Åkpåsebonanza!

av Anna

åkpåsebonanza

Åkpåsebonanza anno 2015! Kanske är jag den enda i landet som hoppas på kallar väder just nu, men det beror inte på att jag längtar efter att klä på tre barn vinteroveraller utan på att jag har sju åkpåsar att använda, testa och skriva om här på bloggen. Och det ska bli riktigt, riktigt kul! Hittills har jag bara hunnit titta på dem lite snabbt, men bara vi kan komma ned under 10 grader i temperatur så ska nog några av de tunnare kunna börja komma till användning. EasyGrow Lite är en bra åkpåse för höst och vår vad gäller tjocklek, och Petite Chéries nya åkpåse ska jag testa med både vinter- och sommarlock, där sommarlocket är i ett softshell-liknande material. Recensionerna kommer att postas här på bloggen allt eftersom att jag känner mig klar med åkpåsarna.

Till dess, och i väntan på att mina tre mastodontinlägg om Kind & Jugend-mässan jag nyss kommit hem ifrån, så tänkte jag köra en favorit i repris. Redan nu får jag både mail och kommentar med önskningar om tips på åkpåsar för olika barnvagnar och behov. Förra året bad jag er ställa frågor under ett inlägg och sen svarade jag på (de flesta) av dem i ett annat inlägg – Ask me anything om åkpåsar. I år tänkte jag att vi kunde göra om det. Så skriv era frågor om åkpåsar som en kommentar under det här inlägget, så kommer jag sedan sammanställa mina svar i ett nytt blogginlägg! Go crazy!

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Susanne 17 september, 2015 - 16:26

Hej Anna! Jag undrar om du tycker att det funkar med åkpåse i liggdelen på Donkey? Har en bebis som blir sex månader till jul så det blir ju ingen hel vinter i liggdel, men slutet på hösten kan ju också vara kall. Lite sugen på Elodies grå med guldkant, men den får jag väl spara till sittdelen:).

Reply
sofie/diktera 17 september, 2015 - 21:01

vad tycker du är bäst?
tjock fleece, åkpåse och liggvagn?

eller tunn fleece åkpåse och liggvagn?

tjock overall åkpåse liggvagn?
(givetvis fleecefilt i åkpåsen vid kallt väder)
en sådan där åkpåse från kappahl i babyskyddet?
behöver jag tjock vinteroverall ens?tänk om den tjocka fleccen blir för varm?
vad sjutton ska jag ha!!! ps bor i östergötland och hoppas på mycket snö såklart

Reply
Caroline 18 september, 2015 - 06:31

Hej!
Tips på tunn åkpåse till Emmaljunga Viking? Emmaljungas åkpåse polar är ju så tjock. En till fråga, kan man ha Bugaboos ulldyna i Emmaljunga viking? Hur gör man för att hålla den på plats?

Reply
Marie 19 september, 2015 - 20:35

Hur tycker du man ska tänka när man klär ett barn som ska åka i åkpåse? Kanske inte en fråga om just åkpåsar men jag tycker det är svårt. Fick mitt första barn i våras och han är 5 månader nu. Tänkte byta till sittdelen snart i vår bugaboo Buffalo och har köpt buggas High Performance påse. Hur ska jag klä honom i åkpåsen? Han kommer ju vara 9 månader i december.

Reply
Lina 22 september, 2015 - 18:18

Var kan man få tag på en easygrow lite? Ska bli spännande att läsa vad du tycker framöver!

Reply
Hanna 22 september, 2015 - 22:18

Hej!
Jag har en son på snart 11 mån. Förra året låg han varmt och gott i sin liggvagn och åkpåse från POP, sedan har vi haft en tunnare åkpåse från buggy snuggle under våren. Hur ska jag tänka i vinter? Behöver han ens någon varm åkpåse? Han vill ju upp och leka och har (förmodligen smutsiga) skor på sig som isf oxå ska ned i åkpåsen. Känner att jag inte vet hur jag ska tänka riktigt 🙂 han älskar att sova i vagnen, men frågan är hur länge till han gör det. Alla tips och råd uppskattas! 🙂

Reply
Mathilda 22 september, 2015 - 22:27

Hej,
Åh, vad roligt! Jag är förstagångsmamma och undrar hur jag ska tänka i vinter. Min son har liggdelen nu men blir 6mån i december så kommer byta till sittdelen då (eller lite innan då jag har en nyfiken och stabil kille). Han kommer ju inte gå så tänker att vi kör tunnare overall och varm åkpåse, eller tänker jag fel? Har spanat in MiniRodinis som är så snygg, men är den funktionell? Ser fram emot recension!

Reply
Mathilda 22 september, 2015 - 22:38

Har förresten en Britax Go Next vagn 🙂

Reply
Jenny 23 september, 2015 - 11:51

Hej,

Skall köpa en Stokke Trailz vagn. Får barn i början på januari. Har tänkt köpa en bra åkpåse istället för tjocka overaller etc som barnet kan sova i utomhus. Bor på Västkusten.
Har du några tips?
I butik har jag fått rekommendationen Voksi Urban för att den har ull på undersidan och dunfyllning. Är det din rekommendation också eller har du annat tips?
Den är lite dyrare i pris, och går att förlänga till nästa vinter om så behövs. Samtidigt så är liggdelen då urvuxen och sittdelen är aktuell så frågan är om den passar lika lämpligt i en sittdel?!

/Jenny

Reply
Åkpåsebonanza – svar! 29 september, 2015 - 08:11

[…] idag var det kallt! Så ganska lägligt kommer här mina svar på de frågor ni hade att ställa om åkpåsar inför hösten och vintern […]

Reply
Michaela 7 oktober, 2015 - 05:12

Hej! På min sons förskola sover barnen ute i vagn i stort sett året om och jag undrar om du kan tipsa om en bra åkpåse att sova i nu när det börjar bli kallt? Tänkte att han skulle ha en enkel fleeceoverall vid vilan. Han är strax två år så åkpåsen får gärna vara lång så han kan ha den nått år till? Har en Emmaljunga super Viking. Står och överväger mellan Elodie details och Petite cherie för de är rätt snygga tycker jag. Någon preferens där?
Tack för bra blogg!!!
/Michaela

Reply
Anna 7 oktober, 2015 - 19:43

Hej Michaela! Elodie Details åkpåsar får jag till prick 1 meter, Petite Cheries är ett par, tre cm kortare. 1 meter är standard, så ingen av dem sticker ut i det avseendet. Nya märket Vinter & Bloom har en varm åkpåse som enligt dem är 110 cm, jag får den till typ 108 cm men ja, den är ju längre än standard. Ska du ha en riktigt lång så ska du titta på tex EasyGrow Nature och Flex eller Voksi Urban. De är 120-130 cm långa.

Med det sagt, jag gillar både Elodie Details och Petite Cherie, men just nu gillar jag ED mest eftersom att de på sina nyaste åkpåsar har kardborreöppning för selen!
/Anna

Reply
Nettan 22 november, 2015 - 14:26

Hej, min lille pojk är 9 månader och jag har ett dilemma om vilken åkpåse jag ska köpa inför vintern. Eftersom han troligen inte kommer att tulta runt ute denna vinter tänker jag att en vind softsheeloverall ihop med en varm åkpåse skulle räcka. Frågan är då om jag ska satsa på en Bugaboo footmuff eller en Bugaboo HP. Vi bor i Stockholm men det händer ju att även vi ibland får känna på vinter med upp till -20 grader…lite tips från dig vore toppen 🙂 stort tack på förhand! Mvh Nettan

Reply
Anna 24 november, 2015 - 10:55

Hej Nettan!
Låter som en smart kombo, när mina barn varit i den åldern vintertid så har fleeceoverall + åkpåse varit det jag tyckt funkat allra bäst! Tror egentligen det räcker med Bugaboos vanliga åkpåse här i Stockholm, men som du säger så kan det bli kallt. När jag hade HP för två år sedan, när åkpåsen var helt ny, så var jag väldigt glad över det tjocka locket för då var det perioder med runt -15 då jag tror att den vanliga åkpåsen kanske hade känts lite för sval. Har du råd med HP så är det en bra investering, den har dessutom högt andrahandsvärde och du får MINST tillbaka 1000 kr om du säljer den, antagligen några hundralappar till.
/Anna

Reply
Erika 21 januari, 2016 - 20:17

Hej!
Har du möjligtvis provat naturkinds åkpåse i fårskinn? Tänkte ha den i en bugaboo Buffalo, sittdelen.
Vill helst ha en ekologisk i fårskinn och hittar inte så många att välja på… Så om du har tips på andra är jag tacksam

Reply
Anna 23 januari, 2016 - 21:25

Hej Erika, tyvärr, har aldrig testat en sådan åkpåse! Enda fårskinnsåkpåsen jag testat öht var en från Nordlys!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar