En första titt på Baby Jogger City Lite!

av Anna
Första intryck av Baby Jogger City Lite

Nämen titta här! Framför vår gamla kalkstenslada står en alldeles sprillans ny barnvagnsmodell från Baby Jogger – City Lite! Via Lekmer så ska vi testköra Lite nu under sommaren och jag tänkte redan idag bjuda på vad vagnen har gjort för första intryck på mig. Vi det här laget har jag monterat fler vagnar än jag kan minnas och som vanligt med Baby Jogger så är allt väldigt logiskt. Jag kan erkänna att jag inte ens öppnade instruktionsboken (fy på mig, det ska man alltid göra) utan glatt klickade ihop vagnen och jag tror det tog mig två, kanske tre minuter. Konstruktionen är väldigt snarlik Baby Joggers övriga vagnar. Jag har tidigare kört både City Versa GT och City Mini 4W.

Sammanfattning av Baby Jogger City Lite

Sammanfattning av Baby Jogger City Lite

Enligt Baby Jogger så är vagnen 58,5 cm bred och väger 7,3 kg. Ganska nätt i sina mått. Maxvikten är 15 kg i sittdelen, 4,5 kg i varukorgen och 1 kg i fickan baktill på sittdelen. Detta är dock vad den är testad och godkänd för i Sverige, samma vagn har en maxvikt på 55 lbs i USA, dvs ungefär 25 kg. Min 3,5-åring på bilden är ca 105 cm lång och väger ungefär 16 kg, hon har gott om utrymme i vagnen och den känns robust med henne i.Precis som Baby Joggers andra vagnar så har även City Lite en lång sufflett, kanske något kortare än på City Mini 4W, som är ställbara i fyra steg.

Vagnen fälls med Baby Joggers easy fold-teknik. Dock måste en röd knapp på insidan av chassit först tryckas in – en slags säkerhetsspärr. Vagnen låser sig automatiskt i ihopfällt läge och kan förvaras stående som på bilden. Brickan för barnet, som även fungerar som en bygel, samt föräldrakonsollen uppe vid handtaget säljs i ett tillbehörskit ihop med ett regnskydd. City Lite är så vitt jag förstår en slags budgetvariant av vanliga City Mini. Den har annat material i klädsel och handtag man suffletten är testad och godkänd som UV-skydd 50+.

Här kan du läsa min fulla recension av Baby Jogger City Lite.

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Anna Fredrika 7 juli, 2014 - 14:43

Tittade på den i butik idag, tyget kändes märkligt och inte så tåligt.
Nyfiken på vad du har att säga om det.

Reply
Anna 9 juli, 2014 - 20:00

Nja, jag tycker nog att det känns tåligt allt! M har klättrat upp och ner i vagnen och ser inget slitage alls hittills!

Reply
Therese 10 juli, 2014 - 20:41

Gärna en bild på hur en bebis sitter/halvsitter i den 🙂 jag har en bebis i din minstas ålder o vill köpa bilvagn om ett par månader, BJ lockar ju lite 😉

Reply
Anna 14 juli, 2014 - 11:38

Mailar dig en bild!
/Anna

Reply
The battle of the ihopfällning 24 juli, 2014 - 11:30

[…] det är lite kul! Som ni redan sett på bloggen så har jag för närvarande tillgång till både Baby Jogger City Lite och till Mountain Buggy Nano. Båda dessa vagnar har ju som ett av sina kännetecken att de är […]

Reply
therese v 5 augusti, 2014 - 09:50

är i valet och kvalet om jag ska köpa en ny babyjogger city lite eller begagnad city mini 3w. Vilken hade du valt ? Har en treåring som åker & sover i vagn ibland samt bebis beräknad i sept. Till vardags kör vi både emmaljunga superviking & babytravel amsterdam. mvh/therese

Reply
Anna 7 augusti, 2014 - 20:30

Hej!
Hm, det är ju väldigt snarlika så om du ändå ska ha vagnen som extravagn så funkar ju Lite väldigt bra för ändamålet! Ska du ha vagnen till mer än så och ev vill kunna ha liggdel på också, du kan jag rekommendera 4W!
/Anna

Reply
Malin 6 september, 2014 - 20:02

Hej,
Var precis påväg att sälja min cameleon för att köpa en bugaboo bee när jag såg att denna modell. kommit. Bor i Stockholm city och tycker att lite’n verkar otroligt smidig. Hur tror du att den kommer funka när snön kommer? Då menar jag främst i stan och inte i terräng med djup snö.

Med vänlig hälsning,
Malin

Reply
Anna 7 september, 2014 - 21:08

Hej Malin,
jag tror den kommer funka sådär. Tycker personligen att dubbelhjul och snö är en ganska dålig kombi, men visst är det plogat och/eller snön hårt packad så kan det säkert rulla hjälpligt iaf!
/Anna

Reply
Malin 8 september, 2014 - 20:16

Tack för din input,
Skulle du rekommendera bee’n i så fall? Eller city mini gt?

Mvh
Malin

Reply
Anna 29 oktober, 2016 - 21:09

Hej,

Vi har en babyjogger city lite och jag är jättenöjd. Vi funderar på att använda den som en ”dagisvagn” och sova i och behöver därför en åkpåse under vintern. Haar sett att Lekmer har en åkpåse för babyjoggers citymodeller men min uppfatting är att den är väldigt enkel och det står att den värmer barns ben och fötter så min fråga till dig; Har du någon erfarenhet av den? Går det att vika upp påsen över hela kroppen? (som på vanliga åkpåsar)Hoppas du förstår vad jag menar 🙂 Se länk till den nedan.

http://www.pricerunner.se/pl/689-1123524037/Barnvagnstillbehoer/Baby-Jogger-AEkpaase-City-%28Multi%29-Black-priser

Mvh
Anna

Reply
Anna 1 november, 2016 - 12:01

Hej Anna, ja jag har en Baby Jogger-åkpåse hemma och locket på den går att vika upp över kroppen precis som på vanliga åkpåsar! Men den är ganska enkel i modellen, den värmer ju men är inte den absolut varmaste skulle jag säga.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar