iCandy the Emilia

av Anna

iCandy the Emilia_1

I början av det här året, strax innan jag födde vårt tredje barn, så skrev jag ett inlägg på bloggen om att skötväskor är något jag inte kan alls och inte fastnat vid. Jag var lite sådär. hur stor skillnad kan det vara egentligen mellan en skötväska och en annan? Precis så som folk kan säga till mig, när jag berättar att jag bloggar om barnvagnar. Jag borde alltså veta bättre. Men. Nu, ett år senare, så vet jag bättre. En skötväska jämfört med en annan kan skilja sig på så otroligt många punkter. Det handlar om storlek, handtag, fördelning av fack, upphängning på vagnen, tillbehör, material, utseende, pris, form, mönster… Listan kan göras ännu längre! Ju fler skötväskor jag testat, desto mer lär jag mig och senast ut att slitas på hos oss är ett recensionsexemplar av en skötväska från iCandy – the Emilia.

iCandy är nog ett bekant märke för de flesta. Deras vagnar har sålts i Sverige i en tid även om de för närvarande bara finns hos ett ytterst begränsat antal återförsäljare. Att de tillverkade tillbehör hade jag hört, men jag var inte insatt i att de tagit fram en hel serie skötväskor i samarbete med med en designer som tidigare arbetat för Louis Vuitton. Mer info finns på iCandys engelska hemsida.  Skötväskan jag har testat heter iCandy the Emilia, och är i svart soft-touch skinn. Emilia känns som en riktigt klassiska väska på utsidan, som en gammaldags läkarväska eller arbetsväska. På bild ser den inte så stor ut men den är rejäl i formen och funkar utan problem att härbärgera prylarna för två barn samtidigt. Med väskan följer en lång axelrem. På bilden ovan när den hänger på Britax Go Next så är den dock upphängd med ett par barnvagnskrokar som inte tillhör väskan ursprungligen. Men eftersom att de flesta vagnar ej är godkända för belastning av handtaget så har vi främst haft Emilia i varukorgen på de vagnar vi kört. Värt att notera är att väskan väger lite extra när den är i skinn. Jag uppfattar inte Emilian som tung, men med tanke på att den går att packa väldigt full så är det ändå värt att poängtera en gång extra att det alltid finns en tipprisk när något hängs på barnvagnens handtag.

iCandy the Emilia_2

Om vi börjar med utsidan så är det väldigt tydligt hur genomarbetad väskan är. Den lilla berlocken med brittiska flaggan, dragkedjorna, väskans sömmar – det har inte snålats på detaljarbetet. Hur väskan kommer levererad gör för övrigt Emilians uppackande till en upplevelse i sig. Först kartong, sen en till kartong, sedan en plast påse, en dust bag och när man väl öppnar den så är Emilia nedpackad tillsammans med rosblad i tyg. Jag vet att många har väskor som sin grej att lyxa till livet med, och vill man ha en skötväska på samma nivå så tror jag att Emilian kan vara klart intressant. Men den är faktiskt inte bara snygg, även insidan är väl genomtänkt och det gör den enkel att använda.

iCandy the Emilia_3Tillbehören som medföljer är en skötbädd, med en sida i textil och en plastad sida. Skötbädden är tillräckligt stor för att faktiskt fungera som underlägg även får vår ettåring som roterar som en alligator på skötbordet och har varit enkelt att torka av efter användning. Sedan medföljer även två plastade fickor med tryckknappar. På insidan av Emilias ena fack sitter andra halvan av tryckknapparna och som jag tolkar det är tanken att den ska kunna användas för våtservetter, våta eller smutsiga kläder och annat man vill hålla avskilt från övrig packning. I och med att det finns två sådana fickor så är det enkelt att alltid ha en ren och fräsch isatt i väskan, och det gör också att man kan ta med sig bara den fickan till skötrummet istället för att nödvändigtvis behöva bära med sig hela väskan. Det ingår även en flaskväska med innerfoder som ska hjälpa flaskan att hålla värmen längre. På bilden med tillbehör syns även bild på axelremmen, som kan justeras i längd och enkelt knäpps av och på väskan.

Det jag gillar allra mest med Emilia är facken. I mitt tycke blir det inte mycket bättre än såhär. Två stora huvudfack som stängs med dragkedja och öppnas upp även en bit på sidan av väskan, så man kan få öppning tillräckligt stor för att se var det man söker är och slipper rota i blindo. Varje innerfack har sedan flera innerfickor med elastisk öppning, där det är enkelt att organisera blöjor, ombyteskläder och andra småsaker. När vi använt väskan har vi haft ett av huvudfacken för överkroppen: rena kläder, haklapp, nappflaska, mat och snacka. Och sedan det andra för underkroppen: blöjor, våtservetter, blöjpåsar, handdukar. Det har känns bra mycket mer hygienskt än när allt blandas, även om jag förstås inte stoppar ned smutsiga blöjor direkt i väskan så känns det bra att ha det separat.

Emilia är inte den lilla, smidiga väskan där man bara stoppar ned några få saker utifall att. Det är väskan man packar full på morgonen och som rymmer allt man behöver fram till läggdags. Den är robust, allting med den osar kvalitet och hållbarheten verkar mycket god med tanke på att lädret ser ut som nytt trots stundtals rätt ovarsam behandling från vår sida. Väskan finns inte till salu i Sverige men priset i Storbritannien är 250 GBP, grovt omvandlat drygt 3000 kr. Det är inte skötväskan man skvätter bajs på utan att svära högt, men samtidigt är den faktiskt mycket enkel att torka av och hålla ren. För den som söker en välorganiserad skötväska, som verkligen är en skötväska fullt ut med alla de funktioner och fack man vill se hos en sådan, men som på samma gång vill ha den där lyxiga känslan som en snygg handväska kan erbjuda – så kan nog iCandys the Emilia tillfredsställa de lustarna.

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar