Åkpåsar från Mini Rodini

av Anna

MR_1
Det här kommer låta som en råttan i pizzan-historia, men för några år sedan så mailade jag till Mini Rodini och önskade att de skulle börja göra åkpåsar. Som jag minns det fick jag inget svar men när barnklädesmärket idag släppte sitt andra drop av höstens kollektion så tänker jag att kanske var det ändå någon som läste mitt mail? Skämt åsido, jätteroligt med en till aktör på åkpåsemarknaden! Jag befann mig i city när jag såg nyheten och kastade mig förstås genast iväg till MRs butik i NK, och där fanns de redan framlagda på hyllorna. Mini Rodini vet ju hur man gör kläder, men efter en närmare titt på åkpåsen så måste jag konstatera att det verkar som att de vet hur man gör åkpåsar också. Alla detaljer verkar vara mycket genomtänkta, och det är bara att hoppas att den är lika bra i praktiken som den är på pappret.

Bilderna ovan visar dels produktbilderna, dels bilder på åkpåsarna i butik med en färgåtergivning så nära verkligheten som jag kunde åstadkomma. Den rosa tycker jag är mycket mer korall än vad produktbilden lyckas återge medan den gula stämmer bättre.

MR_2
Åkpåsen har ett helt avtagbart lock, så baksidan kan om man vill användas som sittdyna också. Åkpåsens lock har knappar så att man kan vika upp övre delen för mer luft in till barnet, eller nedre delen så att barnets fötter kan sticka ut.

MR_3
Hurra för bästa grejen om man gillar att klä på sin barnvagn nya kläder ofta – selhålsöppningarna i ryggen är med kardborre! Man slipper därmed trä om selen varje gång åkpåsen ska i eller ur, det är bara att sätta den på plats, dra igenom selen och sen stänga igen öppning med kardborren. Som den högra bilden visar så har nederdelen av insidan på åkpåsens bakstycke fått samma slit- och vattentåliga tyg som själva utsidan. Perfekt om man vill kunna sätta i ett barn i åkpåsen med skorna kvar på, men slippa få en alltför blöt och skitig åkpåse att städa efteråt.

MR_4Åkpåsen har en övre kant med dragsko, som antingen kan has framåt och dras om barnet så att öppningen blir mindre, lite som en luva. Men kanten kan också vikas bakåt och fungera som en slags upphängning, så att åkpåsen inte glider i sittdelen. Materialet på baksidan verkar också vara något slags antiglid. Utöver det finns också en elastisk rem med spänne, så att man verkligen ska kunna få åkpåsen att sitta på plats. Kommer funka riktigt bra exempelvis i Bugaboos barnvagnar, där sittdel och sufflett inte sitter ihop, men kanske inte är lika användbart i vagnar där suffletten är fäst vid sittdelen.

Åkpåsarna verkar otroligt populära och det ryktas att den gula redan är slutsålda hos många återförsäljare. De är 1 meter långa, något utav en standardbredd för åkpåsar, och kostar 999 kr.

Du kanske också gillar

16 kommentarer

anna 29 augusti, 2014 - 00:21

tack för väldigt bra info om minirodini åkpåse! letade efter en bra åkpåse så nu är den gula köpt på nätet!

Reply
Anna 31 augusti, 2014 - 21:25

Vad roligt, då får du en härligt färgglad vagn i vintermörkret!
/Anna

Reply
Jullan 29 augusti, 2014 - 08:28

Åh jag som VAR SÅ nöjd med mitt köp av åkpåse. Detta är ju ett must have! Love them. Tänk den korallfärgade.
Min systerdotter jobbar på NK på just den avdelningen, måste höra om de finns många kvar. 🙂

Reply
Anna 31 augusti, 2014 - 21:25

Kul, hoppas du hittar en!
/Anna

Reply
Sara 13 oktober, 2014 - 14:56

Åhh, vad fina!

Tror du att en sådan skulle passa bra i en Cameleon3??

Reply
Anna 13 oktober, 2014 - 21:29

Hej, ja men absolut, det tror jag skulle funka bra!
/Anna

Reply
Therese 4 januari, 2015 - 21:08

Hej söker med ljus och lyckta efter en gul rodini
Ngn som har att sälja?

Reply
Therese 4 januari, 2015 - 21:09

Min mail är
Muppen83@live.se

Reply
Tessy 18 mars, 2015 - 16:13

Så snygga 🙂 tror du att de passar att ha i Emma ljunga sittdel? Det är mondial sittdelen jag har 🙂

Reply
Anna 19 mars, 2015 - 11:57

Hej Tessy, det tror jag absolut att den gör!
/Anna

Reply
Frida 20 april, 2015 - 09:47

Hej!

Vet du om dessa funkar med Teutonia?

/Frida

Reply
Anna 21 april, 2015 - 07:54

Hej Frida,
det tror jag absolut, åkpåsen har selhål som ska funka med alla fempunktsselar så det borde verkligen inte vara något problem.
/Anna

Reply
Helena 21 augusti, 2015 - 10:56

Hej Anna

Tack för jättebra blogg!!

Min fråga kanske anknyter till Fridas ovan men passar denna åkpåse till Britax Go Next tror du? (Är nybörjare på området men tror Britax GN har fempunktssele, därav anknytningen till tidigare fråga.)

Mvh
Helena

Reply
Anna 21 augusti, 2015 - 23:56

Hej Helena,
det vet jag att den gör, har en vän som haft just den kombon och det funkade utmärkt!
/Anna

Reply
Amanda 17 augusti, 2016 - 07:28

Hej! Så fin har möjlighet att köpa den gula begnand över internet men är osäker på om den fungerar i kronan city. Vad tror du? Har du andra tips på åkpåsar till kronan city? Mvh Amanda

Reply
Anna 17 augusti, 2016 - 10:47

Hej Amanda! Tror den funkar vad gäller passform utan problem. Mini Rodinis åkpåse är ju inte så bylsig utan mer följsam i modellen. Uttag för selen borde också funka, Kronan City har ju lös sele och MR ha uttag för fempunktssele men med kardborre, så det går ju. Dock har Kronan knapphåll överst på sina ryggstöd därför att deras egna åkpåsar har knappar som man kan fästa upp dem så de inte glider. De har ju inte MRs åkpåsar, så om du inte vill att åkpåsen ska glida får du hitta en annan lösning på just det. Den gula är väldigt fin – och eftertraktad!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar