Easywalker Mosey+

av Anna

Tidigt i våras skrev jag om mina första intryck av Easywalker Mosey+ här på bloggen och sedan dess har jag hunnit rulla vagnen med både liggdel och sittdel. Mosey+ är uppföljaren till Mosey, en vagn jag rullat mycket och som jag ofta rekommenderat till den som söker något litet och smidigt med vändbar sittdel, men som ändå ska vara tålig och ha hjul som fixar lite mer än slät asfalt. För knappt tre år sedan publicerade jag en recension av Easywalker Mosey och detta inlägg får ses som en uppföljning av det. I mångt och mycket är det samma vagn. Chassit har inte förändrats nämnvärt, men handtaget är klätt i ett nytt material som i mitt tycke är både snyggare att se på och ännu skönare att hålla i jämfört med tidigare.

Liggdelen har gjort om från grunden. Liggdelen till Mosey  hade funktionen att den kunde fällas upp och ihop med hjälp av spännen på liggdelens fotända. Dessa spännen fungerade dessvärre sällan som önskat. Mosey+-liggdelen fälls därför ihop precis som de flesta andra, med metallbågar dolda under foder och madrass. På Mosey kunde liggdelen fästas både direkt på chassit och på förhöjaren, så att man inte skulle behöva böja sig lika djupt ned när man ska ta upp sin bebis. Mosey+-liggdelen kan dock endast fästas på förhöjaren. Liggdelen har inbyggt bärhandtag i suffletten. Mysfaktorn har förhöjts betydligt, det quiltade fodret och den ljusa insidan av suffletten gör att det verkligen känns mysigt att bädda ned sin bebis i denna liggdel. Liggdelslocket har också gjorts mer rejält, men fästs tyvärr med en högljudd kardborre numera.

Sittdelen på Mosey+ har uppdateras på en mängd punkter. Den kan se snarlik ut vid en första anblick men skulle man ställa vagnen bredvid den äldre versionen så noterar man direkt att det är mycket som skiljer sig åt. Äldre Mosey hade ibland problem med sufflettbågar som åkte ur fästena och andra bekymmer kring ryggstödet. Nu har ryggstöd och sufflett byggts ihop helt. För att reglera ryggstödets olika lägen behöver man på Mosey+ bara ta tag i det lilla handtaget på baksidan. Lägena på ryggstödet upplever jag vara samma som tidigare, ett nästan plant liggläge, två vilolägen och ett mycket upprätt sittläge. Sittdelens sidor har gjorts om för att fortsätta ge en ombonad känsla men ändå skapa lite mer utrymme på bredden.

En stor förändring till det bättre är fotstödet, som tidigare med fysiskt kraft skulle dras mellan två olika lägen. Nu reglerar man det istället genom att trycka in en knapp på vardera sida, och fotstödet har fått fler lägen. En stor förändring till det sämre är att Easywalker valt att helt ta bort solkepsen på suffletten. Att den kan öppnas upp med dragkedja och förlängas en panel kvarstår men det var ju kombinationen av förlängningsbar och solkeps som gjorde Moseyns sufflett så fenomenalt vältäckande. Mosey+ sittdel nedfälld i liggläge ger tyvärr ett mycket knapert solskydd för barnet även när suffletten är maxad.

Selen har fått ett mindre och så mycket mer lätthanterligt spänne, nu kommer det inte längre vara bekymmersamt att få selen genom hålen i dynor och åkpåsar. Krokarna på handtaget finns kvar, en riktigt bra funktion tycker jag. Varukorgen var ett av gamla Moseyns största minus, då den ibland lossnade från sina fästen och lätt kunde överpackas så att hjulen tog i. Inte bara har fästen på Mosey+s varukorg blivit bredare, varukorgens bottenplattor har förstärkts och varukorgen har blivit större. Inte bara kan man packa mer i den här varukorgen, man kan göra det utan att oroa sig för att framhjulen ska nöta hål i varukorgens undersida.

Av alla uppdateringar på Mosey+ så är den absolut majoriteten till den bättre. Men att suffletten förkortas har jag svårt att förstå mig på. Easywalker menar att man istället erbjuder denna universalsolskärm, som fästs med magneter och är tänkt att funka på både ligg- och sittdel samt förstås även på andra barnvagnsmodeller. Solskärmen är gjord av ett bra material som känns lite ljusreflekterande, den kan fästas runt vagnens handtag eller bygel och rullas upp i olika längder. Men det går inte att komma ifrån att den är ganska klumpig. Att den har magnetfästen är å ena sidan ett plus, då det innebär att det inte blir märken eller annan åverkan på barnvagnens tyg. Å andra sidan gör det att barnet kan rycka bort hela solskärmen i ett nafs, till förälderns frustration.

Då chassit har samma mått som tidigare och själva fällningsmekanismen är oförändrad så är Easywalker Mosey+ ihopfälld fortfarande ett relativt smidigt paket att hantera. Vagnen kan fällas med sittdelen på oavsett om den är vänd bakåt eller framåt.

