Den stora syskonvagnsjämförelsen – Bugaboo Donkey vs Kronan Syskon vs Emmaljunga Double Viking

av Anna

På allmän begäran, här är den! Den här jämförelsen har efterfrågats sedan i våras och jag förstår varför. Emmaljunga Double VikingKronan Syskonvagn och Bugaboo Donkey är tre syskonvagnar som många väljer mellan just nu. De har alla sitt- och/eller ligddelarna på bredden, alla har individuellt vändbara sittdelar och alla är under 80 cm breda. Jag kommer i den här jämförelsen inte att gå igenom varje vagn på detaljnivå, vill man veta mer om någon av dem så läser man med fördel respektive recension. Recensionerna av Kronan och Emmaljunga är båda från i år. Donkeyns recension skrev jag hösten 2011 så den är något daterad i sitt innehåll men huvudsakligen är ju vagnen sig lik än idag.

Basfakta om vagnarna:
Emmaljunga Double Viking
 – 79 cm bred. Maxvikt per sittdel är 15 kg, maxvikt för liggdelen är 9 kg. Cirkapris hos återförsäljare för två sittdelar och en liggdel är 10500 kr.
Kronan Syskonvagn – 74 cm. Maxvikt per sittdel är 15 kg, maxvikt för liggdelen är 9 kg. Cirkapris hos återförsäljare för två sittdelar och en liggdel är 10990 kr. Fotsack ingår.
Bugaboo Donkey – 74 cm. Maxvikt per sittdel är 17 kg, för liggdelen är maxvikten 9 kg. Cirkapris hos återförsäljare för två sittdelar och en liggdel är 15300 kr. Regnskydd ingår.

Jag vill också betona att ingen vagn kommer kunna utses som vinnare i slutet. De har alla sina egna fördelar och nackdelar. Det knepiga är att som växande familj hitta den vagn som passar just ens egna barn och behov allra bäst! Viktigt för förförståelsen kan vara att jag kört Donkeyn ojämförbart mycket mer än de två andra, därför att den funnits längst och passat min familjekonstellation bra. Men min personliga åsikt är att samtliga tre vagnar är BRA, dock lite olika bra på olika saker.

Den här syskonvagnsjämförelsen har jag valt att dela in i följande fem områden:
– funktioner
– barnens perspektiv
– terräng/stan
– packa och packas
– körkänsla och allmänt intryck

FUNKTIONER
Samtliga vagnar är uppbyggda på bredden med individuellt vändbara sittdelar. Kronan Syskon har vanliga sittdelar som kan fällas till i princip fullt plant liggläge, medan både Emmaljunga Double Viking och Bugaboo Donkey har ergonomiska sittdelar med sitt-, vilo- och liggläge. Double Viking har en viss lutning i sitt liggläge medan Donkeyns är rakt. Dock bör man vara medveten om att Donkeyn endast har sitt- och viloläge när sittdelarna är framåtvända, liggläget finns bara när sittdelen är bakåtvänd. Alla tre vagnar har snurrbara framhjul som kan låsas. Kronan Syskon och Bugaboo Donkey har lufthjul, Emmljunga Double Viking i den version från 2014 som jag körde hade punkteringsfria hjul – från årsmodell 2015 finns även lufthjul. Double Viking och Kronan syskon har knäledshandtag, Kronans handtag är dessutom ergonomiskt format. Donkeyn har teleskophandtag.

Vad gäller sufflett så skulle jag säga att det är dött lopp mellan EL Double Viking och Bugaboo Donkey, om Donkeyn har de nya förlängningsbara suffletterna. Kronan Syskonvagn har visserligen solkeps på sina sufflett men de täcker inte barnet lika bra. Bygeln är på Kronan Syskon och Double Vikings sittdelar av swing away-typen, medan Donkeyns sufflett måste tas av helt. Double Viking och Kronan Syskon har ställbart fotstöd på sittdelarna, Donkeyn har det inte. Kronan Syskon har en lös sele i sina sittdelar, Double Viking och Donkeyn har fast sele som är ställbar i höjd vid axelfästena. Det finns adapter för babyskydd till Bugaboo Donkey och Emmaljunga Double Viking, men ännu inte för Kronan Syskonvagn.

Bugaboo Donkey är den enda av de tre vagnarna som kan göras om till singelvagn, genom att ena sitt-/liggdelen tas bort och chassit trycks ihop från duo till mono-läge. Bredden minskar då till 60 cm. Kronan Syskon har inget singelchassi som är kompatibelt med syskonvagnens delar, Double Vikings sitt- och liggdel kan även användas på Emmaljungas vanliga Viking-chassi (ej Super Viking). Donkeyns liggdel har inga särskilda funktioner, de kan bäras i bygeln och liggdelslock medföljer, dock är detta ett av de sämre liggdelslock som jag provat på – det täcker dåligt, är svårt att fästa för den vuxne och lätt att sparka bort för den lilla bebisen. Kronans liggdel har inbyggda förvaringsfickor, solkeps i suffletten och ett bra liggdelslock. Emmaljunga Double Viking har liggdel med inbyggt bärhandtag i suffltten, som dock ger ganska dåligt solskydd. Double Viking känns dock som den mysigaste liggdelen med dess mjuka, ombonade madrass.

Sammanfattning: Funktionsmässigt är alla vagnarna snarlika varandra – Emmaljunga Double Viking och Kronan Syskon har sittdelar med lite fler funktioner såsom bygeln som kan öppnas upp och ställbart fotstöd, medan Donkeyns chassi är det enda som kan omvandlas mellan singelvagn och syskonvagn.


BARNENS PERSPEKTIV
För mig är det skillnad på hur barnen uppfattar en vagn och hur jag som vuxen/förälder tycker att de verkar ha det i vagnen. Visst känner jag mina barn tillräckligt bra för att kunna bedöma om de sitter bekvämt, men sista ordet låter jag vara deras. Mina två äldsta är snart 4 och 6 år gamla och har kunnat föra sin egen talan ganska länge. Säger de att det är skönt samtidigt som de gärna sitter i en vagn även längre stunder, då väger det tyngre än om jag kanske tycker att det ser trångt ut. Det gäller även bebisar i liggdelar. Kom ihåg att de låg ihopknökade i en mage i en massa månader! Det är faktiskt fullt rimligt att de har en annan uppfattning om utrymme än vad vi vuxna som levt i det fria i flera decennier har. Under den här rubriken kan jag förstås bara utgå i från mina barns och min egen upplevelse, men att någon annan ansett en sittdel för liten för deras tvååring betyder inte att jag har vare sig fel eller mer rätt när jag påstår något annat.

Vad gäller sittdelarna så erbjuder Kronan Syskon den minsta sittytan för barnet, både på bredden och på längden. Min dotter var i våras nyss fyllda tre år och drygt en meter lång. Hon rymdes då precis i Kronans sittdel, även om det var på håret när den skulle fällas till liggläge. Både hon och femåringen på 110 cm satt bra i Kronan när ryggstödet var helt uppfällt, men fotstödet var för kort för deras ben. Det funkade dock hjälpligt ändå om de satt med knäna böjda. Båda barnen vägde dock mer än de 15 kg Kronans sittdel är godkänd för. Vagnen är robust i känslan och klarade av ökad belastning helt problemfritt under den kortare perioden barnen satt i vagnen men om ens barn redan nu är på gränsen för maxviktskapaciteten kan det vara oklokt att köpa en vagn som inte testats för högre vikt.

Störst sittdel har definitivt Emmaljunga Double Viking. Barnen åkte i vagnen denna böst vid 5,5 och 3,5 års ålder och var då cirka 107 respektive 115 cm långa. Inte ens min äldsta var i närheten av att slå i suffletten med huvudet. För honom var dock fotstödet på gränsen till för kort. Rymligheten sidledes i sittdelen och under bygeln var mycket god, barnen hade fått plats även med full vintermundering på sig. Bugaboo Donkeys sittdelar placerar sig någonstans mitt emellan Kronan och Emmaljunga. På Donkeyns sittdel kan suffletten fästas lite högre upp på sittdelsramen när barnet växer, så längdmässigt funkar den upp till cirka 110 cm tycker jag. Däremot är själva sittytan inte så stor och vill man ha åkpåse eller tjock dyna i sittdelen kan man uppleva den som trång om ett större barn ska sitta däri.

De tre vagnarnas respektive liggdel är alla relativt jämnstora, och som alltid på syskonvagnar är de ganska smala. Baserat på känsla uppfattar jag liggdelarna till Double Viking och Donkey som mest rymliga, de är långa men framför allt känns de bredare än liggdelen på Kronan Syskon. Mina barn har inte varit några superbjässar man skulle nog alla ha rymts i samtliga tre vagnars liggdel upp till omkring ett halvårs ålder.

Sammanfattning: Ska jag utgå från hur mina barn beskrivit vagnarna så har de inte vantrivts i någon av dem, men jag tror att de är ense med mig om att Donkey och Double Viking är vagnarna de längst kan sitta i, med Double Viking som den vagn med största sittdelen om än lägre maxvikt än på Donkeyn.

TERRÄNG/STAN
Jag är  uppvuxen bokstavligt talat ett stenkast från T-Centralen så man kan nog egentligen inte bli så mycket mer stadsbo än jag. Detta skriver jag för att meddela att jag inte direkt går dagliga hundpromenader i skogen. Men jag bor, numera, ett väldigt kort stenkast från Nacka Naturreservat – så samtliga vagnar som rullar över min tröskel provkörs inne i stan såväl som på stigarna där. Eftersom att alla tre vagnar har svängbara framhjul så är den generella framkomligheten god. Personligen tycker jag att lufthjul bidrar till en bra terrängupplevelse så på den punkten faller Emmaljunga Double Viking en bit efter de andra två. Bäst fjädring upplever jag att Kronan Syskon har och tvingades jag välja bara en av dessa vagnar att ändå gå dagliga hundpromenader i skogen med, så skulle mitt val falla på Kronan. Kronan Syskon är välbalanserad och kan plöja sig fram även över rötter och gropiga grusvägar.  Den känns gedigen och tålig, och fjädring hjälper till när underlaget är extra svårt. Donkeyn tar sig också fram hjälpligt och funkar faktiskt väldigt väl också i djupare snö, ännu mer så om man låser framhjulen. Vagnen har ingen fjädring utan har istället en särskild svikt i chassit. Jag upplever det inte som att det blir skakigt för barnen i Donkeyn även om vi kör på grus, men det finns ingen hjälpande stuns att hoppa över skogsrötter med. Emmaljunga Double Viking funkar okej den med, den punkteringsfria hjulen på årsmodell 2014 gillade tyvärr att äta grus och då kan det bli lite skakigt av den anledning, men i övrigt klarade den av lättare terräng utan problem.

Just eftersom att jag tar djupa andetag av ren och skär njutning när jag står på Sergels Torg så är stadskörning något som är viktigt för mig. En väldigt relevant aspekt hos vagnarna är därför deras exakta bredd. Även om en standarddörr ska vara 80 cm bred så är det ett annat mått som har större betydelse i alla fall för många som bor i huvudstan – det så kallade Stockholmsmåttet. Stockholmsmåttet är 75 cm och innebär att en vagn får vara max så bred för att man garanterat ska kunna ta sig fram överallt inom kollektivtrafiken, vilket omfattar bussar, tunnelbana, pendeltåg och lokaltåg såsom Saltsjöbanan och Roslagsbanan. Det omfattar också hissar och rulltrappor som används för att ta sig ned och upp inom kollektivtrafiken. Nästan överallt går det bra att ta sig fram även med Emmaljunga Double Viking, som ju är 79 cm bred. Men exempelvis vid Östermalmstorgs tunnelbana, uppgång mot Stureplan, så finns det hissar där man inte kommer in och där även vagnar med en bredd på 75 cm precis slickar insidan av hissens öppning. En fördel som Kronan och Double Viking har i kollektivtrafiken är att deras knäledshandtag kan vikas in helt så att vagnen blir kort och ger bättre framkomlighet för övriga passagerare när man har parkerat på bussen.

I övrigt säger det sig självt att ju smalare vagn, desto smidigare stadskörning. Men det är inte bara bredden som påverkar utan också hur vagnen är att styra när man befinner sig i trånga utrymme och behöver göra många små svängar eller kanske vända på klacken. Kronan Syskonvagn är inte en den enklaste att snurra runt dess egen axel och vagnen styrs bäst med båda händerna på styret. Emmaljunga Double Viking är något enklare att manövrera i sig, men bredden gör den klumpigare och jag har även på gatorna i min förort många gånger precis kört in i eller snuddat vid lyktstolpar därför att vagnens bredd gör marginalerna små. Bugaboo Donkey är min favorit i den här kategorin. Vagnen kan vändas på en femöring, styras med en hand eller bara ett finger och att den är jämnbred gör att man inte lika ofta lurar ögat att köra för tätt inpå något för att sedan fastna med ett bakhjul.

Sammanfattning: I Stockholm city är det inte roligt att köra en vagn som är bredare än 75 cm, även om det går om man måste, men bor man inte i en stad och åker mycket kollektivtrafik så funkar alla vagnarna bra vid normalstadskörning. I skogen är Kronan Syskon det roligaste sällskapet tack vare en bra kombination av lufthjul, fjädring och stabilt chassi.

PACKA OCH PACKAS
Bugaboo Donkey, Emmaljunga Double Viking och Kronan Syskon kan alla fällas i ett stycke, men Kronan skulle bli den soklara vinnaren om jag anordnade en tävling som hette ”Vilken vagn är snabb och enkel att packa in i en bil?”. Sittdelarna har ett särskilt ihopfällningsläge som gör den redan kompakta vagnen ännu mer kompakt, och även för en person av min uppbyggnad (170 cm lång, klena armar) är Kronan Syskon enkel att omfamna och lyfta, också om den ska in i en bil med högt placerat bagageutrymme. Double Viking känns lite grann som en strandad val när den fälls ihop med sittdelarna på, och själva ihopfällning är dessutom enklast om sittdelarna är framåtvända. Det låter sig göras men det vore att ta i lite väl mycket att kalla Double Viking för en smidig bilvagn. Bugaboo Donkey känns inte alls rimlig i omfång när den fälls i ett stycke tycker jag, men kan i gengäld – om man har tid och ork – plockas isär till beståndsdelar ganska enkelt och då bli riktigt kompakt. Har man begränsat med bagageutrymme kan man med fördel skjuta ihop Donkeyns chassi från duo till monoläge för att det ska ta upp mindre utrymme. Att åka bil med Donkeyn i duoläge är något jag gärna undviker och skulle jag befinna mig i en situation att jag dagligen skulle packa in en syskonvagn i en bil, och bilen inte var stor nog för att rymma vagnen i uppfällt läge, så skulle jag inte välja Donkeyn eller Double Viking, utan mycket hellre Kronan Syskon.

Vad gäller packutrymmet i själva vagnen så har Bugaboo Donkey och Kronan Syskon en stor gemensam varukorg medan Double Viking har separata – en under varje sitt-/liggdel. Jag kan inte riktigt säga att det ena är bättre än det andra, ska man någon gång transportera något väldigt stort under vagnen är förstå en gemensam varukorg det bästa men i vardaglig användning så är det mest en smaksak. Utrymmesmässigt tycker jag vagnarna är snarlika, jag får utan problem in mitt vanliga pick och pack (bestånde av fullsmockad skötväska modell halvstor, regnskydd och bärsele) under alla vagnar. Skulle jag vara körkortslös (vilket jag är) och vara beroende av att kunna storhandla med barnvagnen (vilket jag inte är och därför sällan gjort) så har Donkeyn som nackdel att chassits mittstång går rätt genom varukorgen men man får ändå lätt ned två rejäla matkassar. Kronan Syskon har mer öppen varukorg men ändå inte lika lätt att ställa ned matkassar i om man har sittdelarna vända mot sig. Emmaljunga Double Viking har mycket lättåtkomlig varukorgar om sittdelarna är vända framåt men det går att ställa ned matkassar oavsett sittdelarnas läge.

Sammanfattning:  Kronan Syskon är mest lätthanterad ihopfälld i ett stycke och enklast att lasta i och ur en bil. Alla vagnar har ungefär lika bra packutrymme i varukorgen under, dock olika om man föredrar uppdelningen i separata varukorgar eller rymligheten i en stor.

KÖRKÄNSLA OCH ALLMÄNT INTRYCK
Bugaboo Donkey är en av de dyraste vagnarna på marknaden och jag tror att jag vet precis vilka två egenskaper som väger tyngst för många som valt den som syskonvagn – dels möjligheten att omvandla vagnen till singelvagn, dels den fantastiska körkänslan. Det är inte hittepå från min sida att jag kört vagnen med två barn i hela vägen från förskolan och hem, vilket är kanske en och en halv kilometer och många backar, med endast två pekfingrar på handtaget. Så lätt är den att styra, så lite kraft krävs det för att vagnen ska rulla trots hög belastning med både barn och packning. Varken Kronan Syskon eller Emmaljunga Double Viking kan mäta sig med det. Kronan har bra rull, lite gung i chassit och en skön känsla vilket allt sammantaget ger en positivt körkänsla – speciellt i skogen eller annan terräng, men det är något mindre lättmanövrerad vid små svängar och inte den enklaste att styra enhänt. Double Viking har ett godkänt rull som antagligen skulle förbättras med en annan typ av hjul, medan styrningen är förvånansvärt bra med tanke på att vagnens bredd ändå gör den något klumpig när man promenerar någon annanstans än på öppna ytor.

Något man ska ha i åtanke är att en syskonvagn kan bli väldigt tung. Dels för att vagnen i sig för med sig en del vikt när den innehåller fler komponentet än en singelvagn. Dels för att man faktiskt kör två barn i syskonvagn, och kanske lite packning ovanpå det. Ska man bara rulla vagnen, och inte lyfta in den i bilar så ofta, så är vikten kanske inte det viktigaste. Samtidigt som varje extra kilo förstås kan kännas mördande tungt i uppförsbackar eller nyfallen blötsnö. Förutom att vagnen inte ska vara onödigt tung så är det viktigt att den är bra balanserad. En singelvagn som är lite svårhävd kanske man kan trycka till med foten mot chassit så tar man sig över trottoarkanterna ändå. Men med en syskonvagn är det jobbigare att få upp en dåligt balanserad vagn på bakhjulet, så att den funkar att häva blir extra viktigt. Varken Bugaboo Donkey, Kronan Syskon eller Emmaljunga Double Viking är vad jag skulle klassa som svårhävd – Kronan och Emmaljungas hävkraft påverkas dock av hur man vinklar knäledshandtaget. Även med två stora barn i vagnarna så kan jag utan problem få dem alla över en trottoarkant. Ingen av dem känns heller extremt tung i sig, så också på de punkten får samtliga tre klart godkänt.

Bugaboo Donkey är mitt förstahandsval för stadskörning men inte för skogspromenader, och inte heller om man ofta åker bil och kommer behöva plocka isär vagnen vid ihopfällning. Donkeyn är mitt förstahandsval för den som tycker om att ägna sig åt barnvagnen inte bara som funktionell pryl utan som intresse, det är en vagn som kan kräva sin egen garderob av tillbehör i form av dynor, åkpåsar och suffletter. Donkey funkar bra för barn upp till 3-4 års ålder och kan vara extra sittplats även för något äldre barn än så. Växlar man ofta mellan att ha med sig ett eller två barn så är Donkeyn den enda av de tre vagnarna som kan anpassas efter detta.

Emmaljunga Double Viking är mitt förstahands val för den med stora barn som kanske inte också är så tunga, med tanke på maxvikten om 15 kg. Den är mitt förstahandsval för den som vill ha rymliga sittdelar, bra packutrymme och som inte behöver bry sig om bredden på vagnen utöver att den ska komma in genom den egna ytterdörren. Double Viking funkar att ha med sig i bilen men är inget att fälla ihop och lyfta i ett stycke för den med korta arma.

Kronan Syskon är mitt förstahandsval för den med täta syskon eller tvillingar (med minus för att det ej finns adapter för babyskydd). Den är även mitt förstahandsval för den som är skeptisk till ergonomiska sittdelar och vill ha möjligheten till ett plant liggläge. Familjen som ofta åker bil med sin syskonvagn kommer inte stå och svära över Kronan Syskon, eftersom att vagnen är smidig att fälla och packa in. Kronan Syskon är mindre lämplig för den med långa och/eller stora barn men ett bra alternativ för den som går mycket i terräng.

 Tycker du att jag glömde något viktigt i jämförelsen? Vill du veta mer om hur respektive vagn funkar med åkpåse, hur den är i soligt väder eller finns det någon annan detalj du vill ha beskriven hos alla tre vagnar och som jag av utrymmesskäl utelämnade i vad som ändå blev en vägg av text? Lämna en kommentar till inlägget så återkommer jag med svar i den mån jag kan, så fort jag kan!

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Mikaela 24 november, 2014 - 09:42

Tack! Så välskrivet och bra jämfört! Jag ser att du skrivit att det finns adapter för babyskydd till Emmaljungan. Vad jag har förstått så finns det ännu inget färste så att man kan ha två babyskydd på vagnen. Stämmer det eller har du hört något nytt om 2015 års modell? Jag funderar på att ringa Emmaljunga direkt och fråga om det är något som är på gång till våren men tänkte att jag kan höra med dig som har koll först 🙂

Reply
Anna 25 november, 2014 - 21:22

Hej Mikaela, och tack, kul att du gillade inlägget! Angående din fråga, jag vet faktiskt bara om singeladapter för babyskydd och blir väldigt osäker på om det finns tvillingadapter. Får erkänna att jag tänkte på singeladapter när jag skrev texten och att Kronan då inte har adapter för babyskydd öht. Men det kan mycket väl stämma som du skriver!
/Anna

Reply
Linn 26 november, 2014 - 00:21

Hej! Vad glad jag blev av att se denna jämförelse nu, eftersom jag precis börjat fundera på syskonvagn. Kommer i april att ha en nyfödd och en 2,5 åring. Bor i innerstan och är ute mellam kl 10-17 varje dag. Promenerar mycket, gör utflykter etc (sällan till skogen dock). Inser att det nog vore skönt med en syskonvagn ändå då jag kommer ha båda barnen hemma några år till. Funderar mest på emmaljungan men har em bugaboo nu som jag verkligen gillar och är intresserad av donkeyn just därför.

Plus med emmaljungan är sittytan, minus är bredden.
Plus med bugaboon är väl det mesta enligt mig men den börjar redan kännas liten för mitt barn som är 92 cm. Väger 11 kg dock så viktmässigt håller nog emmaljungan ändå trots att han är lång.

Har du något tips eller tanke? Hur pass ”stor och klumpig” känns emmaljungan om msn
Åker mycket buss (sällan tunnelbana och hiss).

Väldigt tacksam för svar och tack för en superbra blogg 🙂

Reply
Anna 26 november, 2014 - 13:16

Hej Linn! En liten fågel har viskat i mitt öra att Emmaljunga i vår släpper en ny version av Double Viking – den kommer vara endast 73,5 cm smal. Låter toppen! Vet dock ej med vilka hjul den bredden är. Och det innebär att sittdelarna ska göras mindre men det ska främst påverkar bredden på fotstödet, som jag förstod det. Kanske kan det vara intressant för dig?
/Anna

Reply
Maria 26 november, 2014 - 13:15

Kunde INTE har kommit mer lägligt. Jag tänkte, undrar om Anna skrivit nåt bra om syskonvagnar på sista tiden, haha. Nu fick jag så jag teg!

Reply
Therese 26 november, 2014 - 16:42

Enligt denna folder så går det att ha två skydd (men bara emmaljungas som jag fattar det?)
http://www.emmaljunga.com/files/se/Vikingfolder_SV.pdf (S14)

Reply
Linn 26 november, 2014 - 20:13

Ja, det låter ju fantastiskt! Sittbredden är nog inget problem för oss utan det är mest ligglängden som är viktig. Om den kvarstår med sina 105 cm trots att vagnen smalnar av så pass så blir det absolut Emmaljunga double Viking 🙂 tack för infon!

Reply
Emelie 26 november, 2014 - 22:59

Tack snälla för det inlägget! Precis de tre jag undrar över just nu. Hur är korghöjden mellan de? Jag som är lång känner mig jättefjantig bakom en liten Camelon tex.

Reply
Anna 2 december, 2014 - 23:46

Hej Emelie, oj, bra fråga. Jag har inga mått. Får jag gissa tror jag att Double Viking är högst upp, tätt följd av Kronan.
/Anna

Reply
Länklista | Saint Mary's Log 27 november, 2014 - 12:22

[…] Den stora syskonvagnjämförelsen på alltombarnvagnar.com. […]

Reply
Emelie 2 december, 2014 - 22:39

Hej! Vilken bra blogg du har! Måste dock få fråga en sak: jag har en Donkey som jag är supernöjd med. Barnen är 8 mån resp 2 år och 8 mån. När min stora sover fäller vi ned sitsen till liggläge. Framåtvänt. Jag förstod det som att bara sitt- och viloläge gick att få då. Har jag gjort nåt fel med min? Köpte den ny vid årsskiftet…
Mvh
Emelie

Reply
Anna 2 december, 2014 - 23:41

Hej Emelie, och tack!
Det är inget fel på vagnen utan det går rent fysiskt att pressa fram/ned ramen så att man får liggläge även om sittdelen är framåtvänd, men det är inte godkänt att använda sittdelen/delarna så. Detta eftersom att ramarna egentligen är för breda (de är ju bredare upptill och smalare nedtill) och då pressas chassit och handtaget utåt vilket i teorin skulle kunna skada chassit i längden. Så jag rekommenderar dig att bara använda liggläget med sittdelen bakåtvänd.
/Anna

Reply
Beemoo syskonvagn LA 5 januari, 2015 - 09:36

[…] samtidigt en modell det inte direkt finns ett överflöd av . För en tid sedan publicerade jag en syskonvagnsjämförelse mellan tre sådana vagnar, som dock hade gemensamt att de med en liggdel och två sittdelar alla […]

Reply
Jennifer på Fashioncut 9 januari, 2015 - 20:54

Men åh vilken toppen jämförelse! Jag hade velat plocka på varukorgen från Kronan till donkeyn och ta bort mittbalken (rent spontant utan att ha klämt o känt på någon av vagnarna)… Vet inte hur det kommer bli med två i framtiden men att man kan styra donkeyn så enkelt övertygar mig nästan sådär superenkelt med en gång!

Reply
Tobbe 22 februari, 2015 - 07:27

Hej
Jag håller på att bli galen på att leta syskonvagnar.
Söker därför ett råd av ett proffs.

När vårt nästa barn kommer, kommer vårt första barn vara 21 månader. Just nu är hon knappt 80cm lång och normal i kroppen. Vi går mycket med barnvagn(asfaltsvägar 90% av fallen), åker inte jättemycket bil när vi ska någonstans. Handlar mat gör vi oftast vid barnvagnspromenaderna. Det brukar bli 1-2kassar. Just nu kör vi en trille viper som är otroligt bra tycker vi. Lite klumpig vid ihopfällningen men använder inte blen mycket så.
Vad skulle du rekommendera?

Reply
Anna 22 februari, 2015 - 22:08

Hej, och grattis! Tror ni skulle kunna gilla alla tre vagnar jag skriver om det här inlägget, men tror kanske Kronans är mest lika er nuvarande vagn? Dock är det, som du ser i texten, den som har minst sittdelar. Försök ta er till butik och provrulla, själv är jag nyfiken på Emmaljungas nya variant av Double Viking som är 73,5 cm bred istället för 79 cm!
/Anna

Reply
Tobbe 23 februari, 2015 - 11:35

Hej, Tack!

Så det är alltså så att kronan inte kan ha en adapter till babyskydd? Det var något som vi absolut måste ha efter ha testat utan med vipern på första barnet. Behöva väcka plutten som sover för att lägga ner i liggdelen och sedan få plutten att sova igen… taskigt 🙂
Hörde att Emmaljunga skulle komma med en smalare, vi har prövat den som är 79cm, och tyckte den vara som en lastbil att ratta. Stor och klumpig.
Vilken av vagnarna har störst plats i sittdelen? (Emmaljungas nya har väl typ samma mått som gamla?)

Reply
Anna 23 februari, 2015 - 11:51

Hej,
det stämmer – finns ingen babyskyddsadapter för Kronan syskonvagn MEN tyvärr så har jag hört att samma gäller Emmaljungas smalare variant av Double Viking. Så i det fallet är ju den inte heller ett alternativ för er. :/
/Anna

Reply
Anna 6 november, 2015 - 09:57

Hej! Är väldigt sugen på Kronan syskon då jag gillar Kronans vagnar generellt. Vi har behov av syskonvagn från nu till nästa sommar och då kommer vår stora tjej vara ca 1m räknar jag med, längd nu ca 95 vikt 13. Sover sällan på dagen. Kommer det att funka tror du eller måste jag välja Emmaljunga 735 som är mitt andrahandsval? Mycket tack!

Reply
Heidi 17 januari, 2017 - 10:04

Jättebra med dina jämförelser av syskonvagnarna! Det som skulle vara intressant att också veta är vilka ståbräden som finns till dessa syskonvagnar och hur ståbrädena påverkar körbarheten. Ett annat intressant tillägg skulle vara att veta vilken av dessa syskonvagnar som innehåller minst skadliga kemikalier.

Reply
Sandra 6 februari, 2017 - 15:59

Tack för en tippen bra jämförelse!

Reply

Lämna en kommentar