Utrymme i syskonvagn vintertid

av Anna

Jag har kört fyra olika syskonvagnar i vintermiljö: Mountain Buggy Duo, Phil & Teds Vibe, Bugaboo Donkey och Mountain Buggy Duet. Jag älskar syskonvagnar och alla dessa fyra är bra på sitt eget vis, men något som alltid kommer med en syskonvagn med rimlig bredd (för mig är det ett måste att hålla mig inom Stockholms-måttet om 75 cm) är en kompromiss vad gäller utrymmet i sitt- och liggdelarna. Det är svårt att få till en fullstor sittdel utan att vagnen blir pansarlik i sin storlek! Och på vintern dras detta lilla bekymmer till sin spets, för då ska barnen få plats i vagnen och det i full vintermundering eller nerbäddad i en varm och gosig åkpåse. Många kan nog bli avskräckta av att det _ser_ trångt ut för ett barn men jag har alltid utgått från mina barns upplevelser och de har varit tydliga med att kommunicera om de trivs i vagnen eller inte. Även ett litet barn tror jag har förmågan att säga ifrån om det blir för tight, för kallt, för varmt etc.

trearingidonkey

Det här är min äldsta, då tre år gammal och cirka 97 cm lång med en vikt på drygt 14 kg, i sittdelen på Bugaboo Donkey. Första bilden med suffletten nedfälld och andra med suffletten i halvt uppfällt läge. Inga problem för honom att utrymmas trots underställ och vinteroverall. Däremot blev selen en aning för trång så jag fick nöja mig med att spänna fast honom enbart över höfterna.

vinter_duetBarnen är 3 och 1 år gamla på den här bilden och de sitter i en Mountain Buggy Duet. Treåringen lika stor som på bilden ovan fast utan vinterkläderna på och ettåringen är 77 cm lång och väger drygt 11 kg. Åkpåsen är en 7 AM Le sac igloo i storlek medium. Ute på promenad i kylan, det var väldigt kallt den här perioden, så hade ettåringen även på sig en fleeceoverall och tossor, mössa och vantar. Det ihop med åkpåsen var fullt tillräckligt för att hålla henne varm och utrymmesmässigt så satt hon helt okej. Treåringen hade samma vinterutstyrsel som i bilden på Bugaboo Donkey ovan, även han satt okej. Det var precis att det räckte till med utrymme över överarmarna på honom, vilket nog syns även på bilderna ovan, men själv hade han inte något emot det.

 

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Erika 20 november, 2013 - 15:29

Vilken vagn är det på den nedre bilden? Mb duet? Finns det någon slutsats? 🙂

Reply
Anna 20 november, 2013 - 15:33

Haha, förlåt mig, att jag glömde skriva det! Lägger till det i texten nu på en gång men det är en MB Duet.

Nja, jag tänkte att bilderna får tala för sig själva. Ville mest visa att det går att få plats med vinterkläder och åkpåsar även i syskonvagnar. Men om det är något särskild du undrar över så svarar jag gärna mer specifikt! 🙂
/Anna

Reply
Erika 20 november, 2013 - 18:17

Ok, tack 🙂 Jag funderar på att skaffa en Mb duet och undrar lite hur rymlig den är för lite större barn med vinterkläder.

/Erika

Reply
Åsa 21 november, 2013 - 20:19

Hej! Detta rör inte detta inlägg, men är i behov av din experthjälp 😉 Ska köpa en åkpåse begagnat till min bugaboo cam 3 begagnat. Dock är många av säljarna osäkra om deras passar till just cam 3. Ska köpa original bugaboo åkpåse bör tilläggas. Och går det att använda bee åkpåse t cam3? Många frågor här och jag är mkt tacksam om du tar dig tid.
Vänliga hälsningar Åsa

Reply
Anna 22 november, 2013 - 09:56

Hej Åsa!
Jag har skrivit en liten guide till hur man ser och förstår skillnad på Bugaboos åkpåsar, du hittar den här: http://ombarnvagnar.com/2012/08/en-guide-till-bugaboos-akpasar/

Kortfattat kan vi väl säga som så, att om du köper en Bugaboo-åkpåse i butik idag (oavsett om du köper den vanliga eller HP-åkpåsen) så kommer den ha öppning i ryggen med kardborre, vilket passar Cam3 allra bäst och är sååååå mycket enklare att använda sig av. Men rent passformsmässigt så funkar även äldre modeller, du kommer bara inte att kunna justera höjdläget på selen lika enkelt.

Du kan använde Bee-åkpåsen i Cam3! Jag gillar Bee-åkpåsen MEN den är väldigt tunn. Inte en vinteråkpåse riktigt, utan snarae för höst och vinter. Jag testade min i Donkeyn och det gick bra. Nu har jag en HP-åkpåse och den är dyr men helt fantastisk vad gäller funktioner och sitter helt perfekt i alla de Bugaboo-vagnsmodeller som säljs just nu.
Hoppas att jag kunde vara till någon hjälp för dig!
/Anna

Reply
Åsa 22 november, 2013 - 22:03

Hej! Tack så mycket för ditt svar! Mycket tacksam och svaret var till stor hjälp! Ha en trevlig helg

Reply
Rebecca 13 januari, 2014 - 09:08

Hej ☺ en fråga till experten. Jag ska köpa en Mountain buggy duo. Har köpt en ny liggdel på blocket för en ynka 500 lapp. Hon sa att det var till en duo. Hur vet jag detta? Det står också sep. 2010 på en lapp. Är det då den är ifrån? Tyckte den var lite liten, funderar på om det är till en Swift eller duet. Men om jag förstår det hela rätt så är de väldigt lika måttmässigt?

Tacksam för svar!

Med vänlig hälsning, Rebecca

Reply
Anna 13 januari, 2014 - 10:02

Hej Rebecca!
I det här inlägget hittar du mått för liggdelarna för Single, Swift, Duet och Duo: http://ombarnvagnar.com/2012/07/liggdelar-till-mountain-buggy/
Prova att mäta din liggdel och se om måtten stämmer för en Duo-liggdel? Hoppas du fått rätt liggdel!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar