Cybex Priam 2017 / 2018

Skrivet måndag, 23 oktober, 2017 · 4 Kommentarer

Cybex Priam är en duovagn som jag tror kan komma att bli en av de modeller som många kommer anse ingår de utbud av barnvagnar man ”ska” överväga inför ett köp. I Priam har Cybex lyckats kombinera mycket hög kvalitet med snygg design och smarta egenskaper som faktiskt fyller en praktiskt funktion i vardagen som förälder. Min recension av Cybex Priam har nu mer än två år på nacken och med detta inlägg tänkte jag uppdatera informationen om vad som hänt med Priam sen 2015 och vilka förändringar som väntar för 2018. Och vad gäller nästa modell av Priam så blir det faktiskt inget nytt, annat än att Priam kommer finnas tillgänglig numera endast i fem färger: svart, grå, sand, röd och mörkblå. Det nya blir främst att Cybex har släppt vinterhjul för Priam och att vagnen även kommer få en ny bygel med inbyggd snack tray.

År 2017 fick dock Priam sig en handfull uppdateringar som i mitt tycke innebär att den faktiskt är bättre än sin föregångare. Två av förändringarna rör chassit. En är mer synlig, för den som vill kunna se skillnad. Det är en fjädring vid bakhjulen som har lagts till. Att körkänslan skulle ha förändrats i detta avseende tycker jag inte är något som märks av så väldigt mycket, om jag förstått rätt fanns en viss liten fjädring även innan men nu har den ökats på. Och jo, kanske blir det lite mjukare i rullet, lite mindre stötigt helt enkelt men det är inget traditionellt gung som adderats. Den andra skillnaden i chassit är att handtaget har stadgats upp så att det är mycket mindre rörligt. Det tycker jag bidrar starkt positivt till körkänslan. En barnvagn med rörligt chassi måste liksom tryckas igång dubbelt när man ska börja promenera. Först ska handtaget tryckas fram i sin egen rörlighet, sen ska man trycka igång själv vagnen. På Priam 2017 upplevde jag inte alls den rörligheten i handtaget som på den Priam jag recenserade år 2015, och jag föredrar den den senare versionen av chassit i det avseendet.

En förändring som kanske verkar trivial men som jag tycker är så bra är vädringsluckan i sufflett. På Priam 2015 och 2016 var luckan en väldigt märklig blandning av meshnät och plast. När suffletten var förlängd, vilket görs genom att man öppnar upp den med en dragkedja, så fick man på den gamla suffletten varken luftinförsel eller helt mörkt. Ofta brukar ju tillverkarna sikta in sig på antingen eller men Cybex lyckades missa båda funktionerna. Det har man på 2017 kompenserat för med råge, genom att klämma in just både de funktionerna. I suffletten för Cybex Priam 2017 finns i förlängningen en rejäl vädringslucka med meshnät och möjligheten att stänga för denna. Luckan som fälls för hålls dessutom på plats med tysta magneter, så ingen risk att man råkar väcka barnet när man ska kika för att se om det ännu sover.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Cybex Priam hos: Lekmer
Handla Cybex Priam hos: Babyland


4 Comments

 1. Kommenterat av Moa :
  november 20, 2017,2:05 e m

  Hej!
  Jag undrar om du vet om den nya förbättrade vädringsluckan som di visar i detta inlägg även gäller för liggdelen för 2017 års modell? På bilden visas endast sittdelen lux med den nya luckan.

  Tack på förhand!
  Mvh, Moa

 2. Kommenterat av maria :
  november 24, 2017,10:29 e m

  Hej,

  Vet du när den nya modellen för 2018 kommer till butik? tänker om man ska slå till nu eller invänta den nya =)

 3. Kommenterat av Anna :
  november 24, 2017,10:43 e m

  Hej Maria, iom att det inte är någon skillnad mellan -17 och -18 så tänker jag att ser du en bra deal nu eller under julrean så skulle jag slå till! Vet inte när -18 når butik, -17 kom nån gång i mars om jag minns rätt.
  /Anna

 4. Kommenterat av Maria :
  november 25, 2017,4:34 e m

  Tack! Då kan man liks bra köpa årets ja 🙂 till mars orkar jag inte vänta ändå! 🙂 kan man knäppa selen över midjan endast elller måste man ha över axlarna? Tänker som Bugaboos selar var innan jämfört med nu tex?

Leave a comment