Storleksjämförelse mellan Bugaboo Bee+, Carena Explore och Joie Mirus

av Anna

mirusbeeexplore_jamforelseNär det kommer till resevagnar eller extravagnar så är det ofta ett extra viktigt önskemål att de inte ska ta upp för mycket utrymme när de är ihopfällda. Min dator  är fylld av jämförelsebilder på olika vagnar ihopfällda bredvid varandra, men bilderna ovan är relativt nytagna och visar de tre minsta vagnarna jag har tillgång till just nu uppradade mot en vägg. Alla ligger alltså direkt mot väggen, och skillnaden i längd är tydlig. Från vänster syns Joie Mirus, Bugaboo Bee+ och Carena Explore.

De två förstnämnda är båda vändbara medan Carena Explore är en ”vanlig” paraplyvagn som dock är något otraditionell med sitt hela handtag. Bee+ är klart kortast medan Explore är smalast. Höjdmässigt var det dött lopp mellan Bee+ och Mirus. Jag vill nog säga att Bee+ är vagnen som tar upp minst plats men samtidigt beror det helt och hållet på i vilket utrymme vagnen ska in i.

 

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Daniela 20 november, 2013 - 13:18

Hej!
Tänkte bara fråga dig som har koll. Jag har hört att det ska finnas två olika sitsar till Bugaboo Bee+. Stämmer det? och vad är så skillnaden? När blev den omgjort?

Reply
Anna 20 november, 2013 - 13:45

Hej Daniela!
Inte riktigt två olika sistar, men Bugaboo gjorde några mindre uppdateringar på sittdelsklädseln på Bee+ för omkring ett år sedan om jag minns rätt. Tror att den nya klädseln är lite mer vadderade och något längre, men det är alltså inga drastiska skillnader det handlar om!
/Anna

Reply
Daniela 20 november, 2013 - 14:01

Tack för svar! Så en kan inte se med blotta ögat dessa förändringar om en inte har båda vagnarna bredvid varandra? 🙂

Reply
Anna 20 november, 2013 - 14:02

Om man vet vad man ska titta efter kan man nog det, men jag har inte ens tänkt på att det varit någon skillnad för jag själv fick höra om det!

Reply
Camilla 20 december, 2015 - 21:38

Hej!

Vilken bra recension och riktigt tydliga bilder på allt!
Har precis köpt en Joie Mirus att ha i kollektivtrafiken då barnvagnsplatserna ofta är fulla på våra bussar.
Har bara testkört, men är redan tokig på att de svängbara hjulen hamnar bak när man har den vänd mot sig (vilket är ett krav för mig).
I övrigt är den perfekt att fälla och att den står själv så jag kan dra den bakom mig med bebis i sele när jag går på bussen är helt perfekt!
Vet du om det finns någon modell som är exakt så men då med svängbara hjul fram?
Tack 🙂

Reply
Anna 28 december, 2015 - 00:26

Hej Camilla, har du kollat på Baby Jogger Vue Lite? Den är ju rätt snarlik, men inte lika knepig med hjueln!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar