Inovi sittdyna i Brio och Britax Go och Go Next

av Anna
Inovi Large sittdyna i Britax Go Next

Inläggets rubrik säger väl egentligen allt. Jag har tidigare visat Inovi dynan i Bugaboo Donkeys ergonomiska sittdel men då jag fått både kommentarer och mail angående hur den funkar i en vanlig sittdel, så publicerar jag nu en sådan bild. Inovi sittdyna i storlek large i sittdelen på Brio Go Next. Sitter som ett smäck och den här kombon är den första som min bebis inte skriker i, yay för det!

Efter att ha använt Inovi flitigt även varma sommardagar kan jag också svara på frågan om dynan känns svettig: nej, det tycker jag inte. Det vill säga,bebis blir inte mer svettig än vad han skulle blivit utan sittdelen. Den har nog inte direkt en avsvalnande funktion men gör honom inte heller varmare. Han sitter fortfarande med gott om luft omkring sig och jag uppskattar att sittdynan gör det mycket mer ombonat för honom i sittdelen, känns även som den skyddar lite när eventuella storasyskon på cykel råkar titta åt ett annat håll och kraschlandar rakt in i vagnen…

Är fortsatt väldigt, väldigt nöjd med den här dynan. Känns mycket mer okej att flytta en liten bebis från liggdelen till sittdelen när man kan få sittdelen såhär mysig. Jag önskar att den hade funnits när min dotter började liggdelsvägra vid tre månader men är glad att jag i alla fall kan använda den nu till trean.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Inovi dyna hos: Babyland

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Amanda 20 juni, 2014 - 06:58

Hur känner du med att den inte har fullt liggläge? Behöver man det?

Reply
Anna 20 juni, 2014 - 20:52

Hej! Jag har personligen aldrig saknat fullt liggläge på Brio Go, och då har jag med två barn börjat använd Go med sittdel när de varit 4 månader. Tycker det är perfekt med en liten lutning, de är ändå förkylda titt som tätt så ett litet högläge är bara bra. Vet att det finns de som tycker plant liggläge är jätteviktigt men mina barn, och jag, har aldrig brytt oss.
/Anna

Reply
Karin 8 juli, 2014 - 20:49

Vi har nyss bytt till sittdel på vår brio go, vår tjej väger 10 kg och är sju månader gammal så hon är ju lite åt det större hållet men jag upplever att hon sitter lite snett i sittdelen. Funderar därför på att köpa en dyna men inovin vekar vara slut överallt! Vet du hur länge den större dynan är användbar? Ungefär när växer de ur den? När det gäller plant liggläge, har det något med ryggens utveckling att göra eller varför håller vissa så hårt på det?
Superbra blogg, hoppas ni har det skönt på ön!

Reply
Anna 14 juli, 2014 - 11:37

Hej Karin, tack, vi har det toppen!
Ja jag såg att Inovi Large verkar slutsåld på många ställen men de verkar komma i lager igen då och då, så du får håla utkik. Jag tror large dynan funkar upp till ett år kanske? Beror nog lite på dels hur stort barnet är, dels i vilken vagn dynan sitter. En smalare sittdel tränger ju ihop sittdelen mer.

Jag vet faktiskt inte varför många tycker helt plant liggläge är så viktigt. Barnen sover ju på en kudde i sängen ofta, så de ligger ju inte helt plant där heller. Viloläge kan jag förstå att man inte vill ha småbarn i men ett liggläge med bara några graders lutning tycker jag bara är bra, speciellt alla årstider utom sommaren för då är iaf mina barn jämt förkylda. 😉
/Anna

Reply

Lämna en kommentar