Airshells – flyga med barnvagn

av Anna

Flyga-med-Airshell

När man flyger med barnvagn så är det viktigt att komma ihåg att packa vagnen ordentligt, om man vill att den ska rulla fram även efter att planet har landat. Att bagage hanteras ovarsamt kommer knappast oms en nyhet för något, om barnvagnar har många känsliga delar som kan fara illa av fall och hårda stötar. Jag har tidigare flugit med Stokke Prampack, men det är en väska man får köpa in själv och sedan måste förvara även under resan. I förra inlägget om Airshells så kunde man läsa lite om hur den vagnsväsketjänsten är upplagd, men nu har Airshells uppdaterat sitt upplägg. Den här gången är det inte jag som rest, utan min vän Clara som tagit bilderna och samlat information:

Resväskan bokas via Airshells hemsida. Den finns i flera olika storlekar men är väldigt rymligt. Fodralet på bilderna ovan rymmer med lätthet en Bugaboo Bee3, och det finns luft kvar. Att vagnen ska rymmas är alltså inget man behöver oroa sig över. Tidigare har man behövts kånka med sig sitt Airshell när det inte används, och till skillnad från Stokkes Prampack så blir det inte kompakt ihopvikt. Men nu har Airshell börjat med något de kallar storage, alltså förvaring. Via hemsidan kan man se vilka flygplatser som har storage genom att ställa sig som en enkelresa dit och titta i rullmenyn för både avresa och destination. Många flygplatser omfattas, dock inte i USA som har ett annat utlämningssystem.

Väskan hämtar man i avgångshallen, och ska man resa väldigt tidigt på morgonen så kan man boka så att väskan kan hämtas ut dagen innan. Sedan lämnas väskan i samma hall som man hämtar sitt bagage, så nu blir det minimalt med väsksläpande om man väljer att förvara sitt Airshell på flygplatsen under resan. Det går dock inte att förvara annat i väskan under tiden, då den väska man sedan hämtar ut inte nödvändigtvis är samma som man använde på ditresan. Som ett exempel för kostnad så gick hyra för tur- och returresa på 179 kr, rengöring på 20 kr och förvaring i en vecka på 75 kr. Mycket prisvärt!

 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Josefin 24 september, 2015 - 07:49

Hejsan
Jag vet att det finns ett antal olika storlekar på airshells. Vilken har ni använt till bee?
Jag har själv en bee3 och ska resa i december.
tog ni av hjulen?

Hoppas på svar, du får gärna svara till min mail om du har möjlighet. Tack

Reply
Anna 27 september, 2015 - 10:28

Hej Josefin,
storleken på väskan på bilden kallades ”Pram”! Och ja, du ska alltid ta av hjulen. På Bee är det ju bara framhjulen som är enkelt avtagbara så det räcker att klicka loss dem.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar