Kronan City hjärta Littlephant + en första titt på Kronan Duo S!

av Anna

I fredags var det dags pressfrukost för samarbetet mellan Kronan Barnvagnar och Littlephant. Kronans senaste barnvagnsmodell heter City och är Kronans flört med stadsborna. City är 56 cm bred, eller snarare 56 cm smal, och bör funka även i de mest trånga av hissar och dörröppningar samtidigt som den har fyra hyfsat stora lufthjul och således även bör fixa rimliga mängder snö eller lite terräng. Vagnen finns i många olika färger men det som särskilt uppmärksammades i fredags var designsamarbetet med Littlephant. På plats fanns representanter från Kronan och Littlephant, och jag fick tillfälle att prata både om roliga mönster och barnvagnskonstruktion. För sitt samarbete med Kronan valde Littlephant, som även gör väldigt populära skötväskor med otroligt snygga former och färger, en riktig klassiker ur sitt sortiment – ett tyg som kanske ser svart/vitt ut men som i själva verket är mörkgrått på ljusgrått. På suffletten både på sittdelen och liggdelen finns en detalj i form av en guld dragkedja, som förstås representerar den gula remmen på den matchande skötväskan. Riktigt snyggt mönster, som faktiskt funkar att kombineras med andra mönster. Designsamarbetet verkar ha gjort braksuccé och jag hoppas det betyder att det blir en fortsättning och att man då vågar ta ut svängarna ytterligare… mer färg åt barnvagnarna!

Sen är det kul att få höra lite om tankarna bakom en vagn från Kronans produktutvecklare, deras Duo har ju funnits med länge men kanske inte riktigt varit det ultimata valet av barnvagn för många stadsbor. I höstas lanserades Kronan Duo S, som har svängbara framhjul men fortfarande känns anpassade för terräng i utformning och storlek, så City lär komplettera Kronan-familjen av barnvagnar väldigt fint. City har för övrigt exakt samma sittdel som Duo S, det är endast chassit som har smalnats av, så utrymmet för barnet är inte förändrat. Liggdelen till Cityn är dock en annan. Förutom barnvagnen framför oss så pratade Kronans representanter och jag även om resväskor även till de andra vagnarna, och om det inte vore en god idé att S:ifiera även Kronan Sulky. Verkar vara mycket på gång från Kronan Barnvagnar just nu, och dessutom produkter anpassade precis till hur efterfrågan ser ut just nu.

Av en lustig slump som anlände ett recensionsexemplar av Kronan Duo S hem till mig samma eftermiddag. Det har varit på gång ett tag men dröjt lite av olika anledningar, men det blev en Kronan-späckad dag för mig i fredags och det känns bara kul. Min första reaktion var gällande färgen – aldrig förr har jag haft en röd vagn i mitt hem men det är en otroligt vacker färg som verkligen lyser upp rummet! Andra reaktion var att min dotter ser ut att rymmas fint i vagnen, och efter att ha kört den under helgen så håller det i sig. Gillar i synnerhet vagnens liggläge som är väldigt bra, min dotter kunde till och med ligga på sidan och sovan i vagnen. Av det lilla vi kört den så får den hittills en tumme upp av både mig och min make, ska som alltid bli mycket spännande att se hur väl det första intrycket håller i sig! Och ja, förhoppningsvis blir det efter Kronan Duo S även tillfälle för oss att testa nya Kronan City!

 

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Madeleine 7 maj, 2013 - 12:09

Jag väntar med spänning på om det kommer en recension på Kronan City från dig 🙂 Har läst den på ”barnvagnsbloggen” och det känns som en klockren vagn för mig hittills. Ytterligare någons åsikt känns dock bra 🙂 Vi har tänkt provköra City i slutet på maj så då får vi även en egen uppfattning 🙂

Reply
alltombarnvagnar 7 maj, 2013 - 13:08

Hej, vad kul! Vi får se när det blir, men inte inom den närmsta månaden skulle jag tro!
/Anna

Reply
Sandra 7 maj, 2013 - 13:03

Retro-emmaljungan var röd, och den kom det aldrig någon recension på som utlovat?

Reply
alltombarnvagnar 7 maj, 2013 - 13:07

Sandra, jag vet… Kändes inte som någon större poäng att skriva mer om den när det dels är svårt för någon att hitta en likadan och dels så var det ingen hit för oss. Fast handtag OCH fasta hjul funkar inte riktigt för mig. Den bor bättre hos en riktig retrofantast!
/Anna

Reply
Elin 8 maj, 2013 - 12:44

Hej!
Jag var i London förra veckan. Tycker det alltid är lika roligt att kolla in vilka barnvagnar som var populära där. Tycker det är roligt att jämför länder i mellan. Men de tre olika barnvagnarna som syntes absolut mest var, Bugaboo bree +, Quinny mood och ett märke som heter Mamas and Papas.

Bara lite rolig info:)

Reply
Ebru 9 maj, 2013 - 22:48

Hej! Din blogg har hjälpt mig så mycket när det gäller barnvagnsletandet och måste därför tacka dig! En snabb fråga, brio smile eller trille viper 4s om du snabbt får tänka? Har inte råd med någon överdrivet dyr och jag är såå intresserad av dessa. Har varit och kollat på trille och den kändes en aning trög och tung, brio smile har jag däremot inte sett än.

Så ännu en gång?:) en bra promenadvagn främst city men terräng någon gång vilken skulle du rekommendera?

Reply
alltombarnvagnar 12 maj, 2013 - 18:11

Hej Ebru!
Oj, vad svårt… men om det mest är fokus på stadskörning så tror jag nog att du kommer gilla Smile mer. Dock så har Trille större sittdel så är det ett stort barn som ska åka så funkar Viper 4S längre än Smile gör…
/Anna

Reply
FruSessan 13 maj, 2013 - 20:36

Hej! Diggar fin blogg! Skulle vilja veta mer om tillbehören till Brio Go, ex vilket solskydd som är bäst : solkeps, parasoll eller den nya shade me?

Reply
alltombarnvagnar 16 maj, 2013 - 15:11

Hej!
Bra fråga! Jag kommer göra ett inlägg om olika typer av solskydd för vagnen inom de närmsta veckorna, så håll utkik efter det!
/Anna

Reply
Em 25 maj, 2013 - 11:02

Åh den är så fin! Snyggdöden deluxe!

Reply
Nyhetskavalkad från Kronan! 30 september, 2013 - 07:02

[…] med Camilla Lundsten och Littlephant, som blir offentligt just idag. När jag var på releasen för det förra samarbetet så stod jag inne i Littlephants showroom och pekade på väskan med just det mönster som syns […]

Reply
Sommarnyheter från Kronan och Bugaboo! 7 juni, 2016 - 09:07

[…] av det högt uppskattade samarbetet med Littlephant. Mönstret ifråga heter Black Wave och Kronan + Littlephant är en relation som går ända tillbaka till 2013. Nu släpper Kronan en ännu större kollektionen […]

Reply

Lämna en kommentar