Vad är skillnaden mellan Britax Go Big och Britax Go Big 2?

av Anna
Skillnaderna mellan Britax Go Big och Britax Go Big 2

Så har Britax Go Big 2 uppdaterats

Vad är egentligen skillnaden mellan Britax Go Big och Britax Go Big 2? Faktiskt inte mer än det som blotta ögat kan se. Britax Go Big 2 har fått en dekorativ rand på hjulsidan på både framhjul och bakhjul. Men den största förändringen är nog handtaget. Tidigare har Go Big haft ett handtag i ett gummiliknande material, som en del har irriterat sig på för att det kan känns lite smuligt och ibland nästan klibbigt i handen. Nya Britax Go Big 2 har istället ett handtag i snyggt figursydd läderimitation. I och med det nya handtaget så är glappet i mitten på handtaget, där Britax logga brukade sitta, helt borta. Ett plus för den som brukar köra vagnen med en hand och då vill kunna hålla mitt på handtaget! Och ja – hjulsidor och handtag är alltså de enda skillnaderna mellan Go Big och Go Big 2.

Läderimitationshandtag på Britax Go Big

Handtagsöverdrag för Britax Go Big

Blir man sugen på att uppgradera sin Go Big så finns den möjligheten. Britax säljer numera ett handtagsöverdrag i två versioner. En är för Go och Go Next, och en är för Go Bigs handtag. Överdraget kommer i två delar, och lämnar alltså utrymmet för glappet med loggan i mitten av handtaget. Överdragen sätts på med dragkedja och har en helt annan, mjukare känsla när man kör vagnen.

För mer information om vagnen, läs min recension av Britax Go Big.

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Ivona 7 augusti, 2018 - 17:21

Hej! Äntligen jag har fått svar på det jag har undrat o sökt länge så tack. Vet du om man kan köpa hjul med de vita separat?

Reply
Anna 7 augusti, 2018 - 22:46

Hej Ivona, jag vet faktiskt inte men det ska ju gå att köpa reservdelar till alla Britax vagnar så det borde gå. Fråga en Britax-återförsäljare, gissningsvis har de en prislista även på hjulen!
/Anna

Reply
Emelie 31 oktober, 2018 - 13:41

Hej! Jag och min sambo väntar vårat första barn till våren (SÅ kul, efter att ha kämpat i över 3 år) men vill redan nu börja leta i djungeln av barnvagnar för att hitta någon som passar oss bra! Jag blev väldigt intresserad av denna vagn, Britax Go Big eller Go Big 2, efter att ha läst din väldigt bra och utförliga recension om Go Big. Det är dock en fråga som jag känner att jag skulle vilja få svar på och det är ifall den har fungerat bra under vintertid? Vi bor i en stad där det på vintrarna kommer endel snö och skulle därför vilja ha en vagn som fungerar relativt OK på vinterunderlag 🙂 Tacksam för svar! Och tack för en superbra blogg!!

Reply
Anna 4 november, 2018 - 12:57

Hej Emelie, och grattis!
Jag har kört Go Big på vintern här i Stockholm, vi kan få en hel del snö ibland. Jag har alltid tyckt att det funkat absolut okej, bättre än med många andra vagnar med svängbara framhjul skulle jag säga!
/Anna

Reply
Lotta 6 november, 2018 - 14:20

Hej!

Jag har just köpt en Go Big2 och stör ihjäl mig på sömmen/kanten på handtaget! Är detta något som du, eller någon annan, har tänkt på? Det kanske mjuknar vid användning? Som det är nu blir det ju som en kant som skär in i handflatan (i alla fall på mig …), när man håller om handtaget med hela handen …

Tacksam för input!!

Överväger att försöka få eländet ombyggt …

Reply
Anna 11 november, 2018 - 16:56

Hej Lotta!
Jag har tyvärr inte kört Go Big 2 så jag har ingen erfarenhet alls av detta. Har inte heller hört någon annan nämna det förut, men vagnen är ju relativt ny. Du kanske ändå ska be din återförsäljare kolla på vagnen, så det inte är något på tok med just ditt ex?
/Anna

Reply
Johanna Fredriksson 16 november, 2018 - 08:53

Hej! Vad förstår har även britax go big 2 även solskyddet i sin liggdel. Men jag kan ha förstått helt fel.

Reply
Anna 16 november, 2018 - 15:23

Hej Johanna, blir lite osäker på om din kommentar har hamnat rätt, då jag inte skriver något om liggdelen i detta inlägg. Men du har helt rätt i att liggdelen med den korta suffletten nu har slutat tillverkas, så alla liggdelar för Go Next och Go Big som säljs idag har solkepsen på suffletten!
/Anna

Reply
Carro 25 oktober, 2020 - 09:02

Hej, jag och min sambo väntar barn. Vi bor på landet utanför Umeå och går mycket hundpromenader på grusvägar, asfalt och i skogen. De kommer ju också en hel del snö ibland. Jag har varit helt inne på en Emmaljunga med fyra fasta hjul. Men min sambo tyckte den va ful osmidig och klumpig i bilen när vi ska rymma en hund också. Han fastnade istället för go big2 då den hade bra gung, svänger lättare med rörliga framhjul och har smidig ihopfällning. Den kanske kan vara en bra kompromiss om han verkligen inte vill ha fyra fasta hjul. Men hur funkar go big2 på vintern? Tar man sig fram bra i lite snö om man låser framhjulen? Dem ser ju ganska stora ut för att vara rörliga ändå?

Reply
Anna 26 oktober, 2020 - 16:30

Hej Carro!
Jag tycker Go Big har funkat helt okej på vintern, men jag har bara erfarenhet av vinter i Stockholm och det är ju inte samma snömängd eller väder som i Umeå. Det är många som har liknande dilemma som ni och det är enligt min erfarenhet väldigt svårt att bli nöjd när man ska kompromissa sig fram till olika användningsområden i en och samma vagn. Vore jag ni skulle jag splitta budgeten ni har på barnvagn och köpa en klassisk modell med fyra fasta hjul för långpromenader i snö och terräng, och sen en annan, mindre och smidigare vagn att ha med när ni ska ta bilen någonstans eller handla i affärer osv!
/Anna

Reply
Angelica 11 maj, 2023 - 12:19

Hej! Jag undrar om man kan använda sittdelstyget från en Britax go next till en Britax go big? Tack på förhand!

Reply
Anna 12 maj, 2023 - 11:21

Hej Angelica, nej det går inte, Go Big har ju fullt liggläge och det har inte Go Next, så det kommer inte funka.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar