En första titt på Kronan Sulky/S 2016 och Emmaljunga Scooter 4 S

av Anna

Emmaljunga-Scooter-Kronan-Sulky-SDelar av våren har jag bestämt mig för att ägna lite extra tid åt sulkys! Av olika anledningar är det en eftersatt barnvagnskategori här på bloggen. Antagligen beror det på att jag är ett stort fan av vändbara sittdelar och fortfarande har min tvååring främst bakåtvänd, men nu känns han även för mig stor nog att åka framåtvänd ibland. Just nu har jag två nyheter parkerade i hallen, en Kronan Sulky/S 2016 i grått och en Emmaljunga Scooter 4 S, också den i en grå nyans av Emmaljunga döpt till Lounge Grey. Sulky/S 2016 är ett recensionsex direkt från Kronan Barnvagnar och Scooter 4 S har jag fått tillgång till via Babyexperten. Jag har aldrig kört en sulky från Emmaljunga tidigare, men jag testade förra vintern den första årsmodellen av Kronan Sulky/S.

Skillnaden mellan årsmodell 2015 och 2016 av Kronan Sulky/S är främst att chassit har gjorts om, framstycket där swivelhjulen klickas fast har kortats med flera centimeter, vilket förstås ger hela vagnen kortare men också körkänslan mer stabil. Första omgången av Sulky/S hade vissa exemplar som drabbades av vobblande och sneda framhjul, i vissa fall uppstod även sprickbildning. Detta ska vara bortbyggt på Sulky/S 2016 och jag tycker faktiskt att den känns mer stabil och rejäl att köra – om mitt minne från ett år tillbaka är korrekt. Varukorgen är fortfarande lite liten och handtaget kunde få vara lite längre så att den som kör får ytterligare några centimeter i steglängd, men överlag är jag positivt inställd till den här vagnen och ser fram emot att köra den igen.

Emmaljunga Scooter 4 S är som sagt en ny bekantskap för mig. Färgen Lounge Grey är fantastiskt snygg och av det lilla jag kört vagnen hittills så verkar lättviktshjulen hantera snö bättre än jag förväntade mig. Men jag kommer även testa Scooter 4 S med de luftfyllda Air-hjulen, för en mer rättvis jämförelse. Mitt första intryck är även här positivt. Varukorgen är rymligare än på Kronan Sulky/S och handtaget gör det möjligt att komma längre bort från chassit när man går med vagnen. Däremot har jag inte riktigt blivit vän med suffletten än, antingen får den hänga långt bak vilket inte är estetiskt tilltalande för fem öre, eller så drar jag fram den så det ser snyggt ut men då ser jag inte tvååringen alls. Knepigt det där!

Fulllängdsrecensioner och en inbördes jämförelse kommer senare i vår. Peppra gärna med frågor i kommentarerna så ska jag försöka se till att de besvaras i recensionerna!

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Johanna 21 januari, 2016 - 11:11

Jag använder inte suffletten på emmaljunga 4s annat än till en extra förvaringsplats. Fäller man tillbaka suffletten helt mot hantaget blir det som en pung baktill. Där brukar jag förvara fotsack eller filt eller om man går på köpcentrum så har jag jackorna där. Då kan dottern sitta kvar i vagnen och jag blir avlastad. Inte direkt det den är till för men det funkar. Rasar sakerna ur hamnar de dessutom i varukorgen.

Reply
Anna 21 januari, 2016 - 11:13

Hej, haha, bra tips! Du är faktiskt inte den första som nämner suffletten som en förvaringsficka! Intressant idé, synd bara att det ser så himla trist ut när den är helt baktfälld. :/
/Anna

Reply
Linn Asplund 21 januari, 2016 - 12:37

Åå kronan recensionen är jag rejält sugen på! Väntar med spänning
Tack för en bra blogg för övrigt

Reply
Vidalila 23 januari, 2016 - 19:43

Jag svär ju vid EL scooter 4 s, och den enda nackdelen är verkligen suffletten. Men jag har nästan helt kapitulerat efter att ha insett denna guldgruva av förvaring av hela familjens vinterkläder vid shopping. Jag funderar på att sätta självhäftande kardborre vid ryggen och på suffletten så att hängpungseffekten minskas lite när den är tom i alla fall. Men nu till min viktiga fråga! Eller önskemål: kan du snälla snälla hänga din Svensk tenn väska (den lilla gråsvarta med elefanter) på Emmaljungan? Jag funderar fortfarande på den väskan, och bara misstänker att det kommer bli en ursnygg match made in heaven mellan de gråa nyanserna!

Reply
Sarah 26 januari, 2016 - 15:50

Väntar också på din recension av kronan du vet möjligtvis inte om den kommer i några nya färger i år?

Reply
Anna 31 januari, 2016 - 22:23

Hej Sarah!
Absolut, ska köra lite till bara så känner jag mig redo att skriva om den sen! Och ja, Kronan kommer släppa lösa suffletter i en massa fina färger, kolla här: https://www.facebook.com/BontiAB/photos/pb.127848780613629.-2207520000.1454275386./1063361800395651/?type=3&theater
/Anna

Reply
Alex h 28 februari, 2016 - 11:19

Hej kan man vända emmaljungan här ovan så barnet sitter mot mig? Jag vill gärna att min son alltid ska vata vänd mot mig så vi kan ha en kommunikation med varandra under promenaden, shoppingturen eller när vi ska gå på tex zoo! Finns det annars någon annan sulky i samma prisklass och lika bra som emmaljungan som är frammåtvänd?

Reply
Anna 1 mars, 2016 - 11:10

Hej Alex, denna Emmaljunga är endast framåtvänd. Vill du ha en vändbar vagn i ungefär samma prisklass så blir det knepigt, oftast måste man upp iaf en tusenlapp till. Sulkys är inte vändbara så lika små och smidiga får man dem aldrig.
/Anna

Reply
Anna L 12 mars, 2016 - 23:59

Hej, vilken av dessa två tror du är bäst för flygresor till/från en destination med grova grusvägar?

Reply
Anna 14 mars, 2016 - 10:03

Hej Anna,
då säger jag Kronan Sulky/S eftersom att den blir mycket mer kompakt och smidig ihopfälld än vad Scooter blir!
/Anna

Reply
Hanna 17 april, 2016 - 09:13

Hej! Hur fungerar scooter 4s samt kronan s med Bugaboo HP-åkpåse? Tack för otroligt brarecensioner

Reply
Anna 17 april, 2016 - 21:44

Hej Hanna, inte testat åkpåsen i någon av de vagnarna men kan ändå säga att den nog sitter lite bättre i Scooter iom att du kan trä den över ryggstödet på den, medan Sulky/S har en sufflett som sitter ihop med ryggstödet.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar