Dubatti One – första intrycket!

av Anna

dubatti-one-first-impressionDubatti One har anlänt! Inte bara hem till mig i form av ett testexemplar direkt från Dubatti, utan också till svenska återförsäljare och finns nu till försäljning även online här i Sverige. Alltid kul med nyheter på barnvagnsmarknaden tycker jag, och just Dubatti känns som en av de mer seriösa nykomlingar av de jag träffat på vid mässorna de senaste åren. Speciellt med tanke på att One inte bara är en ny modell utan att Dubatti faktiskt är ett så pass nytt märke i sig. Chassit är väldigt likt Easywalker Moseys, vilket främst syns när vagnen fälls ihop. Chassit blir då långt, men väldigt platt. Sittdelen måste tas loss innan fällning. Dubatti Ones mest utstickande egenskap är nog ändå de fyra, lika stora lufthjulen som verkligen lyfter upp vagnen från marken. Efter två veckors rullning så är det just körkänslan jag fastnar vid, små gupp och trottoarkanter är ingen mtach alls för Dubatti One och rullet är riktigt bra. Hur den tar sig i terräng och snö planerar jag att utforska under vintern, så full recension publiceras förhoppningsvis i början på nästa år. Att den fixar vintervägläg känns viktigt!

Sittdelen på Dubatti One är vändbar och ramen – samma används för liggdelen – kan höjas och sänkas med cirka 4-5 cm. Varukorgen är allt annat än rymlig men till vagnens fördel är det varukorgens storlek och placering som möjliggör för riktigt långa kliv. Handtaget kan dessutom höjas upp rejält och jag tror att det här kan bli ett nytt, intressant alternativ för långa föräldrar. Över bakhjulen mäter One 61,5 cm, inte en bredd som sticker ut nämnvärt från det normala och som gör att vagnen känns stabil även fast tyngdpunkten kan placeras högt. Handtagets hävstångskraft får godkänt, att hjulen är stora gör dessutom att vagnen inte behöver hävas vid mindre hinder. Suffletten får godkänt, men jag är glad att jag redan vet om att Dubatti kommer släppa en förlängningsbar sufflett med titt/vädringslucka under nästa år. Maxvikten för sittdelen är 15 kg och min snart treåring ryms bra. Med suffletten nedfälld lutar hans bakhuvud mot sufflettyget i och med att den främre bågen hamnar lägre än ryggstödsslutet, men han har gott om utrymme upp till tyget när suffletten är utfälld. Både under vakenpromenader och tupplursrundor har min son trivts i vagnen och jag har uppskattat att vi kunnat ha så bra kontakt med varandra tack vare sittdelens höga placering.

Nu kommer jag fortsätta köra Dubatti One under vintern och om den fortsätter ge mig lika positiva intryck som den gjort hittills så kanske jag även dressar om den med liggdel och testrullar med bebis i början av nästa år. För frågor eller om funderingar om vagnen går det som vanligt bra att lämna en kommentar eller skicka ett mail!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Dubatti One hos: Babyland

Du kanske också gillar

10 kommentarer

buffalo vs dubatti? 25 oktober, 2016 - 14:28

Hej 🙂

Älskar Buffalon då jag tycker de har tänkt på allt när de gjort den vagnen, selen suffletten o de punkteringsfriadäcken känner jag är ett stort plus om man jämför dessa två.. Du som kört båda, vilken hade du rekomenderat? o om man rent av jämför de två på alla plan.
Tack för svar
Hlsningr

Reply
Anna 1 november, 2016 - 12:16

Hej!
Klurigt.. de är lite lika men också ganska olika. Buffalo har större sittdel och absolut större varukorg, och dessutom bättre sufflett – iaf nu innan Dubatti släpper sin nya suffletter. Dubatti har lufthjul medan Buffalons är skumfyllda. Dubattis chassi är smidigare att fälla ihop skulle jag säga, men Buffalon kan du ju iaf fälla i ett stycke! Körkänslan är också ganska olik… Om du har möjlighet borde du försöka provköra båda!
/Anna

Reply
Hampus & Nathalie 11 november, 2016 - 10:16

Hej!
Det har ju vart snökaos i stora delar av Sverige de senaste dagarna och vi undrar om snön nått dig och om du hunnit varit ute med Dubattin?
Och hur väl tog den sig i så fall fram?
//Hampus & Nathalie

Reply
Anna 24 november, 2016 - 22:26

Hej!
Jag hann inte köra den så mycket i snö, men av det lilla jag fick känna på så funkade den väldigt bra!
/Anna

Reply
Ida L 21 december, 2016 - 08:33

Hej!
Vad tror du om Joolz day 2 jämfört med Dubatti? Hur är dubattis varukorg? Känns inte som Dubatti har så mycket ”finesser” för sitt pris mer än att den är supersnygg och har fyra lika stora lufthjul.

Reply
Anna 28 december, 2016 - 22:09

Hej!
Bra fråga. Tycker alltid det är knepigt att uttala mig om en vagn innan jag kört den ”på riktigt” men Joolz Day2 verkar bra, varukorgen slår tveklöst Dubattins varukorg i alla fall! Dubattins är väldigt liten. Funkar för småprylar men inget mer.

Förstår hur du tänker. Kan delvis hålla med dig. Jag gillar dock den höj- och sänkbara ramen, det är faktiskt lite unikt! Och hjulens storlek och att de är luftfyllda är en riktigt bra egenskap i min bok.
/Anna

Reply
Ida L 2 januari, 2017 - 13:24

Tack för svar 🙂 du skriver om längre sufflett, vet du när den kommer?

Reply
Caroline 21 januari, 2017 - 17:04

Hej!
Vi var och testkörde en Dubai idag och råkade få reda på att just den färgkombin som vi siktat in oss på och som fanns som visningsexemplar ska bytas ut och vi fick då paxa den, och kommer få köpa den till rabatterat pris om några veckor. Om vi vill. Och det är just det.

På bloggen barnvagnsinspo kom det upp en ny recension idag och hon var missnöjd med att framhjulen fastnar i varandra ibland när man backar vagnen. Är det något du har upplevt?

Hon tycke också att den i vissa delar kändes lite plastig. Hon tyckte att den kändes lite ”ofärdig” och nog skulle behöva några uppdateringar och sedan kunna bli en riktigt bra vagn. Den känslan får jag inte av det du skriver.

Den lilla varukorgen är inget problem för oss, vi använder inte den särskilt mycket ändå.

Jag gillar körkänslan och tyckte att sittdelen såg mysig ut.

Men vi har ju också ögonen på en Buffalo, fast vi inte provkört den än. Vi hade en Cameleon till första barnet, men den var väldigt begagnad redan då, så den har vi inte kvar. Vi gillade den väldigt mycket, men vill nog ha en med större (svängbara) framhjul den här gången.

Så, som sammanfattning över vad jag undrar:
Fastnar framhjulen i varandra?
Känns den plastig?
Känns den ”ofärdig”?

Priset blir ju väldigt bra om vi köper skyltexet och den har ju bara stått i affären i tre månader, men är det ändå värt att lägga de extra tusenlapparna för en mer etablerad Buffalo? Åååh, jag blir så snurrig av allt det här.

Förlåt för en halv roman och tack på förhand!

Reply
Anna 21 januari, 2017 - 18:03

Hej Caroline!
En fullständig recension av Dubattin kommer upp här på bloggen senast under den kommande veckan (som vanligt just nu med reservation om jag skulle föda barn typ ikväll, då lär det dröja lite längre) men du kan få mina snabba reflektioner på dina frågor nu direkt:
– Ja, framhjulen kan fastna i varandra. Det är trist att det är en fysisk möjlighet men det har hänt mig ytterst få gånger och aldrig ute under vanliga promenader, utan isf när man ska göra korta snabba svängar eller först köra lite fram och sen lite bak. Skulle jag vagna ett barn till sömns hemma i hallen skulle det nog kunna ske, men vid de tillfällen kan man ju låsa framhjulen så är problemet stört. Jag skulle säga att det är ett minus med vagnen men för mig inget avgörande sådant.
– Nej jag upplever inte Dubattin som plastig. Har kört många andra vagnar med liknande plastknappar på handtaget, man kan ju tycka vad man vill om det men jag tycker One känns ganska rejäl och gedigen i sina materialval faktiskt.
– Suffletten känns ofärdig, varukorgen känns som att den kan utvecklas. I övrigt skulle jag nog inte säga det, inte mer än andra vagnar iaf – ingen är ju perfekt såklart! När de släppt nya suffletten blir det ett stort plus för vagnen tycker jag! Sen finns det en del andra saker som känns lite äldre funktionsmässigt, t.ex. att den måste tas isär i två delar för att fällas. Men det är ju många andra vagnar som funkar likadant så det är inget som sticker ut med just Dubattin.
/Anna

Reply
Caroline 21 januari, 2017 - 19:20

Tack för snabbt svar! Nu känner jag mig lite klokare 🙂

Ha en fin helg och lycka till med kommande förlossning och bebis!

Reply

Lämna en kommentar