Byta suffletter mellan Bugaboos vagnar

av Anna
Kan man använda Cameleon-sufflett på Bugaboo Buffalo?

Innan Bugaboo släppte förlängda suffletter också till Cameleon och Donkey så var det vanligt att Bugaboo-ägare ville använda Buffalons suffletter på dessa två barnvagnsmodeller. Donkey och Buffalon är väldigt snarlika i design, det är faktiskt samma sufflettfästena men olika form och storlek på bågarna. Cameleon särskiljer sig dock desto mer från övriga Bugaboo-modeller och därför funkar det illa att försöka använda en Donkey- eller Buffalo-sufflett på den. På bilderna ovan ser ni att i princip allt är olika: sufflettfästena har helt olika form och funktion, bågarna har både olika form och dessutom har Cameleon två stycken bågar medan både Donkey och Buffalo har tre bågar. Så på frågan om man kan använda sin Donkey- eller Buffalo-sufflett på sin Cameleon – eller tvärtom för den delen – så är svaret nej. Visst är det fysiskt möjligt men såhär ”snyggt” blir resultatet och det är inget jag kan rekommendera rent estetiskt – Buffalo-sufflett på Cameleon3, med Cameleons sufflettfästen och bågar:

Bugaboo Cameleon med Bugaboo Buffalo-sufflett

Som man ser på de två nedersta bilderna så är det främst när suffletten är helt nedfälld som det blir tydligt att den egentligen inte passar på vagnen, i och med häng pungs-utseendet som uppstår.

Du kanske också gillar

50 kommentarer

Amanda Gardelin 27 april, 2018 - 11:08

Hej
Kan man använda buffalos sufflett till en donkey då?
Med vänlig hälsning, amanda

Reply
Anna 27 april, 2018 - 13:42

Hej Amanda, ja det går jättebra! Vill du att den ska sitta lika spänt som på Buffalon så använder du Buffalons bågar också. Donkey och Buffalo har samma sufflettspännen.
/Anna

Reply
Maja 8 april, 2022 - 11:54

Är det skillnad på ramen på frog och cameleon, har en frog som ramen spruckit på kan jag använda en cameleon ram ?

Reply
Anna 11 april, 2022 - 08:10

Hej Maja!
Det går att ha en Cameleon-ram på ett Frog-chassit. Jag är osäker på om de allra nyaste ramarna är kompatibla, men Cameleon+-ramen vet jag med säkerhet går. Dock kommer du då även behöva Cameleons sittdelsklädsel och bygel för de delarna från Frog passar inte.
/Anna

Reply
Ida 6 maj, 2018 - 21:00

Hej!
En fråga gällande skillnaden på en vanlig och utdragningsbarsufflett till cameleon+.
Är det bara tyget som skiljer sig, har precis beställt en ny utdragningsbar sufflett, eller även fästen och funktion?När jag trädde på den utdragningsbara suffletten på de vanliga bågarna lyckas jag inte dra fram bågarna så att jag kan använda den utdragningsbara delen. Vet du om det krävs andra bågar och ev fästen för att nyttja en urdragningsbar sufflett?
Vänlig hälsning
Ida

Reply
Anna 6 maj, 2018 - 21:56

Hej Ida!
Nej, det är ingen skillnad alls. Men om du har en av de allra äldsta Cameleon så kan de ha sufflettfästen som inte kan dras fram det tredje steget. I så fall kan du bara köpa nya sufflettfästen. Det är dock vanligt att man vid ett sufflettbyte råkar sätta fästena bakochfram, så kolla först så att de sitter rätt på ramen!
/Anna

Reply
Maja 10 maj, 2018 - 11:04

Hej!
Funkar donkey suffletten till buffalo? såg att man kan använda buffalo till donkey men funkar det också tvärtom?

Reply
Anna 11 maj, 2018 - 15:26

Hej, ja det funkar men du bör använda Donkeyns bågar också, annars kan det bli väl tight!
/Anna

Reply
Kristin 16 maj, 2018 - 13:52

Kan man byta till sommarsuflett cam3 om man har en gammal cam. Vagn?

Reply
Anna 16 maj, 2018 - 14:04

Hej Kristin, ja det kan du gör! Har du en riktigt gammal vagn kan du även behöva nya fästen (bågarna är samma), ifall dina fästen inte kan dras fram det tredje steget som de nya och sommarsuffletterna kan. Men det testar du enkelt hemma genom att ta loss sufflettyget som är runt ramen på din Cameleon och kolla om du kan dra fram allt ett steg till.
/Anna

Reply
Moa 17 september, 2018 - 14:09

Hej!
Har fått en gammal bugaboo frog. Vill gärna byta sufflett, till vilken nuvarande modell kan jag köpa sufflett och sätta på vår frog! Tack!

Reply
Anna 17 september, 2018 - 14:18

Hej, du kan ha Cameleons suffletter på din Frog, men jag tror du måste ha Cameleons bågar också för att det ska gå bra? Sen minns jag helt ärligt inte om du även måste ha Cameleons sufflettfästen… men jag misstänker det. Ska försöka kolla upp det med en bekant som har bättre Frog-koll än jag! Men svaret är alltså att JA du kan ha Cameleons sufflett, men jag minns inte exakt vilka övriga delar du behöver byta för att det ska bli bra.
/Anna

Reply
Sandra 8 januari, 2019 - 00:10

Hej vet du om jag kan byta sittyg från donkeyn till Buffalon? Eller sittbygeln?
Vet du skillnaden mellan donkeyn och Buffaloes sufflett?

Tack för en underbar blogg

Reply
Anna 8 januari, 2019 - 09:44

Hej Sandra!
Ja du kan bytt sittdelstyget och använda Buffalos sittdelstyg på Donkeyns ram. En del gör det för att skapa lite mer djup i sittytan. Du kan dock inte använda Buffalos bygel på Donkeyns sittdel, endast Donkeyns bygel passar på ramen. (Och Buffalos ram kan inte fästas på Donkeyns chassi.)

Skillnaden är att Buffalons sufflett är lite bredare. Donkey och Buffalos suffletter har samma sufflettfästena men olika storlek på bågarna. Dock samma konstruktion i grunden med tre bågar. Så du kan använda Buffalons suffletten på Donkeyn, den kan upplevas sitta en aning slappt men stör man sig på det så kan man bara köpa till Buffalos sufflettbågar. Du kan också använda Donkeyns sufflett på Buffalo, men då bör du ha Donkeyns bågar också, annars kan det bli lite väl tight.
/Anna

Reply
Jenni 20 januari, 2019 - 20:06

Hej.
Kan man inte använda donkeyns suflett alltså hela kittet med bågar och fästen och sätta på cameleon?
Med vänlig hälsning,

Reply
Anna 20 januari, 2019 - 23:46

Hej Jenni, nej det går inte. Fästena för Donkey passar inte på Cameleons ram. Du måste ha Cameleons fästen, och då behöver du även Cameleons bågar och sufflett. Fox sufflett funkar dock också på Cameleons bågar.
/Anna

Reply
Emily 22 januari, 2019 - 21:42

Hej!
Kan man använda äldre modeller av Cameleons suffletter på en Cameleon3 vagn?
Mvh
Emily

Reply
Anna 22 januari, 2019 - 23:39

Hej, absolut, det är bara att byta suffletten precis som om du bytte till en Cam3-sufflett, det är precis samma konstruktion!
/Anna

Reply
Anna-karin 30 mars, 2019 - 09:57

Hej!
Fantastisk blogg!

Jag har fått en gammal gammal bugaboo bee Classic -10 av en vän.
Tanken är att den ska ligga i bilen och följa med utomlands.

Men jag undrar om jag på något sätt kan byta sufflett?
Vet att det inte finns att få tag i för dom är så gamla men kan man byta fästen osv till något som kan passa ok?

Reply
Anna 30 mars, 2019 - 10:27

Hej!
Tyvärr blir mitt tråkiga svar att vad jag vet finns inga andra suffletter som passar på den och fästena sitter ihop med sittdelen, det är inget du klickar på en ram och som är enkelt att byta ut. Tyvärr!
/Anna

Reply
Julia 4 april, 2019 - 11:22

Hej! Efter en googling hittade jag hit 🙂 Har nyligen köpt en begagnad Donkey duo från 2014 med förlängningsbar sufflett, vill till sommaren köpa en solsufflett och kikar på blocket bland annat. De flesta säljs ju utan bågar och klämmor, kan jag använda bågarna och klämmorna från den förlängningsbara suffletten jag har nu? Kanske självklart för en expert som du men jag är helt ny i bugaboo-världen 🙂

Tack på förhand! /Julia

Reply
Anna 9 april, 2019 - 22:35

Hej Julia, mitt svar har dröjt eftersom att jag varit bortrest men nej, du behöver inte byta ut något alls på din vagn om du köper en solsufflett/breezy till den. Du tar bara bort klämmorna, drar av befintligt sufflett från bågarna och sätter sen dit den nya, den är superlätt!
/Anna

Reply
Charlotte 26 april, 2019 - 12:08

Hej! Tänkte att jag kanske kan höra med dig som är lite av en expert på området 🙂
Jag har en Buffalo sedan tidigare och en donkey mono. Nu har jag köpt en extra ram, tyg samt sufflett för att utöka den till en duo. Nu till min fråga; går det att ta sufflettfästena och bågarna från min Buffalo till min donkey-sufflett, eller måste jag köpa speciella för donkey?
Hoppas du förstår vad jag menar 😉
Med vänlig hälsning, Charlotte

Reply
Anna 26 april, 2019 - 12:36

Hej Charlotte!
Redan som det är så har Buffalo och Donkey exakt samma sufflettfästen. Enda skillnaden är storleken på bågarna. Du kan antagligen fästa en Donkey-sufflett på Buffalons bågar men upplever du att det blir för tight så räcker det isf om du endast köper till Donkeyns bågar!
/Anna

Reply
Hanna 5 oktober, 2019 - 22:14

Hej,
Funkar fox suffletten till Buffalo? Och tvärtom! Tacksam för svar! Super bra blogg.
Mvh
Hanna

Reply
Anna 7 oktober, 2019 - 14:18

Hej Hanna, nej det funkar tyvärr inte. Däremot kan du ha Fox sufflett på Cameleon. Tvärtom funkar också, men har du en Cameleon-sufflett på Fox så finns förstås ingen hål baktill för fällningsspärren på Fox ryggstöd.

Buffalo och Donkey har däremot snarlika suffletter, de har samma sufflettfästen men olika storlek på bågarna.
/Anna

Reply
Emelie 7 mars, 2020 - 12:13

Hej. Jag fick en bee breezy sufflett och har undrat om man kan använda den ihop med donkeys bågar å fästen, en tjej skrev som svar på min fråga att det gick men jag blir fundersam då en annan sa att de inte gick, vet du om det går ??

Reply
Anna 8 mars, 2020 - 10:35

Hej Emelie,
nej det går inte alls, det är helt olika konstruktion. Bees suffletter kan endast användas på Bee. På Donkey kan man även använda Buffalos suffletter, och vice versa. Fox och Cameleon kan också byta suffletter med varandra, dock inte med helt felfri passform.
/Anna

Reply
Karin 1 juni, 2020 - 13:30

Hej! Jag har en camelont 3 solsufflett till vår Fox. Upplevde dock att det var riktigt trögt att få i byglarna. Har jag gjort fel eller kan det vara så trögt? Mvh/Karin

Reply
Anna 5 juni, 2020 - 11:10

Hej Karin,
med breezysuffletten så är det, tycker jag i alla fall, alltid mycket trögare att få i bågarna än med den vanliga suffletten. Jag får alltid kämpa med det! Så det låter helt normalt.
/Anna

Reply
Diana Eriksson 7 september, 2020 - 13:35

Hej,
Jag har fått en begagnad bugaboo Buffalo och vill byta sufflett men hittar ingen affär som säljer tillbehör till Buffalo längre. Vilken sufflett-modell passar Buffalo?
Tack på förhand för svar.

Reply
Anna 7 september, 2020 - 15:03

Hej Diana, du kan även använda Donkeyns sufflett på Bugaboo Buffalo. Du bör dock även köpa Donkeyn sufflettbågar till, för att den ska sitta riktigt bra. Sufflettfästena behöver du inte byta ut, Donkey och Buffalo har samma fästen!
/Anna

Reply
Diana 9 september, 2020 - 18:07

Tack Anna,
Det finns sufflett till donkey 2 och 3. Spelar det någon roll vilken? / Diana

Reply
Anna 10 september, 2020 - 12:31

Hej Diana!
Nej, det spelar ingen roll – båda har samma grundkonstruktion och sitter likadant på Donkey. Däremot så är det viss variation i funktion och material. Till Donkey2 fanns suffletter både i canvas och i mjukare piké, och suffletterna till Donkey3 har titt/vädringslucka, något som äldre versioner saknar.
/Anna

Reply
Pernilla 7 september, 2020 - 18:04

Hej. Jag är ny i bugaboo djungeln. Vet du om man kan sätta en bugaboo CAM 3 ram eller tyg på en donkey duo?

Reply
Anna 8 september, 2020 - 07:50

Hej Pernilla, nej de är tyvärr inte kompatibla. Du kan inte sätta någon annan ram än Donkeyns ram på Donkey-chassit.
/Anna

Reply
Pernilla 8 september, 2020 - 17:18

Ok tack, men kan man sätta cam tyget på donkey ramen?

Reply
Anna 9 september, 2020 - 07:40

Hej, nej som jag skrev, de är inte kompatibla med varandra. Vare sig ram eller sittdelstyg.
/Anna

Reply
Linda Holmkvist 20 november, 2020 - 23:49

Hej!
Jag har en Buffalo -14 men hittar inget fint liggdelslock till den, kan man använda donkeyns lock till buffalon?
Såg att man kan göra så med suffletten så hoppas det kan funka med locket oxå ☺️

Reply
Anna 24 november, 2020 - 12:08

Hej Linda!
Nej tyvärr, Buffalo och Donkey har helt olika lösning för liggdelslock, Buffalo har dragkedja hela vägen runt – vilket är mkt mkt bättre än Donkeyns liggdelslock.
/Anna

Reply
Frida 10 september, 2021 - 08:23

Hej! Jag har suffletter till cam och nu köpt en donkey duo, kan jag använda cam suffletterna till donkeyn? /Frida

Reply
Anna 14 september, 2021 - 17:11

Hej Frida, nej tyvärr, Cameleon och Fox har samma konstruktion på sufflettt, och Donkey och Buffalo har samma konstruktion. Men mellan Donkey och Cameleon så funkar det tyvärr inte, de har olika antal bågar bland annat!
/Anna

Reply
Jenniefer 15 januari, 2022 - 15:56

Hej!
Jag har en cameleon modell från 2007 och undrar om man kan byta till breezy solsufflett från original-suffletten (som ej är förlängd)?

Reply
Anna 19 januari, 2022 - 12:01

Hej!
Japp, det är inga problem alls. Alla suffletter för Cameleon och för Fox funkar på alla versioner av Cameleon, oavsett vilket år vagnen är från.
/Anna

Reply
Carolina 28 juni, 2022 - 13:42

Hej. Har en Buffalo från 2016 där jag under flytt lagt Breezy suffletten på något bra ställe.
Passar någon av Bugaboos nyare modeller av Breezy (Donkey, fox) Buffalo?

Reply
Anna 28 juni, 2022 - 20:29

Hej Carolina!
Ja, du kan ha Donkeys suffletter på Buffalo! Blir lite tightare, men det funkar.
/Anna

Reply
Monika 5 juli, 2022 - 23:37

Hej!
Min dotter har haft en Bugaboo Cameleon Edition som köptes 2010. Denna är nu såld
sen en tid tillbaka men jag har en sommarsuflett till den vagnen. Jag undrar om den
sufletten passar till andra nyare vagnar pga att den blev lite använd och är fin.
Tacksam för svar!

Reply
Anna 10 juli, 2022 - 12:03

Hej Monika!
Cameleons suffletter funkar även på Fox, men de sitter lite halvbra iom att de inte har hålet för Fox fällningsmekanism, den man använder för att vinkla sittdelen. Jag har bilder på hur det blir en bit ner här, under rubriken ”Bugaboo Fox med Breezy solsufflett”: https://ombarnvagnar.com/2019/04/allt-du-behover-veta-om-bugaboo-breezy-solsufflett/
/Anna

Reply
Edina 24 februari, 2023 - 12:37

Hej jag har en buffalo ram och vill byta sittdelstyg då min är gammal
Går det att använda donkeys sittdel på buffalo vagn?

Samma fråga för varukorg och suflett. Går det att använda de från donkey på en buffalo modell?
Tacksam för svar

Reply
Anna 24 februari, 2023 - 15:49

Hej Edina!
På Buffalos sittdelsram kan du bara använda Buffalos tyg, Donkeyns sittdelstyg passar inte – det är för smal. Och Cameleons sittdelstyg är för kort.
Sufflette däremot, Donkeys sufflett funkar på Buffalo – du kan då även byta till Donkeys sufflettbågar. Men sufflettfästena behöver du inte byta, då Donkey och Buffalo har samma fästen. Varukorg är det bara Buffalos som funkar på Buffalo-chassit dock.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar