Baby Jogger City Tour Lux

av Anna
Recension av Baby Jogger City Tour Lux

Recension av Baby Jogger City Tour Lux

Inköp: Ordinarie pris för vagnen är cirka 4795 kr. Liggdel kan köpas till för 1995 kr. Detta är ett recensionsexemplar från Baby Jogger.
Tillbehör: Förvaringsväska för vagnen medföljer. Bygel med mugghållare, regnskydd och babyskyddsadapter köps separat.
Typ av vagn: Resevagn, vändbar sittvagn.

När Baby Jogger City Tour Lux släpptes till försäljning i början av år 2018 så var den verkligen en vagn som ingen annan vagn. Så liten ihopfälld att den är och nosar på handbagagestorleken hos syskonet Baby Jogger City Tour. Men den kommer inte heller allt för långt ifrån andra omtyckta minivagnar, såsom Babyzen Yoyo och Carena Kobbe, i storlek. Och ändå är den vändbar! En egenskap så viktig för många som ska resa med små barn. Framför allt med barn som är under året.

Men de unika funktionerna slutar inte med sittdelen. Baby Jogger City Tour Lux har dessutom en liggdel som också den kan vikas på hälften. Liggdelen kan faktiskt sitta kvar på vagnen när City Tour Lux fälls ihop. Vill man rulla och resa med sitt barn vänt mot sig så är Baby Jogger City Tour Lux just nu det bästa av de minsta alternativen, tycker jag.

City Tour Lux i siffror

Vagnen mäter 66 x 53,5 x 26 cm ihopfälld med sittdelen på. Den är alltså 53,5 cm bred över bakhjulen. Klickar man av alla hjulen så får jag vagnen till cirka 55 x 46,5 x 25 cm stor. IATA-måtten för handbagage är 56 x 45 x 25 cm. BJ City Tour Lux blir alltså bara precis för stor för att gå som handbagage med alla hjulen av. Men kanske kan den funka att få med sig hos vissa flygbolag ändå? Tour Lux väger 8,8 kg med sittdelen, och 9,8 kg med liggdelen. Liggdelen tar 9 kg medan sittdelen är godkänd för 20,5 kg belastning. Varukorgen är godkänd för att packas med 7 kg last.

Baby Jogger City Tour Lux med liggdel

Rymlig liggdel med inbyggt handtag

Liggdelen som hör till Baby Jogger City Tour Lux är faktiskt inte särskilt liten. Jag mäter bäddytan till cirka 73 x 29 cm. Madrassen är inte den allra mjukaste. Men med en extra filt i botten så kan en bebis ligga riktigt mysigt här. Hela insidan är ombonat fodrad och liggdelslocket går högt upp mot suffletten, för ett bra skydd mot vind och sol. Locket är fäst både med kardborre och med tryckknappar.

Jag hade önskat att suffletten var något längre. Och att den kunde haft en mjuk solkeps man kunde vinkla ut. Men den har åtminstone ett behändigt, inbyggt bärhandtag. För att lossa liggdelen från chassit så tar man bara tag i de gråa handtaget på vardera sida och lyfter rakt upp.

Baby Jogger City Tour Lux har hopfällbar liggdel

Liggdel som kan fällas ihop på mitten

Så gott som alla liggdelar kan fällas ihop i det avseende att de kan plattas till rejält på höjden. Men att en liggdel kan vikas på hälften är bra mycket mer unikt. När liggdelen levereras så kommer den ihopvikt i en liten kartong. För att veckla ut den måste man först trycka på den grå knappen i fotändan. Då lossar man spärren som håller liggdelen ihopfälld. Sen är det enklast att lägga liggdelen upp och ned och en i taget dra stropparna i fot- och huvudändan rakt ut tills det klickar till.

På bilden längst ned till vänster ovan syns det hur liggdelen ser ut när ena stroppen är åtdragen, men inte den andra. När båda stropparna dragits ut och liggdelen är utspänd så kan man sedan fästa stropparna på liggdelens undersida med deras kardborrfästen. På så sätt slipper man att de hänger och dinglar ned i varukorgen.

Baby Jogger City Tour Lux kan fällas med liggdelen på

City Tour Lux ihopfälld med sittdelen på

City Tour Lux kan fällas ihop med liggdelen på. Jämför man sittdelen ihopfälld med liggdelen ihopfälld – båda separat från chassit, så ser man att sittdelen blir plattare men något längre. När liggdelen sitter på chassit så blir det dock tydligt att vagnen blir ganska mycket högre. Det beror på att liggdelsfästena lyfter upp liggdelen en aning.

För att fälla Baby Jogger City Tour Lux med liggdelen så börjar man med att dra i stroppen som kommer ut på mitten av liggdelens undersida. Man hör och ser sedan att liggdelen säckar ihop. Därefter tar man tag i fotändan, trycker in den grå knappen och viker liggdelen framåt. Sen fäller man ihop chassit på samma sätt som när man har sittdelen på.

Baby Jogger City Tour Lux med liggdel

Lätt avtagbar sittdel med delbar sele

Baby Jogger City Tour Lux har en vanlig sittdel. Selen består av fem remmar – axel- och höftremmarna paras ihop innan de klickas i fästet. Jag tycker att axelremmen lite för enkelt glider ut från höftspännet. Det inträffar främst när mitt barn inte vill sätta sig i vagnen och spjärnar emot. Att i de lägena både hålla fast sitt barn och försöka para ihop selen igen är lite enerverande. Jag gillar annars denna typ av sele mycket. Men jag hade gärna sett att de två delarna varit en aning svårare att ta isär.

Att förlänga remmarna har dock varit precis lagom enkelt. Det är också hyfsat lätt att höja axelfästena så att selremmarna passar bra för barnets längd. Precis som med liggdelen så är det mycket enkelt att ta loss sittdelen från chassit. Fästet som ska pressas in för att lossa sittdelen funkar även bra som bärhandtag. Så det är bara att greppa tag och klämma åt, så kan man vända på sittdelen eller ta loss den helt.

Baby Jogger City Tour Lux har vanlig sittdel med fullt liggläge

Vanlig sittdel med bra liggläge

Ryggstödet på Tour Lux kan vinklas i fyra olika lägen. Från ett bra, upprätt sittläge, förbi två stycken vilolägen ned till ett nästintill plant liggläge. Den lilla lutning som återstår är som om att ett barn skulle läggas på en kudde. Lite lagom höjdläge för huvudet bara. Att vinkla ryggstödet är lätt och görs med en hand genom att man håller in en spärr på baksidan av ryggstödet.

Baby Jogger City Tour Lux med ställbart fotstöd

Ställbart fotstöd

Även fotstödet är justerbart på Baby Jogger City Tour Lux. På undersidan finns två spärrar som ser ut som grå hakar. Står man framför vagnen så drar man bara dessa mot sig med fingrarna samtidigt som man trycker ned fotstödet. Det finns två lägen – vågrätt och snett nedlutat.

Baby Jogger City Tour Lux har sufflett med tittlucka

Sufflett med solkeps och vädringslucka

Första gången jag fick se Baby Jogger City Tour Lux sa jag wow för varje funktion jag blev förevisad – ända fram till suffletten. Då hade den nämligen ännu inte fått den utvikbara solkepsen. Det innebar att i liggläge var solskyddet för barnet nära på noll. Som tur var tänkte Baby Jogger om på den punkten och en rejäl solkeps lades till, vilket gör att i sittläge samt i vilolägen så är solskyddet alldeles utmärkt. Och i liggläget är det helt okej.

Jag gillar långa suffletter. Jag skulle gärna ha den här suffletten ännu längre ska erkännas. Fick jag designa om bara en punkt på Tour Lux så skulle jag göra den vanliga suffletten lika lång som suffletten nu är med solkepsen utfälld, och så skulle jag lägga till en solskärm på det. Baktill på suffletten finns i alla fall en genomtänkt vädringsficka. Den är av precis lagom storlek för att skapa en bra luftgenomströmning i vagnen om den används där det är varmt och soligt. Oavsett om man vill man vädra eller ha igenstängt så håller sig luckan på plats med tysta magnetfästen.

Något som tog lite tid att förstå är att för att suffletten ska vara helt spänd så måste man dra den framåt tills det klickar till på båda sidorna. Det är dock inte på alla modeller som dessa fästena är starka nog och det händer vid stötar att suffletten börjar glida bakåt igen. Baby Jogger är medvetna om detta och har meddelat att de jobbar på en lösning för att få bort problemet.

Så stora barn ryms i Baby Jogger City Tour Lux

Rymlig sittdel med bra höjd under suffletten

Höjden under suffletten är faktiskt ganska rymlig i Baby Jogger City Tour Lux. Min dryga metern långa fyraåring får plats utan problem. när jag fäller ut suffletten så tar bågarna inte i hans huvud. Vad som dock gör denna vagn bäst lämpad för barn upp till, omkring eller strax över 2 års ålder är snarare fotstödet.

Chassit har inget riktigt fotstöd inbyggt i sig. Så när barnets ben blir för långa för att få ett bra stöd av sittdelens fotstöd så hänger fötterna mest och dinglar. Min ettåring sitter dock alldeles utmärkt i vagnen. Hennes ben kan bli längre innan hälarna glider av fotstödet när det är uppfällt i vågrätt länge. Det var dock svårt att fånga på bild. För liksom många andra ettåringar tycker också min dotter att det är väldigt roligt att sticka benen utanför vagnen.

Baby Jogger City Tour Lux med rymlig varukorg

Lättåtkomlig varukorg och hjul av bra kvalitet

City Tour Lux har svängbara framhjul, som enkelt klickas av och som också kan låsas i fast läge (1). Bakhjulen kan även de tas loss från chassit med ett knapptryck (2). Både fram- och bakhjul är PU-hjul, vilket betyder att det inte fastnar sten i dem. Varukorgen är överraskande stor, den rymde mer än jag förväntade mig och är enkel att packa in grejer i då öppningarna fram- och baktill är väldigt rymliga (3). Sidorna är täckta med meshnät, vilket jag tycker är bra för då kan man bygga på höjden med lös packning utan att småsaker faller ur alldeles för lätt.

Baby Jogger City Tour Lux är utrustad med en handbroms, som sitter på höger sida av handtaget (4). För att bromsa vagnen så drar man bara den svara spärren framåt. För att låsa upp bromsen så trycker man in den grå knappen. Är den grå knappen seg så hjälper det att man pressa den svarta spärren framåt medan man trycker. Ett trick som för övrigt funkar på de flesta handbromsar av denna typ.

Mitt på handtagets undersida sitter knappen för när handtaget ska vikas in, innan chassit kan fällas ihop (5). För att man ska kunna pressa in denna knapp måste man först dra åt sidan den grå spärren, som sitter på ovansidan av handtaget. Allt detta kan göras med en och samma hand, varför City Tour Lux enkelt fällas ihop med en hand. Bygel, som köps som tillbehör, kommer med en mugghållare i tyg (6). Bygeln är av swing away-typen.

Så fäller man ihop Baby Jogger City Tour Lux

Ihopfällning av City Tour Lux – med sittdelen på

Att fälla ihop Baby Jogger City Tour Lux är verkligen ruskigt lätt. Det är ingen process man behöver öva på eller ha rätta snärten för att kunna genomföra. Man börjar med att fälla ihop sittdelen, och det spelar ingen roll om den är vänd framåt eller bakåt. Håller man in samma spärr som man reglerar ryggstödet med så fäller man bara ryggstödet framåt tills sittdelen är dubbelvikt. Därefter trycker man in de grå spärrarna på handtaget och börjar vika handtaget framåt (1) tills hela handtaget lossar och fälls nedåt.

Processen är samma när sittdelen är bakåtvänd (2) som när den är framåtvänd (5). Med sittdelen ihopfälld blottas två remmar som löper under den. En kort, gummerade och en längre med en vaddering på. Dessa remmar är lika enkla att komma åt oavsett åt vilket håll sittdelen var vänd när vagnen fälldes ihop (3+4). Lyfter man sedan vagnen uppåt i den korta remmen så fälls Baby Jogger City Tour Lux ihop till ett kompakt paket. Vagnen har en spärr som låser chassit. ibland kan man behöver pressa på lite för att den ska gå i lås, alternativt om framhjulen lagt sig åt fel håll och först måste vändas rätt innan spärren kan klicka fast.

Baby Jogger City Tour Lux ihopfälld

City Tour Lux ihopfälld jämfört med andra vagnar

För den som gillar jämförelsebilder så går det i collaget ovan att se Tour Lux bredvid en mängd andra barnvagnar. Av vändbara vagnar har jag hittills aldrig kört någon som blir så liten som denna modell. Jag gillar också att vagnen faktiskt är bättre när den fälls med sittdelen vänd bakåt än när den är vänd framåt. För då håller handtaget ihop sittdelen mot chassit. Låset som låser vagnen låser egentligen bara chassit, så när sittdelen är framåtvänd så flaxar ryggstödet en del när man lyfter upp Tour Lux.

Det här är en av få vagnar där jag faktiskt kan hålla med tillverkaren om att vagnen har enhandsfällning. Jag kan också hålla med om att den verkligen kan fällas med en hand medan man bär sitt barn på andra armen. Och om att den är lätt nog att vidare med samma hand lyftas in i bilen. Många påstår detta om sina små vändbara vagnar. Men få modeller lever upp till förväntningarna på detta område.

Bilden högst upp till vänster i collaget togs av mig efter att jag gjort just allt det där, med min ettåring på vänster höft och med bara en hand till godo för att fälla vagnen. Vår bil må vara stor men bagageutrymmet är också ganska högt placerat. Det gör att en del vagnar känns väldigt tunga att lyfta i. Det är absolut inte fallet med Baby Jogger City Tour Lux. Denna vagn fälls och lyfts utan ansträngning.

Medföljande förvaringsväska för transport

När man köper City Tour Lux medföljer även en förvaringsväska att ha vagnen i när den fälls ihop, exempelvis vid resor. Väskan kan, när den inte används, packas in i den lilla förvaringsfickan vid varukorgen, mellan vagnens bakhjul. Vill man bära Tour Lux med sig så är förvaringsväskan extra praktisk, då den har två axelremmar så att vagnen kan bäras som en ryggsäck på ryggen.

Baby Jogger City Tour Lux körkänsla och användning i vardagen

Körkänsla och användning av Tour Lux

Jag är väldigt imponerad av Baby Jogger City Tour Lux. Vad gäller körkänslan så tycker jag den är vad man kan förvänta sig av en liten vagn med ännu mindre hjul. Självklart rullar den bäst på asfalt och andra släta underlag. Men som bilderna ovan visar har den var min absolut storfavorit vid shopping, när jag ska handla mat eller om vi behöver vagna till sömns inomhus.

För promenader i stadsmiljö eller i allmänhet på släta underlag så funkar Tour Lux således alldeles utmärkt. Jag har även kört den lite när vintern var som isigast. Visst tog vi oss fram hyfsat, men det blev hoppigt och skumpigt när underlaget blev för ojämnt. Att köra vagnen när allt grus är bortborstat från trottoarerna är en mycket trevligare upplevelse. Vagnen är väldigt lättstyrd. Även med drygt 10 kg barn i sittdelen och en maxad varukorg kryssar sig Tour Lux lätt och ledigt genom trånga utrymmen och jag kan enkelt styra vagnen med ett par fingrar.

Oumbärlig under de rätta omständigheterna

Är man ute efter en liten vagn som ska köras i terräng, då är inte Baby Jogger City Tour Lux rätt val. Men för de klassiska önskemålen på den lilla vändbara vagnen – att ha i bilen, att använda i köpcentrum och att resa med – så får Tour Lux fullpott på nästan alla områden. Det finns som sagt utrymme för att förbättra suffletten ytterligare. Men vagnen är så lättstyrd, så enkel att fälla, har ett så bra liggläge och en himla praktiskt varukorg. Allt sånt som verkligen behöver funka i småbarnslivet fixar man med Tour Lux. Från nyfödd med liggdelen och sedan med sittdel upp till kanske 2,5 års ålder är Baby Jogger City Tour Lux just nu, precis som jag skrev i inledningen, den bästa av de minsta vändbara vagnarna som finns att köpa. Och mitt eget barnvagnsstall har den redan gjort sig oumbärlig.

Du kanske också gillar

34 kommentarer

Erika 6 maj, 2018 - 21:27

Kan man ha tour lux i ett Stokke Prampack tror du? Ska resa med vagnen framöver och funderar på vilket alternativ som är bäst när det gäller att packa vagnen… Är Prampack för stor?

Reply
Anna 6 maj, 2018 - 21:56

Hej Erika,
nog går det men ja, det blir ju väldigt mycket utrymme kvar. Frågan är bara vad som blir bättre? Man kan ju dra åt en PramPack rätt rejält. Jag skulle kunna testa åt dig men har precis lånat ut min Prampack till min syster så det får bli om ett par veckor i så fall!
/Anna

Reply
Erika 7 maj, 2018 - 08:56

Åh, du får jättegärna testa när du kan! Vi reser inte förrän i slutet av juni så om det blir innan det blir jag glad, annars hittar jag på någon annan lösning! 🙂

Reply
Anna 15 maj, 2018 - 23:29

Funkar den med mjuklift?

Reply
Anna 16 maj, 2018 - 09:17

Hej, jag har inte testat själv då jag har inte har några mjukliftar hemma längre men jag tycker att det borde funka alldeles utmärkt!
/Anna

Reply
Åsa 18 maj, 2018 - 21:43

Hej, Har du testat vagnen med ståbräda? Vad jag har förstått så ska det funka, men jag har inte sett någon bild eller recension på om det blir bra. Tror du man kan ha ståbrädan i både bakåtvänt och framåtvänt läge? mvh Åsa

Reply
Anna 19 maj, 2018 - 21:41

Hej Åsa,
nej det har jag inte gjort. Bara sett den på mässor och se med Baby Joggers egen ståbräda, det ser ganska bra ut tycker jag. Den ska funka oavsett hur du har sittdelen vänd vad jag vet, men jag är tveksam till att du får in den i väskan. Har ju dock inte testat.
/Anna

Reply
Lisa 19 maj, 2018 - 14:15

Har du testat med med BJ ståbräda? Hur mycket större/tyngre blir det? Skulle den gå plats i väskan?

Reply
Anna 19 maj, 2018 - 21:43

Hej Lisa, svarade precis på samma frågor så jag är lite lat och kopierar in samma svar: Nej det har jag inte gjort. Bara sett den på mässor och se med Baby Joggers egen ståbräda, det ser ganska bra ut tycker jag. Den ska funka oavsett hur du har sittdelen vänd vad jag vet, men jag är tveksam till att du får in den i väskan. Har ju dock inte testat.
/Anna

Reply
Hanna 22 maj, 2018 - 21:07

Hej! Tack för en bra recension. Ska köpa vagnen inför sommarens resor. Min lilla är 6 mån och har precis fått börja med sittvagn. Hur tror du det blir med en inovi-dyna i vagnen? Trångt? Tänker att den hjälper sonen att sitta bra. Vilken storlek på dynan tror du blir bäst?

Reply
Anna 23 maj, 2018 - 23:13

Hej Hanna!
Jag har inte testat någon Inovi i Tour Lux, har ingen Large-dyna kvar längre. Men både den och Medium borde sitta bra tror jag. Det handlar mer om hur mkt stöd du tror att din bebis behöver och mindre om sittdelens storlek vad gäller vilken dyna du ska välja. Large har de uppbyggda sidorna, bra för en bebis som inte är helt stabil än. Medium är mest ”bara” mjuk och ombonad men ger ingen sittsupport från sidorna.
/Anna

Reply
Cecilia 29 maj, 2018 - 10:10

Hej! Vill köpa en sulky som likt denna är vändbar, men som varar lite längre, då du skriver att den passar bäst för barn upptill ca två år p.g.a. den saknar fotstöd. Vill att den ska vara enkel att fälla ihop och gärna utan att behöva plocka av sittdelen. Har du något tips? 🙂

//Cecilia

Reply
Anna 29 maj, 2018 - 23:57

Hej Cecilia,
ja det finns många sådana! Kolla igenom detta inlägg: http://ombarnvagnar.com/2017/05/sokes-liten-vandbar-sittvagn/
Och sen har även denna modell tillkommit som jag verkligen tycker platsar i den kategorin: http://ombarnvagnar.com/2018/04/cybex-balios-s/
/Anna

Reply
Gabriella 29 april, 2019 - 12:27

Hej! Jag har precis köpt en city tour lux och undrar om du vet om det finns någon adapter till beesafe babyskydd? Det brukar vara samma som maxi cosi men hittar ingen info om det alls / Gabriella

Reply
Anna 29 april, 2019 - 12:38

Hej Gabriella!
Precis, det är ju den här adaptern: https://www.babyland.se/baby-jogger-city-tour-lux-bilstolsadapter-maxi-cosi-och-cybex
Jag vet inte varför de inte nämner BeSafe i infon, kanske har de inte officiellt testat den med BeSafe och får därför inte skriva ut det men fästena är ju precis samma så BeSafes babyskydd (ej dem för Stokke) funkar på denna adapter.
/Anna

Reply
Gabriella 30 april, 2019 - 12:34

Tack för svar! ☺️ Älskar vagnen än så länge och har lusläst din blogg i sökandet efter den bästa vändbara bilvagnen för min lilla. Toppenbra blogg som uppskattas i djungeln av vagnar.

Reply
Nellie 25 juni, 2018 - 03:31

Hej Anna!
Jag funderar på city tour luxen som ett komplement till min go next. Att ha lite mer som bilvagn. Hade gärna köpt GTn som alla verkar supernöjda med om de inte var så att dottern fortfarande känns lite liten för att enbart sitta framåtvänd (8 mån). Min fråga till dig gäller framkomligheten/hjulen är dem okej trots att dem är så små? Ska inte terrängköra den men vill kunna ta mig till förskolan på en grusad väg utan att det känns som hela vagnen skakar sönder eller för den delen kortare bitar i snö (Stockholm)? Kullersten? Ja du fattar, lite blandad körning helt enkelt.
Funkar den till detta skulle du säga eller är den lite mer simplare än så?
//Nellie

Reply
Anna 25 juni, 2018 - 15:41

Hej Nellie,
jag förstår hur du menar! Tour Lux skulle nog fixa det, men om du regelbundet ska köra på grusad väg så skulle jag nog ändå inte väljs den. Du kan inte tänka dig en vagn som är snäppet större men fixar terräng såå mkt bättre – och då tänker jag på Cybex Balios S? Den är väldigt smidig som bilvagn och har större hjul och rejäl fjädring, den fixar både grus, lite kullersten och snö! Har en recension av den här: http://ombarnvagnar.com/2018/04/cybex-balios-s/
/Anna

Reply
Nellie 27 juni, 2018 - 13:02

Tack för svar! Har kikat på Balios S oxå ju med att så många verkar lovorda den men tycker den känns lite väl lik go nexten. Främst i mått och vikt, framkomlighet, jag kommer ha kvar nexten ett bra tag till och så jobbig är den inte att ta med om man ska på längre utflykt. Behövde nog landa lite i vad jag är ute efter oxå/mina krav. Men tror BJ luxen skulle kunna passa oss fint som komplement; shopping, kanske på resan, bilvagn och någon gång även till förskolan.
Synd att den är förhållandevis dyr bara.
Tack för grymma recensioner som underlättar att hitta rätt i barnvagnsdjungeln!

//Nellie

Reply
Anna 30 juni, 2018 - 22:30

Hej Nellie!
Ja det har du ju absolut rätt i, det är mkt större kontrast mellan Go Next och Tour Lux, så de kompletterar varandra väldigt bra. Min syster kör nu Go Big och Tour Lux och verkar väldigt nöjd med hur den kombon tänker deras behov! Big är för promenaderna, Tour Lux för kortare turer, för tågresor och när de ska flyga till Frankrike!
/Anna

Reply
Trine 31 augusti, 2018 - 10:09

Hei. Super blogg! Skulle sett denne tidligere! Jeg venter på min nye tour lux, min datter på 10mnd sitter ikke så godt i den egentlig, sklir litt fram, så undrar om du har noen anbefalinger til sittepute som passer i den vognen, også om den går bra med noen stroller organizer?

Reply
Anna 6 september, 2018 - 12:10

Hej Trine! Testa med någon av Inovis dynor? De är i memoryfoam så barnet liksom ”fastnar” lite med rumpan i dynan, samtidigt som man sitter väldigt mjukt och skönt. Har skrivit om Inovi-dynorna här: http://ombarnvagnar.com/2015/11/inovi-memory-foam-sittdyna-medium-och-large/

Organizer kan du använda i princip vilken som, jag har haft både SkipHops och Tinkafus på Lux och det har gått bra!
/Anna

Reply
Gabriella 29 april, 2019 - 15:00

Hej! Jag har precis köpt en city tour lux och undrar om du vet om det finns någon adapter till beesafe babyskydd? Det brukar vara samma som maxi cosi men hittar ingen info om det alls / Gabriella

Reply
Amanda 29 juli, 2019 - 22:35

Hej!
På vissa hemsidor står det att Baby Joggers egna ståbräda inte passar med City tour lux (ex Babyland) men på vissa hemsidor står det att den passar (ex Bonti). Vet du vad som stämmer? 🙂

Reply
Marielle 30 juli, 2019 - 14:30

Hej
Hur är det med regnskydd till BJ lux?
Finns det något? Har du provat det? Är det bra, eller finns det något universal som passar bättre?

Reply
Marielle 22 augusti, 2019 - 14:18

Jag har nu kollat upp det själv och det finns inget regnskydd gjort speciellt för city tour enligt Jollyroom.

En ny fundering jag däremot fått är om city tours sittdel och liggdel passa på något annat av babyjoggers chassin? Så att man inte behöver förvara två vagnar utan kan ha bara ett extra chassi med större hjul och flytta över sitsen.

Reply
Josefin 11 januari, 2020 - 21:14

Hej!

Först och främst, tack för en bra recension! Vi letar efter en city tour lux på andrahandsmarknaden och har några som kan vara aktuella. En av dem är från 2018 och då funderar jag på det du har skrivit kring solkepsen. Var det innan de släppte vagnarna som du testade den eller finns det en risk att en del vagnar av tidig modell såldes utan denna solkeps?

Stort tack på förhand!

Reply
Anna 12 januari, 2020 - 00:05

Hej Josefin! Det var en prototyp jag först fick se, som inte hade någon solkeps alls. Så alla riktiga vagnar som har producerats har haft en solkeps på suffletten!
/Anna

Reply
Amanda 3 februari, 2024 - 17:14

Hej! Har du förslag på en vagn som är jämförbar med city tour lux?

Reply
Anna 4 februari, 2024 - 18:49

Hej Amanda!
Tyvärr är det rätt ont om vändbara vagnar av den storleken. Några som kommer nära är Cybex Eezy S Twist+ 2 och Silver Cross Spirit.
/Anna

Reply
Elin 29 februari, 2024 - 18:26

Hej, jag har hittat Babyjogger city tour lux begagnad och funderar på att köpa men undrar om du vet from vilket år problemet med sufletten fixades? Alltså att den inte stannar kvar i utfälld läge. Vill inte köpa en vagn som tillverkades innan dess. Mvh Elin

Reply
Anna 1 mars, 2024 - 13:41

Hej Elin, jag är inte säker på om det problemet faktiskt fixades till ordentligt. Har för mig att jag hörde även om senare vagnar som hade samma problem. Så tyvärr har jag inget svar på din fråga!
/Anna

Reply
Jen 12 maj, 2024 - 22:19

Hej! Köpte nyligen en Tour Lux begagnad efter att ha läst så mycket om hur bra den är. Måste dock fråga dig. Vagnen jag köpte är inte ett dugg lättstyrd utan jag måste liksom ta i lite för att styra vagnen rätt. Kan inte gå med bara en hand för vagnen känns så tung då och det blir svårt att styra den. Min dotter har suttit framåtvänd och väger runt 10-11 kg så hon är inte så stor än. Tror du att det kan vara något fel på min vagn? Eller är den ändå lite tung att köra? Är så van vid vår Britax Smile 3 som är så mjuk och enkel att köra.

Reply
Anna 15 maj, 2024 - 10:05

Hej Jen!
Jag tycker inte det låter helt normalt, så minns jag inte Tour Lux. Och som du säger, ditt barn väger inte så mycket att det ska påverka körupplevelsen på det sättet. Om jag vore du skulle jag försöka rengöra vagnen och hjulen så noga som möjligt och eventuellt även smörja framhjulen om den fortsätter vara trögsvängd. Det finns en viss risk för att rörliga framhjul kan bli vobbliga om man smörjer dem, men i ditt fall skulle jag tycka att det är värt risken.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar