Stokke Beat

av Anna
Recension av Stokke Beat

Recension av Stokke Beat

Inköp: Ordinarie pris för Stokke Beat med sittdel är cirka 6000 kr. Liggdelen kostar 2200 kr. Denna vagn är ett recensionsexemplar från Stokke.
Tillbehör: Mugghållare, babyskyddsadaptrar, åkpåse, ståbräda, snack tray, babyinsats och andra tillbehör kan köpas till separat.
Typ av vagn: Sittvagn, duovagn.

Det har tagit mig längre tid än beräknat att skriva klart recensionen av Stokke Beat. Egentligen är det ingen exakt vetenskap hur mycket barnvagnskörning som krävs för att jag ska veta vad jag tycker om en vagn. Ibland går det snabbt. Ibland tar det tid. Och med Stokke Beat har det varit förvånansvärt svårt att landa i en uppfattning. Första intrycket var så positivt, sen blev jag direkt oense med körkänslan och vissa av sittdelens egenskaper. I en period var jag därför osugen på att köra Beat. Därefter vände det igen och avslutningsvis har jag uppfattat Stokke Beat som en riktigt trevlig promenadvagn. Men det faktum att mina åsikter pendlat så får mig att misstänka att Stokke Beat är en barnvagn som man antingen älskar eller hatar.

Och älskar man Beat så faller man för att detta är en otroligt lätt och smidig vagn som är som stöpt för stadskörning, och som dessutom verkligen blir kompakt när den fälls ihop. Hatar man den så stör man sig på det något korta fotstödet, en grund sittyta och att vagnen är så lätt att den lite för enkelt fastnar med framhjulen i gropar och hinder.

Så frågan är helt enkelt, vilken grupp man själv kommer landa i? Och vilken grupp landade jag i till slut?

Stokke Beat i siffror

Stokke Beat är en riktig lättviktare, vilket är bland det första man tänker på när man lägger händerna på vagnen. Beat väger endast 9,5 kg med sittdelen på. Sittdelen är godkänd för en viktbelastning om 22 kg, vilket är en hög maxvikt. Liggdelen tar 9 kg, standardmaxvikten för alla liggdelar.

Vagnen är 53,5 cm bred, vilket snarare är ett väldigt smalt och smidigt mått. Stokke Beat kan fällas ihop med sittdelen på, oavsett hur den är vänd. I sitt mest kompakta mått blir vagnen 78 x 53,5 x 32 cm stor när den fälls ihop.

Stokke Beat med liggdel

Rymlig och ombonad liggdel med bra sufflett

Vill man använda Stokke Beat som duovagn så går det utmärkt. Antingen genom att man köper till ett spädbarnsinlägg till sittdelen, ett tillbehör jag endast sett på bild och inte kan säga något om. Det borde för övrigt gå bra att använda sittdelen med mjuklift i också, skulle jag tro. Eller så slår man på stort och köper Beats egen liggdel.

Liggdelen klickas direkt på chassit, på samma fästen som för sittdelen. På sidan av liggdelen finns små färgindikatorer som tydligt visar grönt om liggdelen förankrats ordentligt i chassit. För att lossa Beats liggdel från chassit igen så drar man de små svarta spärrarna framför uppåt. Dessa knappar är inte memoryknappar, så man får lossa dem med två fingrar samtidigt (en spärr på vardera sida) och samtidigt dra liggdelen uppåt.

Stokke Beats liggdel känns ombonad och mysig. Klädseln är tjock nog för att detta ska funka som enda liggdel. Till skillnad från en del andra vändbara sittvagnar som har en liggdel till som kan kännas lite mer enkel, och temporär.

Liggdel med praktiska funktioner

Liggdelslocket känns igen för den som haft andra vagnar från Stokke. Det kan öppnas upp halvvägs med dragkedjor på sidorna, för enklare åtkomst till bebisen. Självklart kan det också tas loss helt.

Bäst tycker jag är att Stokke Beat har samma sufflett till sittdelen som till liggdelen. Suffletten förlängas ett extra steg, vilket enligt min uppfattning kommer ge ett bra solskydd för bebisens huvud. I förlängningen finns kilar med meshnät, så att man får lite bättre ventilation i liggdelen när det är soligt och varmt ute. För att sedan lossa suffletten från liggdelen, när man ska byta till sittdel, så får man lyfta lite på liggdelens klädsel för att trycka in fästena. Det går relativt snabbt.

Stokke Beats liggdel har inbyggda bärhandtag

Stokke Beat liggdel har inbyggda bärhandtag

För den som enklare vill få med sig liggdelen med barnet i, kanske om man bor några trappor upp utan hiss, så har Beat inbyggda bärhandtag. Dessa är i tyg och finns instoppade i förvaringsfickor på insidan av liggdelens långsidor. De känns rimligt bekväma att hålla i och liggdelen får bra balans, så det borde funka utmärkt för att bära kortare sträckor.

Kör man Stokke Beat med liggdel och ska fälla ihop vagnen så får man ta av liggdelen först. Därefter får man fälla chassit separat och sen stapla liggdelen ovanpå. Vill man få det hela ännnu mer kompakt så går det att platta ihop liggdelen, genom att man drar metallbågarna ur sitt läge. Dessa finns under madrassen, under liggdelsklädseln. Inget jag skulle göra för varje bilresa men för längre resor eller när liggdelen ska packas undan efter användning är det klart värt det.

Stokke Beat har en vändbar sittdel med justerbara, smart sele

Vändbar sittdel med smart, delbar sele

De flesta som kommer köra Stokke Beat kommer främst göra det med sittdelen på, tror jag. Beat har en vändbar, vanlig sittdel med fullt liggläge – egenskaper som ofta efterfrågas. Själva sittdelen känns ganska ombonad, sett till vagnens storlek. Selen kan justeras i flera olika höjdlägen i ryggstödet. Och ryggstödet uppfattar jag som både högt och rymligt, jag får det till 52 cm från sittytan upp till översta kant. Däremot är själva sittplattan ganska grund, jag mäter den till 28 cm bred och 19 cm djup. Fotstödet är omkring 21 cm högt.

Selen i Stokke Beat är precis som jag helst vill ha den: fyra separata selremmar som individuellt klickas i selspännet mellan barnets ben. Med den här selen är det dels lätt att anpassa efter hur barnet vill och behöver vara fastspänt. Med ett större barn kanske det räcker att bara spänna fast över höften, exempelvis. Dels gör den här typen av sele det mycket enkelt att sätta i och ta ur åkpåsar och sitttdynor ur vagnen. Axelremmarna har bra vadderingar och alla selremmar kan förlängas rejält, så det finns möjlighet att spänna fast ett barn med vinterkläder också.

En rolig detalj, typisk för Stokke, är att det förutom en ögla för fästning överst på ryggstödet också finns en liten ögla på sufflettens insida. Där kan man hänga upp en leksak över barnet i liggdelen, eller över ett mindre barn som börjat med sittdel men mest ligger ned eller sitter halvlutat.

Stokke Beat har ett ryggstöd som med en hand kan fällas ned till liggläge

Steglöst ställbart ryggstöd och fullt liggläge

Ett steglöst ställbart ryggstöd som fälls ned till ett fullt liggläge är inget unikt. Vad som däremot är unikt är att Stokkes fällning faktiskt kan göras med en hand, även när ryggstödet ska fällas upp. Jag blev riktigt imponerad när jag upptäckte att Stokke tagit det klassiska spännet på ryggstödets baksida och gjort en egen, bättre lösning.

Att med bara en hand vinkla ett steglöst ryggstöd till vinkelläge är sällan svårt. Det är bara att lossa på spärren och låta remmen glida igenom. Men sen behöver man ofta en hand för spännet eller remmen och en hand för att trycka upp ryggstödsplattan när man åter vill ha sittläget i sittdelen. Men på Beat så är spännet konstruerat så att man smidigt kan dra remmen rakt upp, och då justeras hela ryggstödet lätt upp till sittläge igen. Bravo, Beats!

Sittläget i sig upplever jag som väldigt upprätt och bra. Liggläget kallar jag plant, utan vikt i så sluttar det svagt uppåt men lägger men i ett barn, speciellt ett barn som börjar närma sig vagnens maxvikt om 22 kg, så blir Beats ryggstöd väldigt plant. Och tack vare det ställbara fotstödet får man till en bra sovyta, som jag mäter till cirka 93 cm från ryggstödets övre kant till fotstödets nedre.

Stokke Beat har förlängningsbar sufflett med inbyggd vädring i sidorna

Förlängningsbar sufflett med inbyggd vädring

Stokke Beats sufflett har en lite annorlunda form, den främre bågen är lite böjd. Det ger lite extra vinkel åt suffletten, på ett positivt sätt. Suffletten har en reflexrand som löper tvärs över, jämte dragkedjan. Öppnar man upp dragkedjan så kan suffletten förlängas ett extra steg. Det ger ett väldigt väldigt bra solskydd i sittläge. Även i liggläge så blir sufflettens täckning utmärkt, här finns det inget att klaga på. På sidorna av sufflettens förlängning finns små kilar med meshnät, för bättre ventilation.

Stokke Beat har ställbart fotstöd och swing away-bygel

Ställbart fotstöd och swing away-bygel

På Beats sittdel finns en bygel. Med hjälp av små knappar kan bygeln öppnas upp och svängas åt sidan, i båda sidorna. Alltså en så kallad swing away-bygel, som gör det enklare att sätta i och ta ur barnet utan att behöva ta loss bygeln helt. Skulle man dock vilja använda Beat helt utan bygel så går det förstås också.

Stokke Beat har ett ställbart fotstöd som kan vinklas i två olika vägen. Ett vågrätt läge, för en bättre sovyta och för mindre barn som behöver mer sittstöd i vagnen. Samt ett nedfällt läge. För att vinkla upp fotstödet drar man det bara uppåt. För att vinkla ned det igen så vinklar man fotstödet en liten bit uppåt för att låsa upp spärren, och sen kan man fälla ned det igen. Använder man Stokke Beat framåtvänd så finns det också ett inbyggt fotstöd framtill på chassit.

Så stora barn ryms i sittdelen på Stokke Beat

Så stora barn ryms i Stokke Beat

Maxvikten i Beats sittdel är 22 kg. Från sittyta och uppåt så kan utrymmet i Beat absolut motsvara ett barn i den storleken. Men från midjan och nedåt så kommer Stokke Beat i de allra flesta fall vara urvuxen ett bra tag innan barnet väger 22 kg. Min yngsta dotter är 2,5 år på bilderna ovan och omkring 95-96 cm lång. Hon har flera decimeter kvar över huvudet, vilket är imponerande gott om utrymme. Men fötterna hänger redan en bra bit nedanför fotstödet. Hon kan ha fötterna mot fotstödet också givetvis, men under promenadens gång glider de gärna av.

Hon har inget emot att fötterna hänger och dinglar. Men jag är lite besviken på att Beats sittdel är så oproportionerlig. Fotstödet hade behövt vara en decimeter längre, om inte mer, för att verkligen matcha höjden på ryggstödet. Något som också bidrar till att fötterna hamnar nedanför är att sittytan är ganska grund. Som bilden nederst till höger i collaget ovan visar så har jag ibland upplevt att min dotter glider lite framåt på sittytan, och hamnar tätt mot grenselet. Vilket gör att benen blir ännu längre utanför fotstödets kant. Det blir bättre om jag ser till att selen är helt i rätt höjd och rätt åtdragen. Men min gissning är att en lite djupare sittyta också hade gjort att fotstödet känts mindre kort.

Rymlig varukorg som är enkel att komma åt på Stokke Beat

Rymlig varukorg som enkelt kan packas full

För den som har koll på populära, rejäla modellen Stokke Trailz så känns den rymliga varukorgen igen. Beats varukorg kan förstås inte mäta sig mot den bjässe som Trailz är utrustad med, men den är absolut rymlig. Varukorgen kan kommas åt från alla fyra håll och kan packas riktigt full på höjden. Maxvikten för varukorgen är dessutom 10 kg, så vill man ta med sig Stokke Beat för att handla mat är det inga problem.

Stokke Beat har tåliga hjul som det inte fastnar stenar i

Tåliga hjul som det inte fastnar stenar i

Beat har fyra punkteringsfria hjul med ett ytterlager i ett rejält, slittåligt material. Trots många promenader på grusväg finns inga stenmärken i däcken. Framhjulen kan med en liten spärr framtill på chassit låsas i fast läge, för lite bättre framkomlighet i terräng och snö. Alla fyra hjul kan snabbt och lätt klickas av från chassit. Något som kan vara praktiskt vid resor eller om vagnen ska packas in så kompakt som möjligt i bilens bagageutrymme.

Stokke Beat har ett ställbart knäledshandtag

Ställbart knäledshandtag som kan vikas hela vägen in

Stokke Beats knäledshandtag kan vinklas i ett antal olika lägen, fler än de jag visar på bilderna ovan. Det högsta läget syns på bilden överst till höger, där handtaget går i linje med chassit. Det lägsta läget är när handtaget viks nedåt, hela vägen in mot chassit. Det gör vagnen kortare och innebär att man kan stå innanför chassit, mot handtaget, om man exempelvis befinner sig på en trång buss.

För att vinkla handtaget trycker man in knapparna på de båda handtagslederna. Själva handtaget är klätt i läderimitation med en söm på insidan, som inte känns obekväm att hålla i. Beat har ett relativt smalt handtag, men inte så att det stör eller påverkar hur vagnen är att köra i min upplevelse.

Stokke Beat är utrustad med många smarta funktioner och detaljer

Gott om smarta och smidiga detaljer

Att Stokke inte är några rookies när det kommer till barnvagnar märker man direkt. Beat undviker alla de klassiska barnsjukdomarna på nya modeller och är redan från start utrustad med flera bra detaljer. På höger sida av chassit finns ett integrerat fäste för mugghållare (1). Köper man till Stokkes mugghållare är det enkelt att klicka den på plats (2). Och sen kan den lika lätt lossas igen och läggas i varukorgen, om man tycker att den är i vägen.

Precis som liggdelen har också Beats sittdel färgindikationer som visar grönt (3) om sittdelen är korrekt fastsatt på chassit. Ibland när sittdelen ska fästas kan det vara lite klurigt att hitta rätt med fästena, men tack vare färgmarkören behöver man aldrig oroa sig för att ha gjort fel. När man ska lossa sittdelen för att exempelvis vända på den så har Stokke satt spärrarna på helt rätt ställe. De sitter som handtag på sittdelens sidor (4), precis där man naturligt sätter händerna när man ska lyfta upp sittdelen. Så det är bara att hålla in dem, och sen föra sittdelen uppåt, av från fästena.

Extra ventilation när ryggstödet är i liggläge

Förutom att det finns extra ventilation i suffletten när man öppnar upp förlängningen så har Stokke satt fast delar med mesh längst ned på tyget på sittdelens sidor (5). Dessa små vädringsluckor blottas endast när ryggstödet fällts ned. Luften som släpps in kan då cirkulerar precis runt barnets huvud. Lite ljus släpps också in. Vill man undvika det så kan man ha ryggstödet lite vinklat istället för helt nedfällt.

Slutligen den mycket tydliga fotbromsen på Stokke Beat, i Stokkes egen funktionsfärg orange (6). Jag gillar den här bromsen. Den kanske ser lite plastig ut men jag uppskattar att jag kan trycka nedåt med foten både när bromsen ska läggas i och när den ska läggas ur. Speciellt om sommaren, om man har sandaler på sig, så är det mycket mer bekvämt. Och så lämnar det inga märken på skorna heller.

Så fäller man ihop Stokke Beat

Kan fällas ihop i ett stycke med sittdelen på

Stokke Beat har en av mina favoritegenskaper, och en nästan måste funktion just för vändbara sittvagnar: Beat kan fällas med sittdelen på, oavsett åt vilket håll den är vänd. Hopfällningen inleds med att man viker upp fotstödet, mot sitsen. Därefter viker man in handtaget helt vägen in mot chassit. Under sittdelen sitter en stång med en stor grå knapp. På sidan av grå knappen finns en liten svart spärr.

Trycker man först in spärren och sen knappen så viker vagnen ihop sig. Det är inte så svårt, och ibland får jag till det klockrent. Ibland får jag kämpa. Ofta för att jag tryckt in knappen från fel håll och då med min arm råkar stoppa fällningen. Väl ihopfälld så blir Stokke Beat kompakt. Vill man dock göra den så liten som möjligt, så är det bättre att fälla chassit separat och sen stapla sittdelen ovanpå. Ihopfälld kan Beat även ställas på högkant.

Körkänslan i Stokke Beat

Körkänslan i Stokke Beat

Stokke Beat är väldigt lättrullad. Det handlar dels om att vagnen väger så lite, dels om välkonstruerade hjul som rullar med bara lite kraft mot handtaget. Fast jag har en snart treåring i sittdelen så känns det ibland som att jag knappt håller i en vagn när jag går med Stokke Beat framför mig. Hävstångseffekten är helt okej. Den påverkas förstås av barnets vikt och om barnet sitter vänd framåt eller bakåt. Men att ta sig över vanliga trottoarkanter har inte varit något direkt problem när jag kör min dotter bakåtvänd, med handtaget i högst eller näst högsta läget.

Det är enkelt att styra och svänga Stokke Beat. Det görs med lätthet med bara en hand på handtaget. Detta är en vagn som även passar för långa föräldrar, och för föräldrar som tar rejäla kliv. Jag tar långa steg och jag kan maxa min steglängd bakom Beat, jag sparkar ändå inte i vagnen. Varukorgen är rätt högt placerad, vilket gör att man kan få in tåspetsen under vagnen också.

Stokke Beat passar bäst i stadsmiljö

Smidig sittvagn som passar bäst i stadsmiljö

Vad man ska veta om Stokke Beat är dock att körkänslan är sådär lätt och härlig, på rätt underlag. Och Beat är en fantastiskt stadsvagn. Givetvis rullar den lika väl på släta underlag var som helst. Grusväg funkar okej men djupare grus och andra ojämnheter tycker jag inte är så kul med Beat.

Stokke marknadsför vagnen med att den har fjädring framtill i chassit. Och visst, den är inte direkt stötig. Men den har absolut inget gung, fjädringen är bara precis för att ta bort en hård stötighet. Och även om framhjulen är ganska stora så känns de också smala. När jag gick på lite underlag som skogsstig med någon enstaka rot, eller djupare gräsmatta, så hände det någon gång att framhjulen fastnar mot en kant eller ett gupp. Hur den funkar i snö har jag inte kunnat testat, men några centimeter går säkert bra.

Samtidigt tror jag inte att någon väljer Beat för terrängkörning. Det syns ganska väl att det är en cityvagn. Och i sådana är Stokke Beat väldigt smidig. I kollektivtrafiken är den smal och lätt. Vagnen går enkelt in i alla hissar. När handtaget viks in tar den knappt upp någon plats på buss och tunnelbana och den rullar helt tyst och ack så lätt i butiker och på plattlagda trottoarer.

Mitt omdöme av Stokke Beat

Jag har pendlat i vad jag tycker om vagnen. Att sittdelen är oproportionerlig drar ned användningstiden, i och med att min treåring skulle kunna växa två dm i ryggen men redan har lite för långa ben för Beat. Det är tråkigt. Samtidigt har Beat varit otroligt bekväm i det avseende att den enkelt kan fällas ihop och ställas undan i hallen, för att sedan lätt och ledigt rullas när jag ska lämna stora barnen på aktiviteter eller ska göra ärenden i stan.

Fullt liggläge, bra sufflett, vändbar sittdel, ställbart handtag, rymlig varukorg och kompakt fällning. Mycket lättkörd och med låg vikt, en vagn som inte kräver att man är stark vare sig under promenaden eller när den ska lassas in i bilen. För rätt typ av användning, och med ett barn på under två år, så kan Stokke Beat vara ett riktigt bra val.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Stokke Beat hos: Babyland
Se pris för Stokke Beat hos: Baby V

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Malin 24 januari, 2020 - 08:35

Jättebra att få lite tankar om Beat’en. Är väldigt sugen på att byta ut vår gamla Buffalo mot denna nämligen. Tanken är att byta till hösten när sonen är 1,5 år och börjar förskolan, då försvinner liksom behovet av en stor vagn. Vill åt funktionerna liten och smidig och allt positivt som du beskriver, den kändes verkligen som en vagn för oss. Men blir lite tveksam nu med tanke på fotstödet. Tanken var ju att ha den länge pga hög maxvikt. Har inte kollat på den irl än då vi inte haft möjlighet och bytet ligger lite längre fram i tiden. Har du någon annan vagn du kan rekommendera i samma kategori? Vi har även en Yo-Yo, men skulle vilja ha ett mellanting mellan Buffalon och Yo-Yo’n.
Mvh Malin

Reply
Anna 24 januari, 2020 - 18:06

Hej Malin!
Då är mitt tips att du kollar igenom det här inlägget: https://ombarnvagnar.com/2019/11/topplista-11-sma-vandbara-sittvagnar/
Där har jag samlat fakta om 11 modeller som jag tror är precis den kategorin du är ute efter!
/Anna

Reply
Malin 24 januari, 2020 - 20:35

Tusen tack! Ska läsa igenom o se om vi hittar nån bra vagn för oss! 🙂

Reply
Nina N 30 januari, 2020 - 17:54

ÄLSKAR att vagnen har ett steglöst ställbart ryggstöd med fullt liggläge! Tycker ofta att de ”förinställda” lägena på sittdelen inte passar oss och nu när lillasyster börjat använda sittdel är detta en funktion jag längtat efter!!

Såg ditt inlägg på insta gällande tävlingen. Håller alla tummar & tår då detta låter som en drömvagn för oss ✊️❤️

Reply
Isabella Lockström 30 januari, 2020 - 18:07

Liten, lätt och smidig med hög maxvikt gör att syster kan fortsätta åka bekvämt tills syskon kommer! Det skapar ett maxat villhöver sug hos en barnvagnsnörd som skulle älskar att få prova ytterligare en vagn ✊️✊️

Reply
Elin Hansson 2 februari, 2020 - 20:27

Har spanat på Beat sedan jag fick veta att jag väntade bebis igen! Jag har världens minsta bil (kanske inte riktigt men en Polo har inte gigantiskt med utrymme för en vagn) och behöver en smidig vagn som jag kan lasta i min bil! Är frivilligt ensamstående så det är inte ett alternativ att köpa en ny bil heller… när jag tittat runt på olika smidiga modeller blev jag kär i Beat då den är både snygg, lätt och passar mina behov bäst! För mig hade en vinst av tävlingen betytt mycket- inte bara för glädjen av att få köra min bebis i denna vagn utan även för att jag kan ha ekonomi nog att åka till Legoland med min stora pojke i sommar! Vi håller våra tummar & tår!✊

Reply
Sara Barsjö 30 januari, 2020 - 18:44

Tack för en återigen utförlig recension! Jag gillar de fiffiga inbyggda bärhandtagen i liggdelen lite extra! #tävling #stokkebeat

Reply
Jennifer B 30 januari, 2020 - 20:12

Åh vilken vagn. Hur ska man välja en egenskap som är bäst.
Jag har en bebis hemma = har kikat in beat sen jag hörde om den,
ryggen är fortfarande paj (hittat inget bättre ord) efter spinalbedövningen vid kejsarsnittet =söker lätt vagn,
jag är lång (179cm) = behöver/uppskattar knäledshandtag,
bor i Dalarna i en stad = promenader i olika väglag/väder och
underlag = bäst med punkteringsfria däck,
har liten bil = perfekta mått för en clio,
har en snart 5åring som vill prova/är lat = han kan få det på denna – han väger endast 19kg

Sån dröm om jag skulle vinna. Kör en Brio go, vilket är en supervagn (egentligen), men den är tung, gammal (2014) och börjar bli ful och sliten (har försökt börda med att ta hand om den men tiden verkar tagit ut sin rätt + åldersskillnaden på barnen.

Vinner jag ska jag sköta den så bra som möjligt, få den att känna sig hemma här och eftersom den är sååå fin kommer jag säkert övertala sambon om bebis nummer tre Hur stor kan möjligtvis övergången nr 2 till nr 3 vara? Ingen som ”beat” tvåbarnschocken iallafall

Reply
Mina 9 juni, 2020 - 22:24

Jag köpte en beat, bor i storstan i lägenhet med mkt liten hiss och åker ganska mycket bil, så när jag skulle välja barnvagn så var storlek och smidighet dem faktorer som spelade störst roll. Det enda jag tycker är lite tråkigt är att den är lite låg, hade önskat att liggdelen låg i nivå med Trailz. Utöver det så är jag supernöjd, vill man ha en stadsvagn som är liten och smidig och lätt i kollektivtrafik osv så är det en bra vagn.

Reply
Ebba Edman 7 april, 2021 - 09:45

Tack för fin recension! Vet du möjligen varför modellen är svår att få tag på? Verkar inte längre säljas på många ställen.
Exempelvis: https://bonti.se/barnvagnar/varumarken/stokke/beat

Reply
Anna 13 april, 2021 - 11:56

Hej Ebba!
Ja Stokke Beat har utgått och tillverkas inte längre. Jag antar att den inte sålde särskilt väl. Även Trailz har utgått så nu har Stokke bara kvar Xplory i sitt sortiment vad jag vet.
/Anna

Reply
Vivi 27 april, 2021 - 11:10

Tack för recension Anna. Jag var väldigt kär i den vagnen pga jag letar efter en duovagn (ligg och sittdel) som är lätt och smidigt i stan och kan tas i bilen och har en enkel fin design. Den var också i en ”mitten” kategori som gäller priset, men den har blivit slutsåld överallt. Har du ett tips Anna i den här priskategorin för duo vagn med likadana parametrar? Tack

Reply
Anna 27 april, 2021 - 12:53

Hej Vivi!
Ja Stokke Beat har slutat tillverkas, den såldes bara i drygt ett år så den blev troligen aldrig så populär. I samma prisklass, eller faktiskt ännu billigare, finns Cybex Balios S 2-in-1. Ser att man får den komplett för typ 3700 kr hos både Babyland och Jollyroom just nu, ett galet bra pris. Den är rätt lik Beat, men bättre tycker jag. Dock har 2-in-1 ergonoisk sittdel, är du ute efter en vagn med vanlig sittdel så är det Balios S Lux som gäller, den kostar typ 3700 kr för vagnen + 2300 kr för liggdel, så också väldigt prisvärd!
/Anna

Reply
Nathalie 8 november, 2021 - 14:33

Hej!
Sen vår son föddes 2019 har vi ägt Emmaljunga nxt90f(första året, överens om att vi gillade denna minst), babyjogger city tour lux, bugaboo cameleon 3, kronan sulky s(de senaste månaderna) och en riktigt gammal mountain buggy(endast vid promenad i skogen eller löpning, båda gillar verkligen denna men inte till ett barn första två åren). Innan vi fick barn trodde vi att vi behövde en så rejäl vagn som möjligt för vår friluftslivsstil men vi insåg snabbt att vid dessa tillfällen bar vi ändå alltid i sele och en mindre vagn passar oss utmärkt till övriga tillfällen.
Jag och min sambo är enastående överens om att babyjoggern har passat oss bäst i vårt vardagliga ekorrhjul. Dessvärre går den ej att fälla ihop längre. Syskon kommer i april och vi söker en liknande, möjligen liiite rejälare som även kan rulla de korta sträckorna asfaltväg till sonens förskola/mataffären osv under vintertid. Kan en begagnad stokke beat från blocket vara en aktuell vagn åtminstone första året. Eller har du andra tips?☺️ Vet ej varför balios s lux inte alls faller mig i smaken.
Mvh Nathalie

Reply
Anna 15 november, 2021 - 10:27

Hej Nathalie!
Trivdes du med Tour Lux för den typen av användning kan du säkert bli nöjd med Beat, den är dock i princip helt stum och rätt stötig. Vill du ha något lite mer rejält skulle jag sagt Joolz Hub eller Cybex Talos S Lux. Men du verkar mer inne på något snäppet mindre – i så fall kanske du skulle gilla typ Silver Cross Spirit?
/Anna

Reply
Nathalie 8 november, 2021 - 14:36

Till kommentaren ovan, min sambo gillar Bugaboo och jag bokstavligen avskyr den

Reply
Elin 19 november, 2021 - 09:37

Har denna och fullkomligt älskar efter att ha haft en britax go next till första barnet. Så mycket smidigare och lättare på alla plan. Återstår att se dock hur den står sig i vinter om det kommer snö.
Men! Letar efter överdrag till benen till sittdelen, verkar inte finnas ? Eller tänker jag fel?

Reply
Anna 19 november, 2021 - 13:16

Hej Elin!
Nej jag har heller aldrig sett någon fotsack till Stokke Beat, så jag tror inte det finns. Du skulle kunna testa någon universallösning? Tex Cab on fotsack, som säljs på deras egen hemsida, eller Easygrow cover me?
/Anna

Reply

Lämna en kommentar