Höstnyheter från Bugaboo – Runner, Disel och Comfort ståbräda!

av Anna

bugaboorunner

Det är fantastiska tider för barnvagnsnördar just nu, och för den som gillar Bugaboo så finns det många nya lanseringar att glädjas över. Alla dessa nyheter hoppas jag nu under Kind + Jugend här i Köln kunna titta närmare på och förstås bjuda på egna bilder av, men här kommer åtminstone lite produktinformation och bilder direkt från Bugaboo. Den i mitt tycke största nyheten är förstås joggingchassit på bilden ovan – Bugaboo Runner! Chassit kommer bara kompatibelt med sittdelarna från alla Bugaboos barnvagnar – Cameleon3, Bee+, Bee3, Donkey och Buffalo. Om den information jag har fått stämmer så ska det även fungera att ha sittdelen vänd mot sig, vilket ju verkligen är något som känns efterfrågat på joggingvagnsmarknaden. Dessutom gillar jag lösningen med samma sittdel men separat chassi, funderar själv på att investera i en springvagn just nu men har problem med hur den ska förvaras och hur jag ska motivera det upptagne utrymmet med en vagn som kanske bara användas 1-2 tillfällen i veckan.

Bugaboo Runner kommer lanseras i USA, Kanada, Nya Zeeland och Australien våren 2015 och i Europa under hösten 2015, vi får alltså vänta ett helt år till, tyvärr. Priset i amerikanska dollar ligger på 400 USD för chassit (ca 3000 kr gissar jag på), adaptrarna för att fästa sätet från sin andra Bugaboo-vagn kostar 25 USD (ca 200 kr) och vill man köpa till en särskild sittdel för sin Runner så kostar det 330 USD (ca 2500 kr).  Som det ser ut har Bugaboo Runner tre fasta lufthjul samt fast handtag med handbroms eller något slags död mans-grepp anordning. Mer info kommer givetvis så fort jag sett vagnen på riktigt!

bugaboowheelboard

Redan nu i vinter släpper Bugaboo en ny Komfort ståbräda som är kompatibel med alla modeller, och till ståbrädan finns en pall. Pall har även funnits till äldre modeller av Bugaboos ståbrädor men den har då varit tillverkad av ett fristående företag, nu förekommer Bugaboo sina konkurrenter genom att själva presentera en helhetslösning. Pallen ska vara enkel att ta av så att det större barnet kan alternera mellan att stå och sitta, och själva ståbrädan kan också varieras i hur den fästs på chassit – den kan sättas både på vänster och höger sida och på så sätt skapa lite bättre gåutrymme för den som kör vagnen. Pallen kommer inte vara kompatibel med Bugaboos nuvarande ståbräda, maxvikten är 20 kg och priset för ståbräda + pall + adapter för den vagn du önskar kommer ligga på 115 euro, vilket motsvarar cirka 1050 kr.

bugaboodiesel1

Bugaboo har även initerat ett nytt designsamarbetet med märket Diesel, och det första släpper är denna special edition Bugaboo Cameleon3. Vagnen har mörkgrönt chassi och matchande klädsel med många detaljer som verkligen frår vagnen att sticka ut, Bugaboos egen beskrivningen är att den ska vara utmanande – #bebrave! Som man ser på bilden ovan samt detaljbilderna nedan så är framhjulsfjädringen och bromsen knalligt gula, chassits nav har en guldstjärna, sittdelen har samma sorts sele som den nya i Bugaboo Bee3, på liggdelens kortsida finns fack för extra förvaring och den förlängbara suffletten har inbyggd vädringsficka med insektsnät. Det finns även fyra accessorarer som kan köpas separat – sittdyna och åkpåse i camouflagemönster, samt parasoll och insektsnät. Vagnen säljs i duopaket, som alltid med Bugaboos vagnar (förutom Bee) för 13000 kr, sittdynan kostar 790 kr och åkpåsen 1600 kr. Parasollet säljs för 660 kr och myggnätet för 280 kr. Bugaboo by Diesel ska finns tillgänglig hos återförsäljare från oktober.

bugaboodiesel2

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Frida 12 september, 2014 - 12:12

Åhh..helt underbara nyheter från Bugaboo.
Blev helt kär i den nya cam3 med Diesel.
Vet du när nya ståbrädan kommer ut i Sverige alt USA?

Reply
Anna 15 september, 2014 - 19:39

Hej Frida, den kommer i november – och ÄR värd att vänta på! Kommer lägga upp massa biler och mer info under veckan.
/Anna

Reply
Mary 27 september, 2014 - 09:39

Hej!
Vilken tur att jag hittade din blogg! Är precis i barnvagns-köpartagen, och har en fråga!
Jag har förälskat mig i Cameleon Neon Pop, och funderar på att köpa en begagnad. Vet du om man kan köpa nya delar t.ex nya hjul i samma edition, eller finns det inte att få tag på?
Har du ngt tips på vad man ska tänka på när man köper en begagnad vagn?

Stort tack på förhand!

Med vänlig hälsning, Mary

Reply
Anna 27 september, 2014 - 21:30

Hej Mary!
Först av allt så finns Cameleon Neon Pop både som Cameleon+ och som Cameleon3, värt att veta att 3an förstås är värd mer än +, tycker jag i alla fall! Den har ju mkt bättre funktioner. Ang reservdelar så tror jag det kan bli svårt att få tag på, men jag törs inte ge något säkert svar.

Rent allmänt att själva prova alla funktioner så att vagnens broms funkar, sittdelen kan fällas, handtaget regleras, vagnen fälls ihop och upp osv. Kolla igenom att klädsel är hel och inte möglig, att hjulen rullar som de ska osv!
/Anna

Reply
Mary 28 september, 2014 - 17:49

Hej Anna,

Stort tack för svar, uppskattas! 🙂

//Mary

Reply
Bugaboo Komfort Ståbräda – äntligen! 10 augusti, 2015 - 14:45

[…] ett år sedan skrev jag för första gången om Bugaboos nya Komfort Ståbräda och strax efter det fick jag se den live i Bugaboos Showroom på Kind und Jugend-mässan i Köln. […]

Reply
Bugaboo Bee3 By Diesel Rock 2 mars, 2016 - 09:35

[…] av Bugaboos designsamarbete med Diesel är här, och sist ut att få en makeover (efter först Cameleon3 och sedan Buffalo) är minstingen Bugaboo Bee3. På bilderna ovan syns alltså Bugaboo Bee3 by […]

Reply

Lämna en kommentar