En första titt på Carena Explore!

av Anna

Carena_Explore

Det är sommar, det är resor och även om man inte ska åka några längre sträckor så vill många familjer kunna vara så mobila som möjligt! Carena har många paraplysulkys i sitt utbud och på bilderna ovan ser ni Carena Explore. Jag har bara hunnit få ett snabbt första intryck av vagnen, men rent spontant så känns Explore både rymlig och gedigen. Min fyraåring väger 15 kg, vilket också är vagnens maxvikt, och är mellan 105-100 cm lång men sitter helt okej i vagnen och ryms till och med i liggläget. Det jag gillar vagnen, förutom den otroligt härliga färgen, är att den känns relativt lättrullad, suffletten täcker bra men framför allt för att den har ett helt handtag. Jag tycker om att multitaska så jag uppskattar om en vagn kan köras med en hand medan jag håller en hand, äter en glass eller prata i en telefon med den andra. Jag gillar också hur enkelt Explore är att fälla ihop, både bygel och handtag vecklar ihop sig själva så ihopfällningen fungerar precis som på vilken annan paraplysulky som helst.

Både ryggstöd och fotstöd är ställbara i flera steg och varukorgen är, åtminstone med ryggstödeti sittläge, lättåtkomlig. Ihopfälld är vagnen normalstor jämfört med liknande vagnar. Hur vagnen funkar att köra annat än på släta golv vet jag inte tillräckligt om än för att kunna uttala mig, men hittills stämmer Carenas egen beskrivning av Explore som en lite lyxigare paraplyvagn väl överens med vad jag upplevt av vagnen i verkligheten.

 

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Sandra 19 juli, 2013 - 07:43

Ser fram emot att få läsa en hel recension av den här vagnen! Är väldigt sugen på att köpa en sån här vagn själv, men vill gärna få höra någon annans åsikt om den innan!

Reply
Kristina 29 juli, 2013 - 15:11

Mums! En paraplyis med helt handtag! Prisbild, finns det!? När vår chicco liteway ger upp kan detta vara ett alternativ känner jag. Dock lite skeptisk till de dubbla småhjulen. Gillar verkligen liteways låsbara rejäla enkelhjul fram. Den här ser dessutom ut att ha en klen varukorg i jämförelse. Ser fram emot detaljerad recension!

Reply
Anna 1 augusti, 2013 - 19:20

Hej! Japp, 1795 kr ska den kosta, ganska rimligt pris. Ska verkligen utvärdera hjulen väldigt noga, och varukorgen, men första intrycket var snäppet bättre än det jag brukar få av paraplyvagnar. Lovande, men ingen garanti för att den är bra, förstås!
/Anna

Reply
Sandra 2 augusti, 2013 - 07:50

Väntar med spänning på en recension av denna! Undrar varför det inte finns fler barnvagns tillverkare som följer i detta spår med helt handtag på paraplysulky?

Reply
Anna 13 september, 2013 - 12:21

Hej!
Tack för en bra blogg!
När kommer recensionen av carena explore?
Jag funderar på att köpa en sådan, men vill gärna läsa lite recensioner först…
🙂

Mvh
Anna

Reply
Anna 16 september, 2013 - 19:46

Hej Anna!
Den kommer så snart som möjligt! Vilket dåligt svar va? Jag har tyvärr inte alls hunnit med i den takt jag tänkt mig sen jag började arbeta igen efter semestern, jag ligger långt efter i min ”inlägg att skriva”-lista. Ska försöka lägga på ett kol nu närmsta veckorna, men jag törs inte lova något mer exakt med risk för att sen inte kunna hålla det!
/Anna

Reply
Carina 6 juni, 2014 - 23:17

Hej!
Tack för en riktigt bra barnvagnsblogg! Jag ska mest troligt köpa en Carena Explore men undrar om det går att sätta på en ståbräda? Carena har ju en egen ståbräda, den är angiven att ”passar de flesta av Carenas vagnar” dvs inte alla. Vet du? Har du testat?
Med vänlig hälsning, Carina

Reply
Anna 10 juni, 2014 - 21:45

Hej Carina! Jag har inte testat Exploren med ståbräda men tycker den borde funka med Carenas ståbräda, eller iaf med Bumprider?
/Anna

Reply
Carina 6 juni, 2014 - 23:17

Hej!
Tack för en riktigt bra barnvagnsblogg! Jag ska mest troligt köpa en Carena Explore men undrar om det går att sätta på en ståbräda? Carena har ju en egen ståbräda, den är angiven att ”passar de flesta av Carenas vagnar” dvs inte alla. Vet du? Har du testat?
Med vänlig hälsning, Carina

Reply

Lämna en kommentar