En första titt på Baby Jogger City Lite!

Skrivet måndag, 7 juli, 2014 · 12 Kommentarer

bjlite_1

Nämen titta här! Framför vår gamla kalkstenslada står en alldeles sprillans ny barnvagnsmodell från Baby Jogger – City Lite! Via Lekmer.se så ska vi testköra Lite nu under sommaren och jag tänkte redan idag bjuda på vad vagnen har gjort för första intryck på mig. Vi det här laget har jag monterat fler vagnar än jag kan minnas och som vanligt med Baby Jogger så är allt väldigt logiskt. Jag kan erkänna att jag inte ens öppnade instruktionsboken (fy på mig, det ska man alltid göra) utan glatt klickade ihop vagnen och jag tror det tog mig två, kanske tre minuter. Konstruktionen är väldigt snarlik Baby Joggers övriga vagnar – jag har tidigare kört både City Versa GT och City Mini 4W. Enligt Baby Jogger så är vagnen 58,5 cm bred och väger 7,3 kg. Ganska nätt i sina mått. Maxvikten är 15 kg i sittdelen, 4,5 kg i varukorgen och 1 kg i fickan baktill på sittdelen. Detta är dock vad den är testad och godkänd för i Sverige, samma vagn har en maxvikt på 55 lbs i USA, dvs ungefär 25 kg. Min 3,5-åring på bilden är ca 105 cm lång och väger ungefär 16 kg, hon har gott om utrymme i vagnen och den känns robust med henne i.bjlite_2Precis som Baby Joggers andra vagnar så har även City Lite en lång sufflett, kanske något kortare än på City Mini 4W, som är ställbara i fyra steg. Vagnen fälls med BJs easy fold-teknik, dock måste en röd knapp på insidan av chassit först tryckas in – en slags säkerhetsspärr. Vagnen låser sig automatiskt i ihopfällt läge och kan förvaras stående som på bilden. Brickan för barnet, som även fungerar som en bygel, samt föräldrakonsollen uppe vid handtaget säljs i ett tillbehörskit ihop med ett regnskydd. City Lite är så vitt jag förstår en slags budgetvariant av vanliga City Mini, den har annat material i klädsel och handtag man suffletten är testad och godkänd som UV-skydd 50+.

Jag återkommer med en recension i fullängd så fort vi hunnit använda vagnen med lite olika barn och i lite olika miljöer. Skriv gärna en kommentar om du har några frågor eller om det är något särskilt med vagnen du vill att jag ska testa och ha med i recensionen!

 


12 Comments

 1. Kommenterat av Anna Fredrika :
  juli 7, 2014,2:43 e m

  Tittade på den i butik idag, tyget kändes märkligt och inte så tåligt.
  Nyfiken på vad du har att säga om det.

 2. Kommenterat av Anna :
  juli 9, 2014,8:00 e m

  Nja, jag tycker nog att det känns tåligt allt! M har klättrat upp och ner i vagnen och ser inget slitage alls hittills!

 3. Kommenterat av Therese :
  juli 10, 2014,8:41 e m

  Gärna en bild på hur en bebis sitter/halvsitter i den 🙂 jag har en bebis i din minstas ålder o vill köpa bilvagn om ett par månader, BJ lockar ju lite 😉

 4. Kommenterat av Anna :
  juli 14, 2014,11:38 f m

  Mailar dig en bild!
  /Anna

 5. Pingback av The battle of the ihopfällning :
  juli 24, 2014,11:30 f m

  […] det är lite kul! Som ni redan sett på bloggen så har jag för närvarande tillgång till både Baby Jogger City Lite och till Mountain Buggy Nano. Båda dessa vagnar har ju som ett av sina kännetecken att de är […]

 6. Kommenterat av therese v :
  augusti 5, 2014,9:50 f m

  är i valet och kvalet om jag ska köpa en ny babyjogger city lite eller begagnad city mini 3w. Vilken hade du valt ? Har en treåring som åker & sover i vagn ibland samt bebis beräknad i sept. Till vardags kör vi både emmaljunga superviking & babytravel amsterdam. mvh/therese

 7. Kommenterat av Anna :
  augusti 7, 2014,8:30 e m

  Hej!
  Hm, det är ju väldigt snarlika så om du ändå ska ha vagnen som extravagn så funkar ju Lite väldigt bra för ändamålet! Ska du ha vagnen till mer än så och ev vill kunna ha liggdel på också, du kan jag rekommendera 4W!
  /Anna

 8. Kommenterat av Malin :
  september 6, 2014,8:02 e m

  Hej,
  Var precis påväg att sälja min cameleon för att köpa en bugaboo bee när jag såg att denna modell. kommit. Bor i Stockholm city och tycker att lite’n verkar otroligt smidig. Hur tror du att den kommer funka när snön kommer? Då menar jag främst i stan och inte i terräng med djup snö.

  Med vänlig hälsning,
  Malin

 9. Kommenterat av Anna :
  september 7, 2014,9:08 e m

  Hej Malin,
  jag tror den kommer funka sådär. Tycker personligen att dubbelhjul och snö är en ganska dålig kombi, men visst är det plogat och/eller snön hårt packad så kan det säkert rulla hjälpligt iaf!
  /Anna

 10. Kommenterat av Malin :
  september 8, 2014,8:16 e m

  Tack för din input,
  Skulle du rekommendera bee’n i så fall? Eller city mini gt?

  Mvh
  Malin

 11. Kommenterat av Anna :
  oktober 29, 2016,9:09 e m

  Hej,

  Vi har en babyjogger city lite och jag är jättenöjd. Vi funderar på att använda den som en ”dagisvagn” och sova i och behöver därför en åkpåse under vintern. Haar sett att Lekmer har en åkpåse för babyjoggers citymodeller men min uppfatting är att den är väldigt enkel och det står att den värmer barns ben och fötter så min fråga till dig; Har du någon erfarenhet av den? Går det att vika upp påsen över hela kroppen? (som på vanliga åkpåsar)Hoppas du förstår vad jag menar 🙂 Se länk till den nedan.

  http://www.pricerunner.se/pl/689-1123524037/Barnvagnstillbehoer/Baby-Jogger-AEkpaase-City-%28Multi%29-Black-priser

  Mvh
  Anna

 12. Kommenterat av Anna :
  november 1, 2016,12:01 e m

  Hej Anna, ja jag har en Baby Jogger-åkpåse hemma och locket på den går att vika upp över kroppen precis som på vanliga åkpåsar! Men den är ganska enkel i modellen, den värmer ju men är inte den absolut varmaste skulle jag säga.
  /Anna

Leave a comment