Britax nyheter för år 2018!

Skrivet fredag, 25 augusti, 2017 · 10 Kommentarer

I måndags tog jag en dagstur ner till Göteborg för att få känna och klämma på alla Britax nyheter inför 2018 och det var inte lite som fanns att titta på. Förutom en stor mängd uppdateringar av existerande barnvagnsmodeller som tillkom även några nyheter. Och Britax har mer spännande som väntar i framtiden men om det får jag inte skriva om riktigt än… Märket stuvar även om en del i nuvarande sortiment och skrotar Britax Go. Inte ett oväntat beslut, snarare helt logiskt att Go får utgå nu när Go Next och Go Big blivit två så lyckade vidareutvecklingar av modellen. Men lite nostalgiskt känns det. Den första årsmodellen av Go kom precis när jag blivit gravid med mitt första barn och nu går Go i graven när jag nyss fött mitt sista. En hel livstid har ju hunnit äga rum däremellan!

Britax Go Next 2018 släpps just i januari 2018 och har fått vita detaljer på däcken samt handtagsöverdrag i läderimitation. Piggen för att låsa framhjulen i fast läge blir en aning större, för att den ska bli enklare att komma åt. Next släpps i tre nya färger – Graphite Melange, Oxford Navy och Dynamic Grey. Graphite Melange har ett otroligt snyggt mattsvart chassi med grå logga på både chassi och sufflett. Dynamic Grey och Oxford Navy liknar till viss del gamla Go Next Neon, med en mörk bas och en färgglad accentfärg. Oxford Navy är riktigt fint marinblå med dragkedja samt insida av sufflett och liggdelslock i vinröd. Dynamic Grey är grå och grön.

Både Dynamic Grey och Oxford Navy har varukorg i samma färg som klädseln, en detalj jag verkligen gillar. Även remmarna på baksidan av sittdelen, samt fotsackens foder, är klädd med accentfärgen. En annan efterlängtad nyhet är att Go Next äntligen fått ett till läge på fotstödet – det kan nu ställas i samma vågräta position som Go Big har. Vagnen har även fått ny sele i sittdelen, som ska vara enklare att justera i höjd. Dynamic Grey och Oxford Navy samt Graphite Melange kommer precis som övriga Go Next-varianter även fortsättningsvis säljas i duopaket, priset kommer ligga på 10,999 kr.

Britax Go Big kommer 2018 också släppas i Graphite Melange, Oxford Navy och Dynamic Grey. Övriga färger som Go Big kommer finnas i är Grey Melange, som går att köpa med både vitt och svart chassi, samt svart och grå. Go Big som sittvagn kommer kosta 7999 kr och liggdelarna, som nu alla kommer vara utrustade med solkeps, kommer ha ett pris på 2899 kr.

Även Go Big får vita detaljerna på hjulen och det nya handtaget i läderimitation och en glad nyhet är att detta överdrag även kommer säljas separat! Exakt släppdatum och pris fanns det ännu inte information om men överdraget kommer passa alla tidigare modeller av Go, Go Next och Go Big och kommer fästas med dragkedja. Eventuellt kommer det lösa överdraget även finns tillgängligt i andra färger än svart.

Britax Smile 2 är sig lik i funktion och utseende men tre nya klädslar släpps och de lyfter verkligen Smile utseendemässigt. Den gröna Olive Denim släpps i december, Blue Denim kommer i början av oktober och Black Denim, som jag skulle beskriva som svartgrå, kommer finnas tillgänglig hos återförsäljare från början av oktober 2017. Smile 2 med Denim-klädsel kommer kostar 500 kr mer än ordinarie pris.

För Britax B-Motion 4 Plus så rör sig nyheter 2018 främst om nya färger på klädseln, men Britax meddelar även att man nu har byggt bort felet med att fotstödet faller ned genom att knapparna måste pressa in på fotstödet oavsett om det fälls upp eller ned. bra fixat!

Britax har inte bara uppdaterat, de har skapat nytt också. Nya barnvagnen Holiday är ny Britax minsta modell. En lätt och enkel resevagn som väger 5 kg och har yttermåtten 24 x 60 x 43 cm. Ihopfällningen är supersmidig och vagnen har inbyggda bärremmar, dock på bekostnad av att ryggstödet tyvärr inte kan regleras. Holiday kommer finnas i sex färger, priset ligger på 1999 kr och regnskydd kommer gå att köpa separat.

Ytterligare en ny modell av resevagn är den lite större Britax B-Lite, som jag tycker ser intressant ut. B-Lite kommer fyra olika färger, väger 7,4 kg och har ett pris på 2399 kr. Vagnen har väldigt bra liggläge, mjuk båge som också funkar som bärhandtag samt sufflett och bygelöverdrag som matchar i färg. Jag gillar att mjuklift kan köpas till så att B-Lite kan användas direkt från födseln. Den quiltade detaljerna på klädseln är också väldigt snygga. Sittdelens sidor i meshtyg gör att B-Lite ytterligare känns intressant som en resevagn för varma destinationer.

Utöver detta så gillade jag också Britax senaste uppfräschning av klassikern Affinity, som nu finns med svart eller vitt chassi och som också fått nya, snygga färger. Sedan tidigare har Affinity också uppdaterats med punkteringsfria bakhjul samt ett djupare, rymligare säte. Helt klart en vagn som det nu kanske finns en chans att fler kan upptäcka!


10 Comments

 1. Kommenterat av sofie :
  augusti 28, 2017,9:58 e m

  ÄNTLIGEN

 2. Kommenterat av Marika :
  september 24, 2017,12:17 e m

  Åh jag älskar den grå med dom gröna detaljerna! Synd att man köpte en go next i tidigare i år! Bästa bloggen! ❤

 3. Kommenterat av Anna :
  september 24, 2017,9:11 e m

  Hej Marika, ja visst är den fin! Och tack!
  /Anna

 4. Kommenterat av Eva :
  november 16, 2017,1:43 e m

  hej,
  jag hittade din blogg då jag sökte info om barnvagnar. Kanske du kan svara på denna fråga. Jag kommer troligen att köpen en Britax B motion 4 plus. du skrev att de fixat fotstödproblemet till 20198. vet du om det går att få den funktionen till en äldre modell?

  /Eva

 5. Kommenterat av Anna :
  november 21, 2017,10:56 e m

  Hej Eva, det jag vet är att om du köper en äldre variant av B-Motion 4 Plus (ny från återförsäljare, inte begagnad) så fixar de fotstödet åt dig om det skulle krångla! Jag vet inte om det går att montera dit det nya fotstödet på en äldre vagn… eller om det ens kommer säljas löst som reservdel.
  /Anna

 6. Kommenterat av Karin :
  december 28, 2017,9:42 e m

  Hej,
  Har hittat en (vad det verkar) bra liggdel som tillhör affinity-serien. Förstår jag det rätt att man kan använda alla britax liggdelar till alla chassin?
  Om så ej är fallet, vilka funkar till en b-motion 3 från ca 2014?

  Vi köpte vagnen som resevagn, men den har blivit vardagsvagnen no1. Vi har adaptrarna som kom med vagnen, passar alla britax babyskydd i?

  Tacksam för svar!

 7. Kommenterat av Linnéa :
  december 29, 2017,10:32 e m

  Köpte det separata handtagsskyddet till go big, men det fick gå i retur. Satt inte alls snyggt, blev liksom klumpigt, tjockt och korvigt. Plus att det var två separata för höger och vänster, och hade ful resår i sidorna. Hade höga förhoppningar med tanke på hur snygga originalen här uppe är, blev så besviken 🙁

 8. Kommenterat av Anna :
  december 29, 2017,11:33 e m

  Hej, nä vad tråkigt! 🙁 Jag har inte hunnit se dem på än, men det där lät ju inte bra.
  /Anna

 9. Kommenterat av Ida :
  januari 24, 2018,9:13 f m

  Hei !

  Kan man bytte hjulene foran til vinterhjul på denne som på tidligere go next?

 10. Kommenterat av Anna :
  januari 25, 2018,10:13 f m

  Hej Ida, vilken modell syftar du på? På Go Next kan man fortfarande byta ut framhjulen mot vinterhjul, men Go Big har inga vinterhjul.
  /Anna

Leave a comment