. Har en Baby Jogger City Mini ZIP som jag använder ganska ofta faktiskt och kommer ju sällan ur bilen. Åker mest bil och ja, who am I kidding.. .går promenader ibland. Mest asfalt men kanske även lite löpspår (bor hyfsat centralt i mindre ort). Funderade först på en Bugaboo jogger för att den verkar rejäl även om man inte skall just springa (och för större barn) men som sagt, who am i kidding 😉 kommer säkert inte komma ut på löpning så som jag funderade på och tror att jag ska börja med när vagnen kommer.. haha.

Om detta hjälpte för dina svar till mig ;D

Tack igen!
Mvh /Madde

Reply
Anna 14 juli, 2016 - 16:55

Hej! Tror absolut du skulle kunna gilla Moseyn. Som du själv skriver, jag kan inte riktigt jämföra iom att jag inte har testat Scoot (än! men jag vill!) men Moseyn är just liten och smidig men ändå rejäl och rymlig, med bra maxvikt. Främsta nackdelen är den lilla varukorgen, tycker jag.

Jag har haft åkpåse när mina barn varit i den åldern, absolut. Kanske inte i vardagen till och från förskolan men på helgerna och långpromenader, då har det använts flitigt! Typ alla funkar i Mosyen, ryggstödet sitter inte ihop med suffletten så det jag främst skulle rekommendera är att välja en åkpåse med en bra upphängningsficka!
/Anna

Reply
Då har vagnen kommit | Familjen DJ 19 januari, 2017 - 18:22

[…] Två recensionen från Barnvagnsbloggen och Ombarnvagnar […]

Reply
Lotta 26 januari, 2017 - 08:10

Tycker ihopfällningen på vagnen verkar krånglig med många moment å en nackdel att inte handtaget kan gå få kortare ihopfälld. Annars en fin vagn.
Vi har tittat på en BT jogger terrain. Har du några åsikter om den? Två barn. Snart 3 år samt en 4.5åring. Vagnen kommer att användas på utflykter, därför bra om lillan ryms att sova i vagnen samt promenader hemma

Reply
Anna 26 januari, 2017 - 09:11

Hej Lotta, ja ihopfällningen har en hel del moment, jag tycker dock att när man väl fått in snitsen så går det i tre ganska snabba steg: trycka ihop själva sittdelen, in med handtaget, lyft chassit i ihopfällningsspärren. Men nog hade det varit toppen om handtaget gått att få in ännu mer i chassit!

Tyvärr, jag har aldrig kört någon Babytravel-vagn så jag kan inte säga något om dem.
/Anna

Reply
Easywalker Mosey+ – en första titt! 9 februari, 2017 - 09:17

[…] anlänt, årets första vagn att rulla över min tröskel! Den som läst bloggen ett tag vet att Easywalker Mosey är en vagn som ända sedan hösten 2014 har varit en favorit hos mig. På Kind und Jugend i […]

Reply
Malin 17 februari, 2017 - 21:20

Hej! Jag undrar om man (när vagnen är ihopfälld med sittdelen) kan dra den efter sig utan att något tar i marken? Så man slipper bära den vid vissa tillfällen.
Tack på förhand!

Reply
Lisa 6 maj, 2017 - 14:34

Vi har haft våran i inte ens ett år och bromsfunktionen har lagt av, den låser upp sig själv vilket är skit farligt när man åker kollektivt. Sedan så är sitt läget i te optimalt.

Reply
Anna 9 maj, 2017 - 22:45

Hej Lisa, vad tråkigt! Hoppas du reklamerat bromsen för så ska det såklart inte vara!
/Anna

Reply
Annelie 20 juni, 2019 - 08:55

Hej! Har du någon aning om hur man monterar sufletten? Vi har en Easywalker Mosey och sufletten har lossnat från ryggstödet. Jag försöker trycka fast den men det går inte med all kraft i världen få den att fastna mer än på ena eller andra sidan. Behöver man skriva isär vagnen?

Reply
Anna 21 juni, 2019 - 13:21

Hej, nej det ska du inte behöva skruva för att fixa vad jag vet. Jag minns att sufflettbågarna ibland gled ur fästena på Mosey, men osäker på om jag varit med om att hela suffletten lossnat. Testa att maila Easywalker din fråga, de har en Facebook-page där jag tror att de brukar vara rätt snabba med svar!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar