Nyhetskavalkad från Kronan!

av Anna

kronancity_littlephant_saga

Det ni ser ovan är Kronans senaste designsamarbete med Camilla Lundsten och Littlephant, som blir offentligt just idag. När jag var på releasen för det förra samarbetet så stod jag inne i Littlephants showroom och pekade på väskan med just det mönster som syns ovan, Saga Black, och sa något i stil med att en vagn med sådan klädsel skulle vara en dröm och extremt svårt att motstå. Nå, inte säger jag att min önskan har något med utfallet att göra… men klart är att den estetiska ådran i mig får lätt hjärtklappning när den tittar på bilderna ovan! Det är SÅ SNYGGT att det är värt att skriva ut med versaler. Precis som senast är designen exklusiv för Kronans nyaste barnvagnsmodell City, och finns till liggdel såväl som till sittdel, mjuklift och åkpåse.

Kronan City Saga Black säljs som sittvagn, upplagan är begränsad och vagn samt tillbehör kan beställas från och med idag, leverans är beräknat till den 21a oktober. Sittvagnen kostar 7995 kr, lös liggdel kostar 2995 kr, mjukliften 1995 kronor och åkpåsen går loss på 999 kr. Vagnen kommer bland annat att finnas tillgänglig på Kronans hemsida. Vill man klämma live på denna snygging, och det vill jag verkligen, så får man bege sig till UnderbaraBarn-mässan i Stockholm som pågår nu i helgen mellan den 4a och 6e oktober, där den finns att beskåda i Big Babys monter. Man kan till och med tävla om att vinna sig en egen Kronan City! En kort passus, men något som jag tycker ger en extra lyster till det här designsamarbetet är att både Kronan och Camilla Lundsten känns härliga människor och att det är därför som City Saga Black verkligen är utformad med en massa designkärlek.

Jag har inga personliga erfarenheter av Kronan City än men det kommer får jag hoppas, och min recension av Duo S färdigställs och publiceras här på bloggen inom kort. Oavsett vad min kommande lilla trea ska få rulla runt i för vagn i vinter så tror jag att den där åkpåsen är perfekt för en bebis att ta tupplurar i, är man typen som älskar att matcha kan man ju dessutom komplettera med Littlephants egen Messengerbag/skötväska i samma tyg!

kronan_hostfarg_vinrod

En till nyhet från Kronan är höstens säsongfärg, en djupt vinröd nyans framtagen i samarbete med Margot Barolo, som även tog fram vårens säsongsfärg orange. Lös klädsel i vinröd kommer att säljas för Duo, Duo S och City – för både sittdel och liggdel. För sulkyn kommer ingen lös klädsel utan vagnen säljs med vindröd textil på. Priset för lös klädsel, oavsett om det är sittdel eller liggdel och oavsett till vilken vagn, är 1495 kronor. Sulky med vinröd klädsel kostar 2990 kr.

kronan_nyhet_syskonvagn

I fredags kväll hände dessutom något lite märkligt, något jag haft nys om men som jag uppfattat som hemligt blev lite plötsligt verklighet. I vilket fall som helst så har nu Kronan själv bekräftat detta på sin Facebook-sida, se bilden ovan. Och ja, Kronan kommer alltså att nästa år släppa en syskonvagn! Jag vet absolut ingenting om vagnen men om den bygger på samma princip som Duo S och City, om den är 75 cm eller smalare och har individuellt vändbara sittdelar, ja då kommer jag nog tycka att vagnen är ruskigt intressant. Bara att tålmodigt avvakta tills Kronan släpper mer detaljer, jag väntar med spänning!

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Jenny / Ekomamma i stan 30 september, 2013 - 08:43

Jättefint! Jag är generellt förtjust i mönster på svart botten, känns både lite mer jag och praktiskt.

Kan också säga att jag är rätt nyfiken på vilken vagn din trea kommer att rulla runt i, även om jag har några gissningar.

Reply
Anna 30 september, 2013 - 10:30

Ja men visst är den fin! Jag tycker den känns väldigt färgglad och pigg trots att mönstret är rätt mörkt, kan tänka mig att den är himla fin även i vinter.

Så många som möjligt, siktar jag på! 😀
/Anna

Reply
Emma | Tillvaron 30 september, 2013 - 10:36

HImla synd tycker jag att dessa designsamarbeten Kronan har är begränsade till just City-vagnen. När vi valde vagn så stod det mellan Kronan Duo S och Brio Smile, och hade det förra samarbetet med Littlephant funnits för Kronan Duo S så hade nog valet kanske fallit på den. Nu blev det en smile, som jag tror vi kommer bli jättenöjda med, men rent estetiskt så tycker jag att Kronan är mer i ”min smak”, och framförallt med deras designsamarbeten.

Reply
Anna 30 september, 2013 - 10:51

Hej Emma, jag förstår hur du menar – kanske kommer det fler samarbeten framöver som finns tillgängliga även för de andra barnvagnsmodellerna.
Vi får hålla tummarna!
/Anna

Reply
Jenny 30 september, 2013 - 20:09

Här blir det precis så, åkpåsen och messengerväskan till vår decemberbebis! Är så glad att detta sammarbete kom precis nu. Älskar detta mönster.
Jenny

Reply
Anna 1 oktober, 2013 - 22:49

Det kommer bli supersnyggt! Måste kolla in väskan närmre, känner jag!
/Anna

Reply
Maria 6 december, 2013 - 14:37

Jag har lusläst alla dina artiklar om syskonvagnar, och egentligen vill vi ju ha en donkey. Vi är för nervöst lagda (och jag är för slarvig) för att köpa en så dyr vagn dock, och en begagnad utan garantier för runt tiotusen känns inte heller ok. Nu kan vi vänta och se hur Kronans syskonvagn ser ut! Lova att du skriver så fort du vet något! Bebis får vi i slutet av februari så då kanske vi hinner slå till på en Kronan om det blir något fint!
/Maria

Reply
Anna 7 december, 2013 - 23:43

Hej Maria,
jag har sett Kronans syskonvagn nu men jag får inte säga något än. Kronan kommer gå ut med officiell information och bilder i januari, håll ut! 🙂
/Anna

Reply
Maria 20 december, 2013 - 15:57

Nu har de lagt ut en sneak peak på facebook. Spänningen stiger!

Reply

Lämna en kommentar