Easywalker Mosey+ med liggdel slår i mitt tycke gamla Easywalker Mosey med liggdel i alla avseenden. Visst är det tråkigt att man går från tyst dragkedja till högljuddkardborre på liggdelslocket, men liggdelslocket har i övriga avseenden förbättrats så jag låter det passera och hoppas på magnetsfästen till nästa gång. Jag använde Mosey+ med liggdel mycket mer än jag trodde att jag skulle göra och speciellt när jag skulle göra ärenden in till stan eller behövde få vagnen med mig in i storasyskonens skola så är det ett stor plus att den tar upp så lite utrymme. Med sittdel är Mosey+ förstås också smidig och jag älskar att jag nu utan problem, tack vare den nya varukorgen, får med mig all packning jag behöver (eller tror att jag behöver). Men jag saknar solkepsen på suffletten. Suffletten på sittdelen som det är nu räcker inte för att skärma av världen för en nyfiken bebis som har svårt att somna, och den separata solskärmen är för omständlig att hålla på med. Att bara fälla ut en solkeps lite tyst när barnet just ska somna görs betydligt enklare. Fick jag önska skulle Easywalker sätta tillbaka den och då skulle de ha en Mosey+ som verkligen håller toppklass på alla de viktigaste punkterna.

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Kitty 16 november, 2017 - 15:16

Tusen tack för den här recensionen. Den var mycket utförlig! 🙂 Hur skulle du säga att det kan funka med en ståbräda till den här vagnen? Är väldigt sugen, men att det fungerar med ståbräda är avgörande.

Reply
Anna 21 november, 2017 - 22:55

Hej Kitty, ståbräda funkar! Jag har testat Lascal Buggy Board Maxi och det gick, men man får inte spänna åt fästena för hårt för då påverkas bromsen. Kanske att Buggy Board Mini eller Bumprider sitter ännu bättre? Har dock inte testat dem på Mosey!
/Anna

Reply
Jenny 26 februari, 2018 - 10:07

Hej!

Jag är på jakt efter en barnvagn till min bebis som är beräknad till juli i år. Jag undrar dels om Easywalker Mosey + funkar som enda vagn, dels om vagnen eventuellt är för låg? Jag skulle vilja köpa en budgetvariant som är snygg men också funktionell såklart. Finns det några andra vagnar i samma prisklass som Easywalkern som du skulle kunna rekommendera?
/Jenny

Reply
Anna 26 februari, 2018 - 17:12

Hej Jenny!
Huruvida Mosey+ är _för_ låg är nog mycket en smaksak. Jag tycker den funkar helt okej för mig som är 170 cm, men visst är det skönt att ha åtminstone en liggdel som är högt placerad. Och jag tror även att den kan funka fint som enda vagn faktiskt. Varukorgen är ju inte gigantisk men ska man inte storhandla med vagnen så är ju inte det en avgörande faktor kan jag känna. För mig är i så fall körkänslan mycket viktigare!

Hm kanske kan du kolla på Britax Smile 2 och Kronan Duo/S? Lite annan storlek än Mosey+ men två bra vagnar som också kostar cirka 6000 kr i duoutförande.
/Anna

Reply
Evelina 2 maj, 2018 - 22:18

Hej! Kan man jämföra denna vagn med bee5 tycker du?
Med vänlig hälsning,
Evelina

Reply
Anna 4 maj, 2018 - 21:44

Hej Evelina!
I vissa avseenden är de ju lika, de är ganska kompakta när de fälls ihop, de har båda vändbar vanlig sittdel och man kan ställa handtaget på båda. Men jag tycker Bee har bättre sufflett och större varukorg, samtidigt som Mosey har mer rejäla hjul och mer stadga i chassit, så den fixar ju både mer terräng och har högre maxvikt. Körkänslan är också väldigt olika!
/Anna

Reply
Evelina 7 maj, 2018 - 12:23

Jag får inte inte klart för mig hur fotstödet funkar, det är utan stöd/stopp nedtill? Tack för baby jogger lux recensionen, den har jag väntat på:), har dessa liknande sk fotstöd? Denna Easy walker mosey är en vagn jag aldrig sett någon rulla där vi bor, den verkar ju himla bra förutom suffletten då. Hur är det med fjädring? Har bee5 bättre gung, men kanske moseys större hjul väger upp för avsaknad av fjädring? Jag har verkligen snurrat in mig på att hitta den bästa lilla smidigaste vändbara vagnen som inte enbart kan rullas på plan mark. Snart hinner mitt barn bli för stor för dessa haha. BJ lux rekommenderar du tom ca 2. Vad för ålder räcker mosey för ? Tusen Tack!

Reply
Evelina 8 maj, 2018 - 09:21

Hur är körkänslan väldigt olika mellan bee5 och Easy walker? Vilken föredrar du bäst? Funkar fotstödet på Easy walker för en 2 åring?
(Jag skrev ovan snurriga inlägg, jag förkortade nu:)
Tusen tack för denna blogg!

Reply
Anna 8 maj, 2018 - 22:14

Hej!
Nu först såg jag din förra kommentar, fick ingen notis om den på mailen. Jag har inte kört Bee5 men hade Bee3 samtidigt som Mosey (den första) och jag tyckte körkänslan var väldigt olika. Mosey är mer stabil och rejäl tyckte jag. Ja fotstödet funkar, det är bättre på Mosey+ än på Mosey!
/Anna

Reply
natasha 6 juni, 2018 - 14:03

Which is the better pushchair for all needs, babyjogger premier, uppababy cruz or mosey +

I’m looking for a pushchair with a generous seat unit, compact fold and can take all terrain. Although we are mostly in smooth surfaces. Decent canopy.

Reply
Anna 6 juni, 2018 - 22:48

Hi Natasha!
Well, I wouldn’t go with Cruz, since it has got no suspension at all. Mosey + is good but the canopy is too short. So I think you would like the Baby Jogger Premier the most!
/Anna

Reply
Sofie 12 juni, 2018 - 22:35

Hej! Undrar om man kan använda ”förhöjaren” till sittdelen? Och hur får man denna förhöjare? Kommer den med liggdelen?

Reply
Anna 13 juni, 2018 - 00:22

Hej Sofie,
ja den ska komma med liggdelen, och den är inte kompatibel med sittdelen tyvärr.
/Anna

Reply
Anna 21 september, 2018 - 20:33

Hej! Passar den nya liggkorgen på det gamla Moseychassit? Köpt tidigt 2016.

Reply
Henriette 16 januari, 2019 - 14:03

Hei! Jeg luret på hevekraften på denne vognen, er den god på fortauskanter og slikt? Ser ut som en super vogn bortsett fra den lille kalesjen og at jeg ikke har funnet en fysisk butikk der jeg kan prøve den. Henriette

Reply
Anna 18 januari, 2019 - 11:27

Hej Henriette! Hävkraften är riktigt bra, men då kör jag med handtaget på högsta läge så har du det längre ned blir det förstås lite sämre. Men inte alls något jag någonsin tyckt varit ett problem med Moseyn, att ta sig över kanter har alltid gått smidigt!
/Anna

Reply
Veronica 9 februari, 2019 - 11:41

Hej! Funderar på att köpa Moseyn+ eller Balios S som enda vagn. Har ingen möjlighet att provköra dessa och har svårt och bestämma mig. Vagnen är till vår son på 10 månader. Jag vill ha en lätt och smidig vagn men som ändå klarar av snöiga gator. Vi går rätt mycket och har en dotter på 3 år som oftast står på sin ståbräda. Det jag undrar mest över är skillnaderna mellan varukorgarna och även hjulen? Vi har just nu en trasig teutonia bliss som jag skulle ha varit super nöjd med om allt fungerade.

Reply
Anna 9 februari, 2019 - 12:47

Hej, vad tråkigt att din Bliss är trasig! Jag gillade också den vagnen men med Teutonias konkurs så är det ju tyvärr inte så lätt med reservdelar numera, även om jag hört att en del återförsäljare ska ha i lager. Med det sagt, så är hjulen på Balios S och Mosey rätt olika. Mosey har mer tåliga hjul, utan tvekan. Men Balios S duger också. Båda tar sig fram ungefär lika väl i snö, det är inte på sådant underlag som någon av vagnarna gör sig bäst dock. Jag tror Balios S funkar bäst med ståbräda, den ihop med Cybex egen bräda ska vara en väldigt lyckad kombo enligt en vän till mig som kört den så! Och Balios S har även större varukorg, det går i alla fall att packa mycket mer på höjden.
/Anna

Reply
Sanna 16 maj, 2021 - 14:45

Köpte denna vagn efter mycket rekande bl.a här och är så nöjd! Tack för det!

Försöker få tag till liggdel nu när vagnen ska användas även till barn nr 2 – vet du om gamla (Mosey) liggdelen fungerar på nya (Mosey+) chassit?

Reply
Anna 17 maj, 2021 - 08:56

Hej Sanna, jag hittade en äldre kommentar där jag skrivit såhär: ”Hej! Jag frågade Easywalker och fick svar nyss, nya liggdelen ska funka på det äldre Mosey-chassit!” Och då tänker jag att om nya liggdelen funkar på äldre chassit, så borde tvärtom också gå?
/Anna

Reply
Sabina Björkgren 9 september, 2022 - 07:00

Hej! Undrar om universala solsufletter kan vara kompatibla med denna barnvagn? Och i sådana fall om du kan tipsa om någon till easywalkern? Även om du tror att denna vagn kan passa som resevagn (med sittdelen + inlägg till en 4-5 månaders bebis?

Tack för ett bra inlägg! 🙂

Reply
Anna 12 september, 2022 - 09:54

Hej Sabina!
Jag har aldrig testat någon annan sufflett på Mosey och är osäker på hur bra det skulle bli. Istället har jag använt lös solkeps eller solgardin, vilket jag tycker har rätt. En solgardin man kan knyta fast i handtaget blir ett bra solskydd ihop med Mosey+-suffletten!

Det kan den absolut funka bra!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar