Stokke Prampack

av Anna

Vid min resa ned till Kind + Jugend-mässan i Köln så tog jag med mig min bebis, och då behövde jag också en barnvagn. Eftersom att jag vanligtvis inte reser annat än med bil och Gotlandsbåten så har jag begränsade erfarenheter av hur en barnvagn ska packas men efter lite reserach så insåg jag att Stokkes Prampack var mitt bästa alternativ. Såhär i efterhand är jag mer än nöjd med väskan och kan rekommendera den för alla som reser med en vagn de är rädda om.

Stokke Prampack kostar cirka 1295 kr ny och brukar kunna hittas på Blocket för allt mellan 500 och 1000 kr. Andrahandsvärdet är alltså bra. Ska man bara resa en enstaka gång kan man i teorin köpa väskan begagnad, använda den och sen sälja vidare den för i princip samma summa. Väskan på bilderna är ett hyrexemplar från HyraBarnvagn i Gamla Stan i Stockholm. Ett perfekt upplägg för mig som bara behövde den i fyra dagar.

Britax Go Next i Stokke Prampack

Go Next i Stokke PramPack

Att packa ned en Brio Go Next i Stokke Prampack var inte svårt. Jag hade vagnen med sittdel på och fällde ihop den precis som vanligt, efter att först ha tagit av alla hjulen. Framhjulen, som kan vara lite oljiga, la jag i en plastkasse och sen la jag alltihop i varukorgen. Det är viktigt att ta av hjulen eftersom att det annars ofta är de som tar stryk vid ovarsam hantering och blir en hjulaxel böjd så kan vagnen bli helt obrukbar. Sen behövs det knappt någon instruktionsbok, det är helt logiskt vilka spännen som hör ihop och även i vilken ordning det bör göras. Förstå de orangea remmarna rakt över vagnen, jag la även en filt i botten av väskan och en precis över fotstödet, för extra dämpning. Sen den långa svarta remmen längs över chassit och till slut viker man över locket och sätter det på plats. Sen är det klart!

Stokke Prampack har flera handtag, för olika typer av hantering. Dels två för att lyfta väskan rakt upp, dels ett som man håller i när man ska dra väskan efter sig. I botten finns nämligen två små hjul samt en ficka för adresslapp. Planerar man att dra vagnen nedpackad i väskan en längre sträcka så bör man dels tänka på att väskhjulen knappast lämpar sig för terräng, dels att balansera packningen så att tyngden hamnar nedåt.

Stokke PramPack är enkel att rulla ihop och förvara

Enkel att rulla ihop och förvara

Först en bild som visar att hjulen faktiskt får plats i varukorgen, man får bara se till att placera bakhjulen på rätt ställe så att hjulaxlarna inte trycka emot underdelen av sittdelen när vagnen fälls ihop. Och som sagt, lägg gärna hjulen – oavsett vilken vagn det är – i en plastpåse innan. Det är inte kul med oljefläckar på klädseln.

Det jag gillade allra mest med Stokke Prampack är hur lätthanterlig väskan är när den är tom. Den rullas ihop enligt sovsäcksprincipen och det finns en särskild rem för att spänna ihop den riktigt tight. Jag som åkte kollektivtrafik till flygplatsen, med bebis i vagn och en resväska att dra efter mig, tyckte det var toppen att väskan rymdes i vagnens varukorg och att den annars är lätt nog att faktiskt bära i handen. Skulle jag resa regelbundet skulle jag investera i ett eget exemplar, och ja – trots att jag med egna ögon bevittnade allt annat än snäll hantering av barnvagnen när den låg i väskan så klarade den både dit- och hemresan helt utan blessyrer. Högst betyg på det!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Stokke PramPack hos: Babyland
Handla Stokke PramPack hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Johanna 1 oktober, 2014 - 10:26

Snälla säg att du också testade packa ner din Donkey Duo i den 🙂 Går det?

Reply
Anna 2 oktober, 2014 - 22:49

Hej, tyvärr testade jag inte det men jag är övertygad om att den skulle gå i, åtminstone om man har med två sittdelar?
Men jag kan ju inte vara 100% säker förstås…
/Anna

Reply
Filippa 29 december, 2014 - 09:57

Vet du om en mountain buggy duet får plats?

Reply
Anna 30 december, 2014 - 23:42

Hej, ja den ska få plats! Dueten är ju bara nån centimeter bredare än Go Next på bilderna!
/Anna

Reply
Resväska för Bugaboo – Bugaboo Bee Compact Transport Bag 4 februari, 2015 - 11:43

[…] alla Bugaboos barnvagnsmodeller som finns tillgängliga idag. Jag tycker att väskan påminner om Stokkes PramPack till formen, och den ska enligt information från Bugaboo ha separat förvaringsfack för både […]

Reply
Airshells – flyga med barnvagn 14 juli, 2015 - 11:11

[…] många känsliga delar som kan fara illa av fall och hårda stötar. Jag har tidigare flugit med Stokke Prampack, men det är en väska man får köpa in själv och sedan måste förvara även under resan. I […]

Reply
Ana 13 maj, 2016 - 00:07

Hej Anna,

Skulle prampack vara för stor för en Cameleon? Bugaboo comfort bag verkar också vara rätt stor. Vilken av dessa skulle passa bättre tycker du?

Reply
Anna 13 maj, 2016 - 11:04

Hej! Jag tycker PramPack är toppen, tålig, smart, och dessutom har den bra andrahandsvärde så behöver du den inte längre kan du senare sälja den vidare ganska enkelt skulle jag gissa. Och nej, den är inte för stor för Cameleon, det kommer funka bra!
/Anna

Reply
Tove 28 november, 2016 - 12:26

Hej,

har väskan några fack i sig där man kan få plats med blöjor etc eller fyller vagnen ut hela väskan? Jag har en bugaboo buffalo.

Tack på förhand!
//Tove

Reply
Anna 28 november, 2016 - 15:38

Hej, nej, den har inga andra fack. Beroende på vagnens storlek och vilken del man packar med så går det antagligen att få in en del blöjor också, men kanske inte alltid ett helt blöjpaket.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar