Resväska för Bugaboo – Bugaboo Bee Compact Transport Bag

Skrivet onsdag, 4 februari, 2015 · 0 Kommentarer

Bugaboo har tillverkat ett otal olika resväskor och det är en liten djungel att förstå vilken som vilken om det är så att man tänkt slå till på en begagnad. Min vän Jessica försökte sig på att skriva en redogörelse över dem, kanske är det information som kan göra det lite enklare att reda ut vilken väska det är man söker efter. Det här gäller alltså de väskor som INTE längre tillverkas:

Det finns två väskor som fungerar till Cameleon/Frog/Gecko/Bee. En med och en utan hjul. Det finns en väska till Bee Classic och en till Bee+, båda har hjul. Bee Classic-väskan passar inte till Bee+ men den till Bee+ passar både Bee+ och Bee Classic. Sedan kom en ny universalväska som ska funka med alla de modeller som fanns när den väskan lanserades. Skillnaden mellan den nya universala och den gamla med hjul till Cameleon/Frog/Gecko/Bee är att den nya är lite högre, typ en centimeter. Ingen av de gamla väskorna är så mjuk att den kan rullas ihop. Den som är mjukast är den utan hjul.

bugaboo_comfort_transport_bag

I produktion idag hos Bugaboo finns två olika väskor. Dels Bugaboo Comfort Transport Bag – det är väskan på bilden ovan. Comfort Bag är anpassad för att rymma alla Bugaboos barnvagnsmodeller som finns tillgängliga idag. Jag tycker att väskan påminner om Stokkes PramPack till formen, och den ska enligt information från Bugaboo ha separat förvaringsfack för både fram- och bakhjul, vara självstående, har hjul och ska vara tålig och slitstark. Det här inlägget kommer dock handla om den andra av Bugaboos resväskor för barnvagn som finns hos återförsäljare idag – Bugaboo Bee Compact Transport Bag.

compactbag_1

Bugaboo Bee Compact Transport Bag kostar 790 kr hos svenska återförsäljare. Jag köpte min i samband med att jag beställde min Bugaboo Bee3. Jag har ännu inte använt väskan utan bara testat den på vagnen hemma. Den stora fördelen med Compact Bag är storleken när den är ihopvikt. Det där röda lilla paketet i vagnens varukorg på den vänstra bilden är alltså samma väska som på den högre bilden omsluter hela barnvagnen. Det går dessutom att vika ihop väskan igen med förståndet i behåll! Bara man är lite uppmärksam när man vecklar ut den och lägger på minnet vilken del av väskan man ska börja med för att få den till ett kompakt paket igen så hjälpte väskan till med att återfå sin lilla storlek. Nackdelen med Bee Compact Transport Bag är att storleken gjort att man måst kompromissa med funktionerna. Till skillnad från den rejält tåliga Comfort Bag så är Compact Bag bara vadderade på ett fåtal ställen. Nog för att materialet känns slitstarkt, men ska man flyga med sin vagn så krävs det troligtvis något mer rejält för att vagnen ska hålla sig skyddad under den stundtals mycket brutala behandling som incheckade barnvagnar kan utsättas för. Jag tappade faktiskt andan lite när jag med egna ögon såg hur min Brio Go Next lastades ombord på planet efter en mellanlandning. Varsamt är ett motsatsord till vad den utsattes för. Användningsområdet för Bugaboo Compact Bag är alltså snarare vid förvaring, bilresor, tågresor och vid andra tillfällen då man vill hålla vagnen ren och enkelt att hantera och packa.

compactbag_21: Compact Bag är vadderade längs med kortsidan där vagnens skumhandtag är lokaliserat när väskan är packad. Den har också vaddering längs med kortsidorna undertill på väskan, där bakhjulen samt framhjulsgafflarna finns.
2: De vadderade delen av väskan har dels ett extra foder som ska stå emot stötar och kortare fall (som när man släpper ned vagnen en bit från marken), dels ett grövre yttermaterial som också bättre tål att väskan ställs på marken med de ytorna nedåt.
3: Väskan har lite elastiska kanter som gör att den inte kan bredas ut plant på golvet som Comfort Bag kan. Den är mer som en strumpa som träs på vagnen än som ett skal man packar in vagnen i.
4: Den röda väskan som själva transportväskan förvaras i när den är ihopfälld, är förvaringsutrymme för Bees framhjul när väskan är utfälld. Då vänder man den ut och in och får då en pedagogisk bildbeskrivning precis av hur framhjulen ska placeras. Passformen är helt perfekt, jag behövde inte lirka med dragkedjan men det fanns inte heller utrymme för att lägga hjulen på något annat sätt.
5: Bee ska packas med hjulen mot botten och handtaget uppå, vänt ned mot botten på väskan. I instruktionsboken är sittdelen framåtvänd när vagnen fällts för att packas, men jag packade med sittdelen bakåtvänd och det gick alldeles utmärkt det också.

Bugaboo Bee Compact Transport Bag har helt perfekt passform, i det avseendet är jag faktiskt lite imponerad. Om vagnen placerats rätt i väskan så går dragkedjan precis igen, man behöver inte dra och tänja i tyget för att få runt det – vilket är bra för om så var fallet känns det som att det skulle finnas en liten risk att man oavsiktligt skadar skumgummit på handtaget. Det finns dock inte en enda onödigt centimeter tyg och det finns inte utrymme i väskan för att packa med något annat. Ska man ha med vagnena regnskydd så funkar det dock att ha det i varukorgen när vagnen fälls ihop.

Om jag skulle ta med mig vårt Bee3 på vår nästa resa till Gotland, då bilen packas full till max och vagnen oftast hamnar längst bak, längst ned i bagageutrymmet varefter en massa olika föremål trycks in och passas på plats så skulle jag känna mig väldigt trygg med att vagnen låg säkert i transportväskan. Jag har faktiskt flugit med en Baby Jogger City Mini 4W i Baby Joggers City Mini-väska, som är ännu mindre vadderade än Bugaboo Compact Bag, och det gick bra. För vagnen i alla fall. Väskan var inte lika vacker efteråt, med repor och små hål. Men ett Bee har många fler känsliga komponenter och jag har hört både om sufflettbågar som knäckts och ryggstödfästen som lossnat helt. Att flyga med väskan får därmed vara något som görs på eget bevåg. Men vill man ha en resväska för vagnen för andra typer av resor och sedan snabbt kunna rulla vagnen och då ändå få med sig väskan utan att släppa på ett gigantiskt kolli, då tycker jag att Bugaboo Compact Bag kan fylla det syftet.

 


Inga kommentarer

No comments yet.

Leave a comment