Säg hej till Kronan Sulky/S!

av Anna

sulkysJag hade gömt mig i en vrå, för att titta lite på, ett konstigt stort paket som någon av oss skulle få… Jo men det är sant, jultomten delar ut klappar extremt tidigt i år! Idag kom det nämligen ett paket med en rykande färsk Kronan Sulky/S hem till mig. Förväntningar på den här lilla vagnen är höga. Och stämningen inför att första omgången levereras till alla som har förbeställt (första omgången är redan slutsåld!)  är ungefär likadan som stämningen var när jag som tolvåring köade i sex timmar för att kunna stå längst fram på en Backstreet Boys-konsert. Mycket falsettskrik, alltså.

Efter att ha packat upp vagnen, monterat den och kört den sjutton varv runt köksbordet till min mans stora glädje (eller inte) och minsta barnets äkta förtjusning så kan jag konstatera att det känns riktigt bra. Sulky/S har, i alla fall på mitt köksgolv, grymt bra rull, är lättstyrd och gunget känns bättre än i vanliga Kronan Sulky? Så peppad inför en massa testkörning nu i helgen! Och för den som inte hängt med i vad det möjligtvis kan tänkas vara som är så fantastiskt med det här ekipaget så snackar vi alltså en vagn som besitter alla av följande egenskaper:

– 53 cm smal
– fullt liggläge
– luftfyllda swivelhjul framtill
– maxviktskapacitet på 20 kg
– liten och kompakt ihopfälld

Det finns potential för att vara the sulky med a big S. Om vagnen lever upp till det,
det får vi se när det är recensionsdags om några veckor!

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Madde 14 november, 2014 - 10:50

Sen ser högre ut än min sulky? Har en vanlig sulky-14. Älskar den❤️
/Madde

Reply
Akka 15 november, 2014 - 14:52

Det är ju bra att den har hög viktgräns, men hur långt är liggläget? Har fått för mig att Kronan är ”korta” och tycker det känns lite snopet för äldre tyngre barn är ju inte sällan längre också. Har väldigt gärna fel 🙂

Reply
Anna 16 november, 2014 - 21:18

Hej Akka, jag förstår hur du menar. Det är kanske inte det längsta liggläget men det funkar. Sittdelen är ju samma som på vanliga Kronan Sulky, så här hittar du mitt inlägg där det finns bild på min 3-åring i liggläget: http://ombarnvagnar.com/2014/08/kronan-sulky/
/Anna

Reply
Caroline 15 november, 2014 - 20:55

Jag längtar redan tills det blir dags för sulky! När ungefär brukar man övergå från sittvagn till sulky eller brukar man ha det parallellt? Ja jag är novis med mitt första barn på snart 1 år :-). Vi har en Brio go next, underbar vagn men rätt stor i bilen. Vad väger denna sulky?

Reply
Anna 16 november, 2014 - 21:17

Hej! Jadu, det där är så olika. Jag bytte till sulky när min äldsta var 1 år, men ångrade mig snabbt och bytte tillbaka till vändbar vagn när han var cirka 1,5 år. Mitt andra barn fick börja åka sulky vid 2-2,5 års ålder. Jag tycker nog man kan ha en sulky parallellt med en duovagn och använda dem lite olika, men jag är ju i allmänhet en förespråkare av att ha många olika sorters vagnar samtidigt.

Kronan Sulky S väger 10,3 kg!
/Anna

Reply
Caroline 15 november, 2014 - 20:57

Kan man ha barnet vänt mot sig? Funkar åkpåse i sulky? Blir spännande att läsa recensionen sedan!

Reply
Anna 16 november, 2014 - 21:17

Hej, nej den är enbart framåtvänd. Inga problem att ha en åkpåse i denna!
/Anna

Reply
S 16 november, 2014 - 21:22

Såå nyfiken på hur denna sulky är vs bugaboo bee+ (storleks mässigt men även funktionellt)

Reply
sandra 24 november, 2014 - 18:29

Vi har en tjej på nästan 19 månader som åker brio smile. Vi älskar vagnen men den börjar kännas lite trång för den lilla damen. Jag är riktigt sugen på kronan sulkyn s!! Hur lång är sittdelen/ryggstödet? Det är framför allt den som känns kort i smile då huvudet sticker upp en bra bit, o i liggläget trycks nuhuvudet mot suffletten. Ursäkta alla frågor men har ingen återförsäljare i min stad 🙁

Reply
Kronan Sulky S 19 december, 2014 - 09:16

[…] Kronan Sulky/S är här! Den här veckan kördes den första leveransen av vagnar ut till sina ägare och jag kan efter några veckors körning sammanfatta mina intryck av den här riktigt hypade vagnen. Faktum är att Kronan Sulky/S varit efterlängtad sedan flera år innan den ens fanns, så det finns många förväntningar att leva upp till. Jag har tidigare skrivit en full recension av Kronan Sulky 2014, vilket är precis på pricken samma vagn som Sulky/S – förutom de svängbara framhjulen förstås. Den här minirecensionen kommer därför att fokusera enbart på dessa svängbara framhjul och vad de gör för vagnens körkänsla, rull och styrning. Jag har endast kört Sulky/S med min dotter som blir 4 år om några veckor. Hon är cirka 110 cm lång och väger ungefär 17-18 kg. Sulky/S tar, precis som vanliga Sulky, 20 kg i sittdelen och utöver det också 5 kg i varukorgen. […]

Reply
Bobbi 14 april, 2016 - 15:50

Jag har köpt kronan sulky s 2016 men är förvånad! Redan första dagen vi använder vagnen. På morgonen springer vi sista biten till bussen, eller snarare försöker men hjulen börjar vobbla och bromsar vagnen. På eftermiddagen måste vi springa en liten strecka igen och samma sak händer.
Jag ringde till babyproffsen för att kolla om vagnen kan vara felmonterad och får svaret att det inte är en joggingvagn och att inga vagnar med swivelhjul går att springa med. Jag förklarar att det inte är nån joggingtur det handlar om utan vanlig användning men de hävdar att det är helt normalt. Min brio go med swivelhjul gick att springa med utan vobblande hjul. Vad gäller egentligen. Är det normalt att inte kunna springa till bussen med sin sulky?!
Med vänlig hälsning,
Bodil

Reply
Anna 16 april, 2016 - 15:49

Hej Bodil,
vad tråkigt det lät! Upplevde inte den Sulky/S -16 jag körde som så känslig. Men det är en viss sanning i att vagnar med snurrbara lufthjul är känsliga för höga hastigheter, och noter att jag skrev just lufthjul för jag upplever det hända mycket oftare med sådana än med hjul som ej är luftfyllda. Jag antar att du redan kollat så det är rätt tryck i hjulen, men jag tycker nog du ska kontakta återförsäljaren igen. Givetvis ska man kunna springa ikapp bussen utan att vagnens framhjul vobblar så mkt att de tvärställer sig!
/Anna

Reply
Hanna 21 april, 2017 - 19:28

Hej!

Jag känner mig helt lost ska jag säga. Jag hade tänkt mig först antingen en Emmaljunga scooter 4s eller en britax b motion 4 plus. Med sen läste jag din resention och då lät det som en kronan sulky s inte var så dum.
Men jag vet inte heller om det är rätt vagn för oss. Jag vill ha en lättkörd vagn för min 13 månaders som han kan ha tills han inte vill åka vagn längre. Den ska även funka bra med en ståbrärda så min älsta son på snart 3 kan stå/sitta bekvämt och att jag inte behöver gå in i honom. Jag är ganska lång 178. Det får gärna vara smindig att packa ihop då vi åker bil ganska mycket.
Hjälp!! Vad ska jag ha för vagn? Ska sälja min dubbel och enkel Viking nu så behöver en ny vagn ganska snart

Tack på för hand och håller tummarna att du har nå tips som kan hjälpa mig ✊
Vänligen
Hanna

Reply
Anna 26 april, 2017 - 11:35

Hej Hanna!
Jag tror du skulle kunna gilla Kronan Sulky/S men du bör nog försöka provköra innan du köper. Jag är 170 men jag har för mig att min man som är 183 cm tyckte att den var lite för låg i handtaget och han han sparkade i chassit lite för lätt. Jag kunde också uppleva det ibland men för honom som var längre kändes det nog så oftare. Vilket också gör att den är sådär med ståbräda, barnet på brädan hamnar ju väldigt mycket bakom handtaget så du kommer få gå på sidan av eller med böjd rygg. Men det är generellt svårt med sulkys och ståbräda i kombination, speciellt om man också vill att den ska bli smidigt ihopfälld. Jag gillar även Crescent Compact 360 XT Air, den tror jag är bättre med ståbräda – men den blir ganska mkt större ihopfälld än Sulky/S! Jag har för övrigt en jämförelse här, om du inte redan läst den: http://ombarnvagnar.com/2016/07/sulkybattle-emmaljunga-vs-crescent-vs-kronan/

Om du vill ha en rymlig men ändå smidig och rejäl vagn kanske du också skulle kunna gilla Baby Jogger City Mini GT?
/Anna

Reply

Lämna en kommentar