Go-guide – allt om skillnaderna mellan Britax Go, Go Next och Go Big

av Anna
Go-guide - allt om skillnaderna mellan Britax Go, Go Next och Go Big

Guide till Britax Go-barnvagnar

Nu när Britax utökat Go-familjen med dess tredje syskon så är det dags för en jämförelse mellan de olika modellerna. Vilka likheter och olikheter går det att finna mellan Go, Go Next och Go Big? Först en historisk genomgång, för Go har faktiskt en historia som sträcker sig ända tillbaka till hösten 2008.

Brio Go – Britax Go

Första årsmodellen av Brio Go är 2009, men vagnen släpptes alltså hösten 2008. Brio/Britax har sedan släppt en ny modell per år och oftast har det funnits någon typ av förändring mellan årsmodellerna – förutom att utbudet av färger på klädsel givetvis har uppdaterats. Modell -09 hade en lös sele i sittdelen, -10 kom en fast sele, -11 kom ett nytt tyg som är lite glansigare och tål mer smuts och sol, -13 kom den nya framhjulsupphängningen som dels innebär att vagnen fick fjädring också i framhjulen och inte ”bara” i chassit, dels möjliggjorde att man kunde byta till vinterhjul. Årsmodell -14 fick en ny klädsel som var enklare att ta loss för tvätt, -15 bytte Brio Go namn till Britax Go och årsmodell 2016 var i stort sett samma som -15 men klädsel med nya färger

Brio Go Next – Britax Go Next

Första modellen av Brio Go Next kom våren 2014. Redan samma vintern när årsmodell -15 släpptes bytte vagnen namn till Britax Go Next och fick då ökad maxvikt i sittdelen, från 15 till 17 kg, samt en ny sele där alla remmar kan tas isär för enklare i- och urtagning av sittdyna och åkpåse. Årsmodell 2016 fick en bit in på året nya hjul som gör vagnen några centimeter smalare, men det finns alltså även årsmodell -16 med de äldre, bredare hjulen. I övrigt är det endast färgutbudet som varierat.

Britax Go Big – Britax Go Big 2

Go Big gjordes sommaren 2016. År 2018 släpptes den uppdaterade versionen Britax Go Big 2. De enda skillnaderna mellan Go Big och Go Big 2 är att den nya versionen har ett helt handtag i läderimitation och att Big2 har hjul med vita streck på sidorna. Här kan du läsa mer om Britax Go Big2.

Årsmodeller på Brio/Britax

Ja, det här är inte alltid lika enkelt som det kan låta. Vissa tillverkare tillämpar årsmodeller, andra inte. Och för att addera lite extra förvirring så finns det tillverkare som ibland haft årsmodeller, och sen ibland enbart släppt så kallade uppdateringar med ojämna mellanrum. Brio/Britax har dock varit konsekventa med årsmodellformatet ett bra tag och det finns ett enkelt sätt att ta reda på vilken årsmodell ens egen vagn har. Eller – åtminstone vilken årsmodell det är på chassit. Och köper man begagnat så kan det ibland vara så att chassi och sitt-/liggdel är av olika årsmodell. Så se detta som en stark indikation på årsmodell på vagnen, inte som ett vattentätt bevis.

Så ser man årsmodell på Britax barnvagnar

Så ser man när en Britax-vagn är tillverkad

På insidan av Go/Go Next/Go Bigs chassi, nere vid varukorgen, sitter en klisterlapp. På bilden ovan syns klisterlappen från en Brio Go från 2013 och under den en nyare version som sitter på en Britax Go Big från 2016. Bilden ovan är klickbar. På de äldre serienumren så tar man helt enkelt bort 001 på slutet och tittar på de fyra siffrorna innan, vilket i fallet på bilden ovan är 1318. De två första står för året – 13. De två siffror som följer står för veckan – vecka 18. Denna vagn är alltså tillverkade vecka 18 år 2013.

Brio och Britax har mig veterligen ingen fast brytpunkt i tillverkningen i det avseendet att det skulle vara exakt samma vecka varje år som man byter, men grovt sett kan man utgå ifrån att första halvan av året är det årets årsmodell, och alla vagnar som tillverkats efter sommaren ett år tillhör nästkommande års årsmodell. En vagn från våren 2013 är alltså årsmodell 2013, en vagn från hösten 2013 årsmodell 2014. I och med att det de flesta år även skett förändringar på själva vagnen så kan man på det sättet också bekräfta vagnen är av en viss årsmodell eller ej. Det nyare serienumret på Go Big-vagnen bygger på samma princip, men här tar vi bort 0052 på slutet och får då fram att vagnen är tillverkad vecka 18 år 2016, vilket mycket väl kan stämma.

Kompatibilitet mellan olika versioner av Go

För den som köper sin Go begagnad och vill köpa till liggdel separat eller av andra skäl behöver veta hur delar från olika versioner av Go passar ihop så ska man i grunden veta att nästan allt funkar. Alla liggdelar – oavsett om de är för Go eller Go Next, oavsett om de är Brio eller Britax – funkar på alla Go-, Go Next- och Go Big-chassin, och oavsett om Go och Go Next är under märket Brio eller Britax. Samma gäller alla sittdelar med ett undantag – Go Bigs sittdel är endast godkänd att använda på Go Bigs chassi.

guide-britaxgo-britaxgonext-britaxgobig

I den här jämförelsen utgår jag från den version av vagnarna Britax Go, Britax Go Next och Britax Go Big som säljs idag, och den här texten är senast uppdaterad östen 2018. Go Big heter numera Go Big 2 men alla mått och funktioner är samma som hos Go Big. Britax Go har numera utgått, men enstaka ex finns ännu kvar i butik och det finns gott om  vagnen på andrahandsmarknaden.

Som bilden ovan visar så är chassit mycket likt varandra, faktum är att Go och Go Next har samma chassi om än med olika namn på. Go Big har ett något omformat chassi, anpassat för de större hjulen. Alla vagnar har ergonomiskt handtag, Go Bigs handtag har en lite annan form och vinkel – som jag dock inte tycker att man märker av. Alla vagnar fällas ihop på samma genialiska sätt och alla kan fällas med sittdelen på, oavsett riktning. Alla modeller har svängbara framhjul som kan låsas. Till Go och Go Next finns vinter/terränghjul som separat tillbehör. De hjulen är stora som bakhjulen men fasta, kan alltså inte svängas med. Go Big har inga vinterhjul. Vanliga Go har punkteringsfria bak- och framhjul. Go Next har punkteringsfria framhjul, av lite annat material än Gos hjul, medan bakhjulen är luftfyllda. Go Big har i sin tur en annan typ av punkteringsfria hjul, dessa är fyllda med foam. Som ni ser i jämförelsen ovan så har Go Big större hjul.

Go såldes med kort sufflett och samma gällde inledningsvis även för Go Big. Numera tillverkar Britax endast liggdelarna med den extra solkepsen. Go Next säljs också endast i duopaket medan Go och Go Big kan köpas med enbart sittdel och så kan man komplettera med liggdel separat. Go Next liggdel har också solkeps. Vad gäller sittdelarna så har dock både Go Next och Go Big en utvikbar solkeps, med Go fortfarande har den kortare modellen av sufflett. Go har en mer porös klädsel. Go Big finns både med den enklare klädseln och den tätare, mer glansiga. Go Next har samma tyg, som känns lite tätare, och är glansigare samt melerat i de olika färgerna som vagnen finns tillgänglig i.

Go och Go Next har samma positioner på ryggstöd och fotstöd. Sittläget är något tillbakalutat och nedersta läget är ett bra, men ej helt plant liggläge. Go Big har också ett tillbakalutat sittläge men däremot ett helt plant liggläge, vilket gör att det är den enda av sittdelarna som kan användas med mjuklift. Go Big har även ett vågrätt läge på fotstödet och en mer upprätt sittplatta, något som de andra saknar. Alla modeller har numera 17 kg som maxvikt på sittdelen, och som vanligt max 9 kg i liggdelen. Go Bigs sittdel är något lägre placerad på chassit för att balansera upp det förbättrade liggläget, men tack vare de större hjulen som lyfter hela vagnen så tycker jag mig inte märka någon skillnad på höjden från mark till sittyta mellan de tre vagnarna. Förutom detta så har Go Next och Go Big, men inte Go, uppvikbara kanter på varukorgen, dels för att skydda innehållet från stänk från hjulen och dels för att man ska kunna packa mer i den.

Ifall jag skulle missat något i likheter och skillnader mellan Go, Go Next och Go Big går det givetvis bra att ställa en fråga i en kommentar till inlägget!

Du kanske också gillar

59 kommentarer

Caroline 19 oktober, 2016 - 07:41

Hej,

Väldigt bra inlägg! Jag har dock hört rykten om att go big kommer med ny liggdel med solkeps, samt ny melerad färg i februari. Har du koll på det?

Mvh Caroline

Reply
Anna 19 oktober, 2016 - 10:33

Hej Caroline, japp, det stämmer! Men Britax har ju haft ganska mycket problem med förseningar tidigare så jag avvaktade med att skriva in det tills den liggdelen och nya melerade tyget finns på marknaden. Som jag förstod det – men jag kan ha fattat fel – så ska detta röra sig om en special edition dessutom, dvs alla Go Big kommer inte ha melerat tyg och liggdel med solkeps?
/Anna

Reply
Myh 19 oktober, 2016 - 20:29

Hej! Superbra inlägg och superbra blogg!
Jag ska bli mamma för första gången i vår och vi har börjat letandet av barnvagn. Vi har kollat lite på Go big och smile 2. Gillar britax vagnar och av någon anledning vill jag ha en vagn utan ergonomisk sits. Tänkte höra hur du upplever det mest upprätta läget i sittdelen på Go-vagnarna? Jämför man med smile t.ex. tycker jag att det verkar vara ganska bakåtlutat? Men det kanske bara ser ut så?

Reply
Anna 19 oktober, 2016 - 21:51

Hej Myh!
Sittläget på Go-vagnarna, oavsett modell, är lätt tillbakalutat. Det går att pressa fram lite extra hårt och dra åt remmarna. Det går även att sprätta upp stoppen på remmarna, det är bara en sydd söm, och gör man det kan man få upp ryggstödet till ett upprätt läge!
/Anna

Reply
Micke 19 oktober, 2016 - 22:10

Hej!
Tack för en supertrevlig blogg. Är här mycket nu för vi är på jakt efter ny vagn…
Jag hade nästan bestämt mig för Go Big när min kära fru påminde om att jag skulle försäkra mig om att den går in i bilen. Nu har vi en (för) liten bil där höjden i bagaget är begränsad till 50 cm och Go Big verkar vara 52 om man tittar på Britax hemsida 🙁 . Kan man ha handtaget annorlunda så den blir lägre (det gör inget om den råkar bli längre) eller finns det 2 cm man kan pressa ihop med fjädring tro så den får plats?

Reply
Anna 20 oktober, 2016 - 08:39

Hej Micke,
jag har nu mätt den Go Big jag har hemma, jag skickar bilderna till den mail du angivit till din kommentar! Med sittdelen framåtvänd och handtaget utfället så att vagnen blir längre, men lägre, så är det endast 40 cm hög. Med sittdelen bakåtvänd och både handtag och fotstöd utfällda – vagnen blir då ganska lång – så blir den ändå typ 51-52 cm hög över sufflettfästet. Ett alternativ när ni kör vagnen bakåtvänd kan ju då vara att antingen fälla chassi och sittdel för sig, eller att först vända sittdelen framåt innan fällning. Visserligen ett extra moment i ihoppackningen, men det kanske det är värt?
/Anna

Reply
Micke 20 oktober, 2016 - 10:18

Tack Anna för ett så utförligt svar!
Ja, om man inte packar in barnvagnen i bilen i vardagen utan bara på helger då och då så kan det nog vara värt det lilla extra momentet. Vagnen verkar ju ha så många andra bra egenskaper; fullt liggläge, stor varukorg, man kan gå upprätt bakom den (vilken inte går så bra med vår nuvarande gamla kärra och det tar knäcken på min rygg), bra rull som jag tror kommer klara snöslask helt ok, mjuk fin fjädring och sittläge både framåt och bakåt så den kan funka för vår Ture i flera år framåt… troligen längre än bilen överlever 🙂
Tack också för bilderna!

Reply
Myh 20 oktober, 2016 - 12:07

Är det lite lutade sittläget något du tyckt varit negativt? Tänker på små barn när man precis byter till sittdelen, men det kanske bara är något man själv tänker på och inget som är ett problem för barnet?

Reply
Dami 22 oktober, 2016 - 09:15

Hej Anna,
Vi letar för fullt efter en barnvagn till bebisen som kommer i slutet på februari 🙂 första bebisen och därmed också första vagnen och vilken djungel det är..både jag och min sambo tycker att bugaboo buffalon är supersnygg men vi bor i ett gammalt hus med en smal hiss och maxbredd som vagnen kan ha är 57 cm (verkligen inte en milimeter mer)..:( vilken vagn skulle du kunna rekommendera som är smal, har mkt körglädje och bra hjul? Tack snälla!

Reply
Anna 22 oktober, 2016 - 10:48

Hej Dami,
maxbredd 57 cm gör ändå att ni har en del att välja på! Kolla in Britax Smile 2, Emmaljunga Viking Air och kanske skulle ni även kunna gilla Kronan City? De är alla tillräckligt smala, och alla har lufthjul. Jag har själv bara kört Smile 2 av de tre men skulle gärna testa Viking Air också. Kronan City har jag testat en kompis, finns andra som gillar den mycket men för mig personligen var den kanske ingen favorit, lite för trögstyrd. Vill ni ha en ännu mindre vagn så gillar jag också Easywalker Mosey!
/Anna

Reply
Maria 30 oktober, 2016 - 12:18

Hej! Tänkte höra om du har koll på vilka babyskydd som passar att sätta på britax go next 16 med de adaptrar man får med vid köpet?

Mvh Maria

Reply
Anna 30 oktober, 2016 - 17:47

Hej Maria, jag har förstått det som att det ska vara alla babyskydd från Britax! Kan försöka dubbelkolla den uppgiften dock.
/Anna

Reply
Lisa 8 november, 2016 - 21:00

Hej Anna!
Jag tänkte höra om du vet nåt angående terränghjul på Go Big? Jag vet att Britax anser att det inte behövs då framhjulen är tillräckligt stora redan, men jag tycker att problemet även sitter i framhjulsupphängningen och dämpningen av framhjulen. Det blir jättesvårt att köra på ojämn skogsstig med mycket rötter och stenar! Upplever du samma? I övrigt är det ju en toppenvagn, men jag skulle helt enkelt vilja förbättra terrängegenskaperna på skogspromenaden! Jag provade att sätta Go:s terränghjul på Big i en affär, och de klickade ju i fint, men vet du om några andra problem som kan uppstå? Borde jag välja Nexts lufthjul i så fall? Spelar det någon roll?
Tack på förhand!!
Med vänlig hälsning, Lisa.

Reply
Anna 13 november, 2016 - 17:46

Hej Lisa, bra fråga. Är du säker på att chassit inte lutade framåt när du hade vinterhjulen på Go Big? Jag vågar nog inte riktigt ge någon rekommendation, så som jag använt Go Big har den fungerat toppen i den snö Stockholm fått hittills men jag går inte så mycket på de värsta skogsstigarna dock.
/Anna

Reply
Therese 24 november, 2016 - 21:46

Hej Anna!
Behöver lite expertisråd! 🙂 Har en Donkey idag men tänker mig att vår 2,5 åring kommer att klara sig med ståbräda framåt vår/sommar. Är då sugen på att sälja Donkeyn då jag tycker den fyller sin funktion som promenadvagn med två barn men är alldeles för stum för att ”trivas” med. Har tidigare haft en Brio go och en Brio go next som jag älskat, speciellt go next som inte fick en massa grus att fastna i däcken, hade vändbar sits, stor varukorg och härligt gung. Den enda nackdelen var egentligen ryggstödet som är mer viloläge men vår son älskade den. Den kommande vagnen ska vara till vår dotter som snart är 8 månader. Hon är rätt petite i dagsläget med stl 68. Tänker mig en vagn som är smidigare än Donkyn att få in i bilen (har en McLaren sulky också som backup) och är trevlig att promenera med. Skulle du rekommendera Go Next eller Go Big utifrån andrahandsvärdet? Skulle gärna vilja prova Babyjogger city mini GT också någon gång eftersom det verkar vara en populär vagn. Eller gå på den direkt eftersom jag inte behöver någon liggdel? Tack på förhand!
Mvh
Therese

Reply
Anna 24 november, 2016 - 22:32

Hej!
BJ City Mini GT är ju fantastisk! Jag skulle dock föredra en vändbar vagn till en 8-månaders, och sedan kanske det är en GT du ska ha vid nästa vagnbyte om ett år eller två? Vad gäller andrahandsvärdet hos Go Next jämfört med Go Big så vet jag inte riktigt om det är någon större skillnad. Jag skulle själv välja Go Big, gillar verkligen de större hjulen. Det enda jag skulle tänka på om jag var du, är att Go-vagnarna inte är någon hit med ståbräda. Det är inte alls lika enkelt att gå efter dem som att gå bakom Donkey med ståbräda. Så försöka testa det om du har möjlighet, så du vet att det funkar för dig!
/Anna

Reply
Anna 27 november, 2016 - 22:47

Hej har en äldre model, gissar 2011 Brio Go. suffletten har gett upp på sitt-delen och jag behöver en ny. Kan man köpa en sufflett till britax go next och förvänta sig att den passar på min gamla vagn?

//Anna =)

Reply
Anna 28 november, 2016 - 15:38

Hej Anna,
jag är tyvärr skeptisk. Dels har klädseln ändrats sedan dess, 2014 gjordes den om rätt så rejält och jag vet faktiskt inte om nyare suffletter – som tex den till Britax Go Next – är kompatibel med äldre modeller av Go. Dels så brukar reservdelar från Brio/Britax vara väldigt dyrt. Men kolla med en Britax-återförsäljare för exakt prisuppgift!
/Anna

Reply
Emelie 25 januari, 2017 - 19:47

Hej! Jag har en Britax go next till min son som är 7 månader. Nu när vi bytt till sittdelen har jag stött på problem/funderingar som jag inte ens visste att jag hade!! Själva selen, sitter inte den orimligt tajt? Det går inte att justera de övre banden och sonen sitter nästan helt åtklämd utan att kunna röra sig. Och själva bygeln, den är också väldigt trång om man ska gå plats med åkpåse och sådär. Första barnet utan vidare kunskap så lär man sig allt eftersom 😉

Reply
Anna 26 januari, 2017 - 09:08

Hej Emelie!
Det kan nog stämma att Go Next inte har den allra rymligaste selen men så tight att den inte funkar på en 7 månaders låter superkonstigt, jag har haft betydligt större barn som rymts i den selen. Axelbanden är justerbara, du ser spännena du ändrar längd med på bilden längst ned till höger i detta collage: http://bilder.ombarnvagnar.com/2014/11/britaxgonext.jpg

Och jo, det blir tight under bygeln med åkpåse och vinterkläder! Men bygeln kan du enkelt ta loss helt. Känn efter på insidan där bygeln fäster i vagnen, där finns som en ”flärp” i plast som du bara trycker in och så drar du loss bygeln rakt ut!
/Anna

Reply
Emelie 26 januari, 2017 - 09:13

Tack för svar! 🙂 ja vi har det på det längsta läget på selen men det är så orimligt att själva knäppet sitter så högt upp. Undra om jag ska ta en sväng tillbaka till affären och dubbelkolla, det kanske är fel på våra band? Ja men vad bra!! Jag visste faktiskt inte att man kunde ta bort bygeln

Reply
Yasmin 27 januari, 2017 - 21:18

Hej!
Tänkte höra med dig om du har koll på vilka babyskydd som passar till Britax Go om man köper begagnat? Vi har köpt en ny Britax Go, men då vi inte har egen bil valde vi att köpa babyskyddet begagnat, hade fått för mig att Brio Primo skulle passa (men det var ju Brio Smile den passade med), så nu står vi med ett babyskydd som inte passar och vill inte gärna göra samma tabbe igen.. Vad jag har förstått finns det ingen adapter man kan köpa till så Brio Primo passar Britax Go, eller har jag missat det?
Mvh Yasmin

Reply
Anna 29 januari, 2017 - 17:02

Hej Yasmin,
nej så vitt jag vet så stämmer det – det finns inget sätt att få Brio Primo att passa på Britax Go. Däremot ska det gå att sätta Britax Primo på Britax Go, dock inte helt hundra på vilken adapter du ska ha då. Sen finns även adapter för Maxi Cosis, Be Safes och Cybex babyskydd för Britax Go!
/Anna

Reply
Stina 12 februari, 2017 - 13:59

Hej! Vi har kikat en del på Go Big, tycker att den har bra gung, är lättstyrd och generellt lättanvänd! Prismässigt går det dock att hitta betydligt billigare Go Next-vagnar – är det värt att satsa på en Go Big trots detta? Vi går en del i skog och snö..
Hur är Go Big/next i längd generellt, dvs hur långt barn ryms i sittdelen? Vi har också bekanta som har problem med att selen i Go Next är väldigt tight.. Är det bättre i Go Big? Jag tänker med tanke på att det finns tre höjdlägen som selen kan fästas vid i Big. Eller är selarna lika långa för Next och Big?
Hur är höjden på sittdelen i go Big jämfört med andra vagnar? Då tänker jag på oss som långa barnvagnsförare med lite ryggproblem.. 🙂
Många frågor blev det! – Stort tack!!
/Stina

Reply
Anna 15 februari, 2017 - 22:28

Hej Stina!
Jag har ju kört – och innerligt älskat – Go Next. Det är en toppenbra vagn! Men jag måste säga att jag tycker Go Big är ännu bättre. Det enda jag saknat hos Big var Next snygga klädsel och att Next-liggdelen har solkeps, men nu när Go Big finns i Grey Melange så är ju båda mina önskemål uppfyllda. Jag tycker att liggläget på sittdelen, de bättre lägena på sittdelens fotstöd och de större hjulen absolut gör vagnen värd sina pengar om man har budget för den. Men köper man istället en Next, som ju finns till väldigt bra pris begagnat, så är det ju knappast en dålig vagn man får!

Min treåring ryms fortfarande i Big, han är cirka 95-96 cm lång. Så upp till knappa metern funkar, skulle jag säga. Jag har inte upplebvt någon direkt skillnad i selen faktiskt, inget jag tänkt på. Brukar dock med min treåring bara knäppa över höften och inte över axlarna, och då blir ju selen aldrig så tight. Höjden på sittdelen är väl åt det lägre hållet, liggdelen är ju högt placerad. Jag har själv aldrig irriterat mig på sittdelens höjd, för barn över 1 år, 1,5 år, så föredrar jag lite lägre sittdelar så jag slipper lyfta så mycket. Då kan barnet klättra i själv med lite hjälp tänker jag!
/Anna

Reply
emelie 15 juli, 2017 - 22:47

hej! Superbra inlägg!
Hade en fråga, vet du om en brio go liggdel passar ett britax go chassi?
/emelie

Reply
Anna 16 juli, 2017 - 20:58

Hej Emelie, tack för din fråga, trodde den var besvarad i inlägget men det är den ju inte så nu ska jag lägga till den informationen.
Och ja, en Brio Go-liggdel passar på ett Britax Go-chassit!
/Anna

Reply
Fanny 22 juli, 2017 - 08:59

Hej!

Jag trillade in på din sida inför första barnvagnsköpet och jag vill säga stort TACK! Superbra och tydlig information
Jag och min sambo har nyligen beställt en Britax Go (årsmodell 2017?) och jag undrar om det går att byta sufflett till en med bättre sol/vind skydd? När jag sökt på nätet hittar jag endast separata suffletter som heter B-agility 4 plus. Skulle en sådan passa till en Britax go? Annars, finns det några andra alternativ?

Med vänlig hälsning/Fanny

Reply
Roy 7 augusti, 2017 - 11:48

Hej – vilket engagemang!
Det är lite överväldigande att förstå vad som behövs till första barnet. Och då inte minst vad gäller barnvagnen.

Går det att summer skillnaden / känslan / funktion mellan Go och Go Next (gärna även Smile 2)?

Om vi hittar ett riktigt bra pris på Go kan (skall) vi då nöja oss med denna (i stället för en Smile 2 alt Go Next)?

Vi har hittat erbjudanden på Smile 2 för ca 5000 SEK (sitt & liggdel) men är mer intresserade av Go Next. Det talas om att den är skön att köra och att sitta i – vilket låter lockande. Vi kommer nog att promenera en del på vanliga släta skoggsgrusvägar men främst använda den i vanlig stadsmiljö inkl tunnelbana.

Dock hamnar motsvarande pris för Go Next som bäst på ca 9000 SEK. Varför skillnaden i pris mot Smile 2 känns svår att motivera. Men vi hittar den äldre modellen Go till priset 4500 – 5200 SEK. Antagligen lite lager-rensning.

Reply
Roy 7 augusti, 2017 - 14:51

Hej – en uppföljning på min fråga där jag väger aktuella prisindikationer mot de olika utvecklingsgenerationerna.

Från två utmärkta och detaljrika recensioner på hemsidan fastnar följande:

Britax Smile 2
– kan bli liten om barnet är över två år
– ryggstödet är ganska lågt

Britax Go
– förarren kan få problem om den tar långa steg (torde även gälla Big)

Speciellt jag (pappan) är lång och har långa ben.
=> möjligen långa steg
=> möjligen ett långt barn

Britax Go Next
– Dyr om man jämför aktuella prisindikationer (gäller även Big)
+ Kanske att mindre grus / smuts i korgen ändå är såpas viktig att det är värt pengarna….

Behöver jag tänka på detta eller är det enbart skönhetsfläckar som jag kanske inte märker av (som en vanlig användare)?

Vidare undrar jag åter om den omtalade känslan i körningen för skiljer sig mellan Go, Go Next och Smile 2? Är det en tydlig skillnad och kan den rangordnas?

Det låter som att vi skall välja Go om vi kan få den till samma pris som Smile 2 även om det är en äldre modell?

Reply
Anna 17 augusti, 2017 - 21:35

Hej Roy, ledsen för segt svar, jag brukar vara snabbare på att svara på mail ifall du skulle ha fler frågor i framtiden!

Har läst igenom dina funderingar och skulle säga, vad gäller körkänslan, att ja det är stor skillnad mellan Go-vagnarna och Smile vad gäller fjädring och gunget i chassit. Smile är INTE stum men i känns mycket mer stum än samtliga Go-vagnar, där Go Big är bäst tycker jag. Jag håller också med dig om din slutsats, speciellt om du är lång och kanske får ett långt barn så kommer du uppleva att Smile blir urvuxen mycket snabbare än Go. Pga kvalitet på hjulen så skulle jag verkligen rekommendera att satsa på en Go Next framför en vanlig Go, speciellt som att den dessutom har andra fördelar såsom suffletten, typ av klädsel, kant på varukorgen!
/Anna

Reply
sara 24 november, 2017 - 19:05

Hej!
Passar brio go bigs hjul på Brio go från 2013? MVH Sara!

Reply
Anna 24 november, 2017 - 22:42

Hej, nej du kan inte ha Go Big hjul på andra chassin än Go Bigs chassi.
/Anna

Reply
Filippa 11 mars, 2018 - 19:02

Hej! Tack för ett bra inlägg och svar på kommentarerna här. Vi letar efter en vagn till vårt första barn. Har kikat på Britax vagnar, framför allt go next och go big. Vet du vad det är för skillnad mellan 2018 årsmodeller (next 2 och big 2) jämfört med föregångarna från 2017?

Reply
Anna 13 mars, 2018 - 10:58

Hej Filippa, ja det finns ett inlägg om det som du hittar här: http://ombarnvagnar.com/2017/08/britax-nyheter-for-ar-2018/
/Anna

Reply
Sverre 29 mars, 2018 - 21:41

Hei! Har selv Go Next og er veldig fornøyd. Venter barn nr 2 nå i mai, og lurer på om det fins ståbrett (søskenbrett) til Go Next? Ser at det fins ståbrett til Go Big, tror du denne vil passe på Go Next? Takk for svar 🙂

Reply
Anna 2 april, 2018 - 10:30

Hej Sverre! Vad jag har hört så ska den ståbrädan även fungerar på Go Next, jag har dock inte testat det själv. Men det finns ju också många universalbrädor, har själv testat Bumprider på Go Next och vet att Lascal Buggy Board Maxi också ska funka.
/Anna

Reply
Elin 12 april, 2018 - 08:08

Hej!

Jag undrar vad som är de stora skillnaderna mellan go next och go big idag? Jag har varit inne på go next mest men ser flera go big till bättre priser och undrar därför vad skillnaderna är!

Tusen tack i förhand

Med vänlig hälsning, Elin

Reply
Anna 12 april, 2018 - 08:39

Hej Elin, de främsta skillnaderna är att Go Big har större framhjul, och alla hjul är foamfyllda och därmed punkteringsfria. Sen har Go Bigs sittdel plant liggläge, vilket gör att man även kan använda vagnen med mjuklift.
/Anna

Reply
Sara 26 november, 2018 - 19:20

Hej! Har en Britax Go Next från 2017, och har precis bytt till sittdelen. Dock så kan jag inte begripa hur #€%&/(/&%€# man tar bort bågen som bara är i vägen när man har en åkpåse… Vet du?

Reply
Anna 26 november, 2018 - 23:48

Hej Sara! Det är svårt att hitta, du är långt ifrån den första att ställa denna fråga, men väldigt enkelt när man vet hur man gör. Känn efter på insidan av bygeln där den fäster i sittdelen. Där finns som en flärp du kan trycka in. Gör det på båda sidor och dra bygeln rakt ut. Du ser flärpen jag menar på bilden längst ned till vänster här: http://bilder.ombarnvagnar.com/2016/08/Britax-Go-Big-sittdel.jpg
/Anna

Reply
Lisa 1 maj, 2019 - 20:41

Hej! Letar barnvagn och tycker att Britax go big verkar toppen. Men! Sambon är 195 cm lång och kommer köra en del, finns det någon vagn som kan mäta sig med go big men passar en med så långt kliv? Känns hopplöst!

Tack på förhand

Reply
Anna 1 maj, 2019 - 21:20

Hej Lisa, inte riktigt, tyvärr. Go Big är ganska unik både i funktioner och i körkänsla. Men för långa föräldrar så brukar jag tipsa om att kolla på tex Joolz Day3, Cybex Priam, Bugaboo Fox och Buffalo samt Emmaljunga Super Viking. De har alla mycket bra utrymme för långa ben!
/Anna

Reply
mary 22 juli, 2019 - 15:29

Hej, jag ska köpa Britax barnvagn, men vi är tveksamma mellan go next o go big, så vilken tipsar ni och varför? Samt kan ni snälla säga åsikten om Smile?

Reply
Anna 24 juli, 2019 - 21:19

Hej Mary!
Britax Go Next har slutat tillverkas av Britax, så det är de sista exemplaren som säljs nu. Det betyder inte att det är en dålig vagn alls, men det pekar ju tydligt på vilken modell Britax anser är mest värd att vidareutveckla. Och jag håller helt med dem om det beslutet! Jag föredrar alla gånger Go Big – den har större sittdel, bättre liggläge och större hjul. Smile 2 är absolut en bra vagn, har skrivit lite mer om den här: https://ombarnvagnar.com/2016/04/britax-smile-2-och-allt-om-skillnaderna-mot-brio-smile/
/Anna

Reply
Stina 6 december, 2019 - 16:11

Hej,

Är chassit alltid märkt med namn efter respektive modell, som big, next? Letar vagn och känns ibland som det är lite ihopplock på beg vagnar, men även i affärer som har äldre modeller på lager. Tack för fantastisk sida om barnvagnar! /Stina

Reply
Anna 10 december, 2019 - 20:03

Hej Stina,
nej, de äldre är det inte. Det är något Britax började med hyfsat nyligen. Är det någon annons/modell du är osäker på kan du alltid maila mig en länk eller bild så ska jag försöka hjälpa dig!
/Anna

Reply
Helena 3 februari, 2020 - 22:53

Hej!
Jag har en Brio go vagn från 2014 som vi tänkte starta med till lillasyster då liggdelen är som ny. Vi har köpt ett nytt babyskydd från Britax Primo 2020. Vet du om det finns adaptrar så att man kan fästa ihop dem? Passar de som heter Britax go på Brio go mån tro?

Reply
Anna 4 februari, 2020 - 09:53

Hej Helena!
Ja, det gör de. För fästet på själva vagnen har inte ändrats, det är samma för Brio Go och Brio Go Next som för Britax Go, Britax Go Next och Go Big!
/Anna

Reply
Evelin 22 maj, 2020 - 15:43

Hello
Oh so old theme, but still…perhaps you can advise.
There can be still gound on seconc hand some Go models.
But is it possible to put Go Next wheels to Go model? Of course have to find some wheels also then… 🙂
Is there any difference between Go and Go Next suspension?
Do all Go model wheels get gravel stuck on them?
Thank you.

Reply
Anita 19 januari, 2021 - 20:51

Hallå!
Jag skulle vilja fråga om GO NEXT-korgen är kompatibel med den äldre Brio Go.
Tack på förhand!

Reply
Anna 20 januari, 2021 - 12:11

Hej Anita!
Jag är tyvärr inte helt säker men min gissning är att det borde gå, som jag minns det har chassina precis samma mått.
Vet dock säkert att Go Bigs varukorg har andra mått.
/Anna

Reply
Anita 20 januari, 2021 - 12:48

Hej Anna!
Tack så mycket för ditt snabba svar. 🙂

Reply
Svetlana 31 mars, 2021 - 22:49

Hej! Tack så mycket! En mycket detaljerad artikel, helt enkelt den bästa om detta ämne. Men jag har fortfarande en fråga. Min Britax Go Next har ett knäckt benstöd. Tror du att jag kan ta den här delen från barnvagnen? Det är omöjligt att hitta en reservdel, och deras priser är för höga

Reply
Anna 2 april, 2021 - 14:44

Hej Svetlana!
Knäckt fotstöd på Go/Go Next är ett relativt känt fel och fotstödet går att byta ut. Men ja, det går även att ta loss helt om man skulle vilja det, jag vet dock inte något om vilka verktyg som krävs för att man ska lyckas med det. Har du kollat med Meccus Barnvagnsservice om de har prisvärda reservdelar?
/Anna

Reply
Alex 18 oktober, 2022 - 22:22

Hur pass är framhjulen kompatibla över modellerna? Har en tidig Brio Go som ena framhjulet inte svänger längre, hur pass kan man lösa de?

Reply
Anna 20 oktober, 2022 - 21:21

Hej Alex! Du kan inte använda andra framhjul, för tex Britax Go eller Go Next, på en äldre Brio Go tyvärr. Enda lösningen är om du även kan byta framhjulsupphängningen. Jag vet att den fanns som reservdel under första åren efter att Brio Go gick nya framhjul, 2013, men jag är osäker på om och var du kan hitta nya framhjulsupphängning idag.
/Anna

Reply
Jasmine 20 november, 2022 - 06:09

Hej!
Har fått punktering på bakhjulen på britax go next och fastnat i ett berg av innerslagar, hjul mm på jollyroom mfl och vet inte vad som passar. Kollat in britax svenska/tyska/engelska sida, men reservdelar verkar ej finnas. Så slog det mig, passar bakhjulen från brio go till britax go next? Hade brio go för ett antal åt sedan och var nöjd med deras punkteringsfria hjul. Tänkte att man kanske kan köpa begagnade hjul från brio go och sätta på sitt britax go next chassi? Är det kompatibelt, tror du?

Reply
Anna 20 november, 2022 - 16:30

Hej Jasmine!
Jag minns faktiskt inte om bakhjulen har olika fästen mellan Brio Go och efterkommande Britax Go-vagnarna. Jag tipsar dig om att kontakta Meccus Barnvagnsservice: https://www.meccus.se/verkstad/
De har stenkoll på reservdelar till Britax och du kan antagligen beställa rätt hjul direkt från dem!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar