Easygrow Leg Support

av Anna
easygrow-leg-support

Att den perfekta vagnen inte existerar och aldrig kommer kunna existera får vi helt enkelt leva med. Det går helt enkelt inte att få alla drömegenskaper ihopfästa på ett och samma chassi. Som tur är så finns det gott om väldigt smarta tillbehör som på olika sätt kompletterar en vagn som kanske inte har allt det där man önskar att den hade. Ställbart fotstöd eller bara ett längre eller mer rejält fotstöd är en funktion som jag ofta ser efterfrågas, och därför nappade jag direkt när norska Lilleprinsen.no frågade mig om jag ville testa det universala fotstödet Easygrow Leg Support.

Fotstödet är utformat för att vara kompatibelt med de flesta vagnar och av de jag testat det i så har det storleksmässigt aldrig varit något problem. Fotstödet är totalt 52 cm långt, 30 cm brett vid grenhålet och 20 cm smalt på det smalaste stället, vilket är allra längst in på fotstödet. Easygrow Leg Support är ledat och den yttre delen kan därför vinklas så att det är antingen vågrätt eller nedfällt. Inga knappar behövs pressas in, det är bara att trycka fotstödet uppåt eller nedåt. Förutom hålet för vagnens grensele finns även två kardborremmar längst upp på fotstödet, som ska användas för att fästa fast fotstödet i vagnens sittdel. Jag har testat Easygrow Leg Support i tre populära vagnar som saknar eget ställbart fotstöd: Baby Jogger City Mini GT, Babyzen Yoyo+ och Carena Kobbe.

Baby Jogger City Mini GT

easygrow-leg-support-baby-jogger-city-mini-gt

Passformen för Easygrow Leg Support i City Mini GT är riktigt bra, de ser faktiskt ut att vara som gjorda för varandra och fotstödet smälter väldigt väl in med barnvagnens design. Det var enkelt att få igenom vagnens grensele genom fotstödet. I GTs sidor finns två ringar för att fästa upp sittdyna eller åkpåse i, och det går bra att använda dessa att binda upp fotstödet med. Fotstödet satt fast godkänt bra, det var lite ruckbart men det glider inte ur. Däremot var kardborrbanden egentligen lite för långa och det var svårt att få fästningen att se snygg ut.

Det går att fälla ihop vagnen med fotstödet i, men i och med att fällningsremmen hamnar under fotstödet så är det inte lika smidigt som det var innan. Med Easygrow Leg Support nedfällt så tänker man knappt på att det sitter i vagnen. När man fäller ut det så förbättrar och förlänger det vagnens liggläge rejält! Så gillar man denna typ av vagn och har ett barn som ofta sover i barnvagnen så tror jag att fotstödet kan vara ett uppskattat tillbehör som blir flitigt använt.

Babyzen Yoyo

easygrow-leg-support-babyzen-yoyo

En av de mest populära av de handbagagesmå vagnarna är förstås originalet Babyzen Yoyo, på bilden syns senaste versionen Yoyo+ med sittdel, som alltså är den som kallas 6+. Jag tyckte inte att det var helt enkelt att fästa fast Easygrow Leg Support i Yoyo+, men fick till slut till en lösning som gjorde att fotstödet inte gled ur. Skulle jag vilja ha fotstödet där mer permanent hade jag nog eventuellt funderat på om det fanns något bättre sätt att fästa den, nu använde jag mig av selremmarna och klädseln som de var.

Fotstödet gör stor skillnad för vagnens liggläge. En 1-2 åring behöver knappast dingla med benen alls. Men det påverkar också vagnens storlek ihopfälld och Yoyo är inte längre handbagageliten med Easygrow Leg Support i sittdelen. Även om man fäller in den så blir vagnen både längre och bredare. Ska man inte flyga med vagnen är detta dock en marginell skillnad som man knappast behöver tänka på. Fotstödet gör inte vagnen mindre smidig att slänga in bak i bilen.

Carena Kobbe

easygrow-leg-support-carena-kobbe

På bilden står det Carena Kobba men det skyller vi på min slarviga gravidhjärna. Givetvis är det en Kobbe på bilden och i den här vagnen tycker jag att Easygrow Leg Support satt riktigt bra. Selens grenband är ganska brett och håller fotstödet lite på plats, men bäst är ringarna i sittdelens sidor, som var perfekt placerade för att passa med fotstödets kardborrband. De gick att dra runt och att fäsat ihop snyggt, utan längre, löshängande tampar. Med fotstödet nedfällt syns det inte så mycket, men det vågrätt utfällt får man till ett betydligt längre liggläge.

Precis som med Yoyo så sticker fotstödet ut en del när Carena Kobbe fälls ihop med Easygrow Leg Support på, men så länge man inte planerar att flyga med vagnen så gör storleken ingen större skillnad och själva ihopfällningen påverkas inte. Kobbe fälls med knappar på handtaget.För att låsa ihop chassit med det på får man dock pressa till lite extra.

Jag tycker att Easygrow Leg Support är ett riktigt smart tillbehör, som kanske främst uppskattas av den som har en sittvagn i stil med de jag visar i detta inlägg och som vill börja använda vagnen med ett lite mindre barn, som gärna vill ha benen uppe och som fortfarande sover ofta i vagnen. Då blir Easygrow Leg Support användbart under övergångsperioden, tills behovet av fotstöd kanske inte ser likadant ut.

Även om det påverkar storleken på vagnen ihopfälld, så är det i de flesta fall snabbt gjort att montera loss fotstödet, vilket gör att det inte alls behöver utgöra ett hinder för att vagnarna ska kunna användas under en resa. Med vissa vagnar i handbagagestorlek så går Easygrow Leg Support med stor sannolikhet in i vagnens förvaringsväska och påverkar då kollits storlek endast nämnvärt. Så, har man en favoritvagn som man saknar ställbart fotstöd på, då kan Easygrow Leg Support absolut vara värt att testa!

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Emma 9 december, 2016 - 15:41

Hej! Spännande tillbehör 🙂 Var det så att babyjogger skulle komma med ett eget fotstöd till GT:n? Vet du när det kommer? Hur passar det jämförelse med easygrow? Tack för fin recension som alltid. /Emma

Reply
Anna 13 december, 2016 - 13:54

Hej!
Jo det stämmer, Baby Joggers egna för deras City Mini-vagnar ska komma nu när som helst, såg att de idag gjort inlägg om det på sin Facebook-sida och på instagram. Har inte testat det så svårt att säga hur det står sig mot Easygrows men jag antar att de tänkt ut ett riktigt bra sätt för hur det ska fästas i sittdelen!
/Anna

Reply
Vibhu 28 september, 2017 - 12:00

Hey!

Thank you for Nice Review Anna! Can you tell me if it will go good with BEE3?

/Vibhu

Reply
Anna 4 oktober, 2017 - 23:54

Hi! I think it does, I believe I’ve seen pictures of it but I’ve never tried it myself though, so I can’t say anthing about how well it does or does not fit the Bee3.
/Anna

Reply
Emilienne 5 juli, 2018 - 23:08

Hello, I try to buy this leg support because I live in Paris in France and we don’t have anything alike ! But it’s so hard to find online… would you know any website who would seem it in Europe ?
Thank you 🙂

Reply
Anna 5 juli, 2018 - 23:28

Hi Emilienne!
Maybe you could try this webshop: https://www.lilleprinsen.no/produkt/easygrow-leg-support-universal-fotstotte/
They are Norwegian but I know that they can ship to Sweden, so perhaps they can also ship to France? Try to reach them via e-mail or their on site chat. I hope you can get a hold of the Easygrow Leg Support soon!
/Anna

Reply
Matilda 10 februari, 2021 - 20:33

Hej,

Tror du att fotstödet fungerar i en Fox 2?

Tack på förhand!

Reply
Anna 24 februari, 2021 - 16:59

Hej!
Sett till form och storlek passar det. Sen behöver man ju kunna fästa det också. Och där kan det väl eventuellt bli lite problem då enklaste sättet att fästa något i Fox sittdel är att dra genom klädseln och fästa där selen sitter. Men på Leg Support sitter fästena ute i hörnen. Så jag misstänker att man behöver hitta på någon egen lösning för det…
/Anna

Reply
Cecilia 6 februari, 2020 - 09:06

Hej Anna. Vet du om Denna passar till bugaboo bee5?
Vet att det är ett gammalt inlägg men du kanske hann testa till någon annan bee?

Reply
Anna 7 februari, 2020 - 18:57

Hej Cecilia, det borde den göra men jag har inte testat den själv på Bee5! Du vet om att du kan förlänga sittytan på Bee5 genom att dra ut den? Men du kanske vill ha ännu längre sittyta än så, då förstår jag att du söker efter extra fotstöd.
/Anna

Reply
Emmy 18 mars, 2023 - 12:19

Hej!
Trot du denna funkar till easyfly 3 ? Gjorde misstaget att köpa vanliga 3an och inte lux..

Reply
Anna 20 mars, 2023 - 10:06

Hej Emmy,
jag vet faktiskt inte det. Det är ett tag sedan jag hade en Easygrow Leg Support och allt hänger ju på om den på ett bra sätt går att fästa i sittdelen på Easy Fly 3. Bäst blir det nog om det finns D-ringar i sidorna på sitsen men ja är osäker på hur det är med just den vagnen.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar