Resevagn – när barnvagnsnörden själv får välja!

av Anna

Det här inlägget görs i samarbete med Big Baby.

Vad är det man brukar säga om skomakarens barn nu igen? Inbillar mig på något sätt att det gamla uttrycket delvis stämmer in på mig själv. Jag tvivlar nämligen sällan när jag ger andra tips och råd angående val av barnvagn, även om det såklart aldrig går att veta vilken vagn någon annan faktiskt kommer falla för i slutändan. Men när det gäller mig själv kan jag bli så enormt velig. Och att ömsom bestämma mig, ömsom ändra mig angående val av resevagn är något jag ägnat mig åt under en stor delen av våren. Premisserna är att jag med min familj, bestående av man och fyra barn i åldrarna 9, 7, 4 och 1 år, ska åka till Florida. Vi kommer inte resa runt utan utgå i från samma hus under hela perioden, men vi kommer såklart att hyra bil och göra en massa utflykter. Det kommer vara varmt. Väldigt, väldigt varmt. Vilket såklart har inverkan på energi hos både stora och små i familjen – vilket gör att jag vill ha en resevagn som är flexibel inför våra behov och som kan anpassas efter tropisk värme. Och vilken vagn skulle jag välja som passar in på kraven?

Det är vår ettåring som har det främsta barnvagnsbehovet i familjen, men vi räknar med att fyraåringen också kommer behöva åka en hel del vagn för att få vila benen, sitta i skugga under suffletten och kanske ta sig en semestertupplur ifall kvällarna i Florida blir senare än de hemma i Stockholm. Vi kommer i huset vi hyr ha tillgång till en Baby Jogger City Mini 4W, resevagnen jag själv valde för min äldsta son när han var 4 år och vi skulle tillbringa två veckor i ett mycket varmt Frankrike för fem år sedan. Efter den resan skrev jag om mitt val av BJ City Mini 4W och Babyzen Yoyo som resevagnar men den här gången är min minsting som sagt bara 16 månader gammal och jag vill inte ha henne i en framåtvänd vagn. 2018 finns det som tur är ett mycket större utbud av vändbara resevagnar och efter ett oändligt velande landade jag i att jag är okej med en vagn som är lite större när den fälls ihop, mot att den har alla funktioner jag verkligen behöver i vårt val av resevagn.

Valet föll därför till slut på en Bugaboo Bee5, som jag i samarbete med Big Baby.se kommer att använda under resan samt även skriva en recension av efter sommaren. Vilket är på tiden, med tanke på att Bee5 funnits på marknaden sedan februari 2017 utan att jag har testat den. Är man nyfiken på Bee kan man läsa min recension av Bugaboo Bee3 och min jämförelse av skillnaderna mellan Bugaboo Bee Classic, Bee+ och Bee3 – ett inlägg som inom kort kommer släppas på nytt med Bee5 inkluderad i jämförelsen. Att jag valde Bugaboo Bee5 är för att den har en vändbar sittdel med bra liggläge, handtaget kan ställas i höjd så det funkar lika bra för mig som för min man att promenera med och att vagnen fälls ihop i ett stycke oavsett hur sittdelen är vänd. Den har också en rymlig varukorg, och jag är typen som alltid har med mig alldeles för mycket grejer. Men valet föll också på Bee5 för att Bugaboo är barnvagnstillverkaren som har det kanske allra bästa utbudet av tillbehör – varav jag redan hade en hel del av accessoarerna jag ville använda. Ett extra plus för Bugaboo Bee5 är att den dessutom har fästena för ståbrädan integrerade i chassi, så då kan jag enkelt ta med den Bugaboo Comfort+ Ståbräda jag redan använder till den Donkey2 jag kör till vardags.

Jag kommer kitta denna Bee5 med Bugaboos breezy sufflett, och valde nya färgen Skye Blue som är så himla vacker, tycker jag som älskar blått. Men eftersom att den suffletten mer är avsedd för att svalka barnet genom att släppa in luft än att skugga barnet, så kompletterar jag breezyn med Bugaboos eget parasoll. Det som är bra med Bee5 är den förutom inbyggda fästen för ståbräda också på sidan av chassit har fäste för parasollet och på mitten av handtaget ett integrerat fäste för mugghållare. Ska man använda dessa fästen måste man dock ha den senaste versionen av mugghållare och parasoll. Jag har själv testat med min gamla Bugaboo-mugghållare och det funkar inte alls. Parasollet sitter helt perfekt på sidan av vagnen och kan vinklas och förstås enkelt tas loss när det känns överflödigt. I sittdelen har jag redan satt dit Bugaboos Breezy-sittdyna, som har en avsvalkande funktion. Och förutom att hålla barnet svalt så är det när det är varmt också väldigt viktigt med vätska. Därför är jag glad att jag hade en Bugaboo Snack Tray med Bee-fäste sedan tidigare. Nu kan min dotter alltid ha vattenflaskan nära till hands och när snackbrickan öppnas upp så kan man lägga fruktbitar eller annat mellis däri. För förvaring av våra egna värdesaker eller kanske ett par blöjor och våtservetter så har jag Bugaboos egen organizer på handtaget, i färgen Blue Melange.

Hur en Bugaboo Bee5 maxad med sommartillbehör faktiskt kommer funka i ett soligt Florida med 35-gradig värme är omöjligt att veta såhär i förväg men jag känner mig just nu mycket nöjd med mitt val och hoppas att det ska bli lika bra i praktiken som jag tycker att det är i teorin. Jag får återkomma efter sommaren med en ny resevagnsrapport!

 

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Evelina 1 juni, 2018 - 12:06

Visst blir det så att bakåtvänd finns inget fotstöd ?
Skulle Easy walker mosey+ fungera som resevagn tycker du?
Mvh
Evelina

Reply
Jessika 7 juli, 2018 - 11:16

Vi har rest med Easywalker Mosey på minst 10 resor. Vi använder den även som bilvagn till vardags. Vi köpte den när barnet var 6 månader så ville ha vändbar sits. Än idag älskar jag vår Mosey, så otroligt rejäl men samtidigt smidig och perfekt att köra med en hand. Så jag skulle verkligen rekommendera den som resevagn om man inte måste ha en väldigt liten vagn!

Reply
Stina 4 juni, 2018 - 08:16

Hej! Jag är extremextremvelig och skulle behöva lite hjälp… vi har idag en britax go big som vi är mkt nöjda med. Vi skulle dock vilja ha en lite smidigare vagn, en komplementsvagn som ev också kan tas med på resa, iaf särskilt som går att ta med när vi ska bila 120mil för en hel sommar i stuga norröver och vill ha packutrymme över till annat både på plats och i bilen. Jag har kollat en hel del på babyjogger city mini GT och på kronan sulky/s. Men kan för det första inte bestämma mig för vilken av dem, eller för om jag borde ha kollar på någon annan oclså. 🙂 jag vet inte riktigt vad man ska kolla efter men tänker att bra solskärm, möjligt att ta sig fram även på lite ojämnare underlag, och möjlighet att barnet ska kunna sova skönt länge i vagnen är prio… helt omöjligt svårt. Har du några tips?!!?

Stort tack! /stina

Reply
Sofia 11 juni, 2018 - 16:14

Hej! Råkade springa på den här kommentaren och svarar eftersom vi varit i exakt samma läge. Har en go big som vi är jättenöjda med men som inte direkt är liten i bilen. Efter mycket letande bestämde vi oss för en cybex balios s som komplementvagn. Vi ville fortfarande ha vändbar sits (barnet är 14 mån och ville inte vända honom framåt än) och det begränsade ju visserligen utvalet lite men balios s är ändå en hyggligt kompakt vagn (fick in den plus två stora hårda resväskor i vår v60 utan problem) med gigantisk sufflett och dämpning på alla hjulen. Sonen har dessutomsivit riktigt gott i den och tycker det mer upprätta sittläget är roligt så vi är jättenöjda!

Reply
Stina 14 juni, 2018 - 08:19

Stort tack för svar!! Ska definitivt kika på den! 🙂
/stina

Reply

Lämna en kommentar