Silly walking med barnvagnen!

av Anna

sillywalkingMan skulle kunna tycka att mina barn borde ha det i sig. Att det borde ligga i generna. Kärleken till barnvagnar alltså! Men inte då. Jag har fått kämpa med alla tre. Slutligen har jag faktiskt nått till den punkten då vagnen är lika mysig för dem som för mig men vägen dit har varit lång och just i den ålder som min bebis är nu, ungefär ett halvår, så har jag ibland fått vara uppfinningsrik under promenaderna. För ibland är det ju så att man har ärende att uträtta och en trött bebis och då vore det ju himla smidigt om den trötta bebisen faktiskt kunde tänka sig att somna i vagnen som hen färdas i.

Jag tänkte nu dela med mig av mina tre bäst körtekniker för att söva ett barn i barnvagn. Är du typen som helst flyr uppmärksamhet så kommer en varning: det är lite silly walking över dessa metoder men man måste leva sig in till topp från tå om man vill att det verkligen ska funka!

Teknik 1 – Off Road
Funkar bäst på all sorts väg som gränsar till någon annan typ av terräng: gräs, grus eller sand till exempel. Befinner man sig i stadsmiljö får man leta reda på höjdskillnader i plattsättning, en längsmedgående skarv eller kanske gräns över till kullerstenen. Knepet är att i lugn men bestämd takt styra vagnen från höger till vänster och tillbaka, över kanten. Har man bara ack så lite fjädring i sin barnvagn skapas då ett härligt gung och strax blir sömnen emotståndlig.

Teknik 2 – Zombierycket
Så ditt barn låter sig inte imponeras av lite terrängkörning? Okej, dags för den tyngre arsenalen. Zombierycket har fått sitt namn för att du likt en zombie måste gå med armar stelt utsträckt framför dig. Ge vagnen lite mer fart än din egen gångtakt så att den åker iväg framåt och stoppas med ett lätt ryck (som när man kör över en tröskel bara) av dina utsträckta händer. Se till att ha lite gung i armbågarna så att du när du fångat in vagnen kan skjuta på den igen, stoppa med ett ryck och sedan upprepa så länge behov finns. På mina barn har rycket alltid varit effektivt, tror det påminner dem om den där försiktiga buffen i rumpan jag ger dem när de ska somna i min famn.

Teknik 3 – Hela havet stormar
När inget annat funkar så får man dra på sig matroströjan och visualisera höga vågar. Med hela havet stormar-tekniken så krävs det ytor, kan av erfarenhet meddela att den ej är så populära i folktäta områden typ shoppinggallerior. Men har man utrymme att ta ut svängarna så kan det vara väldigt sövande för den bebis som är trött men har svårt att komma till ro. Gå i normal till rask takt och sväng vagnen konstant i s-formade kurvor. Kom ihåg, du vill inte göra bebis åksjuk utan målet är att skapa det där gunget som bara en båt på öppet hav annars kan framkalla.

Lycka till med teknikerna och om ingen av dem funkar så gör som jag: kapitulera, ta fram bärselen, bär bebis på magen istället och låtsas sen som att det inte alls är konstigt att du köpt en vagn för en halv månadslön men den enda som åker i den är en matkasse med tre liter mjölk och en klase bananer…

 

Du kanske också gillar

9 kommentarer

monica 31 juli, 2014 - 18:49

Tack för ett informativt inlägg, du vidgar min perspektiv. 😉

Reply
Hanna 31 juli, 2014 - 21:50

Hahaha, låter som de teknikerna jag har utövat på mina två barn.
Nu när den yngsta snart är 5 månader så börjar vagnen att funka. Med hjälp av sittdel och inovidyna 😀
Du som har provat ergobaby bärsele, är den skonsam mot nacke och axlar?
Jag har babybjörn active nu, (som ska vara ergonomisk) men den tar död på min redan onda nacke :/

Reply
Anna 4 augusti, 2014 - 21:10

Ja den är mycket skonsam! Har både Ergo Original och 360 som jag använder nu, de är toppen båda två. Kommer skriva om dem på min Bonti-blogg hyfsat snart men de är inte jämförbara med BabyBjörn kan jag säga.
/Anna

Reply
Theresé 2 augusti, 2014 - 18:02

Åh tack måste testa någongång! Våran versa är ju rätt stum så gunget finns ju inte direkt!
Förresten, kom på att ni har en väldigt vacker tapet som du har som bakgrund på barnvagnsbilderna…har sett den men undrar vad den heter??! 🙂

Reply
Mikael 3 augusti, 2014 - 15:32

Hej Anna,
Vilken är enligt dig den sportigaste barnvagnen och vilken är bäst of road…om man nu kan säga att det finns någon sådan?
mvh/Mikael

Reply
Anna 4 augusti, 2014 - 21:11

Hej!
Haha, jo du, vilken sport tänker du på då? Men okej, off road körning, då vet jag att för många så är Mountain Buggys vagnar högt upp på listan, och även Baby Jogger har några modeller (Elite t.ex.) som gör sig väldigt väl i terräng!
/Anna

Reply
Amsibamsi 5 augusti, 2014 - 22:43

Underbart inlägg! Igenkännings-faktorn når toppnivå med min lilla 2 månaders, men han älskar att åka vagn! Så länge jag kör hårt, snabbt, gungigt eller intensivt! Vagnen ska helst inte stå stilla om han inte däckat helt. Samma sak gäller i bilen, Gud nåde rödljus och köer haha

Reply
Hjälp, min bebis vill inte åka barnvagn! 21 augusti, 2014 - 11:38

[…] bebisar som har svårt för att komma till ro i barnvagnen så har jag även mycket goda erfarenheter av bebisar som helt enkelt inte vill vara i barnvagnen. […]

Reply
Marie-Louise 24 september, 2014 - 08:40

Haha underbar läsning! 😀

Reply

Lämna en kommentar