Hyra barnvagn i Stockholm?

av Anna

hyrabarnvagn_aob

Ponera att du är på besök i Stockholm och du har med dig barn men av ett eller annat skäl inte kunde eller ville ta med dig vagn. Eller att vagnen du tog med inte gjorde sig riktigt lika väl i ett vinterklimat som helt plötsligt dykt upp. Kanske vill du testa en vagn på riktigt innan du slår till på ett köp, eller så ska du passa ett extra barn under en kort period och behöver en syskonvagn men vill inte köpa en för att använda blott i en vecka. Faktum är att jag kan föreställa mig rätt många scenarion då men har ett plötsligt men tidsbegränsat behov av en vagn i allmänhet eller en specifik sorts vagn i synnerhet.

Själv minns jag sensommaren 2011 då min syskonvagn plötsligt fick fel på ett hjul och det skulle ta lite tid innan jag fick ett nytt, samtidigt som jag skulle ta mig igenom de sista sommarlovsdagarna men en vild bebis och en ännu vildare 2,5-åring. Jag köpte i princip första bästa vagn med ståbräda jag kunde finna på Blocket och kastade mig dit med ett barn i handen och ett barn i bärsele, klart stressad situation för en tvåbarnsmor i en storstad och utan körkort eller andra möjligheter att ta mig runt på egen hand med mina kids. I ett sådant läge hade det varit guld att kunna hyra mig en lösning, och antagligen mildare för plånboken dessutom.

Just av den anledningen måste jag tipsa om en tjej jag lärt känna via barnvagnsgruppen på Facebook, som bedriver en barnvagnsuthyrning – www.hyrabarnvagn.se – via sin butik Affären, som är lokalt belägen mitt i Gamla Stan i centrala Stockholm. I sitt utbud har hon allt från den enklaste sortens paraplysulky till fullskalig syskon- och tvillingvagn à la Bugaboo Donkey. Att hon själv är något utav en barnvagnsnörd bådar dessutom gott för den som hyr, då en äkta barnvagnsnörd genuint är mån om sitt barnvagnsstall. Ett tips för den som känner igen sig i situationerna ovan, eller för den som misstänker att de kanske kan hamna där någon gång!

 

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar