Kronan 2015

av Anna

k15_sulkys

Kronan presenterar sina nyheter för år 2015 på mässan i Köln – dit jag är på väg precis just nu! – men redan nu kan jag bjuda på lite pressbilder och information om alla nyheterna. Störst går först, och äntligen släpper Kronan en vagn som jag vetat har efterfrågats i många är. En sulky med svängbara framhjul – Sulky/S! Maxviktskapaciteten är fortfarande 20 kg och vagnen blir lika liten ihopfälld som vanliga sulkyn, dock är den något lättare i vikt och något högre i uppfällt läge. Sulky/S har samma transportväska, som numera köpes separat, som Sulky. Förutom de rörliga framhjulen om 8 tum är det alltså samma vagn, men den här lilla detaljen gör all världens skillnad tycker jag. Tidigare i år skrev jag om Kronan Sulky och jag är faktiskt riktigt taggad på att få testaköra den här nyheten nu i vinter! Vagnen kan beställas på Kronans hemsida och levereras från december, priset är 3495 kr och den kommer i fem olika färger; blå, svart, grön, röd och grå.


k15_ovr

Övriga höstnyheter från Kronan går inte heller av för hackor! Det handlar dels om en fotsack/vindskydd även för Sulkyn, det passar båda modellerna och finns i svart utförande endast. Vindskyddet fästs direkt runt sufflettbågen, består utav samma material som suffletten och går att beställa redan nu. Priset är 349 kr. Sen får Kronan Duo, Kronans egen klassiker, en ny och större sittdel. Bredare fotstöd, mer ombonad sittdel med vadderade armstöd och sittdelen hamnar även 5 centimeter högre upp. Kronan meddelar följande, att ”infästningen är densamma som på nuvarande Duo (och Duo/S och City för den delen) så liggdel, babyskyddsadapter m.m. passar även med den nya sittdelen.”, dock ingen information om huruvida sittdelen säljs separat – troligen inte. Även denna nyheter kommer släppas i december i samtliga basfärger, priset ligger på 5495 kr.

Sist men inte minst: gör er redo för mörkret! Det här är för barnvagnar vad reflexvästen är för vintercyklister – ett absolut måste? Kronan släpper alltså suffletter i ett reflekterande material, som säljs löst och finns för samtliga barnvagnsmodeller. Priset är, oavsett vilken barnvagn du vill köpa reflexsuffletten till, 699 kr och detta är första gången Kronan säljer en sufflett löst som tillbehör. Helt rätt spår att ge sig in på, tycker jag, och hurrar över initiativet att fixa en egen reflexlösning för barnvagnen, så slipper man hänga chassit fullt med småreflexer. Även denna nyhet finns att köpa omgående.

Vad tycker ni? Visst blir hösten lite roligare när det kommer så många barnvagnsnyheter att gotta ned sig i!

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Mia 12 september, 2014 - 19:42

Är det någon skillnad alls på cityn motför tidigare års modell?

Reply
Anna 15 september, 2014 - 19:38

Hej Mia, nej, inga nyheter på Cityn vad jag vet.

Reply
Carolina 16 september, 2014 - 21:49

Hej Anna!

Blir sitthöjden högre på Duo S oxå?

Reply
Anna 17 september, 2014 - 20:42

Hej Carolina,
nej det är bara Duo som får ny sittdel som kommer högre upp!
/Anna

Reply
Malena 27 oktober, 2014 - 09:30

Hej! Vet du när i december man kan beställa 2015 Duo S vagn?
Eller när i december de börjar komma ut i butikerna? Känns ju tokigt att köpa en -14 nu när det är så nära till att kunna köpa en 2015!

Reply
Anna 29 oktober, 2014 - 22:44

Nej, tyvärr, det vet jag inte! Kronan arbetar väl inte riktigt med årsmodeller på det sättet heller, årets nyheter är ju redan presenterade nu i september.
/Anna

Reply
Rebecka 3 april, 2016 - 14:53

Hej! Tack för en superbra blogg! Har nog snart läst allt 🙂
Jag bor på landet och behöver en vagn som klarar lite rötter (även fast det är mest asfalt runt just där vi bor) och som är lätt att ta med sig i bilen. Har fastnat för Kronan duo/s för köregenskaperna men så verkar den lite krånglig att ta med sig i bilen. Så jag är så fruktansvärt nyfiken på UPPABaby Vista recensionen, för det verkar vara min drömvagn, bara den funkar i lite terräng!

Reply
Anna 3 april, 2016 - 15:05

Hej Rebecka! Tänkte just skriva och föreslå Duo/S, det lät som precis det ni var ute efter. Annars kanske ny Britax Go Big som kommer i augusti kan vara något? Den är iaf galet smidig i bilen, som alla Go och Go Next är!

Hoppas ha den recensionen klar om några veckor!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar