Bugaboo Donkey Weekender

av Anna

Bugaboo-Donkey-WeekenderFör ett par veckor sedan nådde historiens första special edition av Bugaboo Donkey ut på marknaden – Bugaboo Donkey Weekender är här! Jag fick låna hem ett exemplar för en period och har nu hunnit gå igenom utseendet och detaljer med lupp. Alla funktioner är precis desamma som på en ”vanlig” Donkey. Det är endast utseendet som är annorlunda. Donkey Weekender säljs i begränsad upplaga hos flera av Bugaboos större återförsäljare i Sverige, prisnivån ligger något högre än för ordinarie version av vagnen.

Bugaboo-Donkey-Weekender-detaljerTyget har en antydan till denimlook men är mjukare i materialet än så. Det pendlar mellan grått och blått, exakt färgnyans tyckte jag att det var lite svårt att sätta fingret på. Insidan av suffletten är diskret men så väldigt stilig med ett grått, quiltat jerseytyg. En mycket snygg detalj är att även varukorgen är tillverkad i samma material! Men det som sticker ut tydligast är förstås handtag och bygel, nu klädda i läderimitation i en kulör jag tror Bugaboo själv benämnt konjaksfärgad.

Bugaboo-Donkey-Weekender-vaskanDet som utmärker Donkey Weekender allra mest är förstås sidoväskan, som ersätter sidokorgen. Sidoväskan kan givetvis användas på vilken Donkey Mono som helst, men den säljs inte separat. Vill man hellre ha sin Weekender med en sidokorg, så går det att köpa till en sådan löst och fästa på sin Weekender. De två fästena för att haka fast väskan på chassit går att ta loss, om man vill använda väskan separat utan dem. Dessutom – ett stort plus i min bok – så är Weekenders sidoväska godkänd för en viktbelastning på 10 kg! Den vanliga sidokorgen är enbart godkänd för 5 kg. En väsentlig ökning. Jag hoppas förstås att vi framöver ska kunna köpa sidoväskor separat, gärna i en bred färgskala. En helsvart sådan till min Donkey All Black skulle se riktigt stiligt ut!

Bugaboo-Donkey-Weekender-skotvaska-insidaBugaboo Donkey Weekender sidoväska är rejält tilltagen i storlek. Den funkar absolut som väska att packa för en hel weekend-resa i. På båda sidor av väskan finns flertalet innerfack, några med resåröppning och ett med dragkedja. Det går alltså utan problem att organisera upp blöjor och andra skötattiraljer. Inne i väskan finns också en liten krok för ett exempelvis fästa nycklarna i. I botten av väskan finns två dräneringshål. Bugaboos regnskydd för Donkey täcker ju tyvärr inte sidokorgen, så då är det bra att man tänkt på att den här väskan faktiskt ska kunna tåla att bli lite blöt.

Bugaboo-Donkey-Weekender-skotbaddMed Weekenders sidoväska medföljer en riktigt bra skötbädd, av samma typ som kom med Storksak + Bugaboo-skötväskan. Inte bara är det väldigt stort och långt, med ett smart kardborrfäste för att hålla ihop det, på båda långsidorna finns dessutom fickor helt perfekt i storlek för att förvara blöjor eller ett paket våtservetter i. Skötbädden i sig är alltså som en sköt-organizer i miniformat. Även sidoväskans bärhandtag kan fästas ihop, som bilden överst till höger visar. Kortsidorna av sidoväskan, bilderna nederst till höger, har magnetfästen, så att väskan kan hållas mer rundad i formen för den som föredrar det, men även öppnas upp på kortsidorna så att väskan kan rymma maximalt med packning! De delar av Weekender-sidoväskan som är i läderimitation hjälper till att hålla väskan stabil och stadig, så den inte säckar ihop när man ställer ner den på marken. De delar som är i samma tyg som vagnens klädsel är lite mer mjuka och flexibla.

Jag tycker det är väldigt roligt att Bugaboo nu börjat släppa special editions även av Donkeyn, och ser fram emot fler nyheter i samma anda. Den senaste allmänna uppdateringen från Bugaboo är att Cameleon, Buffalo och Donkey nu alla som standard säljs med handtag och byglar i läderimitation. Och givetvis kommer jag skriva mer om det inom kort!

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Johanna 14 oktober, 2016 - 13:36

Alltså haha jag kan inte hjälpa men den är så fuuul.. haha 😀 Synd att den inte föll mig i smaken, för vore roligt att uppdatera sig lite.

Reply
Anna 14 oktober, 2016 - 14:08

Haha jo men smaken är ju som baken! Jag älskar klädseln men är inget superfan av det konjaksfärgade. Själv håller jag tummarna för att Bugaboo ska släppa även Donkey i Classic-collection!
/Anna

Reply
Sabina 15 oktober, 2016 - 10:32

Vi har äntligen fått hem vår weekender och längtar tills den ska användas. Och även jag reagerade på att regnskyddet inte täcker sidoväskan. Vi kommer använda den under vintern och jag vill inte att den blir förstörd av snö osv!
Har du något tips på ett regnskydd som täcker även sidoväskan på vagnen?
Jätte tacksam för svar.
Mvh.

Reply
Anna 17 oktober, 2016 - 12:33

Hej Sabina!
Jag har använt Elodie Details regnskydd mest till Donkey, men även Tullsas och Vinter & Blooms. De är alla universala modeller som är rymliga och det går att dra dem åt sidan så de även täcker sidokorgen!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar